Argentiina Etelä-Amerikka

Mendozan viinitiloilla – Ruca Malen ja Bodega Caelum

3.5.2017

Mendozan alue Argentiinassa on erittäin tunnettu viinitiloistaan ja viikon loman aikana ei kaikkia ennätä kiertää, saati sitten lyhemmälläkään pysähdyksellä.

Aikaisemmin kirjoitin jo Clos de Chacrasin ja Bodega Dante Rovinon käynneistä ja nyt jäljellä on päivän kaksi viimeistä viinitilavisiittiä.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ruca Malenin tarina alkoi vuonna 1998 kun Jean Pierre Thibaud ja Jacques Louis de Montalembert yhdistivät haaveensa perustaa oman viinitilan Mendozaan. Kummallakin heistä oli jo vahva osaaminen viinialalla, Jean Pierre oli toiminut Chandonin viinitilan johdossa 10 vuotta ja Jacques Louis oli kerännyt kokemusta viininteosta Bourgognen alueelta.

Ensimmäisestä sadosta 1999 alkaen Ruca Malen on tuottanut korkealaatuisia viinejä keskittyen tyyliin, eleganssiin sekä erityislaatuisuuteen.

Nykyään Ruca Malenin viinitilan ideana on tuottaa mahdollisimman hyviä ravintolapalveluita ja yhdistää talon viinejä ruoka-annoksiin. Ravintolassa käytetään vain Mendozan alueella tuotettua ruokaa. Argentiinahan on tunnettu hyvästä ja laadukkaasta pihvilihastaan  ja sitä on myöskin tarjolla viinitilan ravintolassa.

Pääkokki Lucas Bustos kasvattaa ravintolassa käytettävät kasvit, vihannekset ja yrtit tilan puutarhassa ja ravintolan menu vaihtuu vuodenaikojen ja käytettävissä olevien raaka-aineiden mukaan. Tänä päivänä Ruca Malen on yksi suosituimmista viinitilaravintoloista koko Argentiinassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viinitila on myös suosittu juhlapaikka ja kyllä näissä maisemissa kehtaa juhlia viettää. Oikealla näkyy viinitilan puutarhaa, jossa pääkokki kasvattaa ravintolaan kasvikset ja yrtit.

 

Lounaan alkuruoka

Vierailupäivän tasting-menu alkoi annoksella, jossa oli papuja hiukan totutusta poikkeavassa muodossa.

  • Beans ice cream with citric legumes in different textures, flowers and spicy merkén gel.
  • Yauquen Torrontés 2015

Lounaan pääruuan lisukkeet perinteisesti valmistettuna.

Pääruokana tarjottiin filet mignon kuumien kivien päällä kypsennettyjen kasvisten kanssa ja viininä oli Kinién Malbec 2012.

Jälkiruuan vuoro

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jälkiruokana gluteenittomana versiona oli

  • citrus ice cream acomppanied with English cream custard sauce and fresh oranges and almonds.
  • Ruca Malen Brut (75% Pinot Noir, 25% Chardonnay)

Myös Britannika-blogia kirjoittava Annika on käynyt Ruca Malenin viinitilalla, postauksen löydät täältä.

Päivän viimeisenä pysähdyspaikkana oli Bodaga Caelum. Tässä vaiheessa päivää olin maistanut jo noin kahtakymmentä viiniä ja en tietenkään ollut raaskinut hyviä viinejä sylkeä pois, joten viimeisellä viinitilalla valokuvaamisesta ei meinannut tulla yhtään mitään. Muutamia otoksia sain sentään onnistumaan 😉

BODEGA CAELUM

Caelumin viinitilan piha-aluetta

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Calumin viinitila on perheprojekti, joka sai alkunsa vuonna 2009. Edelliset kymmenen vuotta tila oli kasvattanut rypäleitä mutta myynyt ne muille alueen viinitiloille, joten vihdoinkin oli aika perustaa oma viinitila ja alkaa tuottamaan viinejä omista rypäleistä. Intohimo omaan tekemiseen, luonnon kunnioittaminen ja perheen hyvinvoinnista huolehtiminen näkyy jokaisessa pullossa viiniä.

 

Pääsimme maistamaan viiniä myös suoraan tankista

 

Käymistankkeja ja kuten koosta voi päätellä, isoja määriä tällä tilalla ei vielä tuoteta

 

 

Osa tilan valikoimasta

Caelumin viinitila tuottaa myös laadukkaita pistaasipähkinöitä, joita saa ostaa mukaansa viinitilan myymälästä. Ja uskokaa tai älkää, pistaasipähkinät sopivat erinomaisesti valkoviinien kanssa.

 

Taidetta viinitilan seinällä, tehty viinipullon korkeista

 

Jos tykkäät punaviineista ja erityisesti Malbec-rypäleestä tehdyistä, niin tule Helsingin Vanhalle Ylioppilastalolle perjantaina 5.5. juhlistamaan Malbec World dayta. Siellä pääset maistamaan yli 100 eri Argentiinalaista viiniä.  Jos tulet paikalle ja tunnistat, tule ihmeessä nykäisemään hihasta. Salud!

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Merja / Merjan matkassa 11.5.2017 at 22:18

    Argentiina kiinnostaa kovasti ja jos sinne joskus pääsen viinitilakäynnit ovat ohjelmassa. Kuinka paljon aikaisemmin vierailut täytyy varata? Malbec world day meni multa taas sivu suun, jospa vihdoin ensi vuonna pääsisin sinne.

  • Reply Teija / Lähdetään Taas 12.5.2017 at 13:36

    Voi että näitä ihania Argentiinan viinijuttuja. Edellisestä viinimatkasta alkaa olla jo ihan liikaa aikaa. Ihanaa sentään näin ruudun takaa päästä fiilistelemään 🙂

  • Leave a Reply