Suomen suurin matkablogiyhteisö
Celebrity Solstice Risteilyt

Risteilylläkö tylsää? Mitä tehdä pitkien meripäivien aikana?

9.10.2016

Olen kuullut monesti kysymyksen, että mitä siellä risteilyaluksella voi tehdä ja eikö aika tule pitkäksi pitkien meripäivien aikana. Ei, aika ei tule pitkäksi ja tekemistä riittää vaikka kuinka paljon.  Iltaisin samalla kun hytti-isäntä käy valmistelemassa hytin yötä varten sängyn päälle on tuotu Celebrity Today- lehti, josta selviää seuraavan päivän ohjelma ja edellisenä iltana voit jo miettiä, mitä haluaisit tehdä. Risteilyn alussa saat esitteen retkistä, joita maissaolopäivinä voit tehdä ja nämä retket kannattaa varata hyvissä ajoin, jos haluat osallistua laivan järjestämille retkille.

 

Kyseisessä lehtisessä on hyvin paljon tärkeää tietoa. Etusivulta löytyy seuraavan
päivän sääennuste, joka kannattaa katsastaa ainakin, jos kyseessä on päivä, jolloin laiva pysähtyy satamassa. Lisäksi etusivulla on mainittu seuraavan päivän  pukeutumiskoodi, Celebrity Cruisesilla näitä on kaksi; evening chic ja casual. Evening Chic iltoina saat pistää parasta päällesi ja noina iltoina et voi olla  ylipukeutunut.

Jos kyseessä on päivä, jolloin laiva on jossakin vierailusatamassa niin etusivulta löytyy tieto siitä, mennäänkö maihin putkea pitkin vai pelastusveneellä,  jälkimmäisen yhteydessä on mainittu viimeisen pelastusveneen lähtöaika maista. Jos myöhästyt, vastuullasi on järjestää itse kyyti takaisin alukselle. Esimerkkipäivän ohjelmassa pysähdys oli Isle Of Pinesin saarella, josta matkaa seuraavaan satamaan Sydneyhyn oli 1 111 merimailia.

 

Etusivun oikealla laidalla on kohta Celebrity Life Activities Highlights eli seuraavan päivän ohjelmien kohokohdat. Kyseisenä päivänä kohokohdiksi oli mainittu mm lettujen tekemisen taide, muutama luento, satamasta lähdön aikaan olevat allasbileet dj:n johdolla ja illan lasinpuhallus show.  Ja kaikkein alimmaisena ensimmäisellä sivulla on mainittu illan show, jota esitetään kahdesti laivan teatterissa.

 

Seuraavalta sivulta löytyykin sitten tarkempaa tietoa seuraavan päivän kohteesta ja maihin menosta. Myös muutamia hyödyllisiä vinkkejä on tällä sivulla mainittu.

 

Kolmannelta sivulta löytyy sitten se perinteinen risteilyohjelma. Aamut aloitetaan lähes joka päivä ohjatulla mailin (1,6km) kävelylenkillä laivan ulkokannen juoksuradalla. Aamuihin on myös sijoitettu liikuntatunteja, tänä päivänä tarjolla oli jumppapalloa, kuminauhajumppaa ja venyttelyä. Suurin osa liikuntatunneista on maksuttomia, mutta iltapäivän Zumba, spinning, pilates ja jooga ovat  lisämaksullisia. Kyseisenä päivänä laivalla oli päiväsaikaan niille, jotka eivät halunneet mennä maihin muun muassa seuraavia aktiviteetteja: muutamia luentoja terveydestä ja hiusmuodista, petanquen pelaamista laivan nurmikannella, leffaa. Iltapäivästä alkaakin sitten ohjelmaa olla enemmän, löytyy tietokilpailuja, jumalanpalvelus, tarjouksia laivan myymälöissä ja cocktail tasting. Laivan kahvila on auki koko päivän, uima-allasalueita on kaksi, ulkona ja sisällä. Kuntosali, spa, kirjasto ja Ilounge ovat auki myös joka päivä.

 

Ruuhkaisimmat ajat laivan ravintoloissa ovat noin kuudesta kahdeksaan ja siksipä illan pääshow esitetään kahdesti, klo 19 ja 21 laivan aikaa, jotta jokaisella on mahdollisuus osallistua jompaankumpaan näytökseen. Ruokailujen jälkeen aikaa voi käyttää karaokessa, taidehuutokaupassa, kasinolla, shoppaillen, baareissa (joita tällä aluksella on 14 kpl), kuunnellen livemusiikkia tai tanssien.

Meripäivän erikoisuuksia 30. maaliskuuta 2016 oli lentopallo-ottelu laivan hotelli – ja konepuolen välillä, valokuvaus Kapteeni Taramasin seurassa, kierros laivan keittiössä ja hyväntekeväisyyshuutokauppa WWF:n hyväksi. Jos alus ylittää kansainvälisen päivämäärärajan tai päiväntasaajan, niin silloin luonnollisesti ohjelmasta löytyy jotain speciaalia. Kummastakin saa muuten todistuksen. Risteilyni aikana ylitimme päivämäärärajan ja sinä iltana kapteeni Taramas joutui dj:ksi ja tästä hän kuuli koko risteilyn ajan. Risteilyjen alussa on ilta, jolloin päällystö tulee ”esittäytymään” matkustajille, silloin kannattaa ehdottomasti käydä tervehtimässä; ei koskaan tiedä, vaikka tekisit lähtemättömän vaikutuksen ja saisit kutsun päällystön pöytään illalliselle risteilyn aikana.

Lehtisen viimeisellä sivulla on sitten kaikkien laivan palveluiden aukioloajat sekä keittiön terveiset ja suositukset illallisen varalle, tällä kertaa keittiö suosittelee puolikasta yrteillä marinoitua kanaa ja sommerierin suositukset tuolla ruualle löytyvät myös.
Niin, aika ei todellakaan tule pitkäksi pitkälläkään risteilyllä. Jos rivitanssit, bingo, käsityöryhmä, korttipelit, lukupiiri tai jokin muista lukuisista aktiviteeteista ei kiinnosta niin ainahan sitä voi viettää aikaa oman hytin parvekkeella maisemia ihaillen. 30 päivän aikana en ehtinyt edes käydä kaikissa laivan 14 baarissa yhdellä 🙂
Ps. Tämä postaus koskee risteilyä Celebrity Solsticella Sydneystä Tyynellemerelle, ohjelma saattaa olla aivan erilainen esimerkiksi Välimerellä. Myös  varustamokohtaisia eroja on suuresti!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 11.10.2016 at 15:01

  Tuo 30 päivän risteily kuulostaa kyllä aika pitkältä. Tosin tuolla suunnalla voisin varmasti kyllä sen ajan risteilläkin. Siellä kun en ole koskaan käynyt.
  Minä olen kyllä tykännyt olla risteilyillä meripäivinäkin. Olemme tosin käyneet vain Karibialla ja valinneet vain sellaisia risteilyitä, joissa meripäiviä ei juuri ole, vaan ollaan päästy tutustumaan mahdollisimman moneen eri saareen.

  • Reply Tanja 11.10.2016 at 18:31

   Mä valitsin siksi näin pitkän risteilyn, koska kaikki 12 pysähdystä oli mulle aivan uusia paikkoja. Laiva lähti siis Sydneystä ja kävi ekalla keikalla Fidzillä Suvassa ja Lautokassa sekä Uuden-Kaledonian Noumeassa, Lifoullla ja Isle of Pinesissa. Pikaisen Sydney stopin jälkeen jatkettiin matkaa Uuden-Seelannin Aucklandiin ja Bay of Islandiin, sieltä Tahitin, Moorean ja Bora Boran kautta Havaijin Mauille ja Oahulle.

   Yksin matkustamisessa on se haaste, ettei siellä hytissä ole ketään kenen kanssa jutella ja syömäänkin joutuu menemään yksin, jos ei sitten halua istua vieraiden seuraan. Joten tästäkin syystä on ihan kiva, että laivalla on runsaasti ohjelmaa meripäivinä. Yksi mun lemppari oli yksinmatkustavien lounaat, joissa meitä yksinmatkustavia naisia oli päivästä riippuen 8-12 ja minä yllättäen nuorin 😀

 • Reply Tiia/ReiseReise 11.10.2016 at 15:59

  Ai laivalta voi joutua nousemaan maihin pelastusveneen kyydissä. Aika jännää, ne siis lasketaaan veteen siitä laivan reunaa pitkin, eikö? Jotenkin mua jännittäisi istua siinä, mutta haaveilen silti jostain tälläisestä risteilystä.

  • Reply Tanja 11.10.2016 at 18:40

   Juu, kaikilla saarilla ei pääse laituriin kun sellaisia ei ole mihin noin isot alukset pääsevät. Kannelta kolme menee muutama porras alas laivan ulkolaitaa myötäillen, alhaalla on pieni laiturin tapainen, johon pelastusvene ajaa viereen. Tälläisen videon löysin youtubesta, kannattaa vilkaista https://www.youtube.com/watch?v=uy4YDcw6CLo

   Mulla risteilyn 12 pysähdyksestä laituriin ajettiin Fidzillä molemmissa satamissa, Noumealla, Aucklandissa, Tahitilla ja Oahulla eli puolella reissun pysähdyksistä. Ja veneiden laskun aikaan niissä on kyydissä vain laivan henkilökuntaa. Rohkeasti vaan risteilemään!

 • Reply Liza in London 11.10.2016 at 18:10

  Onpa tosiaan valinnanvaraa! Itse luulen, että meripäivinä ohjelmaksi riittäisi ihan auringonotto ja lukeminen – niille kun jää usein arjessa ihan liian vähän aikaa. Varsinaisesta aiheesta vähän sivuun on kysyttävä, keinuttiko laivalla yhtään, vai oliko kyseessä niin iso paatti, ettei merenkulkua tuntenut?

  • Reply Tanja 11.10.2016 at 18:52

   No, läheskään joka päivä ei todellakaan paistanut aurinko. Enemmän mun matkan aikana oli sadepäiviä kuin aurinkoisia.

   Parina päivänä kun lähdimme Aucklandista kohti Tahitia (4 meripäivää) keinutti, muttei läheskään niin paljoa kuin Ruotsinlaivoilla syysmyrskyssä. Aallot oli kyllä yhtenä yönä aikamoiset, pärskeitä riitti jopa kymppikannella olleen hytin parvekkeen ovelle asti 🙂

 • Reply Mira Viitasalo 13.10.2016 at 07:38

  Pitää joskus testata risteilyä kun saa rahapussia kuntoon 🙂 Oon just semmonen tyyppi joka kysyisi tätä että kuinka saa ajan kulumaan 😀 Pitäisi testata itse että uskoisi 😉 Ihanan oloinen risteily ja niin paljon uutta nähtynä taas, ai että!

 • Reply Hanneli / duunireissaaja 13.10.2016 at 17:26

  Mulla on hirmuinen polte risteilylle. Tulevaan talveen en saa varmaan mitenkään reissua sovitettua, mutta kenties jo seuraavaan. Haluan nimenomaan sellaisiin maihin, jonne en muuten niin helposti lähtisi. Dubain risteily taitaisi olla helpoimmin saavutettavissa tällä hetkellä.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.10.2016 at 10:18

  Mielettömän kuuloinen risteily! Mulla on toistaiseksi kokemusta vain viidestä päivästä Karibialla, kun piti käydä testaamassa, että onko se meidän juttu. Nyt kuukauden päästä lähdetään viikoksi Välimerelle tekemään uusintatestaus, niin ehkä sitä sitten uskaltaisi lähteä pidemmällekin. Mun mielestä risteilyt vielä ovat aika edullinen tapa matkustaa, kun niihin kuuluvat ruuat ja kaikki. Eihän se tietenkään budjettimatkailua ole, mutta ainakin meillä ihan kannattava matkustusmuoto.

 • Reply Lotta | Watia.fi 15.10.2016 at 07:57

  Kyllä kiinnostaisi kovasti tuollainen risteily. Vaihtoehtoja on niin paljon ja niitä aina välillä tulee selailtua ja tarjouksia katsottua, mutta vielä ei ole varaukseen kuitenkaan mennyt. Ohjelmaa tosiaan näyttää riittävän. Tuskin tulisi tylsää!

 • Reply Teppo/Tämä matka 16.10.2016 at 14:54

  Olipa hyvä erilainen katsaus risteilytouhuun. Ohjelmaa näyttää olevan ylen määrin. Onko risteilystressistä kukaan puhunu 😉

 • Reply Missis L. 16.10.2016 at 20:35

  Kiva postaus ja kuvat laivan ohjelmalehtisestä antoivat konkreettisesti käsityksen tarjonnasta. Kyllä kai tuolla viihtyis!

 • Leave a Reply