Celebrity Solstice Oseania Ranskan Polynesia Risteilyt

Bora Bora – oliko todellisuus jotain muuta kuin paratiisisaari?

20.7.2016

Kaikkihan meistä ovat nähneet upeita kuvia Bora Boralta, joissa turkoosi vesi kutsuu snorklaajia ja palmut huojuvat autioilla valkoisilla rannoilla? Tälläiseen paikkaan minäkin kuvittelin saapuvani huhtikuussa 2016 kun risteilyn yhtenä pysähdyspaikkana oli Bora Bora. Mutta muutama päivä ennen saapumistamme sääennusteet alkoivat näyttämään erittäin pahoille, ainoalle päivälleni saarella oli luvattu rankkasadetta, kovaa tuulta ja ukonilmaa ja näistä kaikkia muuta paitsi jälkimmäistä sitten saimmekin niskaamme.

Flickr

 

Risteilyissä on muutama huono puoli ja tämä on yksi niistä, jos kauan odottamassasi kohteessa ollaan vaan yksi päivä ja silloin sään takia joutuu peruuttamaan kauan odotetun retken.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Bora Bora rainy day

Ensivaikutelmani Bora Borasta

Bora Bora risteily blogi

Yksi lukuisista motuista eli pikkusaarista Bora Boralla

Bora Bora risteily

Bora Bora myrskysäässä

Bora Bora blogi vesisade

Motuja eli pikkusaaria Bora Boralla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä kertaa jouduin siis perumaan kauan odottamani laguuniretken, johon olisi kuulunut snorklausta, bbq-lounas rannalla ja jeeppisafari. Saaren vuoristoteitä oli suljettu rankkasateiden aiheuttamien maanvyöryjen takia ja kovan tuulen takia uiminen oli lähes mahdotonta. Ja kukapa olisi halunnut syödä lounasta sateessa rannalla.

 

 

 

matkailu blogi risteily Bora Bora

Patsaita rannalla

Bora Bora on atollisaari, joka sijaitsee Tyynessä valtameressä noin 270km Tahitilta luoteeseen.Pientä saarta ympäröi laguuni ja koralliriutta. Bora Boran ja sen riutan pienten saarten pinta-ala on vain 29,3 neliökilometriä ja jotain käsitystä saaren pienuudesta saa siitä, että sen kiertää kaatosateessa skootterilla noin 40 minuutissa. Pääsaari on pituudeltaan yhdeksän kilometriä ja leveimmältä kohdaltaan 4km. Saaren keskella kokoavat vuoret hallitsevat saaren maisemia, mutta saaren ympäri kulkevalla tiellä on vain yksi ylä- ja yksi alamäki.

 

Bora Bora risteily sää

Bora Bora mereltä päin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bora Boran nimen historia juontaa juurensa pitkälle, ennen eurooppalaisten saapumista saari tunnettiin nimellä Vavau tai Mai Te Pora. Nimi tarkoitti pimeydestä noussutta tai jumalien luomaa, koska legendan mukaan saari oli ensimmäinen joka alueella nousi merestä. Ensimmäiset asukkaat ovat saarelle tulleet 800-luvulla ja James Cook laivastoineen saapui saarelle 1769. Vuodesta 1842 saari on ollut Ranskan hallinnassa.

 

Bora Bora risteily sää sade myrsky

Rantaa Hotel Sofitel Bora Bora Marara beach resortin edessä

Toisen maailmansodan aikana, Pearl Harborin pommitusten jälkeen saari oli Yhdysvaltain tukikohtana usean vuoden ajan ja Yhdysvaltain sotilaita saarelaiset saavat kiittää tie- ja vesijohtoverkostostaan.

Bora Bora paratiisi

Hotel Sofitel Bora Bora Marara beach resort

Turismi saarella sai alkunsa 1960-luvun lopussa, jolloin saaren ensimmäinen hotelli rakennettiin. Nykyään saari on erityisesti häämatkalaisten suosiossa ja heistä suurin osa majoittuu meren päälle rakennetuissa bungaloweissa. Ranska on saaren virallinen kieli, englantia ymmärretään ja puhutaan. Valuttana on Ranskan polynesian frangi, mutta jenkkidollarit ovat myös hyväksyttyä valuuttaa. Euroja saarella ei oteta vastaan.  Suurin ”kaupunki” on Vaipete ja saarella asuu vakituisesti noin 9000 ihmistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Bora Bora Celebrity Solstice

Näköala saaren korkeimmalta kukkulalta

 

Bora Bora pareo

Näin pukeudut pareoon

 

paikallisia joulukoristeita

Mitäkö saarella sitten voi sateisena päivänä tehdä, kun uiminen ja snorklaaminen on mahdotonta myrskyävän meren takia. Hääparit viihtyvät varmasti bungaloweissaan ja voihan aikaa viettää myös saaren kuuluisimmassa ravintolassa, Bloody Maryssa juomassa talon nimikkodrinkkiä (halvimmillaan noin 700 paikallista rahaa). Tai sitten shoppailla ensi joulua ajatellen koristeita Vaipeten matkamuistomyymälöistä. Typerien selfieiden ottaminen on myös kivaa ajankulua….

Bora Bora Bloody Marys

Bloody Marys

 

patsas Bloody Marys ravintolan pihalla

 

 

Bloody Marysiin ei kannata lähteä hienommissa korkkareissaan eikä ruokalistan muutamasta annoksesta löydy gluteenittomia vaihtoehtoja, mutta drinkkien juomiseen paikka sopii erinomaisesti. Nyt varmasti ihmettelette, kuinka saarella voi yhdistää mopoilun ja juomisen… Kysyin sitä itsekin tarjoilijoilta ja he nauroivat kysyen ”Näitkö saaren ympäri ajaessasi montakin poliisia?” …

Bora Bora satama kaupunki

Vaipeten satamaa

 

paikallisten kulkupeli pelastusveneen peräaalloissa

 

Celebrity Solstice tyynimeri risteily

Celebrity Solstice Bora Boran edustalla

 

Bora Bora risteily vaitape

joku paikallinen bändi

Olen matkan jälkeen miettinyt, että menisinkö uudelleen… Toisaalta saari on nyt nähty mutta jos joskus erehdyn naimisiin ja häämatkalle, tämä voisi olla hyvä kohde romanttiselle lomalle yhdistettynä johonkin hieman elävämpään saareen. Kyllähän pikkusaarella elämää on, kun iso risteilylaiva sinne saapuu, bändikin oli satamassa olevan matkamuistomyymälän pihalla viihdyttämässä meitä noin 2500 risteilijää.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elina / Vaihda vapaalle 21.7.2016 at 07:16

  Voih! Bora Bora on mun unelma! Ei siellä tosiaan varmaan hirveän pitkäksi aikaa olisi muuta tekemistä kuin lillua meressä, mutta olisihan se kiva kokea joskus. Tosi harmi, että teille osui huono sää!

  • Reply Tanja 25.7.2016 at 18:50

   Bora Bora on aika monen bucket listalla, mutta oikeasti itse saarella ei juuri ole nähtävää tai tekemistä, ne parhaat jutut on siellä pinnan alla. Hääpareille tai sukelluksen harrastajille ihan kiva paikka, mutta todella kallis ja hankalan matkan päässä. Yksin en enää lähtisi, romanttiselle lomalle voisin mennä jos siihen yhdistäisi jonkun toisen saaren.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 21.7.2016 at 12:41

  Poikkesimme maailmanympärimatkallamme Tahitilla ja Moorealla, jossa vietimme pari-kolme päivää. Mahdollisuus olisi ollut lähteä myös (lentäen) käymään Bora Boralla, mutta tulimme siihen tulokseen, että saari on (varmaan) ylihypetetty, ja retkikin sinne, jopa Tahitilta oli kallis, joten rentouduimme Moorealla ja kävimme jopa veneretkellä ja rantabarbequella. Ehkä jos vielä päätyisimme Tahitille voisimme Moorean vaihtoehtona käydä katsomassa vaikka Bora Borankin, mutta ensimmäisenä valintana meistä Moorea oli oikein hyvä vaihtoehto.

  • Reply Tanja 25.7.2016 at 18:53

   Mulla oli risteily aikana pysähdykset myös Tahitilla ja Moorealla, mutta jälkimmäisellä saarella olin laiska ja vietin päivän rannalla, kunnes sielläkin iski sadekuuro niskaan.

   Bora Bora on oikeasti kallis paikka, sinne joudutaan tuomaan lähes kaikki elintarvikkeet muualta, lennot Tahitilta maksaa ja hotellitkaan eivät ihan edullisia ole. Toi on kyllä sellainen kerran elämässä kohde ja eniten mua harmittaa se, että olisin siellä mielelläni päivän viettänyt snorklaten, mutta tällä kertaa kelit ei suosineet…

 • Reply Sanna I Siveltimellä 21.8.2016 at 19:06

  Oijoi, oon ihan epäuskoinen että Bora Boralla voisi sataa tai myrskytä… Mutta uskottavahan se on. Meillä Fidzin paratiisissakin satoi melkein koko viikon.
  Bora Bora on tosiaan kuulunut unelmiini jo pitkään, mutta en edes osaa sanoa miksi. Varmaankin juuri noiden perinteisten katalogikuvien ansiosta. Pinnan alainen maailma kiinnostaisi hurjasti myös. Ehkä joku päivä… 🙂

 • Reply Satu 12.11.2018 at 21:27

  Oltais kans ens vuoden syys-lokakuussa menossa risteilee tuonne suuntaan ja yksi pysähdyspaikosta olisi Bora Bora! Toivottavasti se ylittää odotukset ja kelit olis kans hyvät! Sillä meinaan että eihän paratiisissa aina paista ja olis kurjaa kans jos osuu semmonen päivä just siksi! Kivoja kuvia sieltä!:)

 • Leave a Reply