Espanja Eurooppa

Rantaelämää Port de Sollerissa

15.2.2016

Moni matkustaa Mallorcalle rantojen takia ja moni viettääkin koko lomansa aurinkotuolissa makoilllen. Meidän reissu oli kulunut lähinnä auton ratissa, saarta oli kierrelty ympäriinsä. Loman loppupuolella oli kuitenkin aika tutustua myös oman kylän, Port de Sollerin, rantaan.

Aiempien päivien seikkailuista pääset lukemaan täällä.

Olimme huomanneet rantakadun varrella Soller Sup– nimisen yrityksen, josta otimme sitten laudat tunniksi käyttöömme. Alkujaan olimme haaveilleet parista tunnista, mutta ainakin mun jalkalihakset ovat niin olemattomat että tunti riitti näin ensikertalaiselle. Lautojen vuokrat olivat kesällä -15 alkaen 15€/h. Tinkimistaitojaan kannattaa kokeilla, ainakin jos lautoja näyttää olevan runsaasti vapaana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sup-lautailu suojaisassa poukamassa on helppoa, aaltoja eikä merivirtoja juurikaan ole ja ainoa mitä pitää hiukan varoa, on satamasta lähtevät veneet. Tarvittaessa lautavuokraamosta saa myös opetusta, jos suppailu tuntuu olevan hakusessa.

Sollerin keskusaukio

 

Suppailun jälkeen makoilimme muutaman tunnin auringon alla ja sitten suuntasimme naapurikylään Solleriin, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Port De Sollerista. Ja milläpä muulla sitä olisikaan matkan voinut taittaa kuin junalla tai raitiovaunuksi tuon voisi luokitella. Raideyhteys avattiin 4. lokakuuta vuonna 1913 kuljettamaan tuotteita sisämaasta satamaan ja vastavuoroisesti kalastusveneiden antia sisämaahan. Nykyään junalla pääsee saaren pääkaupungista Palmasta Solleriin noin reilussa tunnissa ja edestakainen lippu maksaa noin 20€. Raitiovaunu kulkee hyvin kapeaksi raivattua sitruspuiden reunustamaa kujaa noin vartin verran kylien välillä. Kyydistä kannattaa Sollerissa hypätä pois keskusaukion kohdilla ja nauttia lasillinen vastapuristettua appelsiinimehua jossakin aukion lukuisista ravintoloista tai kahviloista.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sant Bartomeun kirkko Sollerissa

Sollerin tunnetuin nähtävyys on Sant Bartomeun kirkko, joka on normaalisti auki päivittäin yleisölle. Iltapäivän siestan aikaan kirkon ovet ovat muutaman tunnin suljettuina.

 

 

Pikaisen kierroksen jälkeen Sollerissa oli aika suunnata takaisin majapaikkaan, mutta taksin saaminen olikin sitten hieman haasteellisempaa. Normaalisti Sollerissa taksiasema sijaitsee rautatieaseman vieressä, mutta matkamme aikaan siellä valmistauduttiin markkinoihin, joten taksitolppa oli siirretty noin kilometrin päähän. Ja ei, taksia ei saanut edes tilaamalla rautatieasemalle. Onneksi ne muutamat tarvittavat lauseet espanjaa löytyivät jostain muistin kätköistä. Illalla uskaltauduimme shoppailukierrokselle Festival Parkiin, josta löytyy jos jonkinnäköistä outlettia. Niin kauhea kiire oli tehdä ostoksia, että kuvien ottaminen unohtui.

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Raluca Irimia 5.9.2016 at 12:10

    Upea ja vaikuttava juttu. Olin Espanjassa vuosi sitten ja suunnittelen uutta reissua. Käytän ehdottomasti opastanne, jotta löydän Mallorca todellisen kauneuden.

  • Leave a Reply