Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Apinan vuosi

7.2.2016

Tänään Helsingissä juhlistettiin kiinalaista uutta vuotta ja siinä samalla apinan vuoden alkamista.Helsingin keskustan Keskuskatu oli koristelu juhlaan sopivin koristein ja väkeä oli kertynyt reilusti paikanpäälle tutustumaan ohjelmaan ja markkinatelttojen tarjontaan.

 

Kiinakaupan myyntiartikkeleita

Ruokakojujakin oli paikalla laidasta laitaan mutta valitettavasti suurimmassa osassa myynnissä oli joko nuudeleita tai friteerattuja tuotteita, jotka keliaakikkona joudun jättämään väliin. No, onneksi paikalla oli kuitenkin silmänruokaa. Kadun varrella sijaitsevat yrityksetkin olivat sisustaneet myymälöitään teeman mukaan.

Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen teltalla sai ottaa lähikuvia lohikäärmeestä ja samalla sai mukaansa punaisen kuoren. Minun kuoreni sisälsi kaksi kultaista kolikkoa (suklaata) ja ohjelmasuosituksia kullekin kiinalaisen horoskoopin merkille Kulttuurikeskuksen kevään ohjelmistosta.

”Punainen kuori kiinalaisessa kulttuurissa
 
Uusivuosi on Kiinassa vuoden tärkein juhla, jolloin perheillä on mahdollisuus kokoontua yhteen vaikka perheenjäsenet muutoin asuisivat kaukana toisistaan. Yksi juhlan tärkeimmistä perinteistä on punaisten kuorten lahjoittaminen läheisille. Punaisen värin katsotaan tuovan onnea, ja sisälle kuoreen sujautetaan tukku sileitä seteleitä. Vaikka kuoria nykyisin annetaan niin syntymäpäivien, häiden kuin muidenkin juhlien kunniaksi, on niillä erityisen suuri merkitys kiinalaisena uutenavuotena. 
 
Vanhan uskomuksen mukaan punaiset rahakuoret suojaavat lapsia demoneilta. Siksi kuoria antavat erityisesti vanhemmat ja isovanhemmat lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Nykyisin punaisia kuoria lahjoittavat laajalti muutkin: kuoria antavat ystävät toisilleen, aikuiset lapset vanhemmilleen ja työnjohtaja alaisilleen. Nykypäivänä hyödynnetään myös tuoreinta teknologiaa ja kuoria lähetetään monesti älypuhelinten applikaatioiden avulla.
 
Kuoreen laitettava rahasumma määräytyy antajan ja vastaanottajan suhteen läheisyyden ja antajan taloudellisen tilanteen mukaan. Usein kokonaissumma koostuu kiinalaisista onnennumeroista eli numerot 6, 8 ja 9 toistuvat. Koska 8 on Kiinan onnenluvuista suosituin, paljastuu kuorista usein esimerkiksi 188 tai 800 kiinan yuania, lahjoittajan anteliaisuudesta riippuen. ”

 

 

 

 

Esityksistä ei puuttunut väriä eikä missään vaiheessa iskenyt tylsyys, päinvastoin matkakuume kasvoi taas ihan uusiin sfääreihin.
Mukavaa ja antoisaa apinan vuotta kaikille blogini lukijoille!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply