Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Missäs sitä ollaan oltu?

31.1.2016

Matin ja Tepon sanoin ”Missäs sitä ollaan oltu?” Monissa suomalaisissa blogeissa on viime aikoina tehty listaa maista, joissa on jo matkustettu ja täältä sellainen on puuttunut joten tässä, olkaapa hyvät. Listaan olen kirjoittanut maan jälkeen tarkemmin, jos olen ollut muualla kuin itse pääkallopaikalla (esim Espanja – Mallorca).

USA kesällä 1991

10 ikimuistoista viikkoa Floridassa tätini luona, Orlandon Sea World, Disney World ja kymmeniä pesukarhuja, satoja sammakoita ja muutama käärme bongattu. Ikimuistoinen ajomatka New Yorkiin. New Yorkista mieleen on jäänyt pepperonipizza, torakat ja Finlandia Vodkan mainos kadun varrella.

KREIKKA, 1999 ja 2008

Kesällä 1999 tein elämäni ensimmäisen valmismatkan ja vieläpä yksin. Kohteena Naxos ja matkanjärjestäjänä Fritidsresor. Yhdellekään retkelle en osallistunut ja päivät kuluivat rannalla maaten. Tylsä loma, mutta tulipahan tehtyä. Santorinin saaren sentään näin kun siellä vietimme päivän lentoa odotellen.
Kesällä 2008 tulikin sitten vietettyä pidempi aika Kefaloniassa oppaan hommissa. Kesän aikana tuli kierrettyä myös Korfu, Zakinthos ja Ateena. Kuvassa Kefaloniasta Pyhän Gerasimoksen luostari.

TUNISIA kevät 2008

Tunisiaan tuli lähdettyä valmismatkalle, mutta roolina oli olla matkanjohtajana erään yhdistyksen porukalle. Muutamia retkiä tuli tehtyä ryhmän kanssa muunmuassa Friguia Parkiin (eläintarha). Soussessa törmäsin entiseen opaskollegaan ja hänen kanssaan tuli seikkailtua muutamilla retkillä. Kuva Chott el Djeridin suolajärveltä.

RUOTSI useita kymmeniä kertoja

Eka reissu Ruotsiin laivalla taisi olla -80 luvun lopussa Hannan kanssa. Sen jälkeen ysiluokan luokkaretki ja myöhemmin työskentely Viking Linellä on vienyt Tukholmaan kymmeniä kertoja. Kesällä 2012 ajelin exäni kanssa moottoripyöräilijöiden kokoontumisajoihin Öölantiin, joka oli harvinaisen outo saari. Näin siellä jopa kameleita ja apinoita 🙂

NORJA kesä 2002

Norjaan päädyin töiden perässä. Kesä meni pienessä puutaloistaan tunnetussa Laerdalissa työskennellen Norjan villilohikeskuksessa (Norsk Villakssenter ). Kesän aikana seikkailtiin ympäriinsä, Bergen ja Sognevuonon alue tuli tutuksi. Syksyn tullen tie vei Bärumiin, Oslon kupeeseen maan viidenneksi suurimpaan kuntaan asukasluvultaan mitattuna. Norjassa tuli koettua myös maailman pisin maantietunneli, Laerdalin tunneli, 24,5km.

THAIMAA 5 kertaa

Ensivisiitti Thaimaahan oli jouluna 2008 ja sen jälkeen siellä onkin tullu käytyä neljästi, seuraavan kerran stoppaan siellä maaliskuussa. Kerta Pattayalla riitti, muina kertoina olenkin ollut etelässä Krabin alueella tai Koh Lantalla. Suurkaupungeista Bangkok on vienyt sydämeni.

 

Emerald Pool, Krabi

ESPANJA 2015 (Mallorca)

Espanjan matkailu kuten muunkin Euroopan on mulla ollut aivan liian vähäistä, mutta olen mä kerran käynyt Mallorcalla, elokuussa 2015. Lentokentällä vastassa vesisade ja loma oli aivan liian lyhyt. Mallorcasta löytyy blogista useampi postaus.

EGYPTI 2001, 2004-2005

”Ken on kerran Niilin vettä juonut, hän kaipaa Niilin luokse takaisin.” Oppaan hommissa Egyptissä pari talvea, Sharm El Sheikh, Luxor, Assuan, Kairo ja Hurghada tulivat tutuiksi noiden talvien aikana.

RANSKA 2007

Ranskassa Pariisissa pysähdyin yöksi paluumatkalla Karibialta keväällä 2007. Eiffeltorni ja Louvre nähty ilman ruuhkia, kylmää, sateista ja harmaata. Ranskalle kuuluvista saarista matkan varrelle ovat sattuneet Saint Barthelemy, Martinique, Guadeloupe ja St. Martin. Tuosta Saint-Berthélemystä voisin muutaman sanan kertoa, jotta alla oleva kuva aukeaa teille.  Kolumbus
löysi saaren vuonna 1496 ja nimesi sen veljensä Bartholomén mukaan.
Saari kuului aluksi Ranskalle (vuodesta 1648 alkaen), kunnes vuonna 1785
Ruotsi osti sen siirtomaakseen. Saari siirtyi takaisin Ranskan alaisuuteen hiukan alle sata vuotta myöhemmin, vuonna 1878. Saaren pääkaupunki Gustavia on nimetty Ruotsia vuodet 1771–1792 hallinneen kuningas Kustaa III:n mukaan. Saarella kävellessä tuli kotoinen olo ruotsin lippujen liehuessa salossa ja Kungsgatania kävellessä 🙂

 

Gustavia, Saint-Barthélemy, 8.1.2007
Fort Napoleon, Guadeloupe

 

Matkalla vesiputouksille, Guadeloupe, 13.1.2007

SAKSA 2014

Saksan matkailu rajoittuu toistaiseksi vasta Schleswig-Hollsteinin alueelle, nähtynä Lubeck, Travemunde ja Hampuri.

Niederegger Lübeck

ALANKOMAAT (Sint Maarten) 2007

Karibian purjehdus Suomen Purjelaivasäätiön matkassa alkoi St Martinin saarelta, joka kuuluu puoliksi Ranskalle ja puoliksi Hollannille.

 

Great Bay, Philipsburg. 5.1.2007

ANTIGUA JA BARBUDA 2007

Piti kaivaa vanhat passit esille, että varmasti muistaa oikein ajankohdat. Tammikuussa 2007 Suomen purjelaivasäätiön purjehduksella pysähdyimme myös Antigualla ja Barbudalla. Isoja muistikuvia ei näiltä saarilta ole, mutta sitä en unohda koskaan, että paikallisesta apteekista sai isolla rahalla pahoinvointiin laastareita, jotka olivat Suomessa jo tuolloin myyntikiellossa.

Nelsons Dockyard

DOMINIKAANINEN TASAVALTA 2007

Purjehdusreissuni päätepiste, tänne oli päästävä merenguen ja etenkin bachatan takia. Yövyin Boca Chicassa ja aika kului Santo Domingossa kapunkia ihmetellen ja illat tanssien. Samananlahdellakin tuli vierailtua ja ryhävalaat bongattua. Saaren mielestäni kaunein paikka löytyy etelärannikolta, pienen laivamatkan päässä sijaitseva Isla Saona. Vai mitä mieltä olette?

 

 

Katuruokaa Boca Chicassa

SAINT LUCIA 2007

Purjehdusosuuksien yksi stoppi, jonne palasin jatkamaan lomaani. Yksinmatkustavalle naiselle hiukan ahdistava paikka, paikallisten rastafarien oli vaikea tajuta sitä, etten ole kiinnostunut höpöheinästä enkä heidän seurastaan. Upeat maisemat ja kivat rannat, seura olisi ollut tarpeen täällä. Menen vielä toistekin.

TURKKI 2010

Äkkilähtö aurinkoon, Antalyaan. Ei mikään lempikohteeni.

DOMINICA 2007

Ihana, pieni, värikäs saari Karibialla. Tännekin voisin palata takaisin. Samaisella purjehdusreissulla tämäkin paikka nähty.

 

 

VIRO kymmeniä kertoja vuodesta 1997 alkaen

Laivalla työskennelleenä tarvitseeko tätä tämän enempää kommentoida? Olen mä muutakin nähnyt kuin Tallinnan, Sillamäki oli aikoinaan sekin hyvin ”viehättävä” paikka, onneksi aika kultaa muistot levää kelluvasta uima-altaasta ja rotista majoituspaikassamme.

LATVIA joulu 2006

Silja Europan jouluristeily pysähtyi päiväksi Riikaan, ainoat muistikuvat ovat puistot, ruoho oli vihreää ja narsissit kukkivat jouluna. Pikainen kaupunkikierros taisi tulla bussilla tehtyä ja kiireellä takaisin laivaan.

VENÄJÄ 2003

Kutsu kävi kesällä 2003 Mikkelin seurakunnan diakonilta lähteä mukaan Sodderiin (Sotkaan) vapaaehtoistöihin kirkkoa rakentamaan ja kauhean pitkään ei tarvinnut tätä tyttöä yllyttää. Sodder on pieni kylä Karjalan tasavallassa, 78km Prääsästä länteen. Kylässä on noin 400 asukasta. Samalla matkalla kävin ensimmäistä kertaa myös Viipurissa. Yritän pikapuoliin löytää pari kadoksissa olevaa valokuvakansiota, jotta saisin myös teille jaettua kuvia tuosta pienestä köyhästä mutta viehättävästä kylästä.

ISO-BRITANNIA 2015

Ensi visiitti Englantiin ja Lontooseen oli tammikuussa 2015 baarimestariopiskelijoiden matkassa. Kivaa oli, viini ja viina virtasi ja nähtävyyksien (Madame Tussaud, Big Pen, kiertoajelut) tuli käytyä katsomassa lukuisia baareja ja tietysti STOMP. Suurin osa maasta on vielä näkemättä ja tänne on päästävä takaisin!

ITÄVALTA 2004

Itävaltaan päädyin keväällä 2004 kansainvälisen punaisen ristin hiihtomestaruuskilpailuihin toisena suomalaisena osallistujana. Kisat järjestettiin St Jakobissa Defereggentalin alueella. Taitaa olla korkein paikka missä olen todistettavasti käynyt olla Mooserbeg 2373m merenpinnasta.

Lisätty 26.2

Vanhoja valokuva-albumeita selatessa tajusin, että listalta puuttuu vielä jotain eli listätty vielä kohteita ja kuvia puuttuneiden kohdille.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Pirita/Omatoiminen pakettimatkailija 1.2.2016 at 19:03

    Oletpa ehtinyt moneen paikkaan! Taidankin napata idean omaan blogiini eli eikun kuvia etsimään ja vuosilukuja muistelemaan…

  • Reply Tanja 1.2.2016 at 20:06

    No eipä tosta montaa maata tule, TCC bongauksia sitäkin enemmän onneksi. Ja maaliskuussa tulee sitten muutama uusi maa lisää, pysyhän kuulolla. Huomasin blogistasi, että tykkäät risteilyistä, joten sitä suuremmalla syyllä kannattaa käydä täällä vilkaisemassa 😉

  • Leave a Reply