Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Unelmien matka?

25.9.2015

Millainen on unelmiesi matka? Kaupunkiloma rakkaimpasi kanssa hyvän ruuan ja viinin äärellä? Rantaloma jossain kaukana arjesta? Luontoloma Lapissa? Risteily? Safari Afrikassa? Historian havinaa ja museoiden aarteita?

Jokaisella meillä on haaveita ja unelmia, useimmilla monia ja haaveetkin voivat vaihtua. Vajaa kolmekymppisenä haaveilin pääseväni juhlimaan pyöreitä Afrikan safarille ja kiipeämällä Kilimanjarolle, mutta kohta kun nelikymppiset kolkuttelevat ovella tuo haave on vielä toteuttamatta. Safarin sijasta päädyin purjehtimaan Karibialle, sekin matka oli ikimuistoinen.

Hawaii, Fizi, Bora Bora, Tahiti, Malediivit, Seychellit, Reunion… Nuo maat kuullostavat maanpäällisiltä paraatiiseilta ja aivan liian kaukaisilta. Ja pah, nykyään matkustamisesta on tehty helppoa ja käyttämällä aikaa suunnitteluun voi säästää sievoisen summan. Kuten vanha sanonta sanoo, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Kävin tammikuussa matkamessuilla etsimässä Once in a lifetime-matkaa mielessäni yhä Kilimanjaro ja Big Five (elefantti, sarvikuono, leijona, buffalo ja leopardi) mutta päädyinkin johonkin aivan muuhun. Varasin matkan keväälle 2016, joka tuntui silloin olevan kaukana tulevaisuudessa. Nyt lähtöön on enää vajaa puoli vuotta ja matkakuume sen kun kasvaa. Ihan vielä en teille matkakohdetta paljasta, sen saatte lukea sitten täältä blogista kunhan matka etenee ( ja mä pääsen netin äärelle).

Tässä vaiheessa kun matka lähenee, niin ensimmäiset matkaopas-kirjat on hankittuna, lennot  varattu, suunniteltu mahdollisia retkiä ja must seen-kohteita ja pakolliset viisumit ovat haussa. Täytyy myöntää, että olen jo miettinyt, mitä pakkaisin mukaan; tyydynkö vanhaan hyvinpalvelleeseen Haglöfsin rinkkaan vai ostanko elämäni ensimmäisen oikean matkalaukun. Olen myöskin laskeskellut budjettia paljonko tarvitsen reissuun rahaa ja mistä sen saan hankittua. Yöpymispaikkoja on jo tullut katseltua ja varauksia pitäisi pikkuhiljaa aloittaa tekemään, ennenkuin ne hinnaltaan halvimmat ovat menneet. Sen olen kuitenkin päättänyt, että perinteistä reppureissua ensi kevään matkasta ei tule, vaan osan matkasta nautin luksuksesta täysin rinnoin 🙂

En tiedä kuinka normaalia on miettiä jo tässä vaiheessa puoli vuotta ennen matkaa sitä, mikä olisi hyvä kamera vai riittääkö puhelimeni. Ostanko retkiä paikallisilta vaiko isolta matkanjärjestäjältä vai olenko retkeilemättä ja nautin vain olostani ilman aikatauluja ja ryhmää ympärillä?

Mielessä on kyllä käynyt paljon muutakin, kuinka pärjään pitkässä reissussa ilman reumalääkkeitä, ikävöinkö kotiin, kyllästynkö matkustamaan yksin, mitä jos jotain sattuu matkan aikana… Nuo ovat kuitenkin asioita, joita ei voi etukäteen miettiä tai pahimmassa tapauksessa käy niin, että perun koko matkan.

TJ 165 … aika menee ihan liian nopeasti!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply