Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Elokuun äkkilähtö Mallorcalle, päivä 1

25.9.2015

Suomen kesä, tunnetusti kylmä ja sateinen, joten aurinkoa piti löytää jostain muualta. Ja samalla tuli tilaisuus saada taas yksi uusi ”leima passiin”. Todellakin, Espanja on ollut tähän asti näkemättä ja koska Norwegianilta löytyi edulliset lennot, niin pitihän se vanhempien kihlajaismatkan (v.75) kohde käydä katsomassa.

Valmismatka ei kuullostanut sellaiselta lomalta, jolle olisin halunnut, joten lennot varasin siis norjalaiselta ja majoituksen AirBnb:n kautta. Tämä vaihtoehto oli siltäkin osin sopiva, koska koko viikon matkalle ei olisi ollut mahdollisuuksia vaan viisi päivää sai tällä kertaa riittää.

 Lento Helsingistä pääsi lähtemään ajoissa ja Mallorcalle saavuttiin paikallista aikaa noin klo 11. Ensimmäisenä suuntasimme kohti Europcarin tiskiä vuokraamaan autoa. Halvempiakin autovuokraamoja olisi kentällä ollut, mutta Europcarin toimintatavat on tullut tutuksi jo vuosia sitten oppaana työskennellessäni, joten heihin päätyminen oli aika luonnollinen valinta.

Autokin löytyi pienen etsimisen jälkeen ja päästiin lähtemään liikenteeseen ja tälläinen sää meitä siellä sitten odotti:

Muutaman ylimääräisen mutkan jälkeen saavuimme sitten majapaikkaamme, Port De Sollerin kylään saaren länsirannikolla. Suosittelen muuten lämpimästi navigaattorin mukaan ottamista, vaikka tiet ovatkin hyvin merkittyjä niin elämästä tulee kuitenkin paljon helpompaa 😀 Port De Solleriin pääsee joko uutta tunnelia pitkin tai sitten maisemareittiä, jälkimmäinen reitti kannattaa ajaa edes kerran loman aikana, jos ei pelkää korkeita paikkoja, kapeaa tietä, polkupyöräilijöitä tai mahdollisia vuohia.

Kamat kämppään ja auto parkkiin, kunto ei ainakaan loman aikana pääse rapistumaan sillä majapaikkaamme vei 103 jyrkkää porrasta… Jotka siis pitää kavuta ylös jos meinaa jonnekin asunnolta lähteä. Reilu kilometri alamäkeä keskustaan ja syömään ja pitihän se ensimmäinen sangriakannukin tilata. Omat allergiat hieman rajoittavat ruokailuja, eikä edes mitään isompaa tehnyt mieli, joten salaattilinjalla mentiin ensimmäinen päivä.

Port De Soller vaikutti sateesta ja harmaasta kelistä huolimatta oikein viihtyisältä pieneltä kylältä. Ja väkeäkään ei paljoa liikenteessä ollut kelistä johtuen. Ruokailun päälle kävelyä rantabulevardilla.

Eihän sitä sitten iltaa malttanut viettää kämpällä ja alkuperäisen suunnitelman mukaan meinasimme suunnata Solleriin, mutta pimeässä emme löytäneet kylään vievää risteystä (noloa!) joten päädyimme Fornalutxiin ja siellä ravintola Es Turoon . Nyt oli vihdoinkin aika maistaa lammasta. No, parempaakin on tullut syötyä.

Sellainen oli ensimmäinen päiväni Espanjassa, ever.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply