Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinna, täynnä tapahtumaa

Tallinna, täynnä tapahtumaa

Viime lauantaina 11.2.2023 olimme Viking Xpress-laivalla matkalla Tallinnaan. Eräs kaverini ilmoitti että heidän laulukuorolla on esiintyminen KUMU:ssa, Tallinnan nykytaiteen museossa, ja kerroin siitä kotona ja miehenikin oli sitä mieltä että voimme ihan hyvin mennä sinne kun ei ollut muutakaan sen tärkeämpää tekemistä. Varasin Viking Linen sivulta hotellimatkan, saman tien olemme yötä Hestia Seaport-hotellissa lähellä satamaa. Suunniteltiin että viemme ensin matkalaukun hotellille säilytykseen ja sitten syömme välipalaa jossain. Majoittumaan hotellille pääsi kolmelta iltapäivällä ja laulukuorokonsertti olisi KUMU:n auditoriossa neljältä. Illalla kävisimme syömässä jossain kivassa paikassa kaupungilla. Yö hotellissa ja aamiainen, sitten jättäisimme taas matkalaukun hotellin säilytykseen ja suuntana olisi Telliskivi: Kaupahalli ja kirpputori rautatieaseman takana ja Fotofrafiska. Sunnuntai-iltapäivällä sitten paluu Helsinkiin.

Laivamatka sujui hyvin, meillä ei ollut hyttiä varattuna ja tungimme matkatavarat pieneen 4€ säilytyslokeroon, enempää kolikoita ei tullut mukaan. Matka sujui rauhallisesti, teimme pienet ostokset laivan kaupasta ja joimme aamukahvit Delissä. Otin palan omenakakkua, se oli vegeversio ja aika kuivakkaa, kahvi oli hyvää. A: söi maukkaan voileivän.

Hotellille oli helppo löytää, ja jatkoimme sataman tuntumassa olevaan Kochi Aidad-ravintolaan jossa tilasimme naposteluruokaa välipalaksi: valkosipulileipää ja chickenwings juomien kera, siinä aikaa meni sen verran että olimme hotellilla majoittautumassa sovittuun aikaan. Saman tien lähdimme kävelemään kohti KUMU:a. Keli oli luminen ja matka kesti juuri sen verran kuin oli aikaakin. Sinne vain auditorion kun meillä oli pääsyliput valmiina netistä ostettuna.

Konsertti Vikerlassed: 5-vuotisjuhlakonsertti ”Legendaarne viis”. LYBT + koor Vikerland, Helsingin Queer-feninistinen kuoro, The Friends of Dorothy ja Out,n Loud. KUMU Tallinna.

Konsertti yllätti, koko kaksituntinen meni kuin siivillä. Kaverini lauluryhmä oli pukeutunut mustiin housuihin ja vaalealla pallolla somistettuun mustaan t-paitaan. Ohjelmanumerot oli huolella suunniteltu ja esitykset oli tuoreita ja harmonisia kokonaisuuksia. esitykset meni ihan ”nappiinsa” säntillisesti. Hyvää elävää musiikkia, hyvin viihdyttävä kokonaisuus vaikka kuoroja olikin useita. Kuulimme kuorosovituksena myös Bohemian raphsody:n.

Tallinnan ksekustaa

Palasimme kävellen Tallinnan keskustaan, poikkesimme suosimaamme Texmex-paikkaa, se oli täynnä. Jatkoimme matkaa ja löysimme Vanhasta kaupungista kivan Italialaisen ravintolan jossa oli elävää pianisti ja musiikkia. Päivällinen oli OK, minulla paistettu dorada-kala ja A: söi broileria ja pastaa. Jälkiruokana lähistöllä eräässä sisäpihassa oli avoin Kohvik ja otimme kahvit ja kermapullaa konvehti, tietenkin myös ”Vanha Tallinna”t.

Hauska punainen koirapatsas Tallinnassa.

Yö ja aamiainen hotellissa oli miellyttävät, ja jatkoimme kävellen kohti Telliskiveä. Telliskiven Kauppahalli ja kirpputori oli seuraavaksi. Kirpputori kauppahallin toisessa kerroksessa on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka, keräilijöitten paratiisi. Keräilytavaraa oli esillä ja ostettavana toisen maailmansodan mitaleista vanhoihin leluihin ja lasiesineisiin. On myös taidekauppa ja vaateputiikkeja joissa myytiin uutta ja vintagetekstiiliä. Kirpputorilla meni tovi, mutta aikaa jäi myös Valokuvamuseo Fotografiskalle jossa oli näytteillä valokuvateoksia valokuvaajilta Andy Warhol, Saara Kuu ja Andres Serrano. Näyttely kokonaisuutena herätti monenlaisia ajatuksia, Suomessa ne kuvat luultavasti olisi kiellettyjen listalla.

#Fotografiska, Andy Warhol + heijastus.

A:haki matkalaukun hotellin säilytyksestä ja menin edeltä laivaterminaaliin. Kerkisimme juoda kahvit ennen laivan lähtöä. Paluumatkalle varasin meille pienen hytin ja se oli tarpeen, laiva oli tupaten täynnä ja helpotus että oli paikka missä levätä. Oli kiva reissu.

Previous Post Next Post

You Might Also Like