Suomen suurin matkablogiyhteisö

Turun Keskiaikaiset markkinat 2022 30.6.-3.7.22

Parin vuoden tauon jälkeen, pääsin perjantaina käymään Turun Keskiaikamarkkinoilla

Ajelimme omalla autolla Turkuun avomieheni A:n ja tämän 26v. pojan kanssa, yhden pysähdyksen taktiikalla. polttoainetta piti tankata matkalla ja A. sanoi että ei ole ikinä tankannut niin kallista polttoainetta, huoltoaseman baari oli muutettu noutoasemaksi eikä houkutellut viihtymään. Toiletit sentään olivat  toiminnassa ja siistit. Autolle sai parkkipaikan lähellä keskustaa eikä kilometrin kävely tapahtumapaikalle haitannut. Olimme perillä tapahtumapaikalla iltapäivällä ja vatsa jo kaipasi täytettä. Tarjolla oli rivissä ruokaa tarjoavia kojuja sekä ravintoloita ja kahviloita. Valitsimme ruuat ja söimme ne torin reunalla olevalla penkillä istuen. Sovitusti A. meni poikansa kanssa heitä kiinnostaviin kohteisiin ja minä itsenäisesti omiini, sovimme tapaamisen illalla torilla tiettyyn paikkaan, josta sitten palasimme autolle ja kotiin. Keskiaika-tapahtuman alue oli pian katsottu, Käsityöläismarkkinat Aurajoen molemmin puolin houkuttivat myös. Tarjolla oli kaikenlaisia herkkuja, koruja, vaatteita ja luonnonlääkkeitä, ennustuksiakin ym. Minulla oli mukana kaksikin pankkikorttia, ja kumpikin teki tenän helteisen sään lämmittämissä korttikoneissa ja näin ostokset jäi minimiin. Koetin etsiä pankkiautomaattia ja sellainen lähin löytyi kauppatorilta, mutta helle vaivasi myös pankkiautomaattia. En päässyt korttisyystä kahville ja munkille enkä hevosturnajaisiin. Aurajoen rantakadulla on Åboe Vetus ja Ars Nova-museo jonne pääseee Museokortilla. Kävin ihailemassa esille laitettuja seinävaatteita ja tutkimassa Turun historiaa. Onnistuin näkemään hauskan esityksen jonka tarjosi ”Räikkä”-ryhmä, Teini-pihalla ja esitys oli vallan mainio taitavasti esitetty sikermä keskiaisia pikkutuhmia liedejä, esitys sai yleisössö aikaan riemastumista. Keskiaikatorin näyttämöllä esitettin myös pienoisnäytelmiä. Näyttelijöitte puvut olivat hienoja, ja kaikilla myyjillä oli upeat keskiajan vaatetusta imitoivat asut. Myös markkinavierailla nähtiin keskiajan vaikutteita vaatetuksessa. A. ja S. olivat käyneet tutkimassa Turun tuomiokirkkoa, jonka museossa he kävivät ensimmäistä kertaa.

Istuskelin jokirannassa ja tapahtumatorilla ja seurasin ihmisvilinää. Ei siinä ollut tietoakaan pandemiasta tai kylmästä sodasta. Kannattaa käydä, jos ehtii, keskiaikaista ilonpitoa ja käsityömarkkinaa riittää vielä viikonlopun yli.

Kesäterveisin Tähtisade.

Previous Post Next Post