Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lohikäärmeitä kotonani

Mikä ihme otus on lohikäärme?

Taruolennot lue lissää…

Lohikäärmeen historiaa ja tietoja

Lohikäärmeen veri on Traakkipuu-kasvista saatava luonnollinen syvänpunainen väriaine.

Traakkipuun hedelmät maistuvat vihanneksilta.

Timanttimosaiikkityö Lohikäärmeen kuoriutuminen.

Väitetään että sana lohikäärme olisi saamaa alkuperää kuin jalopeura, eli Mikael Agrikolan aikanaan keksimä uudissana.

Aikuinen lohikäärme. Timanttimosaiikkityö.

Matkustellessani olen usein törmännyt lohikäärmeeseen, en tietenkään mihinkään oikeaan petoon enkä mihinkään siivekkääseen matoon, isoon enempää kuin pieneenkään. Matkamuistoksi olen sellaiset hankkinut Kiinasta ja Thaimaasta. Olen myös ajankuluksi opetellut alunpitäen Aasiassa suosittua timanttimosaiikkia, jossa kuva kootaan pienenpienistä timanteista. Kivet on alkuperäisessä muodossaan olleet jalokiviä, mutta nykyään ne kootaan värikkäistä akryylitimanteista jotka liimataan asetinkynää käyttäen tahmealle alustalle jossa on valmiina kuva, samalla tavoin kuin ristipistoissa. Tein muutaman timanttimosaiikkityön valmiiksi, sitten siirryin muihin projekteihin.

Lohikäärmeen muna, kivettynyt. Geodi munanmallinen, mukulakivi jostain kaukaa.

Olohuoneen kukkaikkunalla kasvaa 50 vuotta vanha traakkipuu, lohikäärmepuu. Se on kauhea ja muistuttaa kummitusta, mutta saimme sen tämän talon mukana ja se on saanut pitää paikkansa. Vaatimaton huonekasvi se on. Luonnossa traakkipuut kasvavat valtavan isoiksi, purkissa sitä voi leikata sopivan kokoiseksi.

Kiinalainen lohikäärme.

Thaimaan lohikäärme, taustalla traakkipuu (lohikäärmepuu)-huonekavi.

Miten hoidetaan auringonpolttamaa ihoa ja solarikeratoosia? joskus näkee vanhemmilla ihmisillä naaman ihossa punaisia läiskiä jotka mahdollisesti hilseilevät suomumaisesti. Se ei tarkoita että ihminen olisi muuttumassa lohikäärmeeksi, punaiset ihomuutokset aiheuttaa ulkoilmaelämä ja auringonpolttamat. Nuorena en tajunnut suojata ihoani kunnolla ja kun poskeni ihoon alkoi muodostua palovammaa muistuttava painuma olin surullinen. Voi itku. Alkuun peitin ihomuutoksen BB-voiteella ja puuterilla mutta ajan kanssa iho kyllästyi meikkivoiteisiin ja alkoi ärsyyntyä niistä vaikka käytin herkän ja atooppisen ihon tuotteita. Sitten olen antanut ihon olla luonnontilassa paitsi tärkeimpiin juhatilaisuuksiin olen peittänyt ihovaivan meikillä. Haavauman kohtaa hoidin aluksi Bephanthenilla, sitten keksin kokeilla apteekin  silmänympärysvoidetta Remescar(linkki), joka on tarkoitettu turpoavien luomien hoitoon. Levitin voidetta iholle ihomuutokseen ja sen ympärille ja iho alkoi kutistua ja turvotus ajan kanssa hävisi ja muutoskohtaan on alkanut kasvaa ohut ihokerros niin ettei enää vetistä. Näin olen selvinnyt. Olen kuullut että ko. ihomuutoksia olisi hoidettu valohoidolla ihotautilääkärivastaanotolla, lienee aika kallista. Voisiko sellaisen valolaitteen hankkia kotiin, en tiedä.

Jos löytää kotoaan aiheita siitä että siellä velloo lohikäärme

Jos lohikäärmettä ei ole aikaisemmin havainnut kotonaan, voi olettaa että lohikäärme on ihan pieni poikanen. Lohikäärmeen kehityksestä ja elämänkaaresta on kirjoitettu hyllymetreittäin kirjoja ja elokuviakin. on. Kun kesyttää sen lohikäärmeenpoikasen, niin siittä saa hyvän kaverin loppuiäkseen, koska lohikäärmeet ovat pitkäikäisiä ja kun sellaisen on saanut siitä ei pääse eroon.

 

 

 

Previous Post Next Post