Suomen suurin matkablogiyhteisö

Terveiset Porvoosta

Terveiset Porvoosta lumen keskeltä. 

Elämme hiljaiseloa pandemiarajoitusten ehdoilla,

kuntosali on kiinni, matkoilla ei ole käyty ja olemme säästyneet koronataudilta. Olen varannut meille, minulle ja A:lle, avomiehelle talvilomamatkan etelään helmikuussa, sitä nyt odotamme. Keväämmällä on suunniteltu Ranskan matkaa Ateneumin ystävät ry:n kanssa Edelfeltin jäljille Pariisiin. Mielessäni pakkaan jo matkalaukkua. Viimeksi pääsimme ulkomaille kolme vuotta sitten, ellei oteta lukuun Tallinnanristeilyjä välillä. Joulukuussa kävimme Tampereen kylpylässä ja mökillä Savossa, muuten on oltu Porvoossa, jossa meillä on omakotitalo jonka hankimme 8 vuotta sitten ja puutarha jossa asumme kolmistaan avomiehen ja kissan kanssa. Avomieheni jäi ansaitulle työeläkkeelle BorealisGoup.com:ista ja totuttelee vapaaseen elämään. Television ja median rooli elämässä on lisääntynyt, onneksi meillä on kaksi televisiota kahdessa kerroksessa niin ei tule riitaa mitä ohjelmaa katsotaan tai kuinka kovalla äänellä lempiohjelma soi.

Sosiaalinen elämä on kutistunut joululaulujuhlaan Porvoon torilla ja ostoksilla käymiseen lähiöostarilla. Avomiehen elämää on piristänyt hänen tyttärelleen syntynyt pieni poikalapsi, se on ihan pieni vielä ja tutustumme häneen kenties keväällä kun hän ensin kasvaa vähän. Minulla ei ole sukulaisia tällä samalla paikkakunnalla, he ovat olemassa mutta asuvat aika kaukana.

Viikko sitten hain kolmannen koronarokotuksen, niitä jaettiin Kokonniemen urheiluhallissa, jonne on perustettu rokotuskeskus. Kahdesta ensimmäisestä rokotuksesta sain viikon infektiokivut mutta voi olla että se johtui jostain tavallisesta flunssainfektiosta. Nyt oli hiljaisempi rokotuspäivä kun kävin ja ei tullut isompaa vaivaa, vain pientä väsymystä. Olemme kumpikin ottaneet rokotukset, sekä myös pneumoniarokotuksen   ja influenssarokotuksen. Ihmisten immuniteetti on vähentynyt ympäristömyrkkyjen ja ilmastonkuutosongelmien vuoksi ja siitä syystä tarvitsemme rokotuksia.
Päivittäinen liikunta on tärkeää että pysyy terveenä meillä on lähellä hyvät ulkoilumaastot, hiihtolatuja on lähistöllä, mutta nyt on myös kävelypolkuja koirienkävelyttäjille ja lenkkeilijöille, myös fatbike-pyöräilijöille. Pääsen kävelypolulle kotinurkille mikä lisää elämänlaatua.  Joskus kuittaan päivittäisen liikunnan youtubin mainosrahoitteisilla kotiaerobick tai kotiwalkwalkwalk ohellmien mukaan jumppaamalla. Käytössäni on fitnessranneke joka laskee askeleita ja olen pitkän aikaa joka päivä saavuttanut 10 000 askeleen kutotavoitteen. Pieni kävelymatto antaa mahdollisuuden kävellä helposti vaikkapa televisiota katsellessa, kävelymaton hommasin kun kuntosalille ensimäistä kertaa tuli sulku.
Näin pärjäillään. Porvoon katukuva vanhassa kaupungissa on hiljainen, turisteja on käynyt vähän. Pandemian laantuessa kevään mittaan kaupunkimme taas vilkastuu.

Miten taidetyöni? Inspis on vähän kateissa edelleen ja shamaanitapaamisiin ei nyt ole ollut asiaa. Mutta kaukkea aikansa, on ihmiskunta selvinnyt rutosta, kolerasta, isorokosta ja espanjantaudista, poliosta ja hongkongilaisestakin, miksei sitten koronasta. Niin.

Previous Post Next Post