Suomen suurin matkablogiyhteisö

M/S Amorella karilla

Oliko se sama laiva jolla olitte ahvenanmaanristeilyllä, kun on ajanut karille? mitä? oli vissiin, ajanut karille?

Viking M7SGabriella, ei liity Mariella-alivan karilleajoon. Kuvituskuva Viking linen sivulta.

Uutisista luimme että Viking Linen Amorella-laiva on ajanut karilla lähellä Ahvenanmaata. Ei, se laiva jolla olimme risteilyllä oli Mariella ja paluumatkalla M/S Grace.

Mutta se taisi olla Amorella jolla olin ekaa kertaa Tukholman risteilyllä 18 vuotiaana koulukaverini Tammerkosken Tyttölyseosta Anne Siivosen kanssa. Ihan varmaan oli. Lähdimme seikkailuretkelle, tarkoituksena oli käydä Tukholmassa ja piti ostaa uudet vaatteet kun olimme tienanneet kesätöissä Valion sulatejuustotehtaalla Tampereella. Olimme varanneet Vikingin risteilytoimistosta Hämeenkadulla hotelliristeilyn ja innostuneena lähdimme, oli kyseessä kummankin ensimmäinen ulkomaanmatka. Matka sujui melkein ongelmitta, nynnyjä kun olimme sen ikäisenä. Aamulla laiva oli hirveän aikaisin satamassa ja ostimme torilta persikoita aamupalaksi. Söimme niitä persikoita, ne oli vähän raakoja ja vatsani meni sekaisi ja ripulille, taisi mennä vähän housuunkin ja peittelin varmuuden vuoksi takamustani siskoltani lainaamassani hänen itse kangaspuilla kutomassaan beesv’risessä villaponchossa. Pitikin laittaan ne valkoiset housut. Ostimme uudet vaatteet Gamla Stadenin putiikeista: mustat satiinifarkut ja  beessävyisen kukallisen kauniin paitapuseeron. A:S: osti myös mustat farkut ja muistaakseni vihreän satiinipaidan. Ne oli uutta muotia. Silloin kaikki muoti tuli Tukholman kautta. Se oli kauan sitten jotain 40 v. sitten. Hotellissa meillä oli pieni kapea huone jossa vuoteet oli peräkkäin, nukuimme kuin tukit siellä. Paluumatkalle ehdimme hyvin. Ensimmäisen laillisen drinkkimme ostimme laivalta, se oli Irish Coffe’, pääsimme myös harjoittelemaan englanninkielellä puhumista espanjalaisten nuorten turistien kanssa. Mitä oikein ostin sieltä Mariella-laivalta kun sain kulumaan koko 120? ostin neljä suklaalevyä, ne on syöty. Sitten hajuveden, Armanin ja giniä tarjouslitran. Ja hyvälaatuisia naamarasvoja.  Ja miehelleni ostin kalliita liköörikonvehteja, niitä jotka on pullonmallisia ja sisällä minidrinnkkejä, oikeesti. Kaikki tuotteet oli puoleen hintaan tai vähintään 30 % alennuksessa joten kannatti tehdä ostoksia kun pääsi ostoksille. Korona-pandemiasyystä.

Previous Post