Syksyn saapuessa Porvooseen

Syksyiset terveiset Porvoosta. Säät ovat suosineet meitä porvoolaisia.  Tänä Korona-pandemiavuonna ei ole paljon matkustettu ulkomaille, lomilla on pysytelty kotimaamme Suomen kamaralla, paitsi kahdesti olemme poikenneet Tallinnassa risteilyllä. Ei sitä aina ole mikään pakko lähteä reissaamaan, vaikka omaakin matkageenin. Olen matkustellut mieheni kanssa ja itseksenikin, noin kolme ulkomaanmatkaa on tehty vuosittain jos ei lasketa mukaan lyhyempiä risteilyjä Suomen naapurimaitten satamiin.

Kotonakin voi ja saa olla, varsinkin kun asuu yleensä suositussa matkailukohteessa. Keskiaikainen Porvoo on suosittu päiväretkien kohde. Eilenkin oli ilma kutsuva, auringonpaisteinen ja lämminkin. Ja kun aikaa oli niin otin lenkkarit jalkoihin ja kävelysauvat menoa vauhdittamaan ja lähdin pitkälle kävelylenkille nykyisessä kotikaupungissani. Kävelin Porvoojoen rannalle ja Kokonmäkeen jossa on paikallinen urheilukeskus. Suosittua mäkipyöräilyä voi harrastaa, uintiakin kesällä,  talvisin hiihtoa ja mäenlaskua ja nyt meillä on uudet tänä kesänä käyttöön otetut kuntoportaat. Kokonmäen rinteeseen on rakennettu puiset kuntoportaat, 300 rappusta. Kun niitä rappusia menee ylös ja alas niin siinä kunto kohenee. Kuntoportaat on suosittu kuntoilumuoto hyvällä kelillä ja eilenkin oli oikein tungosta, Korona-pandemiarajoituksia miettiessssä, olisiko pitänyt varautua hengityssuojaimella, mietin. Kahden metrin turvaväli on vissiin kuvaannollinen asia, parhaamme koetimme. Nuoriso vaikuttaa aika välinpitämättömältä turvallisuusrajoituksista, kuntoportailla notkuvat nuoret huutelivat iloisena kuntoilijoille.

Kävelin siis reippaasti jokirantaan ja nousin kuntoportaat ja vähän aikaa huohotettuani ylätasanteella ( huohottaisit varmasti itsekin kolmensadan rappusen nousun jälkeen) palasin samaa tietä alas ja sitten jokirantaa  pitkin merenrannalle ja pitkospuille. Samalla tervehdin rantaheinikossa kesää viettävää pientä sarvipäistä ylämaanlehmien laumaa. Sairaalan kohdalla käännyin kotiin päin ja siinä kohdassa alkoi tulla pimeä. Katuvalojen loisteessa pääsin kotiin, huh pitempi kävelylenkki pitkästä aikaa tuntui pohkeissa. Seuraavalla kerralla voin juosta kuntoportaat ainakin kolmeen kertaan, luulisin. Liikunta ei ole pahitteeksi, Korona -pandemiavuonna olen kerännyt viiden kilon lisäpainon. Nyt sitten odotellaan että saamme hyvän rokotteen Kkorona-Covid-19 infektiota vastaan että pääsisimme elämään normaalia elämäämme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like