Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ostosten Yö Porvoossa

Porvoon Vanhassa kaupungissa tapahtuu

Ostoksille, yöllä, mitä ihmettä. Niin, nyt se taas on tapahtunut että ostoksia voi tehdä Porvoossa iltamyöhään ja alennuksella. Paikalliset liikkeet ilmoittelivat houkuttelevia tarjouksia, sillä pitihän väki saada liikkeelle ja ostoksille.

Gabriel-ravintola ilmoitti paikallislehdessä heillä olevan Ostosten yönä perinteisen shampanjabaarin jossa on tarjolla shampanjaa koko pulloja tai laseittain. Shampanjabaari sitten houkutteli Porvoon Vanhaan kaupunkiin. Ja olisi siellä kaikilla muillakin liikkeillä runsaasti tarjouksia ja alennuksia. Avomiehelläni oli töihinmeno ja näin pääsin mukavasti kyydillä Porvoon keskustaan. Meiltä on Vanhaan kaupunkiin matkaa kolmisen kilometriä ja useimmiten menen matkan polkupyörällä tai talviaikaan kävellen. Ihmisiä parveili liikkeitten edustoilla ja piti niihin sitten poiketa. Ekaksi houkutteli Skobox jossa sovittelin sneekereitä kun, on ne ongelmajalat ja tulee aika paljon käveltyä. Huomasin kohta että kävelin taas liikkeen ulkopuolella kassissani mukavat memoryfoam pohjaiset Sketcersit, joissa on tilaa varpaitten möhkylöille ja jotka on nätit. Sitten kävelin rantakadulle jossa oli ovet avoinna Paperipilvi-kauppaan joka myy kaikenlaisia tarpeellisuuksia tekeville käsille. Olen tehnyt luonnoksia ja maalauspohjia on valmiina ja ostin pieniä edullisia mielestäni sopivan värisiä akryylivärejä 2€ putkilolta. Sitten poikkesin luonnonkosmetiikkapuotiin, mutta se oli halpa käynti. Piti kokeilla herkän ihon tuotteita mutta pullo josta kokeilin myyjän kanssa oli rikki ja vanhentunuttakin ja myyjä palasi nolona tiskin taa ja kuiskaili että älä osta sitä. jatkoin Vanhaan kaupunkiin ja poikkesin suunnitellusti Pia-kauppaan, ensiksi piti maistaa kuohuviiniä jota tarjottiin kaikille halukkaille, ja sitten on esillä pellavatuotteita. Olen niitä ihaillut netissä. Suunnitelmissa on ollut uusia garderobistani huonoksi menneitä uusiksi. Selasin läpi kaikki vaatemallit ja valitsin kasan paitoja joita sovitin ja ne mistä pidin eniten, niistä löytyi vielä omankoisia. Olen naisten kokoa M tai L. Harmikseni ostospankkikorttini limiitti esti isommat ostokset ja Visa-korttini ei ollut mukana. Pitää siis mennä huomenissa uudelleen että saan lunastettua ostokseni, lupasivat että alennus säilyy huomiseen tuotteissa, niin että huh huh. Seuraavaksi suuntasin Raatihuoneentorille jossa torvisoittokunta tuuttaili kiiltävine torvineen jotain musiikintapaista.

Torvisoittoa Raatihuoneentorilla Porvoossa.

Etsiydyin Gabrielin Shampanjabaariin jossa menin jonoon, tosin joku naikkonen yritti etuilla mutta pidin puoleni.

Gabrielin shampanjabaarissa…

Asioillahan pitää olla järjestys ja jonossa on kaikilla oma paikkansa ihonväriin, sukupuoleen ja yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. Ostoskorttini oli mennyt kiinni mutta onneksi olin varannut mukaan vähän käteistä ja niin sain kuin sainkin shampanjalasilliseni ja vaihdoin kuulumisia mukavan hovimestarin kanssa. Siitä sitten palasin kotiin kävellen ostokseni mukanani.

Ostosten yönä tehtyjä ostoksia.

Ostosten Yö Porvoossa tapahtumassa oli mukava tunnelma ja liikeellä oli paljon ihmisiä, sekä paikallisia että turisteja, ja onneksi oli hyvä ilma, lämmin. Lauantaina lämmin sää jatkui, kuitenkin ilmassa tuntui hermoja Laitoin päälle uuden tummansinisen pellavapaidan mustien legginsien kanssa. Ajelin polkupyörällä Porvoon keskustaan jonne parkkeerasin polkupyöräni Kaupunginpuiston reunalle. Pia oli säästänyt eilen varaamani puseron ja maksoin sen pankkikortilla joka minulla on varalla jos toiselle kortille tapahtuu jotakin. Kaupungilla näin useita siististi pukeutuneita aasialaisen näköisiä turisteja katselemassa ympärilleen vähän orvon näköisenä. He mielellään vaihtoivat ohikulkiessaan kuulumisia ja kyselivät pikkysymyksiä kuten että mitä materiaalia puseroni on tai että näyttävätkö he minun mielestäni kehitysvammaisilta. Ehkä he olivat tulleet risteilylaivalla päiväretkelle, kenties asuvat jossain Porvoon hotelleista muutamia vuorokausia.

Previous Post Next Post