Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hyvää Helenanpäivää!!!

Helenanpäiväkuulumisia

Terveiset aurinkoisesta Porvoosta. Vähän aikaa keskiaikainen pikkukaupunkimme oli sanomalehtien otsikoissa Suomen lämpimämpänä paikkakuntana: +33 Celsiusasteikkomittarissa, sitä ei tapahdu täällä usein. Kaksi päivää sitten ilma alkoi viilentyä ja ilmassa tuntui syksyn tuoksua. Apua! Tulee kylmä, tulee pian syksy ja talvi.

Muuttolintujen lailla aloin kaivata kohti lämpimiä maita ja selasin matkaesitteitä, niitä ilmaantui sähköpostiin kuin tilauksesta, lääkkeeksi kaukokaipuuseen. Jämähdin sivulle joka myi risteilyjä -kauas. Jos, jos voisin, ellen olisi vankina maan ja siivetönnä en voi lentää. Varaisin hytin laivalta joka tekee risteilyä koko maailman ympäri 180 päivää. Ristilykeskuksen sivulta löysin tarjouksen maailmanympäri-risteilystä, hinta halvimmillaan jotain 36 000€. Näinkin jo itseni mielikuvitusessani ison kerrostalonkokoisen valtameriristeilijän pienessä sisähytissä istuskelemassa ja odottamassa seuraavaan satamaan pääsyä. 180 päivää rannikkokaupunkeja ja retkiä, ravintolapäivällisiä ja cocktaileja laivan kannella…Sen sijaan että olisin jo nostanut pankkitilini tyhjäksi ja pakkaisin matkalaukkuja ja hankkisin kotiin sijaista matkan ajaksi, poimin pihan punaherukkapensaassa kypsyneet marjat ja keitin niistä hilloa. Tein uudenlaisen kakun television ruuanlaitto-ohjelmien innostamana. Kakku onnistui ja join mieheni A:n kanssa hyvät kahvit punaherukkakakun kanssa

Herkullinen Helenanpäiväkakku täytteenä punaherukkahilloa

  1. keksejä 1/2 paketillista murustettuna ja vähän voisulaa (noin 20g) jotka sekoitetaan ja levitetään kakkualustalle.
  2. 1/2 banaania soseena murupohjan päälle.
  3. punaherukkahilloa 1dl banaanisoseen päälle. (1h pakastimessa)
  4. kermavaahto-rahkaseosta koko komeuden ylle. (1dl kermaa vatkattuna vaahdoksi sekoitetaan 200g vaniljarahkaan.) Kakun voi koristella marjoilla tai maun mukaan tai voi syödä ilman koristeitakin. Kakku on mielettömän herkullista ja suussasulavaa.

 

.

 

 

Previous Post Next Post