Ahvenanmaalla

Ahvenanmaa kuuluu Suomeen, siellä puhutaan ruotsinkieltä, mutta on ollut minulle tutkimatonta aluetta. Ahvenanmaalla on itsehallinto ja se sijaitsee Ruotsinlaivan reitillä. Laivat pysähtyvät sinne, jotain puoleksi tunniksi joka matkalla. Nuorena kuuntelin kavereitten tarinoita hauskoista pyöräilylomista tai mökkiviikoista, ei vain tullut itse sinne mentyä ennen kuin viime viikolla.

Ahvenanmaalainen Juhannussalko.

Ahvenanmaalta ei voi ostaa maata kuka vaan, pitää olla nuhteeton ja asunut vähintään viisi vuotta nuhteettomasti ennen kuin saa ostaa tontin. Asunnon voi vuokrata, tai kerrostalosta ostaakin. Myös eläkeläinen voi muuttaa Ahvenanmaalle.

Ahvenanmaalaiset elävät turismista, omennaviljelystä joskus kerrottiin pernalastutehtaasta mutta se oli tyhjillään. Kalastajat ovat yksi toisensa jälkeen siirtäneet aluksensa pysyvästi telakalle. Aika hiljaista oli saarilla, lukuunottamatta turistibusseja.

Tutustu päivän kiertoajelulla, oli ilmoituksessa ja tartuin ilmoitukseen ja avasin tilaussivut. Menomatka Turusta  ja paluu Helsinkiin, vaikutti mielenkiintoiselta ja se että voi lähteä matkaan myös Helsingistä sai aikaan ihmeellisen halun kokea Ahvenanmaa. Avopuolisolla oli työvuoro, mutta hänellä ei ollut mitään sitä vastaan että osallistun reissuun itsekseni. Matkan järjestäjä oli VikingClub.

Omenavijlelmiä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavassa jutussa kerron mitä kaikkea näin ja koin.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply