Suomen suurin matkablogiyhteisö

Netti Finnairin lennolla – miten toimi ja oliko järkeä ostaa?

perjantai, helmikuu 16, 2018

Tiesithän, että Finnairin kaukolennoilla on nykyään mahdollista käyttää nettiä turistiluokassakin koko lennon ajan? Nordic Sky Wi-Fi on käytössä kaikilla Finnairin mannertenvälisillä lennoilla, ja minä päätin testata palvelua ensimmäisen kerran lentäessämme joulukuussa Thaimaahan.

Olin hyvin epäileväinen. Norwegianin ilmainen netti on yleensä jättänyt vain tatin otsaan. En muista oikeastaan kertaakaan, jolloin se olisi toiminut kunnolla. Norwegianin nettiä käyttäessä tekee yleensä lähinnä mieli siirtyä kiinalaiseen tapaan ja räplätä kännykkää lentokoneessa 3G:t päällä ilman huolta huomisesta (tai sen tulematta jäämisestä, kun kone tippuu taivaalta Wechat-viestien takia).

Mitä maksaa?

Nettiyhteys ei kuulu hintaan economy-luokassa matkustaessa. Economy Comfortissa tai businessluokassa matkustavat saavat käyttää nettiä tunnin ilmaiseksi, samoin ne, joille polttelee Finnair Gold -kortti taskussa.

Me tavalliset kuolevaiset maksamme siitä ensimmäisestäkin tunnista. Nettiyhteyden hinnat ovat seuraavat:

 • Yksi tunti 7,95 €
 • Kolme tuntia 11,95 €
 • Koko lento 19,95 €

On siis aika selvää, että mikäli nettiyhteyden ostaa, kannattaa se samantien ostaa koko lennon ajaksi hintaerojen ollessa noin pienet.

Nettiyhteyden voi ostaa ennen lentoa tai lennon aikana, hinta on sama.

Toimiko nettiyhteys hyvin?

Uskokaa tai olkaa uskomatta, mutta nettiyhteys toimi todella hyvin! Olin positiivisesti yllättänyt. Perus nettiselailu sujui ongelmitta, Instagramia pystyi rullailemaan huoletta (jopa storyt sai katsottua!) ja sähköpostia hoidettua.

Laitoin Finnairin netin todelliseen testiin, kun päätin kokeilla Netflixin katsomista kännykällä. Ja kuulkaa, sepä toimi hyvin sekin. Kuva ei ollut rakeinen, eikä ohjelma alkanut pätkimään. Siellä sitä oltiin, kymmenen kilsan korkeudessa ihan netflix & chill.

Näiden positiivisten kokemusten jälkeen päätin ottaa netin myös paluulennollemme Bangkokista Helsinkiin. Jälleen netti toimi sutjakkaasti, eikä valituksen sanaa kyllä löydy. Paitsi tietty se, että se voisihan se olla ilmainen. Liikaa pyydetty?

Finnairin sivuilla muuten puhutaan netistä vain mobiilikäyttöön tarkoitettuna. Enpä tällaisesta ollut tietoinen, ja paluumatkalla käytin nettiä läppärilläni. Yhteyden muodostaminen kesti aika kauan, ja taisin sen kerran joutua tekemään uudestaankin… Mutta kun yhteyden luominen sitten viimein onnistui, toimi netti läppärilläkin ilman ongelmia. En tosin tiedä, toimiko myös muilla, vai veikö mun läppärini kaiken kaistan… Sori kanssamatkustajille!

Pisteet Finnairille

Omasta puolestani siis pisteet kotimaan yhtiöllemme nettimahdollisuuden tarjoamisesta ja sen erinomaisesta toimivuudesta.

Vaikka usein ajattelen, että lentomatkustaessa on aika ihanaakin olla muutama tunti kokonaan offline, niin kyllä tuollaisella rapsakalla kymppituntisella Bangkokin lennolla on ihan jees, että on jotain tekemistäkin. Finnairin viihdevalikoima ei oikein iskenyt, ja kirjaan en jaksanut keskittyä, joten ilman nettiviihdykettä olisi tullut todella tylsä lento.

Onko teillä kokemuksia Finnairin netistä?

Tai ehkä jotain positiivista sanottavaa Norwegianin nettiyhteydestä? Onko joku joskus saanut sen toimimaan?

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Jopi lauantai, helmikuu 17, 2018 at 11:04

  Hieno homma! Sillä tuskin lienee mitään merkitystä millä mobiililaitteella nettiä käyttää sillä onhan läppärikin mobiililaite ja vie ihan saman kaistan kuin puhelinkin. Oleellista on varmaankin se että yhdellä maksulla se toiminee vain yhdessä laitteessa eikä voi esim. käyttää välillä puhelinta ja välillä läppäriä, vai onko siitä kokemusta?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 17, 2018 at 19:28

   Kiitos tarkennuksesta! Minun (ilmeisen yksinkertaisessa?) maailmassani oletin mobiilin tarkoittavan vain kännykkää tässä yhteydessä. :-D Mutta aina parempi, mikäli sillä ei ole mitään väliä. Pitänee korjata postauksen faktat kuntoon. Ja tosiaan, netti oli vain yhdelle laitteelle.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi lauantai, helmikuu 17, 2018 at 11:14

  Mulle tuo hinta on Finnairilla oston este, pidän tuota liian kalliina versus saavutettu hyöty (hupisurffailu). Ostaisin vain, jos tarvitsisin nettiä ihan välttämättä työtehtäviin. Olen myös ollut skeptinen toimintavarmuuden suhteen. Kiva siis kuulla, että se sentään toimii hyvin!

  Norwegianin ilmaisesta netistä mulla on vaihtelevia kokemuksia. Joskus olen surffaillut menemään ilman ongelmia koko lennon, useammin netti on jossain vaiheessa tökännyt ja harvoin en ole saanut sitä toimimaan ollenkaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 17, 2018 at 19:31

   Mä oon vähän kahden vaiheilla siinä, onko tuo 20e liikaa vai ei. Näillä lennoilla koin sen kuitenkin koin sen hintansa arvoiseksi. Ja varsinkin kun se toimi niin hyvin!

  • Reply Veslu sunnuntai, syyskuu 15, 2019 at 14:54

   Aeroflotilla liki 50 dollaria. Itse käytin hel-can matkalla nettiä koko lennon, en maksa toiste. Hidas kun elämä. Ei todellakaam yhtä lämmin arvostelu ku aloittajalla.

 • Reply Jari lauantai, helmikuu 17, 2018 at 20:20

  Finnairilla maksaa ja esim cathay.pasificilla on ilmainen

  • Reply Uuteen-Seelantiin menossa maanantai, helmikuu 19, 2018 at 21:48

   Toimiiko se Cathay Pacificin ilmainen netti ihan hyvin?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, maaliskuu 7, 2018 at 13:27

   En olekaan aikoihin lentänyt Cathaylla, mutta onpa hienoa, jos siellä on ilmainen netti. Kyllä ilmaisen netin yhtiöt menevät vertailussa helposti muuten samanlaisten yhtiöiden edelle.

 • Reply Sari | SariKoo.fi sunnuntai, helmikuu 18, 2018 at 18:57

  Mä ostin netin myös paluulennolle Bangkokista ja silloin kyllä koin, että oli hintansa väärti. Etenkin, kun kyseessä oli päivälento ja ei tullut nukuttua yhtään. Muistaakseni netti vähän kyllä tökki (oli ihan ensimmäisiä kuukausia, kun A350:llä lennettiin), joten hieno homma, jos ovat saaneet siitä tehokkaamman ja stabiilimman!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, maaliskuu 7, 2018 at 13:28

   Nyt tosiaan toimi erinomaisesti! Meilläkin oli paluu päivällä, joten sitä suuremmalla syyllä halusin netin ottaa paluumatkallekin.

 • Reply Anna keskiviikko, helmikuu 21, 2018 at 07:51

  Mä oon joskus jutellut asiasta jonkun lentoyhtiön edustajan kanssa (en nyt yhtään muista kenen). Kertoivat, että periaatteessa maksuton netti ei olis lentoyhtiöille mikään ongelma, mutta pienellä maksulla kaikki ei käytä sitä, jolloin on suurempi todennäköisyys että se oikeasti toimii hyvin eikä aiheuta ärsytystä niin kuin esim. Norwegianilla ?
  Oon lentänyt viimeisen kuukauden sisään ainakin kahdesti Norskilla eikä kummallakaan kerralla ole toiminut. Cathaylla lensin kesällä – sama juttu. Se siitä ilmaisesta wifistä. ?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, maaliskuu 7, 2018 at 13:30

   Apua, jos on noin! Käyhän se järkeen. Toisaalta maksullinen ja toimiva netti on parempi kuin ilmainen, joka ei toimi ollenkaan.

 • Reply Pälä Pälä sunnuntai, kesäkuu 23, 2019 at 00:13

  Mielestäni olisi hyvä idea, että wifi olisi ilmainen. Kuitenkin se aiheuttaisi ongelman. Koska netti olisi ilmainen, kaikki käyttäisivät sitä, jolloin se todennäköisesti hidastuisi Norwegianin tasolle.

 • Leave a Reply