Suomen suurin matkablogiyhteisö

Gdanskin matkaopas: Aamupalaa, lounasta ja illallista

tiistai, joulukuu 26, 2017

Kääräistäänpä Gdansk-postaukset tällä ruoka-asiaa sisältävällä setillä pakettiin. Luvassa siis muutama ravintolasuositus: missä kannattaa syödä aamiaista, missä lounasta ja missä illallista Gdanskin vanhassakaupungissa ja sen ulkopuolella.

Loput blogin Gdansk-jututhan löytyvät täältä Gdansk-tagin alta.

Aamiainen: Cafe Libertas

Jos nuukuus iski ja varasit hotellihuoneen ilman aamupalaa, niin ei hätää! Gdanskista löytyy useampikin kiva kahvila, joissa saa heti aamusta vatsansa täyteen. Huokeaan hintaan, totta kai.

Me kävimme toisena aamunamme kaupungissa Libertas-kahvilassa. Gdanskilaiseen tapaan ruoka ei maksanut mitään, ja olimme erittäin tyytyväisiä valitsemaamme paikkaan.

Smoothie ei ollut niin kovin ihmeellinen esitys, mutta muutoin kaikkien aamupalavalinnat maistuivat erinomaisesti.

Libertas on melko pieni kahvila, joten ainakin kovimman matkailusesongin aikaan ja viikonloppuisin kannattanee paikalle lipua mahdollisimman pian ovien aukeamisen jälkeen.

Lounas: Chleb i Vino tai mikä tahansa muu vanhankaupungin pikkupaikka

Gdanskin vanhakaupunki on täynnä symppiksiä ja kivasti sisustettuja pikkupaikkoja, joihin kannattaa sen kummemmin miettimättä poiketa lounaalle.

Älä suotta pelästy rumia violetteja tai neonvärisiä spottivaloja valaisemassa muuten kivalta näyttävän paikan baaritiskiä: ne ovat itäeurooppalainen harvinaisen ruma tapa koristaa ravintola kuin ravintola. Suosittuja ainakin Serbiassa ja Puolassa.

Yksi tällainen mukava (neonvärein valaistu) lounaspaikka oli ihanaa PURO-hotellia vastapäätä (postaukseni hotellistamme täällä). Chleb i Vinossa sai edullista ja varsin mukiinmenevää ruokaa, joten mikäli olet kulmilla, poikkea ihmeessä lounaalle.

Illallinen: Pierogeja, viinejä tai seitsemän ruokalajia

Suosikkipaikaksemme Gdanskissa nousi pierogeja, eli dumplingsien kaltaisten taikina-lihanyyttien slaavilaisia vastineita tarjoileva Pierogarnia Mandu Centrum. Muutama askel vanhankaupungin ulkopuolelle ja olet halvassa ja viihtyisässä illallispaikassa!

Pierogien lisäksi tarjotaan muun muassa kiinalaisittain valmistettuja dumplingseja. Jos yhdessä paikassa käyt Gdanskissa syömässä, olkoon se tämä!

Viinin ystäville löytyy vanhastakaupungista Wine Bar Literary, jossa on kattava viinilista ja kukkasin koristellut ruoka-annokset.

Jos haluat kokeilla jotain erilaista, on vartin taksimatkan päässä vanhastakaupungista kehuttu Eliksir-ravintola.

Eliksirissä oli ihan mielenkiintoisia yksityiskohtia, esimerkiksi drinkkimenu oli kuvallisessa muodossa. Mikä kuva puhutteli sinua eniten, sellaisen drinkin sait eteesi. Keittiöpsykologiaa parhaimmillaan, mutta olihan se nyt hauskaa.

Me otimme seitsemän ruokalajin menun, ja täytyy todeta, että osa oli hittejä ja osa huteja. Puola ei varsinaisesti ole mikään gastronomian ihmemaa, joten ei tässä kai mitään ihmeellistä pitäisi olla.

Kuitenkin kokemuksen arvoinen paikka (vaikka tännekin oli tungettu ne kamalat neonvalot). Etenkin, kun hinta on todella huokea laatuun nähden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply