Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ei mennyt kotimatka niin kuin Strömsössä

keskiviikko, joulukuu 20, 2017

On se kumma — edes 50-prosenttisesti suomenruotsalainen parisuhde ei ole tae siitä, että menisi aina niin kuin Strömsössä. Ei mennyt nimittäin meidän hartaasti suunnittelemamme paluu Koh Lantalta Bangkokin kautta Suomeen.

Odotukset: Vikat päivät Bangkokissa kuluisivat shop til you drop -teemalla (eli Mathias kalja kädessä jonnekin miesparkkiin ja minulle rajaton aika jossain Bangkokin megaostarissa). Hyökättäisiin ainakin yhdelle Bangkokin kuuluisista kattoterasseista, mieluummin muutamallekin. Sippailtaisiin drinksuja, muisteltaisiin kulunutta lomaa. Etsittäisiin joku erityinen ravintola, jossa syötäisiin vielä hyvä dinneri ennen Suomeen palaamista.

Todellisuus: Kampylobakteeri.

Koh Lantalla kaksi kaveria, joiden kanssa olimme viettäneet pari päivää, sairastuivat vuorotellen pahemman laatuiseen ruokamyrkytykseen juuri ennen lähtöämme. How nice, ottaen huomioon, että olimme tietenkin syöneet samoissa paikoissa ja samoja ruokiakin. Laitoin munakellon ottamaan aikaa ja valmistauduin jakamaan saman kohtalon hetkenä minä hyvänsä.

Me pysyimme Lantalla kuitenkin oireettomana, mutta lentäessämme Bangkokiin Mathias alkoi tuntea huonoa oloa. Emme lähteneet illalla katukiskaa kauemmas hotellilta. Ärsytti.

Seuraavana aamuna huonovointisuus muuttui molemmilla kauniisti muotoiltuna konkreettiseen muotoon, ja nukuimme pahaa oloa pois yli puoleen päivään. Laatta ei sentään lentänyt (terveisin lapsesta asti oksennuskammoinen). Pakotimme itsemme lähtemään ostarille, mutta ostarin vessat tulivat tutuiksi ja oli pakko palata hotellille. Se niistä kattobaarihaaveista, ravintoloista tai mistään muustakaan. Muuttuivat Netflixin tuijotteluksi hotellihuoneessa.

Matkan alussa olimme tietenkin vielä varta vasten sopineet, että emme ekoina päivinämme ratsaa vielä Bangkokin kivoimpia paikkoja, vaan ”jätetään ne sinne loppuhuipennukseksi”. Jep, loppuhuipennus my ass.

Kampylobakteeri, sinäkö se siellä?

Voitte kuvitella, että lentomatka Suomeen oli 10 tuntia silkkaa kärsimystä. Minun oloni oli jo parantunut, mutta Mathiaksen sen sijaan paheni: vatsaongelmien lisäksi kuume alkoi sahata lennolla ylös alas, ja toinen vuoroin tärisi horkassa ja vuoroin hikoili pää punaisena vieressäni. Minä tuijotin pala kurkussa jäljellä olevaa lentoaikaa (”No, enää seitsemän ja puoli tuntia…”) ja mietin, missä sairastilanteissa kone tekee hätälaskun ja onkohan Kazakstanissa laadukkaita sairaaloita.

Jos kymmentuntinen lento muutenkin tuntuu pitkältä, niin nyt se tuntui vähintään nälkävuoden mittaiselta. En tiedä kumpi on pahempaa: sairastaa itse, vai katsoa toisen kitumista. Koneen lähtö muuten alun perinkin viivästyi, kun koneesta poistettiin kaksi sairastunutta matkustajaa ja heidän ruumatavaransa. Näin kuulutettiin. Eipä ole ennen tällaista tilannettakaan tullut vastaan.

Kuumeilun ja vatsaoireiden jatkettua Suomessa Mathias hakeutui tänään lääkäriin ja saimme alustavan tiedon, että kyse on ilmeisesti kampylobakteerista. Tämä varmistuu täysin vielä myöhemmin. Ei siis mitään niin hirveän vakavaa, joskaan ei todellakaan mitään mukavaakaan. Kivut ja vatsaoireet voivat jatkua viikkoja, eikä työnteosta toistaiseksi tule tietenkään mitään.

Oltaisiinhan sitä kuulkaas ilman tätäkin taas pärjätty. Mutta kun nyt kerran tuli jo yksi yöllinen murtokin matkalla koettua, niin tulkoon sitten perskuleen kampylobakteeri samaan syssyyn. Eiköhän tässä joku takautuva yllätys tuolta reissusta vielä saada. Ehkä torakat salamatkustivat rinkassani ja ovat nyt asettumassa taloksi meille? Luottokortti kopioitu?

Ei siis mennyt niin kuin Strömsössä, mutta tekevälle sattuu.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply miraorvokki keskiviikko, joulukuu 20, 2017 at 08:38

  Loppuhuipennus my ass tosiaan.. :—–D Voi ei! Harmi, koska olisin kyllä halunnut teille niin ihanat Bangkokin kokemukset, kuin ne on itselläni. Seuraavalla kertaa sitten! Tuo olisi tosiaan aivan horror-lopetus lomalle. Eipä tässä nyt oikein osaa edes tsempata, kun tietää että ottaisihan tuo aivoon itseänikin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, joulukuu 20, 2017 at 13:07

   Onneksi meillä oli se yksi kokonainen päivä Bangkokissa Thaimaahan saapuessa. Ja mähän olen ollut siellä ennenkin. Joten hyvät mielikuvat kaupungista jäi, vaikka tää loppuosuus ei nyt mennyt ihan suunnitelmien mukaan ja paljon jäi kokematta. Olisi tää loma voinut paremminkin alkaa ja loppu… :’D

 • Reply Heidi / Auringon alla keskiviikko, joulukuu 20, 2017 at 13:36

  Haha, anteeksi huvittuneisuuteni, mutta meillä oli ihan sama parisen vuotta sitten :D Paikka oli Railay, mutta ehdittiin siellä sairastumaan viimeisenä päivänä, Antti ensin, ja minä sitten muutaman tunnin kuluessa (onneksi ehdin käydä hoitamassa paluuseemme liittyvät paperiasiat ja ostamassa juomista, suklaata ja sipsejä). Kokonaisen korkea kuume+vessapäivän jälkeen meillä on lähtö kohti Bangkokia aamulla ja onneksi olimme sillä hetkellä sellaisessa kunnossa, että pystyimme matkustamaan veneellä, taksilla, lentokoneella, bussilla ja bts:llä Bangkokin hotellillemme. Koska emme olleet syöneet lähes vuorokauteen juuri mitään, eikä thairuoka maistunut sillä hetkellä (eikä varmaan vuoteen sen jälkeen) ollenkaan, menimme lähimpään länkkärimestaan eli Mäkkärille :D Ja sieltä sitten aika lailla suoraan hotellille potemaan tautia. Seuraavana aamuna lento Suomeen, joka onneksi meni paremmin kuin pelättiin. Minulla kampylo kesti parisen viikkoa ja vaati antibiootit. Tosin sain myös kylkiäisiksi keuhkoputkentulehduksen, joten lääkitystä piti vaihtaa vielä tujumpaan. Mutta sama juttu, oltiin niiiin ajateltu vielä nauttia yhden päivän verran Bangkokista ja herkutella (rooftop-drinksut oltiin onneksi nautittu jo mennessä) ja tehdä ostoksia (hotelli valittu Siamin alueelta juuri siksi), mutta eihän siitä tullut yhtään mitään :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, joulukuu 20, 2017 at 19:56

   Ootte tosiaan jakaneet saman kohtalon! Tollaisessa kondiksessa matkustaminen on kyllä pahinta. Mieluummin tosin lentokoneessa kuin kuumissa ja vessattomissa thai-kulkuneuvoissa… :-)

   Ja vielä keuhkoputkentulehdus kaveriksi? Hyi että, ei oo kyllä varmaan ollut kovin kummoinen olo siinä vaiheessa.

   Kivaa tää tropiikissa matkailu! ;)

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, joulukuu 20, 2017 at 13:39

  Voi ei, mikä koettelemusten reissu! Tosi kurjaa, että meni loman loppu sairastaessa. :( Onneksi siinä murron ja ruokamyrkytyksen välissä oli kuitenkin ilmeisesti tosi onnistunutta lomailua.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, joulukuu 20, 2017 at 19:57

   Joo, ei reissu sentään ihan silkkaa kärsimystä ollut, vaikka näistä avautumisista voisi niin päätelläkin. Täytyypä alkaa pian kirjoitella niitä positiivisiakin juttuja. :)

 • Reply Reissu-Jani keskiviikko, joulukuu 20, 2017 at 18:13

  Perin ikävää, mutta ei tullut mieleen käydä Bangkokissa sairaalassa ottamassa testit ja mahdolliset lääkkeet kun epäilys oli jo Lantalla. Matkavakuutuksen kautta olisi hoitunut, tai sitten jos on huonossa kunnossa niin siirtää lennot toiseen ajankohtaan – vaatii tosin lääkärin todistuksen

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, joulukuu 20, 2017 at 20:02

   Bangkokissa tilanne ei ollut vielä niin paha, kuume esimerkiksi alkoi nousta vasta lennolla. En ole sitä tyyppiä, joka tavallisen turistiruokamyrkytyksen (jollaiseksi tätä aluksi luulimme) takia hakeutuisi sen kummemmin hoitoon.

 • Reply Eduardo keskiviikko, joulukuu 27, 2017 at 20:12

  Onpa ikävä kuulla että reissu ei mennyt nappiin. Meillä vähän samat hommat Koh Lantalta kun tuli avopuolisolle myös kampylo :(.

  Kannattaa olla muuten ton kampylobakteerin kanssa tiukkana ja varmistaa, että on jejunia eikä colia. Allekirjoittaneen kihlatulla oli tuo harvinaisempi coli ja ei kolmenkaan antibioottikuurin päästä meinannut lähteä, joten jos matkavakuutus vaan korvaa niin näytteitä aktiivisesti vielä lääkärille jotta voitte poissulkea tulevaisuudesta pois.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 28, 2017 at 18:54

   Oho, kiitos vinkistä! Täällä ainakin tällä erää näyttää tauti olevan selätetty, mutta tuo on hyvä tietää vastaisuuden varallekin.

  Leave a Reply