Suomen suurin matkablogiyhteisö

Gdanskin matkaopas: Erinomaisen hinta-laatusuhteen hotelli PURO

maanantai, joulukuu 18, 2017

Voin täydestä sydämestäni suositella PURO Gdansk Stare Miasto -hotellia kaikille hyvän hinta-laatusuhteen paikkaa Gdanskista etsiville matkailijoille. Muutamaa pientä puutetta lukuun ottamatta tämä hyvin uusi hotelli täytti kaikki viikonloppumatkailijan vaatimukset.

Huonehinnat hotellissa alkavat esimerkiksi näin joulukuussa 66 eurosta yöltä, joten tiukemmallakin budjetilla matkaavan kannattaa tarkistaa, millaista diiliä PUROon olisi tarjolla. Tähän hotelliin astuessa ei nimittäin todellakaan tunnu siltä, että asuisit näinkin edullisessa paikassa.

Tätä on hyvä hinta-laatusuhde parhaimmillaan.

Sijainti

PUROn sijainti on ihan ykkönen: se on vanhankaupungin portilla, aivan Gdanskin maailmanpyörän vieressä. Puolen minuutin kävely, ja olet vanhankaupungin tärkeimmällä kadulla Ljugalla.

Koska ollaan vanhankaupungin reunalla, myös taksien on helppo kurvata aivan hotellin kulmille. Muualla vanhassakaupungissa tämä ei välttämättä onnistu, mikä kannattaa huomioida, jos matkaseurueeseen kuuluu liikuntarajoitteisia henkilöitä.

Huone

Meillä oli Superior Double Room lisäsängyllä. Huone oli todella raikas ja miellyttävä ja sen sisustus juuri sen tyylinen, mistä itse pidän. En ole hotelleissa minimalismin ystävä, ja toisaalta tunkkaiset kokolattiamatot ja vuosikymmeniä vanhat kalusteet eivät nekään tunnelmaa yleensä nostata.

Puron Superior Double oli hyvän kokoinen, sänky oli muhkea ja leveä ja pinnat kiilsivät uutuuttaan.

Jos olet seurustellut kumppanisi kanssa puolitoista viikkoa ja olette lähtemässä yhdessä Gdanskiin, ei PURO välttämättä yhden asian takia ole se kaikille sopivin valinta: kuten niin monissa hotelleissa nykyään, kylpyhuoneen erottaa makuutilasta vain lasiseinä.

Lasiseinän eteen saa kyllä vedettyä verhon, mutta ei siinä kovin suuresta yksityisyydestä voida siltikään puhua.

Toisin kuin yleensä, meillä olisi tällä matkalla kerrankin ollut aikaa loikoilla hotellin ihanilla sängyillä ja katsella vähän jotain sattumanvaraisia leffoja telkkarista. Leffakanavat esiin!

Tai ei sittenkään, sillä kanavia selatessa ilmeni, ettei PUROssa näy yhden uutiskanavan lisäksi mitään englanninkielisiä kanavia. Puolaa ja venäjää kyllä löytyi.

Aamiainen

Aamiainen on monille tärkeä, ja PUROn aamiainen kruunaa muutenkin kivan hotellin.

Aamiainen maksaa 12 euroa, mutta sillä saa hyvän kattauksen vähän kaikkea. Kahvi ei ollut kovin herkullista ja se piti itse ottaa automaatista, mutta muutoin kaikki oli kohdillaan ja tarjonta kattava sekä kylmien että lämpimien ruokien osalta.

Tässä kuvassa vain osa aamiaistarjonnasta.

Ja jos hotelliaamiainen ei maistu, on Gdanskissa monia kahviloita, jotka tarjoavat aamiaista edulliseen hintaan.

Kokonaisuus

Kokonaisuutena PURO on mielestäni ihan ykköshotelli Gdanskissa!

Pientä sisäänkirjautumissekoilua ja TV-kanavien puuttumista lukuun ottamatta (tiedetään, aivan hirveä puute!) tämä hotelli oli nappivalinta ja ehdottomasti kärkiehdokkaani, jos Gdanskiin tulee joskus matkustettua uudelleen.

Siistit ja tyylikkäät huoneet, hyvin toimiva Wi-Fi, kattava aamiainen ja erinomainen sijainti. Ja se halpa hinta! Mitäs muuta sitä voisi hotellilta edes pyytää?

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA tiistai, joulukuu 19, 2017 at 13:29

  Ei kyllä ollenkaan hullumman näköinen hotellihuone tuohon hintaan. Gdansk on vielä kokematta, mutta ehdottomasti joskus pitää käydä. Pitää laittaa tää vinkki korvan taakse!

  Noi vessojen lasiseinät on todella kivannäköisiä, en kiellä – ennemmin silti tykkäisin ihan normaaleista seinistä. Muistan, kun oltiin Jussin kanssa juuri tutustuttu ja mentiin Tallinnaan tyyliin yksi kuukausi sen jälkeen, kun oltiin tutustuttu ja meidän hotellissa oli juuri tuollainen lasiseinä. Oli jokseenkin ahistava käydä vessassa, kun toinen on lasiseinä toisella puolen. :’D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, joulukuu 20, 2017 at 13:04

   Haha, voin kuvitella! Niitä on nykyään kyllä vähän jokaisessa uudemmassa hotellissa, aika mielenkiintoista. Ja mä aion kyllä suositella tätä hotellia kaikille Gdanskiin matkaaville! :)

  Leave a Reply