Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aasian Kanaria. Kyllä, olen kyyninen Thaimaata kohtaan.

lauantai, joulukuu 2, 2017

Kyllä, olemme aivan itse päättäneet lähteä Thaimaahan. Kyllä, Thaimaassa asuu 70 miljoonaa ihmistä, jotka eivät ole turisteja. Kyllä, olen turisti siellä itsekin. Ja kyllä: olen ehdottoman innoissani Thaimaahan lähtemisestä parin tunnin päästä (terveisiä vaan täältä Helsinki-Vamtaan [email protected] Loungesta).

Silti olen kyyninen. Kun mietin Thaimaata, tulee mieleen kulahtanut sanapari Aasian Kanariasta. Tulee mieleen Pattaya ja Hua Hin. Tulee mieleen joka paikan kansoittaneet venäläis- ja kiinalaisryhmät, menut suomeksi, jokaiselta senttimetriltään rantatuoleja täyteen ahdetut rannat ja ping pong showt, joita kenenkään ihmisarvoa kunnioittavan lomailijan ei pitäisi tukea menemällä esitystä katsomaan.

Mitä toivon tältä reissulta? Toiveissani siintää valkohiekkaiset ja rauhalliset rannat, palmut ja ihana rantaelämä. Saa olla elämää, saa olla turisteja, mutta jotain aitoa pitäisi vielä löytyä. Tai edes sitä rauhallisuutta.

Löytyykö sitä enää Thaimaasta? Jos, niin mistä? Ainakin kohteiden valitseminen oli haastavaa. Muualla on ollut vielä helppo löytää edes vähän tuntemattomampia kohteita, mutta Thaimaassa ei. Jokainen Thaimaan käymisen arvoinen kolkka tuntuu olevan vallattu.

Olen vältellyt Thaimaahan matkustamista viime vuosina, sillä se ei ole tuntunut enää mielenkiintoiselta kohteelta. Tai siis ainakaan yhtä mielenkiintoiselta kuin muut Kaakkois-Aasian maat. Kambodza, Vietnam, Malesia – niissä on sentään vielä ripaus jännitystä jäljellä. Elääpä tätä samaa elämänvaihetta parikymmentä vuotta sitten. Mikä timantti Thaimaa on silloin ollutkaan. Ja onhan Thaimaassa edelleen lyömättömiä puolia moniin Aasian maihin verrattuna: esimerkiksi ruoka on yleisesti ottaen erinomaista ja makuhermoja kutkuttelevaa, ja turistin kannalta monet lomailijan välttämättömät asiat toimivat hämmentävän hyvin.

Lähdemme siis pian kohti Bangkokia, josta matkaamme Koh Lipelle, Koh Kradanille ja Koh Lantalle.

Ristiriitaisin tuntein, mutta silti suurin odotuksin. Toivon jokaisen kyynisyyden hippusenkin karisevan heti ensimmäisinä päivinä. Ja jotenkin uskon, että niin tulee tapahtumaankin.

Suurista odotuksista tulikin mieleen: pukumiehenä viikot usein viihtyvä poikaystäväni lupasi ostaa rumimmat norsukuvioiset hippihousut, jotka Bangkokista voi löytää, ja kruunata kokonaisuuden Singha-logoisella vaimonhakkaajapaidalla. Tässä on jo jotain odottamisen arvoista!

Näihin lupauksiin ja näihin tunnelmiin. Laittakaahan Instagramissa @vanhameri seurantaan, päivittelen tunnelmia reissun päältä.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply destinationloma sunnuntai, joulukuu 3, 2017 at 10:00

    Ihanaa reissua, toivottavasti löydätte etsimänne positiivisen Thaimaan ? Ja tuo viimeinen kappalehan oli suorastaan lupaus postata meille kuva miehestä Singha-paita ja norsuhousut päällä, vai mitä?

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, joulukuu 11, 2017 at 05:34

      Haha, parin euron norsuhousut oli aika huono sijoitus: omani menivät nimittäin ekalla käyttökerralla rikki, ja Mathiaksen housut ovat niin tiukat haaruksista, ettei niitä voi oikein edes käyttää! :-D

    Leave a Reply