Suomen suurin matkablogiyhteisö

Gdanskin matkaopas: Shoppailu – yhtä asiaa kannattaa ostaa

maanantai, marraskuu 27, 2017

Gdanskia kehuttiin joka paikassa hyvänä shoppailukohteena. Näin sanoivat niin matkaoppaat, eri nettisivut kuin Gdanskissa käyneet turkulaiset tuttavatkin.

No, tuota noin. En tiedä turkulaisten shoppailumahdollisuuksista tai nettikirjoittajien mieltymyksistä, mutta Gdanskin ostosmahdollisuuksien hehkuttaminen sai miettimään, löytyykö Turusta Tokmannia kummempaa ostosparatiisia. Gdanskin shoppailumahdollisuudet olivat nimittäin sanalla sanoen huonot.

Vanhankaupungin ostosmahdollisuudet

Vanhankaupungin alueella ei ole kertakaikkiaan mitään ostettavaa, ellet sitten syty meripihkasta. Sitä siellä riittää. Ja joku sitä vieläpä kai ostaa, eivät ne sadat liikkeet muuten pystyssä olisi.

Mutta Gdanskin vanhakaupunki on siis shoppailuarvoltaan pyöreä nolla.

Madison-ostoskeskus

Nettiä selatessa silmille hyppi koko ajan Madison-ostoskeskuksen nimi. Ehkä sieltä löytyisi jotain?

Madison on Gdanskin juna-aseman lähettyvillä. Se oli paljon pienempi kuin olin kuvitellut, eikä kauppatarjonta vakuuttanut. Muutamien H&M-tyyppisten (mutta tuntemattomampien) ketjuliikkeiden lisäksi oli outoja puolalaisia kolmen vaatteen kauppoja, ja ruokatarjonta koostui parista pikaruokapaikasta.

Ei jatkoon!

Galeria Baltycka

Käväisimme toiveikkaana myös Gdanskin alueen suurimmassa ostoskeskuksessa Galeria Baltyckassa.

Baltycka on vähän kauempana Gdanskin keskustasta. Matka taittuu joko paikallisjunalla, ratikalla tai taksilla. Me nappasimme Uberin, ja matka taisi maksaa vitosen luokkaa.

Valitettavasti Baltyckakin oli pettymys: vaikka se oli Madisonia reilusti isompi, oli liikkeiden tarjonta täälläkin meidän makuumme tylsä. Jälleen kerran todella paljon paikallisia vaateliikkeitä, joissa vaatteiden ulkonäkö ja laatu olivat tyyliä Itä-Eurooppa.

Baltyckasta löytyy Zara, H&M, Mango sun muut, mutta ei mitään sellaisia kivoja ketjuja, joita Suomessa ei olisi.

Myös Baltyckassa ruokavalikoima oli huono, ja tarjolla olikin lähinnä Burger King -tyyppistä mättöä.

Designer Outlet

Gdanskista löytyy myös outlet-ostospaikka nimeltä Designer Outlet. Me emme tänne menneet, eikä paikka ole ainakaan TripAdvisorissa saanut kovin hyviä arvioita.

Onko joku teistä lukijoista käynyt Designer Outletissa?

Mitä Gdanskista kannattaa ostaa?

Lopuksi kerron yhden asian, jonka perään Gdanskiin kannattaa lähteä: Inglot. Inglotin liikkeet löytyvät sekä Madisonista että Galeria Baltyckasta.

Inglot on puolalainen meikkimerkki, jolla on Suomessakin muutama myymälä. Tuotteet maksavat Suomessa huomattavasti markettikosmetiikkaa enemmän, ja olen itse tykännyt niiden laadusta.

Puolassa Inglotin meikkejä saa puolet Suomen hintoja halvemmalla. Laskin juuri, että ostin Gdanskista Inglotin meikkejä 28 eurolla, kun Suomessa samat tuotteet olisivat maksaneet 54 euroa.

Oma ehdoton suosikkini on AMC Brow Liner Gel, joka on täydellinen kulmaväri. Onneksi satuimme lähtemään Gdanskiin juuri, kun vanha (ja erittäin surkea) kulmavärini oli aivan lopuillaan. Tämä Inglotin tuote on yksinkertaisesti täydellinen!

Gdansk ei siis mielestäni ole maineensa veroinen ostospaikka, mutta jos sinne matkustat (mitä kyllä kovin suosittelen!), niin käy ainakin katsomassa, löytyykö Inglotilta jotain sinulle sopivaa. Juuri muuta ostamista me emme Gdanskista löytäneet.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply HennaMar maanantai, marraskuu 27, 2017 at 19:29

  Hyvät ostospaikat on yksittäisissä kaupoissa ei ostoskeskuksessa.

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler keskiviikko, marraskuu 29, 2017 at 10:06

  Minä en shoppaillut Gdanskin reissulla edes Inglotia. Sama fiilis jäi kaupungin kaupoista! Ihana paikka muuten, mutta ei sinne kyllä ostoslomalle mennä.

 • Reply Kirsti Merilahti torstai, syyskuu 13, 2018 at 22:44

  Nahka on edullista. Madisonissa mm on kauppa, mikä myy puolalaista Lasocki kenkiä,vöitä ja laukkuja edulliseen hintaan. Hintalaatu -suhde kohillaan. Molemmat ostimme vuoritetut nahkanilkkurit 40 ja 50 €. Sekä 2 vyötä ja käsilaukun. Palvelut halpoja. Naisten lyhyiden hiusten leikkuu pesuineen päivineen 50 slotia. Thai hieronta 1 tunti 150 slotia ja 2 tuntia 230 slotia. Ja EUR hinnat saat slotit jakamalla 4:llä .
  Terveisiä. Kirsti

  Tosin taidan olla blogi kirjoittajia vanhempi, mutten vielä ET lehden lukijakunta?

 • Leave a Reply