Suomen suurin matkablogiyhteisö

Näin vältät surkeat turistiravintolat matkalla – 5 vinkkiä

keskiviikko, lokakuu 25, 2017

Hyvä sijainti mutta ylihinnoiteltu ja mauton ruoka, apaattinen palvelu ja keinotekoinen tunnelma. Niistä on surkeat turistiravintolat tehty.

Tiesitkö, että esimerkiksi monien suomalaistenkin unelmien kaupunkikohteessa Roomassa hyvän ravintolan löytäminen on todellinen haaste, eikä tämä ole mitään liioittelua. Ravintoloita löytyy joka kulmalta, mutta suurin osa niistä on sellaista kuraa, etten halua sitä edes tämän enempää ajatella. Niin, tiedän. Rooma, Italia. Eikö Italia olekaan ruoan mekka, jossa raaka-aineista ei tingitä ja ruoka on sydämen asia?  Roomalaisten mukaan valtavat turistivirrat ovat tuoneet rahanahneet yrittäjät ja umpisurkeat ravintolat kaikkialle. ”Ei haittaa, jos asiakas ei enää palaa – huomenna saapuu taas lauma uusia turisteja.”

Kerron teille nyt omat kokemuksen ja erityisesti kömmähdyksen kautta opitut vinkkini, joilla vältät turistivedätykset reissussa. Ruoka on iso osa matkailua, ja etenkin lyhyillä kaupunkilomilla harmittaa naksahtaa jonkun dollarisilmäisen Luigin pizzaksi kutsuttuun känttyyn, josta vieläpä maksat sille lierolle rahaa.

1. Pitkä menu – hälytyskellot soimaan

Pitkä menu on yleensä huono merkki, paitsi Kiinassa, jossa se on erittäin normaalia (nuudelit taipuu moneksi). Muualla satojen ruokalajien löytyminen ravintolan ruokalistalta tarkoittaa yleensä huonoa laatua ja vähemmän tuoreita raaka-aineita.

Hyvissä ravintoloissa keskitytään siihen mitä parhaiten osataan, jolloin menu pysyy maltillisen pituisena. Ei yritetä tarjota kaikille kaikkea.

Haluatko sinä olla se, joka tilaa ruokalistan annoksen numero 157, jota kukaan muu ei ole tilannut viimeiseen kolmeen vuoteen? Kun seuraavan kerran näet samalla listalla pastaa, sushia ja skandinavian makuja, niin pakene henkesi edestä.

Rise and shine! ?(Those Smokvica breakfasts in Belgrade… ??)

A post shared by M E R I ? TRAVEL BLOGGER (@vanhameri) on

2. Vältä nähtävyyksien ympäristöjä

Jos ravintola tai kahvila sijaitsee Eiffel-tornin kulmalla tai Colosseumia vastapäätä, se ei todennäköisesti tarjoa sitä autenttisinta (tai halvinta, tunnelmallisinta ja mieleenpainuvinta) kokemusta.

Parhaat ravintolat löytyvät yleensä vähän kauempaa, joskus jopa sellaisilta sivukujilta, joille ei vahingossa eksyisi. Kuten nyt tämä erinomainen mereneläviä tarjonnut pikkuravintola Slovenian Piranissa, jonne päädyimme haahuiltuamme ensin rantabulevardin geneerisen ravintolatarjonnan edessä yrittäen etsiä edes jotain eroja rivissä olleiden kymmenien ravintoloiden ruokatarjonnasta.

Sea food in Piran ? Vappuateria a la Balkan: mustekalaa ja simpukoita ?

A post shared by M E R I ? TRAVEL BLOGGER (@vanhameri) on

3. Kierrä sisäänheittäjät kaukaa ja heitä turistimenut roviolle

Jos ravintola joutuu käyttämään sisäänheittäjiä tai joku tarjoilijoista jakelee alennuslappuja Tallinnan torilla, niin luuletko, että ruoka on kovin kummoista? Hyvät ravintolat löytävät kyllä asiakkaansa.

Ja jos näet sanan tourist menu ravintolan seinällä, heitä se menu (tai heittäydy silkasta tuskasta itse) rovioon ja juokse niin maan perkeleen lujaa pois.

4. Tutki ravintolatarjontaa etukäteen

Käytä TripAdvisoria, blogeja, Instagramia ja puskaradiota hyväksesi. Tarkista, tarvitsetko pöytävarauksen, ja ole valmis lähtemään pienelle ekskursiolle kaupungin toiselle puolelle hyvän ruoan perässä.

Ole kuitenkin kriittinen TripAdvisorin ensimmäisen kymmenen ravintolan listauksesta: me kävimme Vietnamissa yhdessä Ho Chi Minh Cityn parhaiksi arvioiduissa ravintoloista, joka paljastui superturistiseksi keskivertomestaksi. Paikalliset olivat kaikonneet aikoja sitten ja amerikkalaisturistit tulleet TripAdvisorin arvioiden perässä tilalle.

5. ”Aitoa suomalaista/italialaista/espanjalaista ruokaa”

Mikään tässä maailmassa ei saa minua uskomaan, että niistä ravintoloista, jotka mainostavat ruokaansa ”aitona”, löytyy sitä aidointa minkä-milloinkin-maan ruokaa. Ei, ei ja ei. Vältä kuin ruttoa, löydät aidommat kokemukset taatusti muualta.

Kerro omat vinkkisi huonojen ravintolakokemusten välttämiseen kommenteissa!

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply Treo keskiviikko, lokakuu 25, 2017 at 10:07

  Kiva blogi!
  Noista rafla-arvioista kannattaa vilkaista milloin ne on tehty. Asiat muuttuvat. Pettynyt ja vihainen olo mulle jää erityisesti huonosta kohtelusta. Joulumarkkinoilla Tallinnassa viime vuonna en todellakaan ollut menossa Raatihuoneen torin rafloihin syömään, mutta tuli vessahätä ja ryysin Troikkaan. Päätin, että ostan sitten kahvin koska tiesin että ostaa pitää. Kysyin vessaa ja se tehtiin hyvin selväksi ettei sinne saa kuka vaan mennä. Piti nolosti selittää siinä tiskillä että käyn ensin ja tilaan sitten. Pääsin eteenpäin ja joku nainen tuli kovistelemaan samalla asialla. Minun liikkeitäni seurattiin selvästi ja kun vessasta pääsin niin menin ostamaan kahvini. Palvelu oli tuolloinkin epäystävällistä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 25, 2017 at 16:43

   Kiitos, Treo! Kyllä, arvioissa kannattaa tosiaan katsoa se, milloin ne on tehty. Ja muutenkin pitää vähän sellaiset suodattimet silmillä ja yrittää arvioida, kenen arvioita voi pitää luotettavina ja kenen taas ei.

   Olipa ärsyttävä kokemus Tallinnassa! Toisaalta voi ymmärtää, että tuolla ramppaisi ilman tällaisia kieltoja yksi jos toinen turisti, jolla ei ole aikomustakaan ostaa ravintolasta mitään. En siltikään ymmärrä, miksei asioita voi ilmaista ystävällisesti. No, oman kokemukseni mukaan virolainen asiakaspalvelukulttuuri on muutenkin aika kehnoa.

 • Reply Tanja keskiviikko, lokakuu 25, 2017 at 18:22

  Kiva postaus, ruoka kun on Tärkeä asia ja harva asia ärsyttää yhtä paljon kuin huono tai mitäänsanomaton ruoka ja tympeä palvelu. TripAdvisor on hyvä väline aloittaa tutkimukset, mutta kuten sanoitkin, siinäkin on pidettävä tietty kriittinen katse. Joskus tulee huteja joskus hittejä, varman päälle ei voi pelata. Mutta siksi onkin mahtavaa lukea blogeista ihmisten kokemuksia tietyistä ravintoloista ja kaupungeista.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 25, 2017 at 19:41

   Kiitos Tanja!

   Se on kyllä sellainen tunnelman latistus, kun aina välillä vahingossa eksyy huonoihin ruokapaikkoihin. Mutta kuten sanoit, ei varman päälle voi oikein mitenkään pelata. Ja sehän oikeasti tekee koko hommasta hauskaakin!

 • Reply Nimetön torstai, lokakuu 26, 2017 at 09:23

  Mä oon bongannut parhaat helmet paikallisten lehtien ravintola-arvosteluista. Italiassa Gambero Rosso ja Espanjassa Guia del Ocio ovat ihan timanttisia, mitä nyt vähän joutuu hakemaan apua google translatelta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 28, 2017 at 09:56

   No toihan on kätevä vinkki, jos on aikaa ja kielitaitoa paikallisten lehtien lukemiseen. Eipä ole tullut mieleen aikaisemmin!

 • Reply Reissukettu perjantai, lokakuu 27, 2017 at 09:44

  Kiinnostava postaus. Itsellä kävi niin elokuun lopussa Tallinnassa, että päädyimme syömään ison ostoskeskuksen intialais-tyylisessä ravintolassa ja tuli opittua että se paras ruoka ja palvelu ei noissa kyllä asu. Annokset olivat ihan keskivertoa tasoa mutta tarjoilijan asenne oli luokkaa ”vihaan elämääni ja työtäni” tuosta jäi kyllä huono maku suuhun mutta onneksi myöhemmin illalla eksyttiin Vapianoon nii siellä palvelu ja ruoka toimikin jo paljon paremmin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 28, 2017 at 10:00

   Eikä… Olen monesti aiemminkin todennut, että yleisellä tasolla Virossa saa edelleen todella paljon huonoa palvelua ravintoloissa ja muualla. Onneksi poikkeuksiakin alkaa jo löytyä!

   Tallinnan ostoskeskuksissa hyviksi paikoiksi olen todennut ainakin Solaris-kauppakeskuksen sushiravintolan ja ja samassa keskuksessa olevan Komeet-kahvilan. Mutta yleisesti tulee kyllä vältelty ostoskeskusten ravintolatarjontaa.

 • Reply Helena Törn sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 08:10

  Pariisissa pätee edelleenkin sääntö että pitää seurata paikallisia duunareita. Jos ruoka kelpaa paikallisille se kelpaa myös muille. Ja toimii myös muissa paikoissa.
  Itse poimin vinkkejä Michelinin tiekartasta, sinne saa tägättyä myös ravintolat ja niistä valitsen – en * -ravintoloita vaan niitä jotka on vasta noteerattu ja mahdollisia nousijoita. Kilometrejä näiden ravintoloiden vuoksi on ajettu satoja mutta kertaakaan ei ole petytty, kunnianhimoa ja intohimoa löytyy vielä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 11:01

   Kiitos Helena kommentista! :) Uskon, että olette tehneet löytöjä. Itse en ensisijaisesti reissuilla suuntaa varsinaisiin Michelin-paikkoihin (tuntuu, että menee vähän pipertämiseksi), mutta juurikin tuollaiset tulevaisuudessa paikkansa lunastavat paikat todellakin kiinnostavat. Ja meillä vähän sama homma: jos mieluisan oloinen ravintola löytyy, niin siinä ei kilometrit paljon mittarissa paina. :)

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 09:59

  Sulla on kyllä Meri hauska tyyli kirjoittaa, näistä tulee hyvälle fiilikselle. :) Instagram ja blogit on kyllä itselle sellainen paikka, jota käytän reissun päällä aktiivisesti. Itseasiassa poimin sieltä paljon vinkkejä Helsinkiinkin.

  Mäkin katson Tripadvisoria aina vähän kriittisesti, sillä hyvin usein on ollut vastaan ravintoloita, jossa mainostetaan jotain ilmaista juomaa/ruokaa tai alennuksia, JOS ennen sitä arvostelet kyseisen paikan – tai jotain muuta vastaavaa ilmaista hyödykettä.

  Kyllähän se pistää ketuttamaan, jos välillä tekee niin että menee vaan fiiliksen perusteella jonnekin väsyneenä eikä jaksa välittää ja sitten eteen tulee a) huonon surkeaa palvelua b) huonon surkeaa ruokaa c) mikä pahinta, noiden yhdistelmä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 11:04

   Se on kyllä inhottavaa. Mutta sitten joskus taas sattumalta löytää jotain ihan huippupaikkoja!

   Ja hei törkeää tollanen TA-arvostelujen kalastelu. Mulle ei ole toistaiseksi tollaista tullut ravintoloissa vastaan. Aika selkeä merkki, että se ei ainakaan ole käymisen arvoinen paikka. Ja kyllähän monesti huomaa, että yksi tyyppi kirjoittanut samalla kirjoitustyylillä monia arvosteluja tietylle ravintolalle… Mutta kyllä TA on monesti auttanut kivojakin paikkoja bongaamaan. :)

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 10:37

  Miksi aina Rooma nostetaan esiin surkeiden ravintoloiden mekkana ;-) No, tottahan se valitettavasti on: etenkin Colosseumin, Pantheonin ja Vatikaanin lähellä olevat ravintolat toimivat juuri tuolla ”Huomenna saapuu taas lauma uusia turisteja” -periaatteella. Lisäksi suuri osa niistä on ’Ndrànghetan rahanpesupaikkoja…
  Allekirjoitan kaikki vinkkisi! Roomaan ja Italiaan ylipäätään antaisin vielä yhden vinkin: ole liikkeellä paikallisten ruoka-aikaan! Lounasaika on täällä 13 – 15 ja illallista varten ravintolan avautuvat 19.30 tai 20. Jos ravintola on auki näiden aikojen ulkopuolella, se on todennäköisesti turistiravintola! Jos siis sinulle tulee nälkä aiemmin, niin syö vaikka palapizzaa tai nauti aperitiivi, mutta ravintolaan ei kannata mennä. Lisäksi kannattaa muistaa, että pizza on iltaruoka ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta sitä ei kannata nauttia lounaalla.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 11:06

   Erinomainen vinkki, kiitos Heli! Olen joskus tästä kuullutkin, mutta en listannut sitä tähän, kun en tiennyt, onko se todella paikkansa pitävä vai ei. Mutta ilmeisesti siis on. Meillä tämä ei ole koskaan ollut ongelma, koska syömme illallisemme mielellään mahdollisimman myöhään. Tiedän kuitenkin, että monet suomalaiset söisivät illallisen mieluiten jo kuudelta, jota ei siis ainakaan Roomassa kannata ilmeisesti tehdä. :-)

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 10:45

  Hyviä vinkkejä! Itsellä on Roomasta vain hyviä ruokakokemuksia, mutta yleensä monet valittaa huonoja kokemuksia sieltä. Itselle tärkeintä on on että hinta-laatu suhde on kohdillaan ja ajattelen että kaikki ne ovat kokemuksia, hyvät ja huonot ? Joten välillä onnistuu ja välillä ei. En kuitenkaan jaksa käyttää energiaa siihen että lomalla joka illalle varaisin ravintolasta pöydän jne. Äkkiä loma alkaa tällöin pyöriä pelkän ruuan ympärillä..vaikkei siinä mitään väärää olekaan ?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 11:07

   Joo, harvemmin mekään pöytää varataan, ellei kyse ole jostain hienommasta/tunnetusta/suositusta paikasta, jonne tiedämme sen olevan välttämätöntä. Mutta toisaalta meidän matkamme aika useinkin nimenomaan pyörivät sen ruoan ympärillä, haha… :)

 • Reply Martina sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 12:00

  Hyviä vinkkejä ja totta tuo, että Roomassa jos jossain saa olla tarkkana ravintoloiden kanssa. Yksi hyvä vinkki, johon kiinnitimme huomiota viime Rooman reissullamme, on se että hyvät ravintolat ovat usein huomaamattoman näköisiä ulkopuolelta ja ehkä jopa vähän kulahtaneita. Osa löytämistämme hyvistä ravintoloista sijaitsi pelottavan lähellä nähtävyyksiä, mutta epämääräinen julkisivu sai meidät vakuuttumaan siitä, että olemme oikeassa paikassa. Näin olikin! Paras ravintola oli myös rumin, ainakin ulkoa katsottuna.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 17:14

   Heh, no noinhan se tosiaan usein menee. Jos paikassa on hyvä ruoka, ei se välttämättä tarvitse kummoisempia krumeluureja asiakkaiden houkuttelemiseksi.

 • Reply Emma maanantai, lokakuu 30, 2017 at 08:13

  Hyviä vinkkejä! Mulla on vieläkin Rooma käymättä (noloa….), ja oon tosi yllättyneenä lukenut monesta paikasta viime aikoina sen huonosta ravintolatarjonnasta. Enpä olisi siihenkään osannut varautua jos en lukisi blogeja ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 30, 2017 at 22:41

   Joo, ei kyllä ole asia, joka Roomasta ekana tulee mieleen. Mutta valitettava totuus se on.

 • Reply Terhi | VAGABONDA tiistai, lokakuu 31, 2017 at 00:00

  Aivan samat huomiot olen tehnyt minäkin, ja näitä paikkoja tosiaankin vältän viimeiseen saakka. Sisäänheittäjät on kaikkein pahin, ja pitkät ruokalistat! Ja ruokalistat, joissa on kuvat annoksista! Lisäisin listaan vielä paikat, jotka mainostaa kaupungin parasta pitsaa/burgeria/kahvia/mitä hyvänsä. Ei ne koskaan ole parhaita, ei lähellekään.

 • Reply Mimmu tiistai, lokakuu 31, 2017 at 18:03

  Pitkä menu ja kuva-ständi kadulla ei lupaa yleensä hyvää..
  Samoin paikat joissa lukee ”traditional cuisine” ne on yleensä ihan hanurista.
  Tämmösii paikkoi on etenkin Slovakiassa, mitkä on ollut ihan peestä.
  Slovak House- Bratislavassa varmaan pahin??
  Muut hyvät mestat joihin oltiin menossa (= syöty aiemmin) oli täynnä – siellä kun jengi lähtee syömään 9-10 aikaan illalla, kuten mekin niin jouduttiin valitsee joku mis oli tilaa ja ikävä kyllä nää meinaa sitä yleensä et huono ruoka/palvelu.
  Tuolla oli molempia. Kallis hinta annoksen makuu ja näköön nähden ja huono palvelu.
  Jälkeenpäin luettiin TA:sta niin siellähän sitä kuraa oli :D
  Ois pitänyt lukee ensin mitä ei juuri koskaan tuu tehtyy.. Toinen huti oli kanssa sama maa, eri mesta, huono ja hidas palvelu sekä osittain raaka, kylmä ruoka, seuraava oli kivikova joten ois tarttenu moottorisahaa..
  Mut on Traditionaaleissa myös hyviä, esim Belgradissa, katotiin eka et näyttää kalliille ja ei meijän mestalle, sit oli vielä ständi jossa luki jtn tradional.. mut mentiin silti ja oli ihan huippua!
  Edullinen alle 20€ juomineen meijän ruoat, juomat ja alkusalaatti ja huippu palvelu, ollaan käyty samassa mestassa joka kerta sen jälkeen useammankin kerran kun siellä.
  Joku kirjotti et ränsistyneen näkönen/nuhjunen niin semmoset on loistavii, jossain sisäpihalla vielä tsägällä bongattu..
  Roomassa en tosin oo käynyt mut kaverit kerto Milanon mikroruoista… kääk!!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, lokakuu 31, 2017 at 19:55

   Toi on muuten totta, Belgradissa ei juuri tarvinnut huonoja ruokapaikkoja pelätä, oli mainoslause sitten mikä tahansa.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää perjantai, marraskuu 3, 2017 at 21:29

  Näin ravintola-alan ammattilaisen näkökulmasta yhdyn ehdottomasti pointtiisi pitkästä menusta. Se on enemmän huono kuin hyvä asia jos ollaan pienessä yksityisessä ravintolassa jossa menekki ei ole taattu. Raaka-aineet ei silloin taatusti ole tuoreita ja misat milloin lie tehtyjä. Eri asia tietysti sitten on jossain isossa paikassa jossa menekki on suurta.
  Vanha sanontahan on, että kannattaa vältellä ravintoloita joissa on valkoiset liinat :) Se ehkä voi päteäkkin pienissä kaupungeissa ja kylissä, mutta itse valitsen usein ravintolan sillä perusteella, että siellä on paljon paikallisia.
  Hyvä aihe!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, marraskuu 4, 2017 at 09:43

   Heh, hyvä tuo sanonta. Pitää varmasti monesti paikkansa.

   Ja nyt kun sanoit niin joo, isommissa paikoissa ruokalistojenkin voi suvaita olevan vähän pidempiä.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, marraskuu 3, 2017 at 22:38

  Hyvät vinkit, nämä keinot olikin jo käytössä :) Jos paikka on täynnä paikallisia, sieltä saa yleensä hyvää ruokaa. Ihan tyhjää ravintolaa välttäisin jo ruokamyrkytystenkin kannalta. Tosin niistä nyt ei ikinä tiedä, pahimman myrkytyksen sain Lonely Planetin suosittelemassa ravintolassa vuosia sitten. Etukäteen koitan valita paljon ravintoloita, jo ihan senkin takia, ettei nälkäisenä tarvitse harhailla kaduilla. Silloin ei yleensä löydä mitään hyvää. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, marraskuu 4, 2017 at 09:45

   Joskus turistina on vaan liikenteessä vähän outoihin aikoihin ruoan kannalta (syystä tai toisesta), niin on tullut mentyä tyhjiinkin ravintoloihin, vaikka ainahan se vähän epäilyttää. Useimmiten ovat onneksi sitten ruokailun kuluessa täyttyneet!

 • Reply Emilia lauantai, marraskuu 4, 2017 at 11:50

  Hyviä vinkkejä, allekirjoitan näistä jokaisen. Repesin tälle ”haluatko sinä olla se, joka tilaa ruokalistan annoksen numero 157, jota kukaan muu ei ole tilannut viimeiseen kolmeen vuoteen?” :D Välillä on olosuhteiden pakosta jouduttu näihinkin ravintoloihin menemään ja ihan ärsyttää se kuinka reissuseura on kehunut ravintolaa hyväksi ja monipuoliseksi kun kaikille löytyy jotain…..

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, marraskuu 4, 2017 at 18:27

   Haha, niin klassikko! Eikä aika kehtaa alkaa nipottaa näistä omista periaatteistakaan, jos on jonkun vähän tuntemattomamman kanssa liikenteessä.

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, marraskuu 4, 2017 at 12:32

  Ravintola, joka on täynnä paikallisia, ei voi tarjota huonoa ruokaa. Sinne vaan sekaan! Välttelen paikkoja, joissa ei ole ketään, koska ne kielii siitä että jotain pielessä. Me suunnitellaan reissuilla aika harvoin etukäteen minne ravintolaan mennään. Kun nälkä yllättää, katsotaan joku kivannäköinen paikka ja sinne sitten. Lähinnä mietitään mille alueelle mennään, jos ollaan esimerkiksi kaupunkilomalla. Joskus tehdään myös niin, että kysytään hotellin respasta suosituksia ja pyydetään heitä tekemään pöytävaraus. Nämäkään eivät aina maaliin mene, mutta joskus on sattunut hyviä ravintoloita kohdalle.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, marraskuu 4, 2017 at 18:29

   Toi hotellilta kysyminen on mulle ihan arvoitus. Tekisi aina mieli kysyä, mutta sitten jotenkin mua epäilyttää, että ohjataan just johonkin ”suomalaiseen makuun” -paikkoihin.

 • Reply Travelloverin Annika lauantai, marraskuu 4, 2017 at 14:48

  Enpä ole muualla saanut pakasteesta lämmitettyä (mikro)ruokaa kuin Italiassa. Ensimmäinen oli muuten juuri Pantheonin kupeessa Roomassa. :) Niistä ajoista on onneksi viisastuttu. Huonoon ruokaan tämä ei liity, mutta menu turisticosta tuli mieleen lounasmenut, Ne ovat olleet Pariisissa ja Nycissä hyviä! Kolme ruokalajia paikoissa, joissa esim. toimistoväki käy lounaalla. Paikallisten perässä siis tosiaan on hyvä mennä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, marraskuu 4, 2017 at 18:30

   Lounasmenut täytyykin ottaa seuraavalla matkalla huomioon. Ja hei, ei mikään yllätys, että juuri Italiassa. ;)

 • Reply Sisko lauantai, marraskuu 4, 2017 at 17:34

  Hyvä kirjoitus! :)
  Jos ei omista suuntavaistoa tai kartankukutaitoa on ihan turha lähteä etsimään jotain tiettyä ravintolaa/ruokapaikkaa. Ei mene kun hermot. Tunnustan että luen kyllä jos kehutaan/kehotetaan kiertämään kaukaa paikka x, sillä nimi voi matkalla muistua mieleen. Vietnamissa uusia ruokapaikkoja tuli kun sieniä sateella, eikä samaa sivukujan kuppilaa välttämättä enää seuraavana päivänä ole, niin en lähtisi niitä etsimällä etsimään. Nuo turistilistat ja paikat mistä saa kaikkea maan ja taivaan väliltä kertoo kyllä paljon paikan tasosta. Näitäkin tuli Kroatiassa testattua useampi ja lähes poikkeuksetta ruoka oli mitään sanomatonta. Portugalissa taas paras ruoka oli kreikkalaisessa ravintolassa, minne mentiin sisäänheittäjän takia. Eli poikkeuksiakin löytyy, onneksi. :)

 • Reply Sannahof // Unelmamaja sunnuntai, marraskuu 5, 2017 at 01:34

  Allekirjoitan näistä joka kohdan. Lisäksi lisäisin listaan paikalliset. Mene sinne, missä paikallisetkin on! Parhaimmat sapuskat on tullut vedettyä paikoissa, joissa yhteistä kieltä ei ole välttämättä löytynyt ja on pitänyt osoitella naapuripöydän annoksia, jotta onnistuisi tilaaminen. Tällä systeemillä en ole tainnut epäonnistua kertaakaan.

 • Reply Mirka/ Reason for Season sunnuntai, marraskuu 5, 2017 at 14:42

  Nämä ovat kyllä tärkeitä vinkkejä. Ei ole kyllä mitään tylsempää kuin päätyä näihin keskinkertaisiin turistirafloihin, jos vaihtoehtona on syödä oikeasti hyvää safkaa.

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, marraskuu 6, 2017 at 15:08

  Tietysti vielä bonuksena voisi mainita, että jos ruokalista on suomeksi manner-Suomen ulkopuolella (eli myöskin Ahvenanmaalla), niin kierrä ravintola t o d e l l a kaukaa… :-) Itse asiassa jo Tallinnassa huomaa hyvin sen, että jos on keskusteltava kaikki ravintolassa englanniksi (tai viroksi), niin tulee todennäköisesti hyvä illallinen!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, marraskuu 16, 2017 at 23:15

   Haha, miten tää ilmiselvyys saattoikaan unohtua listalta. No ehkä juuri siksi, että sen toivoisi olevan ilmiselvä asia jokaiselle…

  Leave a Reply