Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaksi lomakaupunkia, joissa asut halvalla jopa luksushotelleissa

keskiviikko, lokakuu 18, 2017

Homeessa olevia kylpyhuoneita, ylihinnoiteltuja kopperoita, hostelliöitä kuorsaavien kanssayöpyjien seurassa, liukuvoidetahroja lakanoissa, halvaantuneita koiria hotellin aulassa, kakkiva yövieras (lisko) kylpyhuoneessa jättämässä haisevia yllätyksiä ympäriinsä… Kaikkea sitä näkee, kun eri tasoisissa majoituksissa maailmalla yöpyy.

Mutta aina ei vaan jaksa. Joskus haluaa painaa päänsä muhkeaan tyynyyn ja kietoutua paksuihin peittoihin (ilman epämääräisiä läikkiä) ja ottaa kylvyn ihanassa marmorikylpyammeessa (ilman liskon jätöksiä näkö- tai hajuetäisyydellä).

Nyt kerron teille kahden kaupungin hotellivalikoimasta. Näitä lähiaikoina mielessäni olleita kaupunkeja yhdistää se, että niissä asuminen on todella huokeaa. Etenkin luksushotellien hinnat ovat kohdillaan. Samalla hinnalla et saa Suomesta, Pariisista tai Barcelonasta yhtään mitään.

Zagreb

Kroatian pääkaupunki ei ole Euroopan suosituin kaupunkilomakohde. Toiset moittivat Zagrebia tylsäksi, toiset ihastuvat siihen heti.

Zagreb kannattaa kokea ainakin siinä tapauksessa, että olet matkustamassa muualle Kroatiaan, ja siellä kannattaa ehdottomasti valita se vähän parempi hotelli. Ei nimittäin budjetti kauheasti heilahda.

Satunnaisesti valituille marraskuun päiville (lauantai-sunnuntai) Zagrebin parhaiden hotellien hinnat vaihtelivat 95 ja 112 euron välillä. Mitättömiä summia!

Myönnetään, Zagreb ei varsinaisesti huku huippuhotelleihin. Kaupungissa on Trivagon mukaan kolme hotellia, joilla on viisi tähteä: Sheraton, The Westin ja Esplanade Zagreb. Neljän tähden luokasta löytyy muun muassa uusi DoubleTree by Hilton.

Mutta se minkä Zagreb valikoimassa häviää, se hinnoissa voittaa. Pariisista saat satasella telttamajoituksen sillan alta.

Luksushotellien ulkopuolella Zagrebin majoitushinnat muuttuvat tietenkin entistä lompakkoystävällisemmäksi. Hotellit, hostellit ja Airbnb ovat todella edullisia.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpurin hotellitarjonta on Zagrebin tarjontaa huomattavasti laajempi ja erittäin tasokas. Mikä parasta: täälläkin tuntee itsensä rikkaaksi. Hotellien hinnat ovat selvästi alemmat kuin esimerkiksi Bangkokissa, jostain Singaporesta nyt puhumattakaan.

Kuala Lumpur on hotellitaivas!

Kuala Lumpurissa viiden tähden hotelliin pääsee parhaillaan jopa 60 eurolla. Täytyy tietenkin pitää järki päässä: Aasian viisi tähteä ei aina ole sama kuin Euroopan viisi tähteä. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että Kuala Lumpurin hotellit ovat hullun halpoja, ja noinkin halvoilla hinnoilla todella löytyy erittäin hyvältä vaikuttavia hotelleja! Kuala Lumpurissa on reissaajan ikuiset hullut päivät.

Tunnetuista hotelliketjuista Mandarin Orientalin pehmeiden vällyjen väliin pääsee Kuala Lumpurissa vertailupäivinäni (marraskuinen lauantai-sunnuntai) 143 eurolla, Shangri-Lan paratiisissa yöpyy 97 eurolla, ja InterContintentalin pääsee kokemaan 95 eurolla. Liuta muita viiden tähden hotelleja houkuttelee matkustajia reilusti näitä edullisimmilla hinnoilla.

Avatkaa haavanne ja ojentakaa suolakuppi minulle, sillä vertailun vuoksi on pakko kertoa, että Shangri-Lan ja Mandarin Orientalin huonehinnat esimerkiksi Lontoossa alkavat 600 eurosta yöltä. Kuka hölmö edes ikinä maksaa tuollaisia hintoja hotellihuoneesta? Jos et keksi rahoillesi parempaa käyttöä, niin rimpauta vaikka tähän suuntaan, niin annan pari ehdotusta.

Missä kaupungeissa on teidän mielestänne paras hinta-laatusuhde hotelleissa?

Haut on tehty Trivagolla, ja hinnaksi on ilmoitettu edullisimman huoneluokan edullisin huone. 

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Ne Tammelat sunnuntai, lokakuu 22, 2017 at 11:38

  Hyviä vinkkejä! Täytyypä tehdä huolellinen vertailu, kun reissut ko. maihin/kaupunkeihin tulevat ajankohtaisiksi.

 • Reply Sateenmuru sunnuntai, lokakuu 22, 2017 at 17:22

  Mielenkiintoinen näkökulma! En ole asiaa kovin ajatellut, mutta äkkiseltään mietittynä Sao Paulossa oli laadukkaita hotelleja suomalaisittain kohtuhinnoin, kun taas esim. Dublinissa on aika hankalaa saada hinta-laatusuhde kohdilleen, jos ei tiedä mitä tekee. Jatketaan tutkimuksia. ^_^

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 22, 2017 at 20:36

   On tosiaan mielenkiintoista, miten hinnat vaihtelevat. Joissain kaupungeissa, joista sitä ei todellakaan uskoisi, hotellihinnat voivat olla pilvissä. Ja toisin päin.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA maanantai, lokakuu 23, 2017 at 14:47

  Yhdyn tähän Kuala Lumpuriin, siellä majoittuu helposti herroiksi pienelläkin budjetilla! Myös Bangkokissa on hyvä hinta-laatusuhde majoituksen suhteen sekä Indonesiassa.

  Maksettiin kerran Gileillä 25 euroa uima-altaallisesta bungalowista, jossa oli huikeat kaksi kerrostakin. Tunsimme olomme miljonääreiksi tuossa paikassa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, lokakuu 24, 2017 at 16:52

   Kiva kuulla, ettei hinnat Gileilläkään ole karanneet tuon pahemmaksi, vaikka niin suosittu paikka nykyään ovatkin. :)

 • Reply Eveliina / Korkkarit rinkassa maanantai, lokakuu 23, 2017 at 21:36

  Hyvä lukea näin jälkeenpäin tälläisiä kirjoituksia. :D Muistan kun itse Kuala Lumpurissa budjettireppureissullani otin hätäiseen halvimman ok näköisen hostellin, reippaan metromatkan takaa keskustasta totta kai. En tiedä oliko hostelli buukattu täyteen, mutta joka tapauksessa minut tungettiin samaan huoneeseen yhden hostellityöntekijän kanssa, joka asui huoneessa ympäri vuoden. Hehh. Olin kuitenkin tyytyväinen, että oli edes joku sänky.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, lokakuu 24, 2017 at 16:53

   Haha! Näin ne tilanteet ja reissut muuttuu, olen mäkin pari vuotta takaperin etsinyt Kuala Lumpurista halvimmista halvinta hostellihuonetta…

 • Reply Anna | Muuttolintu.com tiistai, lokakuu 24, 2017 at 00:41

  Jee, Kuala Lumpur ensi vuonna! Meitä joskus ihmiset erehtyy luulemaan jotenkin tosi hyvätuloisiksi, kun yövytään aina silloin tällöin viidessä tähdessä. Mutta kun tuolla Kaakkois-Aasiassa ne ei välttämättä paljon maksa. Bangkokin luksushotellien hintataso tuli oikeastaan yllätyksenä, jotenkin odotin, että sielläkin olisi halvempaa. Kambodzassa maksoin 53 euroa luksushotellista, josta löytyi yksi huikeimmista altaista, missä olen päässyt pulikoimaan. Balilla hinnat nousee, mutta vieläkin hinta-laatusuhde on aika hyvä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, lokakuu 24, 2017 at 16:56

   Tuolla suunnilla hotelleihin ei tosiaan isojakaan omaisuuksia tarvita. Minäkin ehkä ihan hiukkasen yllätyin Bangkokin hintatasosta: ei se nyt missään nimessä korkea ole, mutta ei kyllä yhtä edullinenkaan kuin Kuala Lumpur. Ja tarjonta on kuitenkin isompi kuin KL:ssa. No, onhan matkailijoitakin toisaalta varmasti reilusti enemmän.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana tiistai, lokakuu 24, 2017 at 19:22

  Zagrebissa ollaan majoituttu, mutta siellä oltiin reppureissulla ja valittiin lähes ilmainen hostelli. Se oli hieman syrjässä, mutta aivan ihana! Ja samoin oli Zagrebkin ihana. Eli mä kuulun niihin, jotka kaupunkiin ihastuu. :) Varsinkin kesähelteillä, kun ”kaikki” ovat rannikolla ja Zagrebissa on ihastuttavan rauhallista.

  Me ollaan vähän suunniteltu vuodelle 2019 (joo, suunnitelmat tehdään aina pitkälle…) reissu Aasiaan. Ajatuksina käväistä ainakin Singaporessa ja siitä suunnata muualle Malesiaan. Ehkäpä tämän innoittamana mennäänkin Kuala Lumpuriin nauttimaan halvoista hotelleista. Jee!

  Halpoja hotelleja löytyy muuten myös Bukarestista ja Kiovasta. :) Bukarestissa majoituttiin siitä huolimatta huoneistossa, mutta Kiovassa nautiskeltiin hotellielämästä kahdestaan miehen kanssa. <3

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 25, 2017 at 16:40

   Kiitos kaupunkivinkeistä, Kati! Hyvähän se on suunnitelmia tehdä, ja lämpimästi suosittelen, että teette pysähdyksen Kuala Lumpurissa. Ihan vaikka niiden hotellien takia! Itse kaupunki ei nyt niin kovin kummoinen ole, joten muutama päivä kyllä riittää todella hyvin.

   Hyvä, että Zagrebista on tykättykin! Monien mielestä se tosiaan tuntuu olevan mitäänsanomaton. Itse olen aikuisiällä vain vaihtanut kulkuneuvoa siellä, joten ei ole oikein kunnollista mielipidettä muodostunut.

 • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, lokakuu 25, 2017 at 16:38

  Juuri Singaporessa lomailevana voin sanoa, ettei tämä mikään halpa kaupunki ole. Japanin ohella Aasian kalleimpia maita. Hyviin hotelleihin pääsee kuitenkin edullisemmin käsiksi kuin esim. pariisissa tai Lontoossa. Jordania yllätti hinnoiltaan viime keväänä, kun asuimme Aqabassa Kempinskin hotellissa minne muualla maailmassa ei mitään jakoa. Tykkään hyvistä hotelleista mutten halua maksaa itseäni kipeäksi. Singapore on hintatasostaan huolimatta tosi jees ja voin suositella tätä lämpimästi ;)

 • Reply Henna / Kulkutautiset torstai, lokakuu 26, 2017 at 18:56

  Tämä on kyllä harvinaisen totta, että hinta-laatusuhde eri kaupunkien hotellitarjonnassa vaihtelee todella laidasta laitaan. Singapore on kallis, mutta enpä olisi ajatellut, että Kuala Lumpur siihen verrattuna taas on noin halpa. Euroopan suurimmat ja suosituimmat, kuten Lontoo ja Pariisi tyhjentävät kukkaron hetkessä, kun näköjään noissa ei niin ikonisissa kaupungeissa pääsee maistamaan luksuselämää kohtuuhinnalla. Jenkeissä roadtrippaillessa opin, että kaupunkien liepeillä olevat businessmiesten suosimat täysin geneeriset, mutta kuitenkin hyvälaatuiset hotellit (vrt. meidän Scandic tms.) ovat ainakin puolet halvempia kuin keskustojen hotellit, ja kun kaupungeissa pitkälti liikutaan kuitenkin autoilla tuolla autoilun ihmemaassa, ei sillä sijainnilla sitten loppujen lopuksi ollut ihan niin paljon merkitystä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 28, 2017 at 09:57

   Kiitos hyvästä huomiosta. Juuri eilen keskustelimme, että pitäisi lähteä autolla Jenkkilään… joten sitä silmällä pitäen täytyy pitää tämä mielessä. Mun ei ole yleensä muutenkaan ollut välttämätöntä asua jossain ihan keskustassa, kunhan liikkuminen on sujuvaa.

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, lokakuu 27, 2017 at 19:13

  Valitettavasti sairaalaan vienyt keuhkoveritulppa Havaijin reissun jälkeen pakotti peruuttamaan jo varatun Zagrebin matkan tältä syksyltä. Mutta keväällä ehkä sitten uusi yritys!
  Pari syksyä sitten teimme pitemmän Aasian reissun (meidän mittapuullamme 5 viikkoa on pitkä) ja tarvitsimme siihen Vietnamin, Laosin ja Kambodzan jälkeen muutaman lepopäivän ennen Borneota ja päädyimme Kuala Lumpuriin ja hyödynsimme siellä juuri sitä, että vaikka pitkällä matkalla yleensä vähän hotellien hintojakin pitää katsoa, niin tuolla sai edullisesti vaikka viiden tähden huoneen, jota juuri tuollaisina lepopäivinä oli ihan kiva hyödyntää.

 • Reply Tiina / Makuja ja seikkailuja perjantai, lokakuu 27, 2017 at 22:46

  Hyvä kirjoitus! Vaikken ole kovin monessa Euroopan suurkaupungissa yöpynyt, ovat mielestäni Berliinin -ja ylipäätään Saksan – hotellit olleet tähän mennessä hinta-laatu suhteeltaan huippuluokkaa nimenomaan Euroopassa. Esimerkiksi jouluna 2015 olimme Stuttgartissa Steigenberger 5 tähden hotellissa hintaan ~130e yö ja tämä sisälsi aamiaisen (siellä oli mm. skumppatarjoulu aamiaisella, olin ”vähän” innoissani :D )! Usein haluankin panostaa hotelliin matkalla mikäli hintataso on kohteessa alhainen ja toisaalta taas minulle ei ole ongelma mennä toisella reissulla siihen edullisempaan hostellitason majoitukseen mikäli hotellien hinnat hipovat pilviä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 28, 2017 at 10:02

   Berliinistä olenkin lukenut samaa! Itsellä vain yksi vierailu sinne takana, ja silloinkin tuli nukuttua kaverin lattialla. :-)

 • Reply Johanna / Fin Nomads lauantai, lokakuu 28, 2017 at 00:12

  Ei kyllä pahan hintaisia hotelleja, jos haluaa vähän luksustella reissussa! Me ollaan tähän mennessä valittu aina se halvin vaihtoehto ja maksettiin Aasian reissulla majoituksesta yleensä alle 10 euroa yöltä, mutta saa nähdä iskeekö jossain vaiheessa mukavuudenhalu ja kiinnostus hienompiin majapaikkoihin :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 28, 2017 at 10:03

   Aasiassa pääsee onneksi halutessaan noinkin halvalla. Ehkä tekin suotte jossain vaiheessa itsellenne pientä luksusta. :)

 • Reply Kati Suomalainen im Allgäu lauantai, lokakuu 28, 2017 at 23:10

  Hyviä vinkkejä!

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä lauantai, lokakuu 28, 2017 at 23:15

  Me ihmeteltiin kesäkuussa Gdanskissa, kun sinänsä perushotelli oli ihan Suomen hinnoissa, jopa kalliimpi. Kun olisin kuvitellut toisinpäin. Chiang Maissa on jäänyt mieleen hinta-laatusuhteeltaan luksusta, ylipäätään minullekin tuo Aasian seutu nousee ensimmäisenä mieleen.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 29, 2017 at 10:58

   Olen muuten juuri katsellut Gdanskin hotelleja, ja ketjuja (esim. Radisson) lukuun ottamatta ovat minusta vaikuttaneet edullisilta!

  Leave a Reply