Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä Bangkokiin ja muualle Thaimaahan?

lauantai, lokakuu 14, 2017

Näin käydä napsahti, että me ostimme liput Bangkokiin joulukuun alkuun. Thaimaa siis kutsuu vuosien tauon jälkeen.

Viimeisimmällä Thaimaan matkallani olin ystävän luona Bangkokissa, josta teimme surkuhupaisan reissun Pattayalle. Pattayan hotellimme taisi olla puoliksi bordelli, ja siellä liukuvoidetahrojen läikittämissä lakanoissa nukkuessamme ja päivät venäläismassoja väistellessämme emme tienneet, pitäisikö Pattayan kaltaisille kohteille itkeä vai nauraa. Myöhemmin jouduin TripAdvisorissa sanasotaan hotellin omistajan kanssa.

Bangkok onneksi oli onnistunut kohde silloinkin! Nyt hotelleja etsiessäni nauroin, kun eräänkin hotellin kuvat näyttivät jotenkin tutuilta… Ai niin, tuonne hotelliinhan me hiippailtiin vessaan liiallisen rommibucketien nauttimisen välissä!

Joulukuun matkasuunnitelmamme

Saavumme sunnuntai-iltapäivällä Bangkokiin, jossa vietämme seuraavan kokonaisen päivän. Puolitoista päivää siis Bangkokissa aikaeron tasailuun ja kaupunkiin tutustumiseen. Bangkok on tuntunut aiemmin vaikeasti haltuun otettavalta kaupungilta, joten kuulisin teiltä mielelläni täsmävinkkejä paikoista, joissa kannattaa käydä.

Bangkokista lennämme Hat Yaihin, josta suuntaamme lautalla Koh Lipelle.

Koh Lipeltä jatkamme muutaman päivän päästä pienen pienelle Koh Kradanille, jota muuten juuri tituleerattiin Mondo-lehdessä Thaimaan kauneimmaksi pieneksi saareksi.

Koh Kradanin jälkeen vain taivas on rajana. Okei, valehtelin: vain budjetti on rajana. Ja aika. Aikaa on kuusi päivää, ja Bangkokiin pitää ehtiä vielä takaisinkin. Mitä sinä tekisit tuona aikana?

Olen pyöritellyt mielessäni Koh Lantaa, mutta mietin, onko Lanta ärsyttävän turistinen paikka, vai löytääkö saarelta rauhaakin? Kradanin lähettyvillä on muita kivan oloisia pieniä saaria, mutta ehkä Lipe ja Kradan ovat jo tyydyttäneet suurimmat pienen saaren himot. Hehkutettu Prachuap Khiri Khan Thaimaan keskiosassa kiinnostaa, mutta en tiedä, onko sinne järkeviä yhteyksiä tuolta päin.

Nyt olisi siis hakusessa mitä tahansa vinkkejä näihin kohteisiin! Bangkok, Koh Lipe, Koh Kradan ja sitten se joku yllärikohde?

Mitä haemme? Hyvää ruokaa | Hyvää hinta-laatusuhdetta | Pientä seikkailua
Mitä emme hae? Pattaya-meininkiä | Liukuvoidetahroja | Ruokalistoja suomenkielellä

Paljasta siis Bangkokin parhaat tärpit, ihanimmat saarilöytösi tai joku aivan random kohde, jonne meidän kannattaisi suunnata!

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Sini Tienhaara lauantai, lokakuu 14, 2017 at 14:10

  Olimme Lipellä pari vuotta sitten. Se on täynnä turisteja, mutta korallit alkavat heti rannasta. Kun löytää oikean rannan. Me majoituimme Lipe beach resortissa. Rakastuimme paikkaan täysin. Ihanan rauhallinen ranta ja heti rannasta pääsee snorlklaamaan. Lipeltä jatkoimme pikaveneellä Lantalle. Siellä olemme olleet jo kolme kertaa. Suosikkini on Klong Dao, koska se on aika rauhallinen ja siitä on lyhyt matka illalla ”kaupunkiin” syömään.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:08

   Lipen suosio on tainnut nousta viime vuosina hurjasti. Kiitos Lanta-vinkistä Sini! Täytyy tsekata tuo, jos sinne suunnille päätämme lähteä.

 • Reply Suvi lauantai, lokakuu 14, 2017 at 17:47

  Oltiin Tammikuussa reppureissaamassa Kaakkois-Aasiassa. Alkuun olimme Koh Lantalla, Koh Mookilla ja Koh Lipellä josta mentiin Malesian puolelle Langkawille. Näistä meidän lempparit oli Koh Mook ja Koh Lanta ja vähiten tykättiin Koh Lipestä. Ainakin meidän mielestä Koh Lipe oli turistisempi kuin Koh Lanta ja päädyttiinkin lopulta olemaan Lipellä vain pari päivää. Ainakin sillä rannalla jolla majoituimme (en muista nimeä) oli aivan tajuttoman paljon ihmisiä, pitkähäntäveneitä vierivieren ja roskia kellui vedessä. En halua yleistää, kyllä sieltä varmaan upeitakin rantoja löytyy, mutta meille Lipe ei vaan oikein napannut. Lantasta sen verran, että vaikka siellä turisteja onkin, on se silti siihen nähden yllättävän rauhallinen, ainakin reppureissaajien suosiossa oleva Klong Khongin alue, jossa me majoituttiin. Myös tuo aiemmin mainittu Klong Daon ranta oli upea. Koh Mook oli juuri tuollainen pieni rauhaa rakastavan ihmisen paratiisisaari kristallinkirkkaine vesineen. Langkawista tykättiin kyllä, vaikka siellä riittikin turisteja, mutta kun vuokrattiin skootteri ja huristeltiin ympäri saarta kyllä siellä kaunista luontoa riitti. Langkawilla merivesi ei ollut kirkasta vaan aika sameaa ja siellä uiskenteli jonkin verran meduusoja. Reissumme upeimmat rannat olivat ehdottomasti Koh Mookilla ja Koh Lantalla. Mainitsemisen arvoinen mesta on myös pohjois-Thaimaan Chiang Mai johon lennettiin reissumme loppupuolella ja johon tykästyttiin kovasti! Että jos teillä vaan aika riittää niin suosittelen ehdottomasti sitä! Tässä siis meidän kokemuksemme, makuasioitahan nämä on. Oikein ihanaa matkaa teille mihin sitten päädyttekään!?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:10

   Kiitos Suvi! Hyviä vinkkejä. Monet todella vaikuttavat pitävän Lantasta. Nyt ollaan tosiaan siinä onnekkaassa tilanteessa, että reissun loppupuoli on ihan avoinna, joten tässä ehtii vielä miettiä. Koh Mookin nimen olen nähnyt monesti viime aikoina, sekin voisi olla yksi vaihtoehto, jos paratiiseista ei ole vielä saanut tarpeekseen.

 • Reply Outi lauantai, lokakuu 14, 2017 at 20:45

  Kääk, mulla ei ole muuta sanottavaa kuin että KATEELLINEN! Oon niin paljon haaveillut Aasiasta lähiaikoina että voi apua! Omat Bangkok kokemukset sijoittuvat pääasiassa KSR:lle joten sitä ei voi kai mitenkään erityisesti suositella ?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:11

   Heh, mutta onhan se silti koettava! Eiköhän mekin sinne ainakin käymään päädytä… Mulla on myös ollut älytön Aasia-kuume, mutta nyt siihen onneksi tulee helpotusta.

 • Reply Laura /Irtiottoja maailmalle lauantai, lokakuu 14, 2017 at 22:53

  Oi, jään seuraamaan mihin ratkaisuun päädytte, mä nimittäin ostin just kanssa Thaimaan lennot talvelle ja Phuketin/Krabin ympäristöstä pitäisi löytää nyt pari kohdetta jossa viettää leppoisia lomapäiviä. Tällä hetkellä tuntuu että vaihtoehtoja on ihan miljoona, enkä tiedä mistä valita… :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:12

   Onneksi on mistä valita! Tuntuu vaan vaikealta löytää Thaimaasta jotain vähemmän kansoitettua paikkaa. Ihanaa päästä lämpöön!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com maanantai, lokakuu 16, 2017 at 01:12

  Ihana matka tulossa! Miulla ei ole kauheasti vinkkejä jakaa, meidän Bangkokin aika meni nimittäin ihanista hotelleista nauttiessa, ei raaskittu juuri edes poistua! Molemmista (Lebua ja Muse) löytyi myös mielettömät kattobaarit. Lebuan Skybar on supersuosittu ja sinne voi joutua jonottamaankin eikä istumapaikkoja ole, mutta omasta mielestä silti visiitin arvoinen. Musen kattobaari taas oli tosi rauhallinen. Varmaan kohta blogiin tulossa lisää molemmista.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:41

   Jee, haluan kuulla varsinkin Musesta lisää! Lebuassa olen käynytkin, mutta uusi visiitti olisi kyllä mieluinen.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures maanantai, lokakuu 16, 2017 at 08:30

  Sadepäivät Bangkokissa saa helposti kulutettua ostareiden lisäksi ihanissa kahviloissa:
  http://adalminasadventures.com/sadepaivat-bangkokissa/

  Ja saarista pidin itse ehdottomasti eniten Koh Lipestä, joten se on varmasti hyvä valinta ja toisaalta jos siellä viihtyy, niin miksi ei olisi pidempään. Koh Lantalle en lämmennyt, mutta esim. Koh Mook voisi olla kiva vaihtoehto:
  http://adalminasadventures.com/soolomatkalla-thaimaan-saarilla/

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:43

   Kiitos Anna-Katri! Tässä se taas nähdään, miten toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, sillä kaikki kommentoijat eivät ole pitäneet Lipestä. Täytyy lukea sinun Thaimaa-postauksesi. :)

 • Reply Emma maanantai, lokakuu 16, 2017 at 08:33

  Bangkokiin olisi hurjan paljon vinkkejä! Oletteko jo nähneet ne perusjutut, temppelit, palatsit jne? Jos ne on jo hallussa, niin ehdottaisin vaikka Chinatownia tai Thonburiin tutustumista siellä joen toisella puolella. Ja kattobaarille iltasuositus täältäkin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:46

   Mä olen nähnyt, Mathias ei, ja mäkin käyn ne kyllä mielelläni uudestaan läpi. Tosin Kiinassa tuli aikamoinen temppelien yliannostus, joten kiitos noista muistakin vinkeistä, Emma.

 • Reply Terhi | VAGABONDA tiistai, lokakuu 17, 2017 at 12:21

  Kuulostaa aivan mahtavalta! Minuakin kiinnostaisi päästä taas Thaimaan rannoille ja herkkuruokien ääreen, mutta tuskin tulee tänä talvena tapahtumaan :( Koh Lipellä kävin kymmenen vuotta sitten, ja se oli silloin aivan täydellinen paratiisi. Ilmeisesti muuttunut vuosien aikana aika hurjasti, joten mielenkiintoista päästä sitten lukemaan sun postauksia saaresta!

  Prachuap Khiri Khania suosittelisin lämpimästi, mutta taitaa ehkä olla hieman hankalasti saavutettavissa. Bangkokiin ei ole muita vinkkejä kuin kattobaarit: https://www.vagabondablogi.fi/bangkokin-kattobaarit/ – ne on mainio paikka päästä karkuun kaupungin stressaavaa hälinää :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:47

   Kiitti Terhi! Toi Prachuap Khiri Khan kiinnostaa, mutta katsotaan, onko sinne järkeä mennä. Khanom on toinen vähemmän tunnettu paikka, jonka spottasin eilen, ja joka vaikuttaa kivalta.

   Itsekin odotan mielenkiinnolla, millainen Lipe on, ja tykkäänkö vai en.

 • Reply Terhi/Fammo matkalla tiistai, lokakuu 17, 2017 at 23:25

  Eipä ole antaa vinkkejä kun en niin usein sielläpäin seikkaile, mutta jään mielenkiinnolla seuraamaan mikä olisi se paras paikka nykyisin.

 • Reply Anna K - Kaukaa haettua torstai, lokakuu 19, 2017 at 21:59

  Apua, uskallanko jakaa paratiisini tässä? Entä jos se täyttyy turisteista nyt tämän vuoksi? :-) Okei, annetaan mennä.
  Koh Bulon Lee.
  Pieni, aito, vähän turisteja ja vieläpä lähellä Koh Lipeä, taitaa tulla joku vene ihan suoraan sieltä. Tänne ikävöin! https://www.rantapallo.fi/kaukaahaettua/2013/04/12/postikortteja-koh-bulon-leen-saarelta/
  Ps. Kirjoitin blogia silloin paikallisissa nettikahviloissa, siksi jutussa ei ole ääkkösiä.
  Jos menet tänne, niin vie terveisiä multa koralleille ja värikkäille kaloille.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, lokakuu 20, 2017 at 07:58

   Kiitos vinkkauksesta, sillä tiedätkö, tämä paikka on pyörinytkin mielessä! Jos Kradanin jälkeen kaipaamme vielä lisää pikkusaarielämää, Bulon Lee on vahvoilla oleva vaihtoehto. :)

 • Reply Eveliina / Korkkarit rinkassa perjantai, lokakuu 20, 2017 at 20:35

  En käynyt Lipellä, mutta viihdyin hyvin pari viikkoa Lantalla. Saari on vielä melko rauhallinen, jos vertaa muihin turistikohteisiin Thaimaassa, mutta aktiviteetteja on kuitenkin mukavasti. Pohjois-Thaikkuihin jos kerkiää, niin lentäen Chiang Maihin ja sieltä pikkubussilla Paihin! Parhainta Street foodia ja ihanat markkinat aina iltaisin. Maisemat mitä kauneimpia ja skootterilla voi hurattaa kuumille lähteille (hot pools?) ja canyonille! Ihanaa matkaa :)

 • Reply Rosita - Matkaopas Vapauteen lauantai, lokakuu 21, 2017 at 12:42

  Huvitti toi sun Pattaya kokemus, tuommostahan se siellä just on. Thaimaa -ryhmissä ison äänekkään enemmistön mielestä Pattaya on tietenkin se ainoa oikea paikka ja muutahan ei Thaimaassa ole. Koh Lantalla oon käyny pari kertaa, mutta jotenkin se on kuitenkin aika tavanomainen, ihan kiva, muttei ehkä sit enempää. Olin niihin aikoihin ihastunut enemmän esim. Railay Beachiin ja Tonsaihin. Jos mä oisin sä kokeilisin Kradanin päälle ehkä tuota Anna K:n vinkkaamaa Bulon Lee:tä, Koh Mookia tai Koh Jumia. Hyvää reissua eniveis! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 21, 2017 at 21:10

   Joo, mähän olen saanut täällä ja keskustelupalstoillani osani Pattaya-fanien vihasta, haha. Kiitos saarivinkeistä!

  Leave a Reply