Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lentojen hintavertailua: onko hakukoneella väliä?

torstai, lokakuu 12, 2017

Kaakkois-Aasia on ollut mielessä, ja olenkin katsellut lentoja sillä silmällä. Pyörinyt halpojen lentojen Tinderissä. Svaipannut vasemmalle kaikki surkeat ehdokkaat, mutta saanut matchin yhden tarjouksen kanssa: Finnairin hinnat joulukuussa Bangkokiin pyörivät tällä hetkellä noin 500 eurossa, mikä ei todellakaan ole paha summa suorista lennoista.

Tein pientä vertailua siitä, onko hakukoneella väliä lentojen hintojen kannalta. Löytääkö joku haku halvemmat lennot kuin toinen?

Haut on tehty saman illan aikana ilman VPN-yhteyttä, mutta incognito-tilaa käyttäen. Incognito-tilassa aikaisemmat haut eivät jää koneen välimuistiin, mikä saattaa nostaa lentojen hintaa hakukoneissa.

Finnairin omat sivut

Lentoyhtiön omilta sivuilta harvemmin löytää niitä edullisimpia hintoja. Finnair tarjosi Bangkokin lentojaan 542 eurolla. Tiesin välittömästi löytäväni edullisemman hinnan käyttämällä hakukoneita.

Lentoyhtiön sivut kannattaa kuitenkin aina tarkistaa: esimerkiksi Finnairilla on välillä loistavia lentopistetarjouksia, joita ei saa hakukoneilla näkyviin.

Halvat Lennot

Halvatlennot.fi on vakkari hakukoneeni. Sieltä olen usein löytänyt parhaat hinnat, ja sivuston tarjoamat nettimatkatoimistot ovat yleensä luotettavia, tunnettuja toimijoita – eivät tyyppiä planeticketscam.com, joita muissa hakukoneissa joskus tulee vastaan.

Bangkokin lennoille Halvat Lennot antoi hinnaksi 509 euroa, kuvassa näkyvä hinta on siis kahdelle lipulle.

 

Momondo

Laiskimmillanikin klikkaan itseni Halpojen Lentojen lisäksi vähintään Momondoon pientä hintavertailua varten. Momondokin on usein osoittautunut hyväksi hakukoneeksi halpojen lentojen löytämiseen.

Momondo tarjosi Finnairin lentoja Bangkokiin kyseisille joulukuun päiville hintaan 510 euroa.

Skyscanner

Monet ovat kehuneet Skyscanner-lentolöytöjään, joten minäkin olen alkanut käyttää sitä enenevissä määrin.

Skyscanner löysi Bangkokin lentoja 512 eurolla.

Rantapallon lentohaku

Rantapallon lentohaun tulos: 514 euroa.

Ebookers

Ebookersilta löytää monesti ihan hyviä hotellitarjouksia. Lentoja Ebookersilta ei kuitenkaan kannata lähteä etsimään, sillä se tarjosi jopa Finnairin omia sivuja kalliimpaa hintaa Bangkokiin: 550,80 euroa.

Huomatkaa, että Ebookers edustaa nimenomaan nettimatkatoimistoja, eikä eri toimijoiden hintoja vertailevaa hakukonetta. Olkoon tämä ryövärihinta kuitenkin varoittavana esimerkkinä siitä, ettei nettimatkatoimistojen omia lentohakuja pidä sekoittaa varsinaisiin lentohakukoneisiin. Tappiot laskettaisiin tässäkin tapauksessa kahden lipun kohdalla jo lähes sadassa eurossa!

Hakukoneiden ero pieni, Finnair ja Ebookers kalleimmat

Finnairin sivuilla lennon hinta oli odotetusti useita kymppejä korkeampi kuin yleisimmillä hakukoneilla. Kertauksena: lentoyhtiön omilta sivuilta kannattaa yleensä etsiä vain erikoistarjouksia. Jos kuitenkin löydät saman hinnan hakukoneen nettimatkatoimistosta kuin lentoyhtiön omilta sivuilta, osta aina lentoyhtiön kautta. Vähemmän välikäsiä, jos jotain ongelmia ilmenee.

Hakukoneet etsivät hinnat useiden nettimatkatoimistojen (esim. Supersaver, Eticket, Ebookers) sivuilta. Ole tarkkana loppusummien kanssa, sillä nämä sivustot veloittavat erilaisia hintoja esimerkiksi luottokortttimaksuista. Se mikä näyttää hakukoneessa halvimmalta, ei sitä välttämättä loppujen lopuksi olekaan. Verkkopankista maksaminen on yleensä veloituksetonta.

Vertailemieni hakukoneiden hinnat olivat hyvin samaa luokkaa keskenään, ja vaihtelivat 509 euron ja 514 euron välillä. Puhutaan siis pienistä eroista, mutta tottahan toki pienikin säästö on aina kotiin päin.

Suoraan nettimatkatoimiston sivuilta katsottuna lentolipun hinta oli 41 euroa kalliimpi kuin halvimman hakukoneen (Halvat Lennot) löytämä hinta. Se on jo merkittävä summa tuon hintaisesta lentolipusta. Tarkkana näiden kanssa!

Ei siis ole aivan se ja sama, mitä kautta lentolippunsa ostaa. Vertaile hintoja aina vähintään kahden hakukoneen kautta ennen ostopäätöstä.

Millaisia kokemuksia teillä on vaihtelevista lentohinnoista eri hakukoneiden välillä?

Mitä hakukonetta käytät eniten?

Oletko huomannut VPN:n vaikuttavan hintoihin?

Seuraathan jo blogiani? 

Instagram

Facebook

Blogit.fi

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply Niko perjantai, lokakuu 13, 2017 at 13:09

  Tärkein juttu on, että käyttää metahakukoneita. Ei ole erityisen suurta merkitystä, onko se Momondo, Skyscanner tai joku muu. Hintataso on suunnilleen sama, mutta pientä vaihtelua aiheuttaa moni asia.

  Pahin virhe mielestäni on jättää vertailematta ja mennä suoraan jonkin matkatoimiston sivulle. Tällöin ne antavat järjestelmällisesti kalliimpia hintoja kuten kertomasi ebookersin hinta.

  VPN ei itsessään vaikuta hintaan, mutta se vaikuttaa, mistä paikasta hakuja tekee ja tunnistaako vertailusivusto sinut vanhaksi käyttäjäksi. Eli kannattaa koittaa selaimen privacy-tilaa ja myös eri maiden hintavertailusivustoja. Näin saattaa saada muutamia euroja saada hintaa alas.

  Olemme omalla sivullamme kirjoittaneet halpojen lentojen varaamisesta: http://finnoytravel.com/fi/matkapalveluiden-arvostelut/2017/04/07/miten-varaan-halpoja-lentoja-ja-hotelleja/. Tiivistettynä tärkeintä on, että tietää, mikä on normaali hintataso ja vertailee!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 14, 2017 at 09:33

   Niin no sillä VPN:llähän siirretään oma ip-osoite muualle juuri sen takia, että voisi löytää halvempia hintoja. Esimerkiksi monet hotellisivustot antavat halvempia hintoja vaikkapa saksalaisille kuin suomalaisille. Ilman VPN-yhteyttä sivustot tunnistavat liikenteen tulevan Suomesta, joten itse en ainakaan ole huomannut pelkän klikkauksen jonkun toisen maan sivustolle (ilman VPN-yhteyttä) auttavan.

   Samaa mieltä siitä, että vertailu on tärkeää! Aikaahan se vähän ottaa, mutta toisaalta säästö voi joskus olla isokin.

 • Reply Katariina / Lomaluumu perjantai, lokakuu 13, 2017 at 17:46

  Mua noissa Travellinkien ja Travelgenioiden kautta varatuissa matkoissa arveluttaa matkatavaramaksut. Esim. just jonnekin Thaimaahan lennettäessä on ruumalaukku lähes pakollinen. Mistä tietää sisältyykö hintoihin laukut vai voiko olettaa, että Finnairin lentoon sisältyy aina, oli varaussivusto mikä hyvänsä? Entä jos kyseessä on jokin muu lentoyhtiö? Jos laukun joutuu maksamaan vasta kentällä, tulee siitä äkkiä kallis paukku.

  Hintoja vertailen lähinnä Momondon kautta, vaikka yleensä suoraan lentoyhtiöltä ostankin. ”Vie minut minne tahansa” -toiminto onkin Momondossa ahkerassa käytössä. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 14, 2017 at 09:39

   Viimeistään aina varausvaiheessa selviää, sisältyykö laukku hintaan. Omasta mielestäni hakukoneet näyttävät hinnat siten, kuin ne käsittääkseni näytetään Finnairin omillakin sivuilla: lyhyillä Euroopan sisäisillä lennoilla oletushintaan ei sisälly matkatavarat, mutta kaukolentohintoihin taas sisältyy. Mutta varmuuden taitaa aina saada vain viemällä varauksen pari klikkausta pidemmälle ja tsekkaamalla, miten asian laita on. :)

 • Reply Sisko sunnuntai, lokakuu 15, 2017 at 09:45

  Itse tutkin ensin kiwi.com sivujen kautta lentoja, suoraan lentoyhtiön ja momondon kautta. Aina yksityisessä ikkunassa. Tästä hyvä esimerkki äitipuoleni. Hän kertoi suunnitelleensa risteilyä ja meillä käydessään katsoi koneeltamme yksityisen ikkunan kautta samaa matkaa. Hinta oli yli 50€ halvempi kuin hänen koneellaan katsottu.. vertailu kannattaa! :)

  • Reply Varpu sunnuntai, lokakuu 15, 2017 at 17:50

   Kiinnostaa tuo kiwi.com, sieltä tulee usein edullisimmat hinnat. Oletko ostanut lippuja heidän kauttaan? Onko luotettava? Kuinka homma on toiminut heidän kanssaan?

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:14

    En ole koskaan käyttänyt Kiwiä, mutta monet ovat siitä puhuneet. Mikäli se toimii samanlaisena hakukoneena kuin vaikkapa halvatlennot.fi ja ohjaa ostamaan liput esim. Supersaverin sivuille, niin uskaltaa varmasti käyttää.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:13

   Todellakin! Erot voi olla isoja. Kiwistä olen joskus kuullut muidenkin mainitsevan erityisen hyvänä hakukoneena, mutta en ole vielä itse testannut. Ensi kerralla täytyy muistaa!

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, lokakuu 15, 2017 at 19:51

  Valitettavasti omat kokemukseni näistä metahakukoneista ovat sen suuntaisia, että kovin työlästä todellinen vertailu on.
  Siinä vaiheessa kun siirryt Momondosta (tai mistä tahansa) jollekin sivulle, josta ne liput sitten lopulta oikeasti ostetaan, niin hinta useimmiten muuttuu jossain määrin (ja aina ylöspäin). Lisäksi vertailu mitä mihinkin sisältyy: matkalaukut (jos tarpeen), ateriat (pitkillä lennoilla), valittu paikka ehkä sekin, luottokorttimaksu, on tosi työlästä. En tiedä teitkö vertailun loppuun asti, mutta voi hyvinkin olla, että jos nuo kaikki olisi tsekannut loppuun asti vertailukelpoisilla valinnoilla, niin lopputulos olisi voinut olla toinenkin.

  Välillä myös nuo yleisimmät hakukoneet eivät ole meillä löytäneet tarvitsemiamme lentoja: Helsinki – Bangkok välin varmasti kaikki löytävät, mutta tammikuussa jo vain Helsinki – Faro (Portugalissa) oli sellainen, että vasta kiwi.com löysi hyvät lennot.
  ParisRio on myös ihan kelvollinen, ei välttämättä löytämisessä, jos on harvinainen väli, mutta pidän sen graafisesta vertailusta.

  Usein myös tsekkaan, että voisiko löydetyt lennot sittenkin ostaa suoraan lentoyhtiön sivulta – jos vaikka hinta on pari kymppiä enemmän, niin sisääntsekkausprosessit ym. ovat joskus helpompia ja lisäksi olen parikin kertaa suoraan lentoyhtiöltä liput ostettuani vielä neuvotellut niiden vaihtamisen toiseen päivää kuluitta. Ei toki välttämättä aina onnistu, mutta pari kertaa on ollut sellainen tilanne, että olemme ideoineet vielä paremman suunnitelman lippujen oston jälkeen ja kokeilleet, että onnistuisiko vaihto ja onnistuihan se!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:36

   Kiitos Pirkko kommentista. Itse näen asian kyllä eri tavoin.

   Lentoja on tullut haettua todella paljon (kuten tietenkin myös sinulla). Joskus, kun olen jo valmiiksi esimerkiksi lentoyhtiön sivuilta nähnyt, että tietylle lennolle on jäljellä enää rajattu määrä halpoja lippuja (tapahtui viimeksi etsiessäni lentoja Kittilään), on lippujen hinta hakukoneesta ostosivulle siirtyessä noussut jopa satoja euroja. Tästä on tullut asianmukainen ilmoitus ruudulle, ja tällöin olen itse jahkaillut kenties pari minuuttia liian kauan varaukseni kanssa. Oletan, että joku muu ei ole jahkannut ja on napannut ne viimeiset halvat liput. Nimittäin tehdessä uuden haun samalla tai eri hakukoneella, ei kyseisiä halpoja hintoja ole enää löytänyt. Mutta tämä on mielestäni normaalia, sivut ja hintatilanteethan päivittyvät jatkuvasti.

   Mitä tulee muihin maksuihin, niin kokemukseni mukaan luottokorttimaksu on ainoa, joka saattaa joskus yllättää. Useimmilla sivuilla voi kuitenkin maksaa verkkopankkimaksulla, jolloin kuluja ei tule. Tietenkin vähänkin tuntemattomammilla yhtiöillä mentäessä on parasta maksaa luottokortilla konkurssien yms. aiheuttamien menetysten vuoksi. Sen sijaan Finnairin lennot uskallan surutta maksaa verkkopankissa.

   Vertailu on tehty siltä pohjalta, miten itse yleensäkin varaan lennot: en tee maksullisia paikkavarauksia, oletan että kaukolennoilla saan tavarat mukaan ja Euroopan sisäisillä lennoilla en, ja ateriat nyt kuuluvat ei-halpiksilla mannerten välisiä lentäessä aina hintaan. Toistaiseksi.

   Mutta ymmärrän pointtisi. Jos on erityistarpeita lennolle, eivät hakukoneiden ensimmäiset antamat hinnat kerro vielä juuri mitään. Kaltaiseni matkailija maksoi kuitenkin lentolipusta tasan tarkkaan tuon summan, minkä hakukone antoi.

 • Reply Tanja / Tanjan matkassa maailmalla sunnuntai, lokakuu 15, 2017 at 23:15

  Viimeisimmällä reissulla törmäsin siihen, ettei Ebookersin kautta varaamieni lentojen tiedot pitäneet paikkaansa. Olin varannut business luokan lentoja ja paikan päällä selvisi ettei koneessa edes ole business luokkaa. Yhden lennon kohdalla sain meilin samana aamuna kun olin jo kentälle menossa, että lippuni on peruttu, onneksi kentällä mut siirrettiin seuraavalle lennolle ilman ongelmia.

  Jotkut näistä matkatoimistoista tekee sitä, että ilmoittavat lennon muutoksista meilillä ja jos et tiettyyn aikaan vastaa tuohon meiliin niin lennot perutaan. Myös erityisruokavalioita ei haluttu ebookersin kautta kertoa lentoyhtiöille. Jatkossa varaan suoraan lentoyhtiöiltä, vaikka olis muutaman kympin kalliimpi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:38

   Oho, kuulostaapa omituiselta ja törkeältä toiminnalta! Ebookers on vieläpä niin iso toimija, että luulisi heillä olevan prosessit kunnossa. Lentoyhtiöltä suoraan varaaminen on kyllä aina se varmin vaihtoehto!

 • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ sunnuntai, lokakuu 15, 2017 at 23:27

  Mielenkiintoinen aihe, kiitos! Mä koen kanssa pitkällisen vertailun myös todella työlääksi, ja varsinkin jos alkaa vaikuttaa siltä, että hinta pyörii tiiviisti jossain tietyssä haarukassa, niin sillä kympillä parilla ei ole enää niin merkitystä – ainakin jos miettii paljonko omaa aikaa tuhrautuu siihen vertailuun. Hyvä on tosiaan olla yleisestä hintatasosta selvillä, silloin vertailu ja mahdollisiin tarjouksiin tarttuminen on paljon helpompaa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:39

   Tää on ihan totta, ja useinhan se on juurikin niin, että hakukoneet eivät mitään aivan älyttömiä eroja löydä. Mutta kannattaa silti ainakin pari hakukonetta ja lentoyhtiön omat sivut käydä läpi – koskaan ei tiedä, milloin joku satunnainen tarjouslöytö osuu omalle kohdalle.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas tiistai, lokakuu 17, 2017 at 21:51

  Usein käytän Momondoa mutta viime kesän lentojen osalta se ohjasi flightfinderiin. Kaikki meni hyvin mutta jossain vaiheessa huomasin lentojen muuttuneen ja koska en ollut maksanut jotain maksua, jouduin itse tarkistamaan lentojen vaihdon ja että olemme mukana. Aina myös tarkistan lentoyhtiöiden sivut. Sitten myös lentotarjoukset pitää katsoa tarkkaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 08:49

   Oho! Flightfinder ei ole minulle tuttu. Tällaisten takia käytän yleensä isoimpia nettimatkatoimistoja, kuten Supersaveria. Kiitos kun jaoit kokemuksesi! Tiedän välttää tulevaisuudessa. :-)

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 19:17

  Luin jostain lehdestä joskus alkuvuodesta jutun, jossa oli vinkkejä matkojen varaamiseen. Siinä päädyttiin suosittelemaan lentoyhtiöiden sivuja edullisena lähteenä. :) Minä olen ebookersilta saanut edullisia lento+hotelli-yhdistelmiä. Myös pelkkiä lentoja olen sieltä joskus ostanut, kun hinta on ollut passeli.

  Momondoa ja Skyscanneria olen myös kokeillut aina lentoja etsiessäni. Nämä löytävät halvimmat hinnat paikoista, joissa ei sitten niitä halvimpia hintoja enää klikatessa olekaan tarjolla. Nopeasti menevät paikat, jos on aina sekunneista kiinni. Ilmeisesti näistäkin voi halpoja lentoja löytää, moni kaveri näiden nimeen vannoo. En tiedä sitten vaikuttaako tässä se, että minä arvotan lentoja ensisijaisesti matkan keston ja vasta toissijaisesti hinnan mukaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, lokakuu 19, 2017 at 16:27

   Joo, sehän tietenkin vaikuttaa. Minulla on vain kerran muuttunut lennon hinnat klikatessani hakukoneesta varsinaiselle varaussivustolle, joten oman kokemukseni perusteella en usko sen olevan kovin yleistä.

   Mielenkiintoinen lehtijuttu, koska itse tarkistan lentoyhtiön sivut aina, mutta poikkeuksetta (ilman jotain erityistarjouksia) hinta on ollut kalliimpi.

 • Reply Asko Leppilampi perjantai, lokakuu 20, 2017 at 10:34

  Suuret kiitokset mielenkiintoisesta teemasta. Herätti näköjään kovasti hyvää keskustelua. Itse jonniinmoisena matkojenetsijäfriikkinä käytän paljon aikaa lentojen hakemiseen. Noita kaikkia olen jossain vaiheessa käyttänyt, mutta painopiste on Skyscannerissa ja Momondossa. Sen olen havainnut, että jos löydän hinnan, vertaan sitä välillä muilla sivuilla ja palaan takaisin, niin hinta on noussut palautuakseen jälleen edulliseksi jonkin ajan kuluttua. Elävät siis hinnat kovasti. Joskus luottokorttimaksu saattaa olla jopa kymppejä, jolloin maksan debitillä. Minulle muuten selvisi vasta puoli vuotta sitten, että jokaisessa luottokortissa on myös debit, se pitkä numero kortin kääntöpuolella alareunassa. Sillä olen jo muutaman kympin säästänyt. Yksi asia on varma: Sitkeä etsintä kannattaa ja maksaa vaivan takaisin. Onneksi minulla eläkeläisenä on siihen aikaa ja halua. Jokainen säästetty euro on hyvä euro ?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 21, 2017 at 21:00

   Samaa mieltä, jokainen säästetty euro on voitto! Ja parastahan matkojen etsiminen on juuri silloin, kun ei ole kiire mihinkään ja voi valita aina edullisimmat ajankohdat reissuun lähtemiselle. Hinnat tosiaan elävät ihan hirveästi, joten tuuristakin on paljon kiinni.

 • Reply Johanna / Fin Nomads perjantai, lokakuu 20, 2017 at 15:23

  Hyviä vinkkejä! Meillä on eniten käytössä Momondo, josta löydetään yleensä parhaat diilit. Aasiassa reissatessa ollaan kuitenkin useimmiten varattu lennot yhtiöiden omilta sivuilta, ainakin AirAsialla ja VietjetAirilla. Momondossa on se huono puoli, että osa varauspalveluista on vähän epäilyttäviä. Joskus kun käy lukemassa palautteita halvimpien lippujen tarjoajasta, palautteet ovat pelkästään negatiivisia. Supersaver on ainakin aina ollut luotettavan oloinen. Noita inhottavia lisämaksuja kortilla maksamisesta tuntuu kyllä olevan sekä lentoyhtiöiden sivuilla että varauspalveluissa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 21, 2017 at 21:02

   Ylimääräisten maksujen kanssa saa kyllä olla tarkkana! Minäkin varaan AirAsian lennot suoraan heidän sivuiltaan, ja itse asiassa yhdet lennot on tulevalle Thaimaan matkalle jo varattuna.

 • Reply Maria / Yinytrek perjantai, lokakuu 20, 2017 at 22:33

  Ebookersin kanssa huomannut usein että myyvät samaa finskin lentoa ilman matkatvaroita, niiden kanssa tismalleen sama hinta kun finskillä :/ Informatiinen postaus kyllä!

 • Reply Sandra lauantai, lokakuu 21, 2017 at 12:01

  Tämä oli mielenkiintoinen juttu, kiitos. Yleensä Finskin sivulla on ollut kalleimmat liput. Halvatlennot on uusi tuttavuus minulle, itse käytän yleensä Momondoa tai Skyscanneria. Niiden kautta yritän varata liput kuitenkin jonkun itselleni tutun välityspalvelun kautta, erityisesti jos kyseessä on kallis monen sadan euron lippu. Lopullisia kustannuksia on joskus vaikea nähdä ja pitää viedä ostos todella loppuun asti, mikä tietenkin ärsyttää. Saattaakin olla, että se halvin vaihtoehto ei todellisuudessa olekaan se halvin. Myös jollain varausyhtiöillä ei saa ollenkaan tai ainakaan helposti ilmoitettua erikoisruokavaliota (otan välillä kasvisruoan koneeseen).

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 21, 2017 at 21:06

   Joo, jos mitään erikoistoiveita on, on kokonaisuutena arvioiden todennäköisesti vaivattominta hoitaa varaukset suoraan lentoyhtiön sivujen kanssa.

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä lauantai, lokakuu 21, 2017 at 13:04

  Yksityisessä ikkunassa etsiminen oli hyvä vinkki, sillä usein käy niin että peräkkäisilläkin hakukerroilla hinta on jälkimmäisellä kerralla korkeampi. Toki siinä välissä on saattanut joku muu napata ne halvimmat lennot, mutta välillä tuntuu, että nettisaitit rankaisevat useammasta samasta osoitteesta tulevasta hakukerrasta. Itse olen suosinut suoraan lentoyhtiöltä ostamista silloin jos hintaero on vain muutamia kymppejä tai euroja. Ongelmatilanteissa asioiden hoitaminen on silloin helpompaa, kun lippuja ei ole ostettu jonkun ulkomailla majapaikkaa pitävän nettimatkatoimiston kautta. Mutta jokainen tyylillään tietenkin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 21, 2017 at 21:11

   Tuo pitää täysin paikkansa. Ja juuri ton takia yksityisellä selaaminen on järkevää. :)

 • Reply Emilia sunnuntai, lokakuu 22, 2017 at 14:39

  Aloitan aina Skyscannerrilla, sopivat lennot löydettyäni tsekkaan Momondon ja sitten vielä lentoyhtiön oman valikoiman. Täytyy myöntää, että itse kuulun niihin, jotka ensin vertailevat hintoja, sitten unohtavat koko keissin moneksi päiväksi, vertailevat uudelleen ja sitten vielä jahkailevat ja sitten lopulta ostavat hintojen jo noustua huomattavasti. Pitäisi kyllä skarpata tässä. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, lokakuu 22, 2017 at 20:35

   Mullakin liian monta kertaa käynyt se, että alkaa jahkailemaan – ja lopuksi joutuu ostamaan ne ihan samat lennot reilusti kalliimmalla. :D

 • Reply sky lauantai, lokakuu 28, 2017 at 01:25

  Olen joka kerta ostanut Aasian lentoni Kilroyn kautta, pidän sivuston selkeydestä ja mahdollisuudesta suunnitella jopa välilaskullisia reittejä (plus opiskelija-alennukset on myös olleet hyvä etu jos niitä voi käyttää). Suosittelen!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, lokakuu 28, 2017 at 10:05

   Mä en ole tainnut koskaan ostaa lentoja Kilroylta… Täytyy seuraavalla kerralla katsastaa!

 • Reply Jukka Mattila maanantai, heinäkuu 9, 2018 at 23:03

  Kiwi.com on erittäin epäluotettava
  Kun kaikki menee hyvin, homma toimii, mutta yhtiön luotettavuus mitataan silloin, kun on jotain ongelmia. Matkustan paljon ja teen varauksia monien sivustojen kautta. Kiwi.comin osalta homma vaan ongelmatilanteissa ei toimi. Asiakaspalvelu on ystävällinen, kun sinne pääsee lopulta läpi, mutta mitään ei tapahdu. Lupaavat pikaista palvelua 2-4 tunnissa, mutta mitään ei koskaan kuulu ja hyvityksiä on turha vaatia.

  Viestini siis on…PYSY KAUKANA KIWI.COMISTA,

 • Reply VPN vertailu tiistai, maaliskuu 12, 2019 at 23:17

  Olen itse testannut vielä perus Incogniton lisäksi VPN yhteyttä ja huomannut sen kyllä vaikuttavan hintoihin. Puoleen ja toisen. Useimmiten halvemmissa maissa hintakin tuppaa olemaan hieman halvempi. Suosittelen kyllä käyttämään VPN yhteyttä ja ainakin tarkistamaan aina mikä on hinta toisessa maassa.

 • Reply VPN palvelu sunnuntai, marraskuu 17, 2019 at 12:56

  Kyllä todellakin vaikuttaa VPN-yhteyden käyttäminen hintoihin. Lennot eivät myöskään ole ainoa käyttökohde sillä myös majoituksiin saa huomattavia hintaeroja yhdistämällä vpn:nnään.

 • Reply Ilmainen vpn torstai, marraskuu 28, 2019 at 14:55

  Aina kannattaa käyttää VPN-palvelua, kun varaa lentoja tai hotelleja. On tullut matkatessa huomattua, että sijainti vaikuttaa aika paljon hintoihin.

 • Reply Valitse paras VPN tiistai, huhtikuu 28, 2020 at 16:53

  VPN:n avulla on tosiaan helppo vertailla hintoja eri sijainnesta käsin. VPN on pakkohankinta, jos mielii käyttää ulkomailla ilmaisia WiFi-yhteyksiä. Myös jos haluaa varmistaa, ettei mainostajat tai esimerkiksi internet-palveluntarjoaja saa tietää millä sivustoilla käyt. Myös ilmaisten ja maksullisten VPN -palveluiden välillä on suuria eroja, joten kannattaa ehkä heti kättelyssä ottaa koekäyttöön jokin premium-VPN, jossa on ilmainen kokeilujakso. Näin pääset tutustumaan sen toimintaan, ilman rajoituksia tai pelkoa tietojesi välittymisestä kolmansille osapuolille. Aiheesta voit luke lisää täältä https://vpndo.com/fi/ilmainen-vpn/

 • Leave a Reply