Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kakolanruusu – (kossua ja) lounasta pahamaineisessa vankilassa

maanantai, syyskuu 4, 2017

Turku. Siellä jos missä tuli sekä nukuttua että syötyä hyvin (lue postaus Radissonin sviitistä täältä). Tai no niinhän minä kyllä teen lähes jokaisessa paikassa, paitsi siellä pystyyn homehtuneessa hostellissa Romaniassa. Ei se Romania varsinaisesti sillä ruoallaankaan hurmannut.

Mutta se Turku! Me kiertelimme kaunista kaupunkia pyörillä, ja lounaalle suuntasimme Kakolan Ruusuun – uuteen ravintolaan, joka sijaitsee pahamaineisen Kakolan vankilan tiloissa.

Kakolan vankila

Kakolan vankila on mahdollisesti saanut nimensä hulluista – kako tarkoittaa lounasmurteissa mielenvikaista. Kakolan päärakennus valmistui Keisari Nikolai I:n määräyksestä vuonna 1853 työ- ja ojennuslaitokseksi yhteiskunnan hunsvoteille. Sittemmin vankilana toimineen Kakolan sellit hiljenivät lopullisesti vasta vuonna 2007, kun vankilatoiminta siirtyi uuteen Saramäen vankilaan.

Pahamaineisen Kakolan seinät ovat nähneet ja kuulleet jos jonkinmoista, mutta nyt kiinteistössä puhaltavat uudet tuulet. Kakolan vankilan tiloihin rakennetaan asuntoja, ja jos saan veikata, niin kuumille kiville tulevat menemään.

Ravintola Kakolanruusu

Ravintola Kakolanruusu on avattu viime keväänä Kakolan vankilan tiloihin. Se toimii nykyisellä paikallaan vuoteen 2019, jolloin se tulee siirtymään toiseen paikkaan Kakolan muurien sisällä.

Täytyy heti sanoa, että ravintola on etenkin illallisaikaan todella suosittu. Tee siis pöytävaraus! Me emme saaneet päivän varoitusajalla torstai-illalle pöytää.

Siis torstai-illalle. Turussa.

Mutta me emme niin helpolla anna periksi, joten suuntasimme Kakolaan lounaalle. Lounastaa sai aika rauhassa, ja niinpä tilasimmekin heti alkuun kossucocktailit, Kakolan erikoiset. Että jos menee seitinohuen puolelle siinä kahdentoista aikaan päivällä, niin saapahan rellestää rauhassa. Onneksi elämäni on rajoittunut Helsinkiin, enkä tunne Turusta juuri ketään.

Eivät juomat ihan pelkästään puhdasta kosanderia kuitenkaan olleet. Itse asiassa tämä erikoisuus oli yksi parhaista juomista, joita olen tänä kesänä päässyt juomaan! Makua cocktail sai muun muassa henkilökunnan itse keräämästä koivunmahlasta. Älä missään nimessä jätä Kakolanruusussa tätä väliin, vaikka 10 euron hinta vähän karvaalta tuntuukin.

Kakolanruusu tarjoilee ruoat nykyään niin kovin suositulla tyylillä: annokset on tarkoitettu jaettaviksi. No minulle se käy, koska naurattaa muutenkin se suomalainen kaikille oma lautanen ja just ja vain se oma lautanen -ruokailutyyli.

Koska olimme vain kevyellä ja tyttömäisellä lounaalla (tikulla silmään sitä, joka kossua muistelee), emme lähteneet kokeilemaan menukokonaisuutta. Tilasimme kaikki listan kolme alkuruokaa (12€ kpl) ja pääruoista possu- ja kalaversiot (27€ kpl) ja jaoimme annokset keskenämme.

Alkupalat upposivat kaikki hyvin, mutta itselläni jäivät lammaskebakot parhaiten mieleen. Mozzarella-annos oli ehkä hiukan pliisu!

Possunkylki oli hyvää mutta rumaa, mutta kuvauksellinen kala pääsi blogiin asti. No valkoinen kala on valkoista kalaa ja maistuu samalle Turussa ja Turkmenistanissa, mutta väliäkös sillä, kunhan on hyvää. Ja se oli.

Pääruokien lisukkeeksi Kakolanruusussa tarjoillaan kantarellimuhennosta ja pikkelöityjä kasviksia.

Kakolanruusu oli varsin miellyttävä lounaspaikka ja hyvä valinta meidän Turku-päiväämme. Blogikirjoitusten perusteella toiset ovat pettyneet ja toiset ihastuneet Kakolanruusuun. Käy syömässä ja päätä itse. Minä tykkäsin.

Seuraathan jo blogiani? 

Instagram

Facebook

Blogit.fi

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Paula (Muistoja matkoilta) tiistai, syyskuu 5, 2017 at 22:52

  Mun täytyy olla tylsä ja sanoa, että en tykkää noista jaettavista annoksista. Jos on kaksistaan syömässä puolison tai ystävän kanssa, on se ihan jees, mutta vähänkään isommalla tai vieraammalla porukalla vähän ikävää. Me käytiin Kakolanruusussa työporukalla, ja koko ajan sai olla miettimässä, että onko jokainen nyt saanut riittävästi, monellekohan mikäkin purkki on tarkoitettu ja uskaltaako tästä nyt vielä ottaa.

  Ruoka oli hyvää, mutta ei mielestäni mitään järisyttävän ihmeellistä. Sellaista aika konstailematonta, hyvää perusruokaa. Miljööhän on tietenkin sitten tosi kiva. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, syyskuu 6, 2017 at 17:49

   Niin, mistä kukakin tykkää! Mun mielestä se on isommalla porukalla entistä kivempaa. Ruoka tosiaan oli aika konstailematonta, eikä nyt ehkä tosiaan mitään maailmaa mullistavaa. Hyvää silti.

 • Reply miraorvokki sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 15:04

  Tää muuten tuli aivan järjettömän hyvään saumaan! Ollaan menossa kaverien kanssa Turkuun syyskuun viimeisenä viikonloppuna ja ruokapaikat ovat nyt mietinnässä! Tämä voisi olla hauska vaihtoehto, ja tosiaan seitinohutkaan ei haittaa kun ei Turusta ketään tunne, haha! Mainio vinkki. Mä tykkään jaettavasta ruoasta ystävien ja puolison kanssa – just näiden mimmien kanssa tuo ruoan jakaminen on niin tuttua, että ei tulisi riitaa viimeisistä palasista. Kiitos vinkistä, hyvältä näyttää ja kuulostaa! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 15:08

   Hei hyvä! Turusta löytyy kyllä vaikka mitä paikkoja, joita lähtisin mielelläni testaamaan. <3 Mutta Kakolanruusu on kyllä yksi mainio vaihtoehto, älkääkä sitten unohtako noita alkudrinkkejä!

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 17:08

  Voi että. Turku oli niin mun käyntilistalla tämän kesän Suomi-lomalla, sen verran kiinnostavia paikkoja sinne näyttää tulleen sitten viime käynnin (köh köh, yli 10 vuotta sitten). Mutta lomaan tuli taas pari pikku muuttujaa ja Turku sai väistyä.
  Tuollaisista perinaisellisista peltimukeista tarjotaan muuten lempidrinksuni Moscow Mule, jonka otan täällä aina aperitivolla, jos sitä on tarjolla. Seitinohuiden varmistamiseksi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, syyskuu 11, 2017 at 09:04

   Aina parempi pelata varman päälle! Moscow mule on kyllä hyvä. Suomi-kohteiden kiertely on mullakin ollut aika heikkoa, mutta viimeistään nämä kesän Tampere- ja Turku-reissut ovat saaneet minut innostumaan, noh, jos nyt ei kotimaanmatkailusta, niin kyseisistä kaupungeista ainakin!

 • Reply Katariina sunnuntai, syyskuu 10, 2017 at 18:37

  Joudun nolona myöntämään, että kotikaupungin Kakolanruusu on yhä kokeilematta. Mutta lupaan mennä jossain välissä (jos satun saamaan pöydän…), jotta saan oman mielipiteeni muodostettua. Kakolanruusun kahvilaosassa olen käynyt kuitenkin, ja siitä jä hyvä fiilis.

 • Reply Emilia/Matkan varrella perjantai, syyskuu 15, 2017 at 09:20

  Tämä vaikuttaa superkivalta paikalta! Ihanaa, että jakaminen on vihdoin rantautunut Suomeenkin. Espanjasta takaisin tullessa ihan nauratti just toi sunkin mainitsema ”jokaiselle oma annos, johon kukaan muu ei koske” -meininki. Paljon kivempi kun pääsee maistelemaan useampia annoksia eikä tule aina syötyäkään niin överipaljon!

 • Reply Karoliina perjantai, syyskuu 15, 2017 at 13:39

  Heii, hyvä vinkki seuraavia Turun reissuja varten, kiitos! :) Laitan ylös mun reissuvinkki-listalle! Turku on kyllä ihana kaupunki muutenkin <3 Suuntaan seuraavaksi lukemaan tuon postauksen Radissonin sviitistä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, syyskuu 18, 2017 at 17:34

   Oikein nolottaa, etten ole Turussa aiemmin oikein käynyt. Eihän mulla asukaan kuin sisko siellä… ;)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, syyskuu 16, 2017 at 19:39

  Näyttää kivalle paikalle ja herkulliselle ruoalle. En tiennytkään, että siellä on nykyään myös ravintola. Täytyypäs painaa mieleen ensi kerran Suomen vierailuja varten sillä ainakin olemme lähistöllä silloin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, syyskuu 18, 2017 at 17:36

   Kakolassa on tällä hetkellä rakennuspuuhat kuumimmillaan, ties mitä sinne vielä ilmestyy!

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 lauantai, syyskuu 16, 2017 at 20:07

  Mä en tykkää jaettavista, paitsi korkeintaan oman miehen kanssa – hän sentään tajuaa esim. jättää mulle enemmän tartaria ja muita mulle elintärkeitä ruokia. ;-) Mutta tää näytti kyllä tosi hyvältä, voisi sopia mulle lounaspaikaksi seitinohuineen kaikkineen…

 • Leave a Reply