Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tältä näyttää sviittielämä Radisson Blu Marina Palacessa Turussa

tiistai, elokuu 29, 2017

Joistakin hotelleista tykkää siitä sekunnista lähtien, kun astuu jalallaan ovesta sisään.

Radisson Blu Marina Palace ei ulkoiselta arkkitehtuuriltaan edusta omaan silmääni niitä Turun tunnelmallisimpia rakennuksia, mutta sisään päästyäni ihastuin siihen välittömästi. Jo hotellin aulan tunnelma oli juuri sellainen rauhallisen hämyisä. Nyt oltiin kaukana ruotsinlaivafiiliksistä (vakkarilukijat tietävät mistä puhun).

Radissonin nettisivuilta kävikin ilmi, että Marina Palacen aulatilat ja huoneet on uusittu tämän vuoden alussa.

Hotelli Radisson Blu Marina Palace Turku

Teki mieli istahtaa viinilasilliselle noille kuvioiduille sohville, mutta meillä oli vähän hoppu. Saavuimme ystäväni kanssa Turkuun tervehtimään kolmatta ystäväämme, ja oli jo kiire päästä syömään ja vaihtamaan kuulumisia.

Olin sopinut blogiyhteistyöstä Radissonin kanssa, mutta yllätys oli suuri, kun kuudennessa kerroksessa huomasimme huoneemme kohdalla lukevan SUITE. Kelpaa!

Sviitti 612 koostui makuutilasta, oleskelutilasta, vessasta ja erillisestä kylpyhuoneesta saunoineen. Kokoa Marina Palacen sviiteillä on yli 50 neliömetriä.

Oleskelutilasta löytyi sohvaryhmä, iso pöytä kuudella tuolilla sekä TV ja kaiuttimet.

Makuutilan puolella pääosassa oli tietenkin sänky. Leveää sänkyä reunustivat ohuet verhot. Aika romanttista!

Kylpyhuone oli valtava ja WC oli erikseen, mikä on aina mukavaa. Kylpyhuoneen ovet olivat seinän kokoiset, lasiset liukuovet. Ne toivat huoneeseen kivaa fiilistä. Taisi myös olla ensimmäinen kerta, kun yövyn huoneessa, jossa on oma sauna.

Kylpyhuoneessa olleiden kosmetiikkatuotteiden merkki ei jäänyt mieleen, mutta yksi asia jäi: ihmettelimme lähtöpäivänä silkkisen pehmeitä hiuksiamme. Järkeilimme tämän hotellin shampoon ja hoitoaineen ansioksi. Monesti paremmissakin hotelleissa ainakin oma blondi tukkani jää kauheaksi hampuksi tarjottujen tuotteiden jäljiltä. Tässäkin asiassa Radisson otti pisteet kotiin!

Sijainniltaan Marina Palace on täydellinen: se on Turun ainoa hotelli, joka sijaitsee aivan Aurajoen varressa. Sviiteistä aukeaakin näköala joelle.

Marina Palacesta kävelee minuuteissa esimerkiksi Turun kauppatorille, mutta se on silti tarpeeksi kaukana musiikkia jumputtavista jokilaivoista. Saa nukkua yönsä rauhassa.

Ennen kuin ehditte mummoksi haukkua, niin mekin suuntasimme illaksi jokilaivoille. Mutta Marina Palacen sviitti on niin ihana, ettei sieltä malttanut edes olla kovin kauan poissa!

Muutaman drinksun jälkeen palasimme siis hotellille, hyppäsimme sviitin jättisänkyyn köllimään ja laitoimme viihdetarjonnasta leffan pyörimään. TV-viihdepaketti sisältyy sviitin hintaan, ja aika hyvä leffavalikoima siellä näytti olevan. Tarjolla on myös hyvä kattaus musiikkia. Sviitissämme oli muuten myös uusin Vogue-lehti, ja päivän iltalehdetkin saimme saapuessamme respasta mukaan.

Turun yön pimetessä me katselimme tunnelmallisessa huoneessamme leffaa, söimme hedelmälautasemme rippeitä ja saunoimme yötä myöten. Lopulta nukahdimme muhkeiden peittojen alle herätäksemme Radissonin Super Breakfast -aamupalalle.

Marina Palacen aamiainen oli hyvä ja söimmekin itsemme enemmän kuin kylläiseksi. Täytyy silti todeta, että Helsingin Radisson Blu Plazan aamiainen, jonka nautimme erään arkiaamun startiksi toisen ystäväni kanssa kesän alussa, voitti tämän aamiasen ainakin esillepanollaan.

Hotellilta saa myös pyörät lainaan. Koska pyöräily on kuulemma niin turkulaista, niin me vierailevat tähdetkin otimme Radissonin konkelit allemme ja lähdimme pyöräilemään pitkin kaupunkia. Pyörähdettiin muun muassa Turun linnalla ja Kakolan Ruusussa, josta kirjoitan postauksen myöhemmin.

Pyörät olivat hyvässä kunnossa ja miellyttävät ajaa. Ei käynyt kuten mulle Romaniassa, kun poljin tipahti ensimmäisellä polkaisulla kadulle. Turussa vaikutti olevan hyvät pyörätiet, eikä kaupunkipyöräily ole samanlaista otsasuonet pullottamaan saavaa draamaa kuin Helsingissä. Suosittelen siis ehdottomasti nappaaman hotellilta pyörän ja tutustumaan Turkuun ohjaustangon takaa.

Kirsikkana kakun (eli kaiken tämän hehkutuksen) päällä Radisson Blu Marina Palacella on Green Key -ympäristömerkki, joten täällä voi nautiskella hotellielämästä ilman omantunnon tuskia. On kiva tietää, että ympäristöasiat huomioidaan.

Lopputuloksena raati antaa tälle Turun helmelle kymmenen pistettä ja papukaijamerkin. Yksinkertaisesti kaikin puolin miellyttävä ja rentouttava kokemus, eikä mitään ärsytyksen aiheita syntynyt. On vaikea uskoa, että Turusta löytyisi parempaa hotellivaihtoehtoa laatua ja tunnelmaa etsivälle matkailijalle.

Onko Radisson Blu Marina Palace teille tuttu paikka?

Ps. Hotellia ovat monet muutkin matkabloggaajat hehkuttaneet, joten googlaamalla löydät lisää kokemuksia Marina Palacesta. Kehuvien blogikirjoitusten takia itsekin päädyin valitsemaan juuri tämän hotellin.

Radisson Blu Marina Palace tarjosi majoituksen blogikirjoitusta vastaan

Seuraathan jo blogiani? 

Instagram

Facebook

Blogit.fi

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA perjantai, syyskuu 1, 2017 at 07:12

  Ei yhtään hullumman näköistä! Hei tosi kiva toi uusi header, pisti heti silmään – me like! :)

 • Reply Anneh perjantai, syyskuu 1, 2017 at 09:03

  Joskus aikoja sitten kommentoin sulle Kakslauttasen toiminnasta kun oli käynyt siellä katselemassa. Tänään lehdessä hyvä kooste Eiramon toiminnasta liike-elämässä. Työoikeus- eläinsuojelu- ja jäterikoksia ainakin tämä mies tehtailee… http://m.iltalehti.fi/talous/201708312200364160_ta.shtml

 • Reply Viherjuuria sunnuntai, syyskuu 3, 2017 at 18:35

  Vaikuttaa vierailemisen arvoiselta paikalta, vaikka tykkäänkin ehkä vähän ”modernimmasta” ilmeestä. Tämä hotelli sijaitsee kyllä aivan mahtavalla paikalla Turun keskustaan nähden: sen verran sivussa, että on rauhallista mutta samalla kaikki on aivan vieressä. Muistan vanhan aulan sisustuksen, ja tämä nykyinen näyttää kyllä freesimmältä :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 3, 2017 at 21:23

   Aula oli mielestäni erityisen kiva! Ja olen aivan täysin samaa mieltä sijainnin loistavuudesta.

 • Reply Kthetraveller maanantai, syyskuu 4, 2017 at 13:01

  Ihan mukavan oloinen sviitti! Vähän noloa tunnustaa, mutta meikäläisen Turkkusen reissut on ollut tasoa junalla/autolla satamaan ja laivaan hops! Sen verran kivalle seutu on kuitenkin näyttänyt, että voishan siellä Turussa viettää enemmänkin aikaa ja tutustua kunnolla kaupunkiin. Ehkäpä pötköttää yön tai muutaman mainitsemasi hotellin mukavassa sängyssä :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, syyskuu 4, 2017 at 17:56

   Joo, sitäpä ne ovat munkin Turku-keikat pääasiassa olleet… Onneksi tilanteeseen on saatu korjaus! Voin kyllä lämpimästi suositella tätä hotellia. :)

 • Reply Katariina tiistai, syyskuu 5, 2017 at 22:40

  Kiva kuulla, että Marina oli teille myönteinen kokemus :) Sijainti on tosiaan huippu, ja etenkin jos huoneen saa joen puolelta, niin on maisematkin ihan passelisti kohdillaan. Turun kaupunginteatterihan on melkein vastapäätä Marinaa joen toisella puolella, joten nyt kun teatteri vihdoin pitkän rempan jälkeen syksyllä palaa käyttöön, niin majoituksen Marinassa ja teatterielämyksen voi paketoida näppärästi yhteen :)

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, syyskuu 7, 2017 at 20:24

  No nyt oli ihana sviitti!! Ihanasti kuvailtukin tunnelmaa hotellista ja huoneesta! ^_^ Sait tämän meille myytyä! :D

 • Reply Karoliina perjantai, syyskuu 15, 2017 at 13:43

  Moikka! Me ollaan oltu Marina Palacessa kahteen kertaan yötä, mutta sviitti on jäänyt kokematta! ;) Näytti kyllä hienolta!! Kaksi vuotta sitten kesällä oltiin huoneessa, jonka ikkuna oli kadulle päin, tänä kesänä suoraan Aurajoelle se oli kyllä tosi ihanaa <3 Tosi hyvä hotelli mielestäni ja toki myös sen hintainen, sopii myös lapsiperheille! Molemmille kerroilla olen ollut Turussa juoksemassa Paavo Nurmi puolikkaalla ja juoksuturistin kannalta sijainti myös ihan super hyvä, koska juoksun lähtö/expo/tapahtuma-alue on ihan vastapäätä kaupungin virastotalon edestä. Suosittelen siis myös :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, syyskuu 18, 2017 at 17:36

   Sijainti on kyllä aivan huippu monenlaista toimintaa ajatellen, vaikkei Turun keskusta nyt niin iso olekaan. :) Näkymät Aurajoelle on kyllä varmasti tunnelmallisemmat kuin sinne toiselle puolelle, tämä vinkiksi kaikille Radissonissa yöpyjille, jos haluaa toiveita huonevarauksen yhteydessä esittää.

 • Reply Radisson Blu Marina Palace, Grill it! -ravintola ja Pesärikko-näytelmä tiistai, maaliskuu 13, 2018 at 16:37

  […] Saapuessamme saimme pienen hotelliesittelyn ja opimme, että nämä Superior-huoneet, Aurajoki-näkymin, ovat (aamiaisella) suunnilleen saman hintaisia kuin Business-huoneet, joissa ei ole jokinäkymää, mutta jotka ovat vähän isompia. Jos vielä isompia tiloja kaipaa, niin hotellissa on myös muutamia sviittejä. Radisson Blu Marina Palace -hotellissa myös yöpynyt bloggaajakolleega,  Syö Matkusta Rakasta -blogin Meri, testasikin sellaisen, eli jos sviitti kiinnostaa, niin lue Merin juttu täältä. […]

 • Leave a Reply