Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kohde tutuksi etukäteen – mitä keinoja kannattaa käyttää?

torstai, elokuu 24, 2017

Haluat Malediiveille, koska ainakin mielikuvissasi se on maanpäällinen paratiisi. Tai sait päähänpiston lähteä New Yorkiin, kun katsoit jälleen kerran myöhäisenä arki-iltana AVA:lta Sinkkuelämää-sarjan jaksoja sen seitsemättä(sadatta) kertaa. Tai ehkä rahat eivät riittäneet Tallinnaa pidemmälle.

Joka tapauksessa edessäsi on kohde, jossa et ole ennen käynyt. Mistä alat etsiä tietoa vierailun arvoisista paikoista, ravintoloista ja hotelleista?

Näin minä alan rakentaa matkasuunnitelmaani

Wikipedia

Askel numero yksi. Aina. Wikipediasta löydät sopivan kattavan mutta tiiviin tietopaketin kohteestasi. Wikitravelin puolelta löydät matkan kannalta hyödyllistä tietoa, mutta älä luota mihinkään sokeasti – esimerkiksi hotellit voivat lisätä itse itsensä Wikitravelin suosituksiin.

Google: Random haku

Etenkin jos kyse on jostain suurkaupunkeja pienemmästä paikasta (kuten Thaimaan saaret), kirjoita paikan nimi Googleen ja katso, mitä tulee vastaan. Keskustelupalstat, kuvahaku ja matkailusivustot ovat ystäviäsi. Voit tehdä löytöjä!

Google: Hakusanat parhaiden paikkojen löytämiseen

Rajaa etsintöjä myös tietyillä hakusanoilla. Itse etsin usein yksinkertaisesti hakusanoilla kuten kohteen nimi + parhaat rannat / parhaat ravintolat / ruoka / paratiisit / upeimmat hotellit / hienoimmat näköalat / jne. Sitten vain seulomaan tuloksista mieleistänsä matkasuunnitelmaa.

Instagram

Instailkaa enemmän! Etsi paikan tai hashtagin perusteella upeimmat kuvauspaikat ja muutenkin käymisen arvoiset kohteet juuri siellä, minne itse olet menossa. Edellyttää kärsivällisyyttä, mutta voi palkita ruhtinaallisesti.

Itse löysin muun muassa Bolonian upean rannan Andaluciassa osin Instagramin avulla.

Blogit

Suomalaiset matkabloggaajat ovat käyneet oikeasti ihan kaikkialla. Ja kirjoittaneet siitä, totta kai.

Hevosmiesten tietotoimisto

Käytä tuttuja ja tutun tuttuja hyväksi. Jos tiedät jollain olevan kokemusta ja täten arvokasta tietoa valitsemastasi kohteesta, korvaavat nämä tiedot lähes kaikki edellä mainitut keinot. Muista kuitenkin, että aika kultaa muistot: kun minä kehun Shanghain metroverkkoa, unohdan varmasti mainita ne aamut, jolloin en mahtunut viiteen ensimmäiseen metroon pienen kiinalaisen aamuruuhkan takia.

Näitä lähteitä käytän varauksella

Tripadvisor

TripAdvisor on yksi maailman suosituimmista matkailusivustoista. Itse olen kuitenkin siinä rajalla, haluanko TripAdvisoriin juurikaan luottaa.

TA:n ajatus on periaatteen tasolla loistava. Sivuston arvon ovat pudottaneet ihmiset, jotka omituisine vaatimuksineen kuvittelevat kolmen tähden paikan vastaavan viiden tähden luksushotellia tai muuten vaan valittavat mitä kummallisimmista asioista. Esimerkiksi ne suomalaiset Kartsat ja Pertsat, jotka antavat yhden tähden arvostelun fine dining -ravintoloille koska ”annokset olivat pienet ja pelkät pääruoat tilaamalla ei tullut maha täyteen”.

Matkaopaskirjat

Käytän matkaoppaita isommilla matkoilla laajempien kokonaisuuksien haltuunottoon, esimerkiksi Kiinassa Lonely Planet oli hyvä apu suunnittelussa. Kirja selkeine ja tiiviine lukuineen helpottaa kohteen hahmottamista ja matkan suunnittelua.

Matkailutieto kuitenkin vanhenee nopeasti. Ja kuka jaksaa kantaa kolmen kilon Lonely Planetia laukussa, kun kännykällä voi tarkistaa suurimman osan asioista netistä.

Näitä välttelen viimeiseen asti

Pinterest

Turhista turhin sovellus lähes kaiken suhteen. En ymmärrä, miten joku jaksaa täältä kaivaa matkailuinspiraatiotaan.

Kohteiden viralliset sivut

Tiedättehän, sellaiset visitmatkakohde.com-tyyppiset. Usein vanhanaikaisia, sekavia ja ohjaavat sinut juuri niihin massakohteisiin, joissa kohteen kaikki muutkin turistit käyvät sopuloimassa. Harvoin voi suositella.

Mitä mieltä olette? Luotatteko TripAdvisoriin, tai niihin perinteisiin opaskirjoihin? Vai kuinka te aloitatte matkanne suunnittelun?

Seuraathan jo blogiani? 

Instagram

Facebook

Blogit.fi

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 12:03

  Mä käytän melkeinpä eniten instaa suunnittelun apuna. Merkkaan google mapsiin instassa esiintyvät kiinnostavat paikat, lähinnä tosin seuduilta, jotka muutenkin kiinnostavat. Ja kun lopulta matka tulee ajankohtaiseksi, niin siellä on valmiiksi merkattuna liuta kivoja paikkoja. Tällä hetkellä tähdistö koristelee vahvasti Saksan, Sveitsin ja Ranskan rajaseutua ?

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 13:55

  Erittäin mielenkiintoinen ja hyödyllinen näkökulma. Ilahduin erityisesti Pinterestin turhuudesta – kyse ei siis ollutkaan mun maalaisaivoista! Yritin sieltä etsiä matkainspiraatiota viime talven Karibian reissulle ja olin ihan tuskissani. Hankalaa ja ärsyttävää!

  Mä muuten usein tutkin ihan vaan Google Mapsiä ja sinne tallennettuja kuvia. Sekin auttaa jo ennen reissua hahmottamaan niin kaupunkia ja missä voisi olla valokuvauksellisia paikkoja.

  Tai no, nykyisin mun matkavalmistautuminen on niin hävettävän huonoa mutta ei vaan ehdi! Lasten takia tutkimiset jää yöaikaan – jos silloin edes muistaa etsiä tietoa. :D Mutta tälläkin tavalla joskus onnistuu löytämään reissuista hauskoja paikkoja, mutta aika paljon myös kiroilemaan, että olis TAAS pitänyt tehdä läksyt paremmin…!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 14:40

   Hehe, lapsettomanakin suunnitelmat jäävät usein puolitiehen, joten ymmärrän tunteen. Pinterest ei vain ole mun juttu! Joskus selailen sieltä jotain kuvia esimerkiksi kampauksia tai vastaavaa ajatellen, mutta jossain matkojen suunnittelussa se ei vain ole kätevä.

 • Reply Oman elämänsä optimisti sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 15:28

  Lonelyplanet ja muut kirjat kyllä vanhentuvat, mutta perusjutut niistä löytää vähän vanhemmasta kun Kuopiosta. Sulla oli Lonely Planet Indonesia hyllyssä yhdessä kuvassa. Mullakin oli se ennen kuin lainasin sitä ja se jäi sille tielle. Mahtava tietopaketti tuosta maasta, jolla on historiaa enemmän kuin kukaan uskoisi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 28, 2017 at 10:04

   Höh, toivottavasti saat Lonely Planetisi takaisin! Indonesian kaltaisissa isoissa maissa kirja on tosiaan hyödyllinen.

 • Reply Tiia(ntai) sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 18:37

  Jes, tämä oli hyödyllinen postaus varsinkin tällaiselle, joka yleensä viimeisenä iltana paniikissa googlailee jotain must see -juttuja :D Mutta tosiaan, Wikipediasta minäkin yleensä lähden liikkeelle. Facebookin Reissupostaukset-ryhmässä muistan tehneeni ainakin Pietari-aiheisia täsmähakuja, mutta se Facen hakutoiminto on kyllä muistaakseni vähän kökkö eikä ymmärrä suomen kielen taivutusmuotoja. Parempi on siis googlata kohteen nimi + matkablogi. :)

  Jos ihan tosi ajoissa olen asialla, saatan kahlata läpi kaikkien jemmaamieni Mondo-lehtien sisällysluettelot ja tsekata, sattuisiko kyseisessä numerossa olemaan jotain juttua kohteesta. Toki lehdet vanhenevat samaa tahtia kuin kirjat (joista niistäkin Mondot on kyllä mun suosikkeja).

  Kiitos myös synninpäästöstä, Pinterestin viehätystä en minäkään koskaan ole ymmärtänyt! :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 28, 2017 at 10:06

   Hyvä, täältähän löytyy muitakin Pinterest-inhoajia! Reissupostaukset-ryhmän olisi muuten voinut lisätä tähän listaan myös, mutta toisaalta monet jutuista löytää juurikin matkablogi-sanalla googlailemalla. Oon itsekin huomannut, ettei FB:n hakutoiminto tosiaan ole de luotettavin.

   Mondosta saa kyllä hyviä vihjeitä! Mulle ei tule lehti kotiin, mutta joskus ostan irtonumeroita, jos nään juttuja mielenkiintoisista/tulevista reissukohteista.

 • Reply Suunnaton sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 19:18

  Mulle matkablogit ovat tietolähde nro 1. Sen lisäksi tulee googlailtua paljon. Instaa käytin oikeastaan ekaa kertaa matkavalmisteluihin tänä vuonna, kun yritin selvittää Kalliovuorilta kaikkein upeimpia kohteita. Oli näppärä poimia kartasta järven, joen tms. nimi ja tarkastaa instasta, millainen paikka se on.
  Wikipediaa en käytä juuri koskaan (en vaan pysty luottamaan siihen, vaikka varmasti suuri osa tiedosta on ihan validia).
  Pinterestistä mun täytyy olla eri mieltä. Otin sen vasta käyttöön (juu, myöhäisherännäinen täällä hei), mutta ainakin tuoreeltaan tuntuu, että Pinterestissä on tosi näppärä tallentaa blogijuttuja kiinnostavista kohteista, joista tulen myöhemmin kaipaan kaiken mahdollisen tiedon. Oonkin harmitellut, ettei useampi suomalainen matkabloggaaja käytä sitä.
  Eli tähän väliin haaste: linkatkaa sinne kaikki matkapostauksenne! Omista tai muiden kohdekohtaisista tauluista on helppo hakea blogipostauksia silloin kun niitä jostain kohteesta kaipaa. Jooko? ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 28, 2017 at 10:08

   Apua, pitäisikö tässä ryhtyä tuumasta toimeen… Kai sitä kautta muutaman uuden lukijankin voisi napata. Täytyy laittaa harkintaan. Wikipediasta mä luen yleensä sellaista perustietoa, lähihistorian tapahtumia yms. :) Wikitravel on vähän tosiaan vähän siinä ja siinä luotettavuutensa kanssa.

 • Reply Margit sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 20:49

  Luen paljon matkablogeja ja saatan poimia niistä vinkkejä. MUTTA – rakkaat boggaajat, lisätkää sinne omaan blogiinne hakuominaisuus! Sinulla on, mutta ei aikoinakaan kaikilla, eikä siitä viidakosta löydä haluamaansa niin millään ?

 • Reply Heli / Heli voyage sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 20:51

  Mielenkiintoinen listaus. Wikipediaa en ole tullut ajatelleeksikaan matkojen suunnittelun välineenä.

  Mä tsekkaan kyllä tripadvisoria melkein aina hotellia valitessa, mutta en koskaan luottaisi pelkästään TA:n kommentteihin ja niitä täytyy osata tulkita ”with a pinch of salt”. Olen oppinut aika hyvin lukemaan rivien välistä millainen kirjoittaja kommentin taustalla on. Pelkkiin pisteisiin siis ei voi luottaa ja useampaa lähdettä kannattaa käyttää :)

  Matkablogit on mulle varmaan pääasiallinen inspiraation lähde kohdetta valitessa. Sitten kun on jo päättänyt mihin menee niin perinteistä painettua matkaopasta tulee usein konsultoitua myös. Aukiooloajat ja hinnat jne muuttuva tieto pitää toki netistä tarkastaa. Instagram nousemassa kokoajan vaan tärkeämmäksi erityisesti ravintoloiden, kauppojen bongailuun.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 28, 2017 at 10:12

   Joo, Wikipediasta luen yleensä yleistietoa kohteesta, kulttuurista ja niin edelleen. Ja toisaalta napsin sieltä välillä myös mielenkiintoisia paikkoja jne, jos sellaisia sattuu esille tulemaan. Wikitravelista saa myös joskus hyötyä irti, mutta sen kanssa täytyy olla vähän varovainen.

   Ja minäkin harrastan tota rivien välistä lukemista! TripAdvisor on ollut mulle hyödyllinen ainakin kuviensa takia: käyn välillä tsekkaamassa, että miltä joku hotelli oikeasti näyttää. Tosin siellä kuvissakin on välillä niin surkeita otoksia, jollain vuoden 2000 Nokialla kuvattuna, että joskus joutuu skippaamaan senkin, hehe.

   Matkablogeista on kyllä niin suuri hyöty!

 • Reply Jenna / Huge passion for life sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 21:02

  Insta on nykyisin inspiraation ja uusien matkakohteiden lähde. Sieltä tulee poimittuja reissuvihkoon kohteita, kahviloita, ravintoloita jne. ylös. Google ja matkablogit ovat hyvä tiedonlähde. Tripadvisoria tulee kyllä vilkuiltua, mutta katson yleensä vähän, millainen jengi kohdetta on arvioinut. Mm. Jenkeillä tuntuu olevan jos jonkilaisia mielipiteitä :D LP:t oli ennen käteviä, mutta ne ovat mielestäni nykyisin jo jäljessä ajankohtaisissa matkavinkeissä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 28, 2017 at 10:13

   LP:sta on helppo katsoa paikan perusnähtävyydet yms, mutta esimerkiksi ravintolasuositukset ovat usein ihan kuraa. Insta on kyllä hyvä! Ja joo, aivan samaa mieltä Jenkeistä TripAdvisorissa… :D

 • Reply Anna | Muuttolintu.com maanantai, elokuu 28, 2017 at 03:02

  Google, blogit ja jossain määrin Instakin on itsellä käytössä. Käytän kyllä myös Pinterestiä, niin kuin joku muukin tuossa kommentoi, sieltä löytyy hyviä linkkejä blogijuttuihin, joita ei välttämättä Googlen kautta löydy. Blogeja tulee luettua, mutta nekin on aina yhden ihmisen kokemus, joten niihinkään ei voi tai pidäkään kokonaan luottaa.

  Majoituksia ja nähtävyyksiä valitessa luen Booking.comin ja Tripadvisorin arvosteluja. Valitsen yleensä ne huonot tai keskinkertaiset arvostelut, joista voi saada osviittaa siitä, mikä paikassa mättää, jos mättää. Tripadvisor on ollut hyvä myös eläinkohteissa vierailua miettiessä, sieltä kun valitsee ne huonot arvostelut niin saa yleensä tietää miten eläimiä paikassa kohdellaan, eli kannattaako vierailla vai ei.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 28, 2017 at 10:14

   Hyvä näkökulma, kiitos! Hotellien metsästäminen on kyllä taiteenlaji itsessään: jos nyt ei johonkin viiden tähden ketjuun majoitu, niin saattaa olla haastavaa pähkäillä, mikä arvosteluista pitää paikkansa ja mikä ei.

   Ja totta sekin, että blogit ovat aina yhden henkilön subjektiivinen kokemus.

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, elokuu 28, 2017 at 07:47

  Mulle yks merkittävä lähde on muutamat ulkomaalaiset ruokamatkailuun keskittyvät televisio-ohjelmat. Niistä saa usein hyviä vinkkejä missä päin kaupunkia kannattaa liikkua ja mitkä on mielenkiintoisia rafloja. Kun itse on nähnyt paikan ja annoksia telkusta, niin se on tietopakettina erinomainen verrattuna pelkästään luettuun juttuun.

  Tripadvisorin ongelma hotelleissa on sama kuin ravintoloissa eli joku keskinkertainen kiva pikkuhotelli voi saada kaikilta viisi tähteä, kun taas joku viidentähden hotelli kolmosta. Tietysti se hyvä puoli on näissä, että jos kaupungissa on 200 hotellia, niin todennäköisemmin toimivampi hotelli löytyy sijoilta 1-50 kuin 150-200 ja sama tietysti koskee ravintoloita. Eli sen verran sitä Tripadvisoriakin varmistamaan minne olen menossa. Toki joskus hotellien kommenteista saa hyödyllistä tietoa, kun sen osaa sopivasti suodattaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 28, 2017 at 10:16

   Noi ruokaohjelmat ovatkin muuten jälleen yksi keino, jonka olisin voinut tähän listaan lisätä. Välillä tulee niitäkin joku tietty matkakohde mielessä katseltua. Tosin usein tuntuu, että juuri sieltä minne itse on menossa, ei ole tehty jaksoa. :-D

 • Reply Terhi | VAGABONDA maanantai, elokuu 28, 2017 at 12:42

  Mulla on aika samat keinot, kun alan etsiä tietoa kohteesta. Wikipedia on loistava paikka aloittaa ja saada kohteesta pohjatieto, jota sitten syventää muilla kanavilla. Mulla meni TripAdvisoriin maku kun kuulin, että jotkut ostaa arvosteluja. Mutta kyllä mä sitä siltikin edelleen käytän ravintoloiden ja kahviloiden etsimiseen (ja loistavia paikkoja olenkin löytänyt), mutta en tuijottele vain niitä palleroiden määriä, vaan luen kommentit myös. Ja jotkut niistä on todella typeriä arvosteluita :D

  Opaskirjoja en ole lukenut sitten vuoden 2008 Vietnamin-reissun, en jaksa kannella niitä mukanani. Pinterestiä kokeilin kerran, mutta en tajunnut mikä siinä on ideana. Ehkä sille pitäisi antaa toinen mahdollisuus kun Suunnatonkin tuossa kaipaili matkablogeja sinne :)

  • Reply Suunnaton maanantai, elokuu 28, 2017 at 17:21

   Ehdottomasti! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, elokuu 28, 2017 at 17:24

   Joo, ei kuulosta mitenkään yllättävältä tuo arvostelujen ostaminen. Se tällaisissa palveluissa onkin vikana! Kyllä mäkin Tripparia käytän satunnaisesti, ja etenkin hotellikuvia käyn siellä tiirailemassa.

   Pitäisi varmaan ottaa Pinterest-talkoot yhdessä. :)

 • Reply Emilia maanantai, elokuu 28, 2017 at 20:57

  Aikalailla samoja keinoja käytän minäkin. Ensin googlaus, sitten matkablogit, joista mielenkiintoiset paikat tähdillä Google Mapsiin, sitten tsekkaus Instagramista. Inhoan Tripadvisoria, just toi sun ottama screenshot sieltä kuvaa sitä touhua niin hyvin. Sain ehkä pienet traumat myös siitä kun vasta Madridiin muutettuani etsittiin synttäri-illallispaikkaa ja kierrettiin ainakin 4 Tripadvisorin 4-5 tähteä saanutta paikkaa täysin turhaan. Kaikki joko turistihelvettejä tai täysin tyhjiä ja mitäänsanomattoman näköisiä. Eli joskus siellä menee niinkin päin, että oikeesti huonot paikat on reitattu ihan kohtuuttoman hyvin. Varmaan oli niitä ostettuja arvosteluita…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, elokuu 29, 2017 at 10:50

   Meillä on useammasta ravintolasta vastaavia kokemuksia! Toisaalta TA:n avulla ollaan kyllä monia hyviäkin ravintoloita aina silloin tällöin löydetty… Tosin ne parhaatt eivät ole koskaan olleet siellä TripAdvisorin listaykkösinä…

 • Reply Emma tiistai, elokuu 29, 2017 at 09:07

  Ihan sama strategia täällä käytössä, tosin matkablogeista haen kyllä melkein kaikkein eniten tietoa! Ja myös, niinkuin joku jo yllä mainitsinkin, käytän paljon facebookin ryhmiä ja hakuja. Noissa visitkohdex.com-sivuissa on sekä kamalia, kökkövanhanaikaisia sivuja että oikeasti tosi hyviä. Monesti niistä löytyy kuitenkin koottuna vaikka kaikki retkijärjestäjät tai hankalammin saavutettavien kohdalla esim. liikennöitsijät, joita ei muuten kaikkia googlaamalla välttämättä tulisi vastaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, elokuu 29, 2017 at 10:52

   Olen oikeastaan hylännyt viralliset turistisivut kokonaan, en mene edes katsomaan, kun niin paljon surkeita ja hyödyttömiä sivuja tullut vastaan. Mutta jos sanot, että hyviäkin on olemassa, niin ehkä toivoa on.

 • Reply Sanna I Tuntematon turisti keskiviikko, elokuu 30, 2017 at 20:35

  Mulla on eniten käytössä blogit, matkatoimistojen sivut, Tripadvisor ja perinteiset oppaat. Blogeista luen tietty eniten suomalaisia, mutta esim. ulkomaisista hotelleista etsin juttua myös kansainvälisistä blogeista. Tripadvisor on mun mielestä hyvä, mutta juurikin niin, että sitä osaa lukea suodatten. Mulle tuolla varsinaisia arvosteluja jossain määrin tärkeämpiä on käyttäjien lataamat omat kuvat hotelleista, niistä kun usein saa hotellin omia kuvia paremman käsityksen todellisuudesta. Ja käytän sitä kyllä myös ravintoloiden katsastamiseen, että mitä kohteessa on tarjolla. Ja katon tietty annoskuvia myös! :) Perustiedon etsimisessä hyödynnän myös matkatoimistojen kohde-esittelyjä/infosivuja, vaikka en juuri tuossa kohdin pakettimatkalle olisi lähdössäkään. Juuri eilen tarkistin esim. sen, tarvitseeko Malediiveille viisumia. Perinteisen matkaoppaan ostan myös lähes aina. Koska kerään niitä! Ja koska näin nettimaailman aikaan on välillä kiva, kun on jotain mitä oikeasti sormissaan hypistellä. Mitäs sitten vielä… joo, Instagramia käytän myös!

  Kiva postaus! :) Saatanpa tämän innoittama jossain kohti kirjoittaa omankin vastaavan… Ja muistan toki sitten mainita tämän idean lähteenä! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 31, 2017 at 10:31

   Hei minäkin sain tähän inspiraation Raidallisia hetkiä ja retkiä -blogista mutta en ole näköjään muistanut linkata postaukseen! Mä käytän TA:a itse asiassa juuri samoin kuin sä. Ja hotellien sivut eivät ole kyllä tulleet mieleenkään… Mutta noihan voisi olla hyödyllisiä! Kiitos Sanna.

 • Reply Elina Marjaana keskiviikko, elokuu 30, 2017 at 21:43

  Tosi kiva juttu ja hyvin kerätty yhteen eri vinkkejä! Samat keinot myös täällä käytössä. Instagram ja hashtagit on tosi käteviä. Samalla näkee kauniita, ammattimaisia ja muokattuja kuvia sekä realistisempia versioita. Haaste on ehkä juuri siinä, miten saa mahdollisimman realistisen kuvan, ettei käy niin, että ennakko-odotukset on ihan pilvissä tai toisaalta jättää jonkun kohteen väliin, koska on nähnyt siitä huonoja kuvia. Tän takia on kiva yhdistää eri lähteitä ja tietty kuvien lisäksi myös lukea kohteesta. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 31, 2017 at 10:32

   Heh, toi on muuten ihan totta. Instagramissa kun laitetaan vähän filtteriä päälle niin saadaan kohde kuin kohde näyttämään kivalta… Mutta onneksi on aina niitäkin, jotka lisäävät luonnollisia kuvia. Saa sopivassa suhteissa haaveita ja realiteettia. :)

 • Reply Katariina torstai, elokuu 31, 2017 at 20:40

  Mä luen mielellään blogeja ja käytän Googlen kuvahakua. Tripadvisoriakin kyllä hyödynnän, mutta suhtaudun varauksella kummankin äärilaidan arvosteluihin. Mutta kyllä musta Tripadvisorista kuitenkin on ihan selkeästi apua hotellivalinnoissa sun muissa. Sellaista en ole ennen kuullutkaan, että hotellit/ravintolat/sun muut ostavat arvosteluja sinne. Se syö kyllä todella uskottavuutta :(

 • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, elokuu 31, 2017 at 21:19

  Google, matkaoppaat ja blogit on mulle tietolähteitä ennen matkaa. Tripadvisoria käytän hotellin valintaan, mutta maalaisjärkeä käyttäen. Instagramia en osaa tässä käyttää ja Pinterestia vielä vähemmän. Sitten on tietysti tietyt FB-ryhmät, joissa voi kysellä vinkkejä. Mulla on myös kasa vanhoja matkalehtiä jemmassa, mutta aika harvoin niitä tulee selailtua. Ehkä sieltäkin jotain vinkkii irtois..

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, syyskuu 2, 2017 at 14:14

   FB- ryhmät voivat kyllä olla hyödyllisiä, itse olen tosi vähän niitä toistaiseksi käyttänyt. Pitää hyödyntää jatkossa enemmän. Jotenkin tuntuu vaivalloiselta…

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, elokuu 31, 2017 at 23:25

  Tää oli hyvä :D mä oon löytänyt instagramin avulla tosi upeita rantoja :) tripadvisor on mullakin jäänyt vähemmälle. Siinä tökkii joku :D

 • Reply Johanna / Fin Nomads perjantai, syyskuu 1, 2017 at 12:26

  Hyviä vinkkejä! Wikitravel on tosi kätevä sivusto, josta löytyy hyvin tietoa varsinkin siitä, miten päästä paikasta a paikkaan b halvalla. Aasiassa reissatessa ollaan käytetty ahkerasti myös Travelfishia, jossa on kattavasti tietoa Aasian kohteista ja halpoja majapaikkoja, joita ei löydy yleensä mistään varaussivuilta. Sivuston antamat hinnat eivät harmi vaan ole usein ajan tasalla. Ehkä tärkein tietolähde ovat kuitenkin matkablogit. On aina kivointa lukea ihmisten omia kokemuksia ja katsella kuvia :)

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty perjantai, syyskuu 1, 2017 at 22:34

  Minä kuulun niihin matkailijoihin, jotka eivät oikein koskaan suunnittele etukäteen. Ajattelen aina ennen matkaa, että nyt kyllä suunnittelen, mutta silti aika loppuu kesken ja matkaan lähdetään ohjelma tyhjänä. Sillä tavalla olemme kyllä päätyneet myös tosi kivoihin paikkoihin, kun olemme vasta paikan päällä katselleet, mihin suuntaisi. Yksi tällainen oli Tarifa, johon suuntasimme etukäteen mietityn Gibraltarin sijaan. Ihana paikka, johon palaisin mielelläni.

  Majoitukset kyllä varaamme etukäteen ja niihin käytän edelleen Trip Advisoria. Minäkin olen jo oppinut, millaiset arvostelut voi ohittaa ihan suoran, ja kuinka ääripäät voi myös unohtaa. Oleellinen on myös Google Maps, jonka Street view’stä voi tarkistaa, millainen majoituksen ympäristö on. Meille on tärkeää päästä liikkeelle myös kävellen, niin emme halua olla missään suurien teiden varrella kaukana kaikesta.

 • Reply Virpi/Täynnä tie on tarinoita lauantai, syyskuu 2, 2017 at 14:32

  Yleensä vain googlettelen etukäteen ja poimin sieltä mitä tulee. Wikipediaa muuten käytän minäkin ensin, ja siitä sitten googlaten kohde kerrallaan lisää.
  Trip Advisoria en käytä ollenkaan.

 • Reply Jenni lauantai, syyskuu 2, 2017 at 20:14

  Mä tajusin instan hyödyt nyt tänä kesänä! Blogien monipuolisuuden olen myös vasta ymmärtänyt ja sen, miten löytää niitä blogijuttuja esim. täältä Rantapallosta tai Blogit.fi:stä. Ja Google Maps on myös kovassa käytössä :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 3, 2017 at 17:22

   Blogeista löytää kyllä vinkkejä paikasta kuin paikasta! Ja sellaisella vähän henkilökohtaisemmalla touchilla.

  Leave a Reply