Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesäkuulumisia: hyvästejä, blogiennätyksiä ja vähän suunnitelmia

lauantai, elokuu 19, 2017

Se on ollut taas hyvästien aika. Kuten blogissa olen monesti tuonut esiin, on isäni työskennellyt ulkomailla koko lapsuuteni ja nuoruuteni, lähemmäs parikymmentä vuotta. Kymmenisen vuotta tuo jaksoi Suomessa viettää, kunnes työ kutsui taas ulkomaille – tällä kertaa Pohjois-Afrikkaan. Jos siis hyvin käy, blogiin saadaan joskus tulevaisuudessa postauksia mirhamin tuoksuisilta kujilta ja basaareilta.

Ja toisaalta: jos juristiurani kusee, ehkä luon nahkani ja aloitan puhtaalta pöydältä kärmeenlumoajana tai napatanssijana Tunisiassa. Tällä kropalla ja rytmitajulla käärmeenlumoaja lienee kyllä se todennäköisempi vaihtoehto. Harmi, etten osallistunut nokkahuilutunneille ala-asteella. Se vaikutti niin urpolta hommalta jopa 7-vuotiaan mielestä. Vähänpä tiesin, missä sitäkin taitoa voisi tarvita. Tunnustautuuko joku lukija nokkahuilumestariksi?

Epävakaa Pohjois-Afrikka alkaa tuntua Euroopan viime kuukausien tapahtumien valossa ihan kivalta ja rauhalliselta lomakohteelta. Vaikka on sielläkin rytissyt, ja rytisee edelleen. Tunisiassakin turismi on romahtanut parin vuoden takaisten terrori-iskuje takia, joten hintatason olettaisin olevan kohtuullinen. Jos tästä maailmanmenosta jotain positiivista yrittää etsiä.

Huomasin muuten äsken, että blogi on taas rikkonut omat kävijäennätyksensä – tässä kuussa vierailijoita on ollut jo yli 15 000! Hullua! Lämmittää mieltä, etenkin kun postaustahti on ollut ehkä vähän normaalia hitaampi. Vai jankkaanko mä aina tätä samaa mantraa postaustahdin hitaudesta? Todennäköisesti.

Suomalaisten matkakuume käy kuitenkin ilmeisen kovana, ja blogin postauksista erityisesti Praha- ja Budapest-aiheiset kirjoitukset vaikuttavat saavan erityisen paljon huomiota. Myös vanhoja Kiina-postauksia on luettu yllättävän paljon, eli blogiin lienee eksynyt nyt syksyllä Kiinaan lähteviä henkilöitä.

Ai että onkin muuten ikävä Kiinaan! Kiinassa ihmisoikeustilanne ei todellakaan ole ihanteellinen, mutta yksi asia täytyy sanoa: missään suurkaupungissa en ole koskaan tuntenut oloani yhtä turvalliseksi, kuin 25 miljoonan asukkaan Shanghaissa.

Jos Kiina kiinnostaa, suosittelen ottamaan seurantaan From Karoliina -blogin ja Instagramin, jossa täyskäännöksen työelämässään tehnyt ja Finnairin lentoemännäksi ryhtynyt bloggaajakollegani matkustaa työnsä takia säännöllisesti Kiinan eri kaupungeissa ja muuallakin Aasiassa. Ihana fiilistellä Kiinaa sitä kautta!

Ja mitä otsikossa mainittuihin suunnitelmiin tulee, niin meillä on harvinaisen paljon matkasuunnitelmia tälle syksylle. Valitettavasti tosiasia on se, että sekä työt että budjetti huutavat hoosiannaa edes ajatellessa näitä suunnitelmia. Saattaa siis olla, että suunnitelmiksi jäävät. Mulla alkaa uusi työ syyskuun alussa, minkä lisäksi yliopiston (toivottavasti) viimeinen vuosi pyörähtää käyntiin, joten kiireisiä aikoja on tulossa. Aikuistuminen ja oravanpyörä lähestyvät vääjäämätöntä vauhtia.

Intoa eivät mitkään oravanpyörät onneksi kauheasti hetkauta.

Viimeistään joulukuussa me todennäköisesti ja toivottavasti suuntaamme Aasiaan. Tämä on oikeastaan päätetty, mutta mitään ei ole varattu. Katsotaan ihan rauhassa, mihin suuntaan tämä syksy tässä kehittyy.

Olisihan se nyt aika surullista, jos ei ennen joulua pääsisi minnekään. Yksi reissu meillä on onneksi varattuna: viikonloppu Ystadissa lokakuussa. Muistatteko vielä ihastukseni Ystadiin? Ruotsin söpöimmästä kaupungista kertovat jutut löydät täältä.

En uskalla vielä puhua niistä muista suunnitelmista sen enempää, mutta kuulette varmasti, jos ne toteutuvat. Kun ne toteutuvat, haluaisin sanoa.

Miltä teidän muiden syksyn matkasuunnitelmat näyttävät? Käykö kukaan muu tätä raastavaa kamppailua oravanpyörän ja matkahimojen välillä?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply