Suomen suurin matkablogiyhteisö

Evon retkeilyalue: Niemisjärven luontopolku

perjantai, heinäkuu 14, 2017

27 vuotta siihen meni, että aloin tutustua Evon retkeilyalueeseen paremmin. Evon suosio tuntuu olleen kovassa kasvussa viime vuosina, ja niin retkeilijät kuin partioleirit ovat löytäneet tiensä Kanta-Hämeeseen. Eikä ihme – Evollehan ajaa alle kaksi tuntia Helsingistä ja noin puolisen tuntia Hämeenlinnasta.

Meillä on aina ollut mökki Evolla. Mutta tiedättehän: kun mennään mökille niin mennään mökille, eikä siitä mökin pihapiiristä sitten juurikaan poistuta. Näin on käynyt minullekin, ja Evon reitit ovat jääneet tähän asti pitkälti näkemättä.

Jostain on kuitenkin aloitettava: ensimmäinen pieni metsäretkemme Evolla oli Niemisjärven luontopolku muutama viikko sitten.

Niemisjärven alue ja palvelut

Niemisjärvi on Evolla sijaitseva järvi-alue, johon kuuluvat Ylinen, Keskinen ja Alinen Niemisjärvi.

Niemisjärven alue ei todellakaan ole mikään iso lomakylä, mutta muutamia palveluja löytyy. Niemisjärven kahvilasta saa kalastuslupia, ja sieltä voi vuokrata kanootin, soutuveneen tai SUP-laudan. Kahvilan aukioloajat ovat melko rajatut, joten ne kannattaa etukäteen tarkistaa. Alueelta löytyy laavuja ja kierrätyspisteitä.

Niemisjärvi Evo

Karavaanareille Niemisjärvellä on edullista yöpymistä: seitsemän euroa vuorokaudelta. Tosin minähän en karavaanarielämästä mitään tiedä, mutta omaan korvaani seitsemän euroa kuulostaa pieneltä hinnalta. Karavaanarit olivatkin meidän vierailumme aikaan löytäneet tiensä Niemisjärvelle.

Niemisjärven luontopolku

Helpoin pikkupatikka Niemiesjärvellä on kolmen kilometrin mittainen Niemisjärven luontopolku. Sen lähtöpiste on kahvilan edustalla oleva parkkipaikka.

Niemisjärvi EvoNiemisjärvi Evo

Luontopolku kulkee aarniometsässä ja suolla ja on selkeästi merkitty puihin maalatuin sinisin renkain. Reitin varrella on pieniä opastauluja alueen luontoa ja eläimiä koskien.

Niemisjärvi Evo Niemisjärvi Evo Niemisjärvi Evo Niemisjärvi Evo

Valitettavasti reitti ei kulje järvenrantaa pitkin missään vaiheessa, mutta kaunis vanha metsä on kuitenkin kiva ulkoilukohde.

Niemisjärven luontopolku on helppo ja lyhyt reitti, mutta Evolta löytyy kymmeniä kilometrejä kuljettavaa myös vaativammalle patikoijalle muun muassa Ilvesreitistön muodossa.

Lue lisää Evon retkeilystä 
luontoon.fi/evo
evonluonto.fi

Seuraathan jo blogiani? 

Instagram

Facebook

Blogit.fi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply