Suomen suurin matkablogiyhteisö

Piran – Helmi, jonne suomalaiset eivät ole vielä löytäneet

torstai, kesäkuu 15, 2017

Kuten olen kirjoittanut, te ryökäleet ette ole kertoneet minulle Sloveniasta tarpeeksi. Vai mistä muusta se johtuisi, että yllätyin maassa kerta toisensa jälkeen positiivisesti ja mietin jatkuvasti, miksen ole tullut tänne aikaisemmin.

Yksi Slovenian helmistä on Piran, rannikkokaupunki lähellä Italian rajaa.

Slovenia Piran Slovenia Piran

Jos kaupungissa vietetyn iltapäivän aikana ei onnistu törmäämään yhteenkään suomalaiseen tai edes kauempaa kuulemaan ”Pentti, täällä maksaa seks on tö piitsit vaan viis euroa!” -kailotusta, voinee kohdetta kutsua suomalaisille tuntemattomaksi.

Matkabloggaajista tiedän muutamien käyneen Piranissa, blogikuplan ulkopuolisista ystävistä tiedän yhden. Ehkä se kertoo jotain. (Tai sitten ei?)

Mutta Piraniin kannattaa lähteä!

Slovenia Piran Slovenia Piran

Kerronko paikan hyvät vai huonot puolet ensin?

Piranin huono puoli on umpisurkea hinta-laatusuhde majoituksessa, mitä kevät- ja kesäkuukausiin tulee. Lahoamispisteessä olevista pimeistä Airbnb-kämpistä olisi saanut maksaa huhti-toukokuun alussa maltaita, ja hotellihuoneen saadakseen olisi pitänyt myydä sisäelimensä Balkanin mustassa pörssissä.

Tästä syystä mekin lähdimme Slovenian viinialueelle Goriska Brdaan (lue täältä) ja tulimme Piraniin vain yhdeksi iltapäiväksi.

Jos pätäkkää löytyy, kannattaa yöpymistä Piranissa kuitenkin harkita. Kaupunki on helmi!

Piranissa on sellaista kivaa Italia-tunnelmaa. Värikkää talot, pienen pienet kujat ja merenranta. Ravintoloita, kahviloita ja jäätelöä. Välimeren fiilistä pienellä Balkanin mixillä. Toimii.

Slovenia Piran Slovenia Piran

Rantaravintoloihin on ihan kiva istahtaa juomalle, mutta niiden menut ovat jokaisessa paikassa lähes identtiset. Eikä sea food todellakaan ole Piranissa erityisen halpaa, etenkään näissä todella suosituissa rantapaikoissa. Piran on täynnä italialaisia ja toki muitakin turisteja, joten hinnat ovat sen mukaisia.

Toisaalta rannan tuntumassa mukavan näköisissä ravintoloissa istuminen ja ihmisten tiirailu sitä ei-niin-halpaa ravintolaruokaa syödessä ei kuitenkaan ole huono vaihtoehto, ei ollenkaan. Koska onhan se nyt vaan leppoisaa, vaikka ruoka olisi kalliimpaa ja keskinkertaisempaa kuin jossain muualla. Tunnelma ennen kaikkea!

Suosittelen silti  suuntamaan pienelle aukiolle Piranin pikku pikku kujien välissä. Tee ruokatilauksesi ihanan Okrepcevalnica Cantinan (TripAdvisorissa täällä) tiskiltä. Juomat tulevat viereiseltä luukulta, mutta tarjoilija tulee hakemaan tilauksesi sinne.

Kun ateriasi on valmis, ilmestyy sinulle annettua numeroa vastaava kala roikkumaan tiskin yläpuolelle (näkyy alla olevassa kuvassakin) ja voit noutaa herkkusi.

Yksinkertaista, edullista ja mielettömän herkullista.

Piranista jäi tällaisella muutaman tunnin reissulla tosi hyvä fiilis. Uskallan kevyesti suositella kaupunkia kohteeksi muillekin!

En voi kuin ihmetellä, etten itse ollut eksynyt sinne aiemmin.

Oletko käynyt Piranissa? Mitä pidit?

PS. Jos seuraat blogeja Blogit.fi-sivuston kautta, niin käythän tykkäämässä blogistani siellä? Linkki tässä.

Blogin Facebook-sivu täällä ja Instagram täällä.

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 05:43

  Piran on kyllä loistopaikka! Eksyin sinne vuonna 2008, kun olin roadtripillä Sloveniassa ja Kroatian pohjois-osissa, ja hurmaannuin kaupunkiin ihan täysin vaikka pieni se on kuin mijä! Harmi etten täältä reissunpäältä ole huomannut sinun kyselleen vinkkejä sinne, nimittäin itse tein sieltä päiväretken Venetsiaan – oli aivan mahtava kokemus seilailla Adrianin merellä ja piipahtaa herkuttelemassa Venetsiassa. :)

  http://adalminasadventures.com/

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:20

   Pieni mutta hurmaava, kyllä! Tykkäsin. Piran tuli meille vähän silleen extempore, joten ei ehtinyt paljon vinkkejä kyselemään, haha!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 09:40

  Näyttää kyllä juuri sellaiselta kaupungilta, jossa minä viihtyisin. Harmi tuo hinta-laatusuhde majoitusten kanssa! Mutta tänne kyllä joskus ehdottomasti, vaikka sitten päiväretkelle jostain muualta.

 • Reply Jaana maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 09:43

  Samoilla fiiliksillä! Itse yövyin Portororin puolella joten kävimme pariinkiin kertaan Piranissa paikallisbussilla. Ja sama: ei yhteenkään suomalaiseen törmätty.

 • Reply Sinna maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 10:14

  Söpö paikka, kyllä – mutta ainakin kesäkuussa iltasella jo ihan ’kuollut ’ -missään ei ristin sielua kahdeksan jälkeen. Mekin oltiin tosi kivassa B&B-majoituksessa Portorozin (taisi olla jo Lucijaa) puolella, josta tosiaan pääsee kätevästi suoraan Piranin keskustaan bussilla. Tehtiin viikon verran päiväretkiä ympäri Istriaa ja piipahdettiin Ljubljanassakin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:23

   Kuulostaa ihanalta reissulta! Ei Piran suurimmalta bilemekalta vaikuttanut, mutta en olisi ajatellut sitä ihan noin kuolleeksikaan, etenkään kesäaikaan. Kiitos tiedosta!

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 10:20

  Vaikka Piranissa ei suomalaisiin törmää, niin muunmaalaisia turisteja siellä riittää, niinkö? Välillä olisi mukava päästä pakoon myös italialaisia, etenkin joku rantapaikka ilman italialaisia tuntuu toisinaan hyvältä idealta (en oikein sopeudu paikalliseen rantameininkiin)…Ihanalta paikaltahan tuo vaikuttaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:24

   No italialaisia se paikka oli täynnä, varmaan muitakin, mutta italialaiset nyt sattumalta jäivät päällimmäisenä mieleen. :D

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 10:54

  Ihana Piran! Me oltiin 2011 heinäkuussa siellä ja majoituttiin (peräti kolme yötä!) ihan siinä vanhankaupungin niemen sydämessä. Löydettiin melko edullinen Airbnb-huoneisto – pikkiriikkinen yksiö nukkumaparvella. Oltiin reissattu sitä ennen vaikka ja missä, joten oli ihan kiva pitää muutama päivä rauhallisempaa tahtia.

  Samaa mieltä, että vaikka tarjoilut ei kaupungin halvimpia ole siinä rannassa, niin oli siellä niin ihana istuskella ja katsella merelle auringonlaskua.

  Käytiin Portorozissakin, mutta siitä ei Piranin jälkeen tykätty kyllä ollenkaan. Tai sitten ei käyty oikeissa paikoissa, oltiin siellä vain päiväretkellä ja lähdettiin aiottua aikaisemmin jo takaisin Piraniin.

  En muista, törmättiinkö me siellä suomalaisiin, mutta mun kaveripiirissä oli jo silloin tosi monta Piranin-kävijää.

  Myös viereinen Koper on kans miellyttävä paikka, tosin siellä me käytiin vain yhden päiväretken verran.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:26

   Koko alue vaikutti mun mielestä kivalta, harmi kun ei ollut enempää aikaa. Ja hyvä löytö sitten varmaan toi teidän kämppä (pienestä koostaan huolimatta?), koska mun etsiessä tarjonta oli tosiaan äärettömän surkea. En halua maksaa Airbnb:sta hotellihintoja, sehän vesittää koko idean. :(

 • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 12:12

  Mulle Piran ja koko Slovenia on ihan tuntematonta maaperää. Kiinnostaisi kyllä kovasti, varsinkin jos Seks on tö piits maksaa vaan vitosen ?

 • Reply Elli tiistai, kesäkuu 20, 2017 at 11:01

  Piran oli kiva mutta naapurissa oleva Izola oli mielestäni vielä kivempi. Olimme mieheni ja ystävien kanssa kuukausi (toukokuu 2017) sitten Sloveniassa neljän päivän matkalla. Slovenian rannikko oli näkemisen arvoinen. Ja mikä parasta : ei suomalaisia! Meidän aparmentos Piranissa oli loistava, halpa (20€/yö/henkilö), siisti ja pääsi nopeasti tien yli mereen uimaan ja ottamaan aurinkoa. Joskus vielä uudestaan pidemmän kaavan mukaan :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:30

   Mikä löytö toi asunto! Tosi halpa! Mä laitan ton Izolan korvan taakse tulevia Slovenian reissuja ajatellen, kiitos. :)

 • Reply Heidi / Maailman äärellä tiistai, kesäkuu 20, 2017 at 14:28

  Piran kuulostaa ja näyttää kivalta. Vähän tulee sama fiilis joistain kuvistasi, kuin Sisilian Syracusasta, jossa olin juuri alkukesästä. Ja Ellin vinkki Izolasta myös hyvä – ehkäpä nämä paikat voisikin yhdistää samalle lomalle. Pitääkin ruveta kattelee, miten kalliita ne majoitukset siellä siis on…

 • Reply Anna K. torstai, kesäkuu 22, 2017 at 16:14

  Piran muuten oli joitain vuosia sitten ihan valmismatkakohteena, oisko ollut Aurinkomatkat ja aikaakin kulunut ehkäpä kymmenisen vuotta. Eli on siellä ainakin muutama Pentti käynyt.
  Mä olen ajanut tästä vain ohi matkalla Ljubljanasta Rovinjiin, Kroatian puolelle. Sun kuvien perusteella kannattais kyllä joskus käydä, kaunista!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 24, 2017 at 12:20

   Jaaha, enpäs tiennytkään! Tulee sen verran harvoin valmismatkoja selattua, ettei ole niiden tarjonnasta viime vuosilta harmainta aavistusta. Hauska fakta!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, kesäkuu 22, 2017 at 19:27

  MYYTY! :D Tosi kivan oloinen mesta! Mun elokuu näyttää paperilla todella kaoottiselta matkasuunnitelmien puolesta kun en osaa päättää järkevintä reittiä mun eurooppa reissulle :D Tää voisi kyllä olla kiva pieni lisä :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 24, 2017 at 12:23

   Jes! :D Oikeasti harkitse, jos näillä suunnilla liikut. Toisaalta elokuu on Piranissa varmaan pahin ruuhkakuukausi…

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä perjantai, kesäkuu 23, 2017 at 00:24

  Kuulostaa ja näyttää sellaiselta, että viihtyisin hyvin päivän :) Täytyykin tutkia karttaa ja etäisyyksiä tarkemmin omien reissujen osalta, että milloin tuonne voisi piipahtaa :)

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle perjantai, kesäkuu 23, 2017 at 07:57

  Tuo rantakatu ravintoloineen näyttää juuri sellaiselta, että olisin valmis maksamaan vähän enemmän ja syömään sitä keskinkertaista ruokaa, että voisin vain nauttia fiiliksestä. Ehkä seuraavana päivänä menisin sitten tuonne sinun suosittelemaasi ravintolaan, kun sataa vettä. :D Piran oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta täytyy painaa se mieleen!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 24, 2017 at 12:28

   Välillä se on juurikin niin, että voi vähän tinkiä ruoan laadusta, jos tunnelma muuten on kohdillaan. :)

 • Reply Travelloverin Annika perjantai, kesäkuu 23, 2017 at 19:13

  Ehkä sait parhaat palat Pirania juurikin päiväretkellä. Olen itse ollut siellä vuosia sitten, ja majoitus jossain siinä kyliltä johonkin suuntaan, ei ollut mikään elämys. Parasta oli juurikin tuo minikeskusta ja Andy Warhollik näyttely. Mutta samanlaista idyllifiilistä ei jäänyt. Taisi olla myöhäisempi kesä ja enemmän turistimeininkiä. Mutta Slovenia <3 Se vaan on!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 24, 2017 at 12:34

   Oikeasti? Höh. No näihin fiiliksiin vaikuttaa kyllä aina niin moni asia. En mäkään Piraniin myöhemmin kesällä menisi, oli nyt jo melko täynnä (italialaisia) turreja. Mutta Slovenia, kyllä. <3

  Leave a Reply