Suomen suurin matkablogiyhteisö

Einari Eettinen vai Pertsa Perustuhlari? Matkailla voi monella tavalla

maanantai, kesäkuu 12, 2017

Sokos Hotels haastoi meidät Rantapallon bloggaajat kertomaan vastuullisuusvinkkejä hotellimatkailuun liittyen. Matkailla voi nimittäin monella tavalla. Esimerkiksi Einari Eettisenä tai Pertsa Perustuhlarina.

Einari Eettinen ja Pertsa Perustuhlari ovat molemmat päättäneet lähteä kotikulmiltaan Jumalan Selän Takaa kohti suurta maailmaa ja sen hotellitarjontaa.

Pertsa Perustuhlari: Hotellinvaraussivustolle klik, ja ensimmäinen vastaan tullut hotelli varattu.   Mitä ökympi, sen parempi. Raha saa haista. Helppoa kuin heinänteko! Mikä ihmeen Green Key? Ihan sama, ei tehdä tästä liian vaikeaa.

Einari Eettinen: Jaa-a, hotellivalinnan aika. Kaupungissa on lukuisia hotelleja, ja osalla niistä on ympäristösertifikaatti. Jos laatu on sama, valitsen vihreän vaihtoehdon.

Hilton Tallinn Park hotelli Tallinna spa

Pertsa Perustuhlari: Montako kertaa kehtaan pyytää huonesiivousta kahden vuorokauden aikana? Jonkunhan se täytyy tämän talon siivoojat työllistää.

Einari Eettinen: Löytyisiköhän joku lappu oveen roikkumaan, etteivät suotta siivoaisi huonetta, kun ei sotkuakaan ole syntynyt? Puhtaat pyyhkeet jääköön ainakin naulaan roikkumaan, ettei niitä turhaan viedä pesuun.

Pertsa Perustuhlari: Aika lähteä illalliselle. Taksiiii!

Einari Eettinen: Löytäisinkö ravintolan kävelymatkan päästä, tai olisiko hotellilla vuokrata pyörää illaksi? Ehkä sähköskootteri?

Slovenian viinialue Goriska Brda

Pertsa Perustuhlari: Mistähän sitä kuussa viljeltyä ja viidesti maapallon ympäri lennätettyä viiniä mahtaisi löytyä? On kuulemma hyvää, pakko saada maistaa! Ja postata kuva Instaan, tietenkin.

Einari Eettinen: Mieluiten kotimaista, mutta vähintään lähellä tuotettua.

Pertsa Perustuhlari: Syömäänhän tänne aamiaisbuffaan on tultu – tasan tarkkaan lappaan lautaselle kaikkea mitä löytyy. En mä näistä oliiveista ole koskaan tykännyt, mutta otan nyt niitäkin. Rahoille vastinetta! Kerrankos sitä hotelliaamiaisella ollaan. Ja roskikset on keksitty.

Eettinen Einari: Nälkä! Taidan kuitenkin aloittaa rauhallisesti ja ottaa aamiaisbuffasta sopivan määrän lautaselle. Ainahan sitä saa lisää.

Hilton Tallinn Park hotelli Tallinna aamianenStrahovin luostari ja hotelli Prahassa

No mitäs sanot – oletko Pertsa vai Einari?

Jos Pertsan käytös vastasi kulutustottumuksiasi, saatoit tuntea pienen pistoksen rinnassasi.

Jos taas Einarin käytös kuulosti tutummalta, niin kas tässä, välineet sädekehäsi kiillottamiseksi. Olet sen ansainnut!

Mitä itseeni tulee, niin olen jotain Pertsan ja Einarin väliltä. En ole mikään ekopyhimys, joka automaattisesti huomioi vihreät arvot ja vastuullisuuden tekemisissään. Olen kuitenkin hyvin tietoinen niiden tärkeydestä ja pyrin aina valitsemaan vastuullisemman vaihtoehdon, kun se on mahdollista.

Joskus se onnistuu, joskus jää pelkäksi pyrkimykseksi. Ja totuuden nimissä: silloin kun se on tehty helpoksi, se onnistuu todennäköisemmin.

Ja sehän on aivan parasta, kun vastuulliset valinnat on tehty helpoiksi. Tarvitsee tehdä vain jotain hyvin pientä, tai usein vain jättää jotain tekemättä, jotta toimisi vastuullisesti.

Omat vinkkini vastuulliseen hotellimatkailuun:

 • Valitset kahdesta saman tason hotellista sen, jolla on ympäristösertifikaatti. → Merkittävin ympäristötekosi lomasi aikana!
 • Älä harhaudu all-inclusive-lomalle. → Paikalliset ravintoloitsijat ja muut yrittäjät eivät saa osuuttaan lomabudjetistasi.
 • Varo viherpesua. → Rahanpesun me tunnemmekin, mutta entäs viherpesun? Ekologisuus on trendikästä. Suomessa voit luottaa ympäristösertifikaatin saaneisiin tahoihin, mutta ulkomailla pidä tuntosarvesi pystyssä. Ekologisuutta saatetaan liioitella turistien houkuttelemiseksi.
 • Jätät hotellilla pyyhkeen naulaan ja käytät uudestaan. → Säästät 15 litraa vettä (määrä, joka yhden pyyhkeen pesemiseen keskimäärin kuluu).
 • Ravintolassa suosi kotimaista tai lähellä tuotettua. → Haukilihapullat vai pallokalanaivopyree?
 • Tarvitseko todella ilmastointia? → Ilmastointilaite on varsinainen sähkösyöppö (terveisin Kiinassa jokaisesta ilmastointilaitteen henkäyksestä mannaa maksanut).
 • Meillä on Suomessa maailman paras hanavesi. → Yksikin syy, miksi ostaisit pullotettua?
 • Ota ruokaa kerrallaan sen verran, kuin jaksat syödä. → Vähentää ruokahävikkiä. EU:ssa lähes kolmannes elintarvikkeista menee hukkaan tai jätteeksi joka vuosi, järkyttävää!

Kuvassa melko vastuulliset bloggaajat juomassa taatusti vastuullisia viinejä Sokos Hotellien ja Rantapallon järjestämässä blogi-illassa. (Maaritin Pää Pilvissä -blogi löytyy täältä.)

 Kuva: Inka Khanji / Rantapallo

Astetta vastuullisempi hotellimatkailu ei kuulosta kovin työläältä tai vaikealta, eihän? Tuleeko mieleen vielä  muita yksinkertaisia vinkkejä?

Pienin askelin liikkeelle kohti vastuullisempaa ja vihreämpää hotellimatkailua!

Osallistun tällä kirjoituksella Sokos Hotellien ja S-ryhmän ravintoloiden järjestämään kirjoituskilpailuun vastuullisesta matkailusta.

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Sunna tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 12:10

  En oo ihan varma, kuinka hyvin pallokalanaivopyree uppoaisi nassuun…

  Loistava ja hauska postaus! Tosin pa reppuhippi ei kovin usein pääse edes aamiaisbuffan huomiin, nyyh. Falafel pitää syödä kokonaan, kerta siitä on maksettu.

  Sitten, kun pääsee työelämään, niin pitää muistaa tämä köyhäily ja luonnonsäästäminen eikä hullaantua nollista numeroin perässä pankkitilillä! :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 13:05

   Kiitos Sunna!

   Aamiaisbuffa on kyllä luksusta, silloin kun sinne pääsee. Välillä joutuu itse kokkailemaan, tai juoksemaan johonkin kahvilaan. :)

   Ja joo, sitä työelämään pääsyä odotellessa. Alkaa itse kullekin tämä opintotukielämä riittämään! Koitetaan olla hullaantumatta ja pitää vastuullisuusasiat mielessä. Silloinkin, kun ei olisi pakko. ;)

 • Reply Inka tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 21:15

  Haha, ihan huikea setti Meri, ja viihteellisyyden lisäksi myös huippuhyviä vinkkejä, jes!!

  Täällä just suunnittelen huomista hotelliaamiaisbuffaa, ja aattelin kyllä lapata lautasen täyteen. Ja syyä sen tyhjäksi. Tunnistan itseni aikamoiseksi ekojeesustelijaksi mitä omiin matkoihin tulee, mutta kait se on parempi niin.. Välillä tulee kyllä lipsuttua, ja otan ihan reilusti siivouksen huoneeseen joka päivä. Ehkä siinä vois parantaa vielä, mutta toisaalta vastapedattu sänky on niin mahtava!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 00:03

   Mä oon kyllä just se Pertsa, jolla jää puolet aamiaisjutuista helposti syömättä. Mutta muissa asioissa yritän kyllä tsempata, ja jatkossa tossakin! Kaikilla meillä on akilleen kantapäämme, mutta eiköhän tärkeintä ole se, että on suuret linjat kunnossa. Mä kannatan hotelleihin lappuja, joissa pyydetään vain petaamaan sänky, mutta jättämään muut siivoukset tekemättä! :-D

 • Reply Kthetraveller tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 21:34

  Oikein hauska kirjoitus! Meikkis on oikea sekoitus, mutta valitettavasti menen hieman tuonne Pertsa Perustuhlarin puolelle hieman enemmän. Ruokaa otan buffetista siihen malliin lautaselle, ettei tähteitä jää. Pyyhkeet pysyy naulassa, elleivät ole likastuneet ja hotellista ja päivästä riippuen Do not Disturb pysyy iltasella Turndown servicen aikaan ovessa. Mutta mutta, kyllä minä surutta käytän välillä iltapalveluja ja illallistan hotellien loungeissa + käytän henkilökunnan palveluita. Lattiapyyhekin vaihdatetaan päivittäin ja ah, kyllä privaattikuljetus kentältä hotellille on ihanaa.

  Mutta hei, ollaan me sentään tuolla reissatessa julkisia kulkuvälineitä suosivia ihmisiä, joten pikku pojo siitä meille, juuhan? ;)

  Tsemppiä kirjoitusskabaan. Sun postauksessa on voittaja-ainesta!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 00:06

   Kiitos K! En ole itsekään mikään pyhimys näissä ekoasioissa, enkä todellakaan pysty noudattamaan kaikkea, mitä tähän kirjasin. Tärkeintä on kuitenkin se, että nää jutut on edes vähän siellä takaraivossa – silloin tulee varmasti tehtyä vähän vastuullisempia valintoja ihan huomaamattakin. :) Kyllä hotelleissa saa ja pitääkin nauttia! Ja tinkii sitten niistä asioista, joista pystyy. :)

   Ja julkiset kulkuvälineet ehdottomasti kunniaan!

 • Reply Jenna / Huge passion for life tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 22:01

  Siis tuo Inkan yllä käyttämä termi ekojeesustelu oikein kruunasi tämän postauksen. Tosi hyviä vinkkejä! Aamiaisbuffassa voisin itse vielä vähän parantaa. Aina tulee hamstrattua vähän liikaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 00:07

   Kuule sama viha Rahikaisella… On niin vaikea hillitä itseään, kun kaikki herkut on nenän edessä odottamassa ottajaansa.

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 08:51

  Ekojeesustelija täälläki terve! Nauroin ehkä ääneen lukiessa :D
  Pakko kyllä myöntää, että parantamisen varaa olis itellä niin monella saralla. Reissussa monesti ei jaksa keskittyä tuollaisiin ”epäolennaisuuksiin” kuin pyyhkeiden vaihtoon, taksikyyteihin tai suihkussa veden lorottamiseen, koska lomalla pitää pelkästään nauttia siitä olennaisesta, eli pää tyhyjäksi fiksuista ajatuksista :D
  Vois ehkä ottaa kesäreissuilla asiaksi ottaa korvan taakse sellanen pikkunen lista, onnistuiko kestävän matkailun ajattelu omalla matkalla. Vähän samaan tyyliin, kuin paljonko maksaa tietynlainen reissu.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 09:21

   Toi ois muuten hyvä! Ja postausta kehiin sitten. ;) Kuten sanoinkin toisessa kommentissa, niin lomalla saa ja pitää nauttia. Mutta ainakin voi aloittaa huomioimalla sellaisia ihan pieniä vastuullisuusjuttuja. Ehkä niistä tulee sitten hiljalleen automaattisia… Ja kiva kuitenkin, että monet hotellit on tehneet jo suurimman osan työstä meidän puolesta, kuten tuolla blogi-illassa kuultiin.

 • Reply Susanna lauantai, kesäkuu 17, 2017 at 01:15

  Olen majoittunut useita kertoja Green Key sertifikaatin omaaviin hotelleihin, mutta en kuitenkaan enää jatkossa aio majoittua hotelleihin joissa huijataan ja tehdään myös niin että jätetään toisten, edellisten turistien likaiset pyyhkeet uusille asiakkaille. En vaadi siivousta läheskään päivittäin, mutta ei ole kiva löytää ruskeaa tai veristä pyyhettä tervetuliaisena. No omat viimeaikaiset kokemukseni nyt on Itävallasta ja Italiasta lähinnä. On tullut myös huomattua se että vaikka tukisi ”paikallista” ravintolaa, se ei välttämättä olekkaan paikallinen. On suuria järjestösukuja jotka omistavat majoituksia ja paljon muutakin, jolloin rahat ei mene vain yhdelle paikalliselle perheelle kuten saattaisi aluksi luulla. He myös ratsastavat noilla green key -merkinnöillä, mutta eivät kuitenkaan noudata niitä kunnolla ja tarjoavat likaisia pyyhkeitä. Paljon muutakin on tehty kuten huijattu rahoja. Mutta varmasti on oikeita, aitoja ekohotelleja joita voi suositella, noissa ei ollutkaan kyse ekohotelleista vaan ketjusta jolla tuo green key merkki.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 18, 2017 at 21:35

   Harmi, jos sulla on ollut huonoja kokemuksia… Green Key -kriteerien täyttymistä kuitenkin varmasti valvotaan, joten kuulostaa oudolta. Vaikka tietenkin joukkoon varmasti mahtuu niitäkin tapauksia, jotka yrittävät luistaa vastuusta ja ratsastaa merkin tuoman statuksen turvin.

 • Reply Lotta | Watia.fi sunnuntai, kesäkuu 18, 2017 at 23:49

  Hauska postaus! :-) Itsekin sanoisin olevan jotain tuolta väliltä – kaikessa en välttämättä osaa tai kykene ottamaan vastuullisinta vaihtoehtoa, vaikka pyrkimys pääasiallisesti siihen olisikin. Nykyään on kyllä tehty hotellissa onneksi aika helpoksi vihreiden arvojen noudattaminen just noilla lapuilla yms. Mut sit välillä tulee esim. Japanissa vastaan semmosia paikkoja, et vaikka kuinka jättäisin lapun oveen tai tyynylle sekä pyyhkeet naulaan, on ne silti vaihdettu. Vähintään erikoinen toimintatapa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:19

   Joo, Aasiassa vastuullisuuteen pyrkiminen on itse asiassa usein aika vaikeaa. Kulutuskulttuuri on niin vahva! Mutta baby steps…

 • Reply Karoliina / From Karoliina maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 07:43

  Mä varmasti olen kanssa jotain tuolta väliltä, parhaani yritän mutta välillä lipsuu. Huoneen pidän hotellissa aina do not disturb -tilassa, en halua ketään sinne huseeraamaan mun loman aikana, enhän mä kotonakaan parin päivän välein vaihda pyyhkeitä tai lakanoita. Ja all inclusive -hotelleja kartan kuin ruttoa, ja yritän tätä toitottaa muillekin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:21

   Sama, all iclusive ei oo kyllä yhtään mun juttu, eikä pitäisi olla kenenkään muunkaan. Enkä halua edes kuvitella sitä ruokajätteen määrää, mikä niissä paikoissa syntyy.

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 10:15

  Hauskasti kirjoitettu tärkeästä asiasta! Näistä esimerkeistä toimin enemmän Einarin lailla, vaikka en koekaan olevani kovin suuri ekostelija. Siivousta en ota, jos ei oo kovin likaista (viikkokin samassa huoneessa menee siivoamatta, niin kuin kotonakin) ja pyyhkeet käyn vaihtamassa tarvittaessa erikseen. Tykkään liikkua jalkaisin ja pyrin syömään kaiken minkä lautaselleni otan – ja aamiaisella se on yleensä todella vähän kun en aamuisin paljoakaan syö. Mutta sertifikaattien syynäminen ei ole tuttua ja ilmastointia käytän kuumissa kohteissa aivan liikaa…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:24

   Ai niin, muistan Pingistä nää sun aamusyömättömyydet. :-) Munkin täytyisi jatkossa ottaa sertifikaatit tarkemmin silmän alle hotellivalintoja tehdessä!

 • Reply Heli / Heli voyage maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 16:48

  Tärkeää asiaa hauskassa muodossa. Hyvä, Meri!
  Hotellien ekosertifikaatteja en muista tsekkailleeni, ja piston tunsin sydämessä kun tänne postaukseen klikkasin. Onneksi huomasin olevani useammassa kohdassa Einari kuin Pertsa!
  Päivittäinen hotellisiivous on toki ylellisyys josta nautin, ihanaa kun joku toinen petaa sängyn ja vie roskat pois. Mutta lakanoita ja pyyhkeitä en pyydä päivittäin vaihtamaan. (Onneksi siis suurimmassa osassa käymistäni hotelleista se toimii niin päin että päivittäistä liinavaatteiden vaihtoa pitää pyytää eikä erikseen kieltää.) Pitää jatkossa vielä muistaa noi ekosertifikaatit….

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:27

   Sama täällä, niitä olisi hyvä tarkastella tarkemmin. Tähän mennessä se on usein hotellinetsimishuumassa unohtunut. :(

 • Reply Terhi/Fammo matkalla maanantai, kesäkuu 19, 2017 at 17:53

  Tuskinpa meistä monestakaan on kunnon Einariksi, kun ollaan lomalla niin halutaan vähän nauttiakin. Esimerkiksi tuo siivous vaan on niin ihanaa, ei tarvitse ihse aina korjata muiden jälkiä. Sen sijaan buffettin ruokahävikit kiusaavat minuakin. Miksei voi ottaa vain vähän ja lisää jos maistuu.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:28

   Totta, kyllä nauttiakin pitää! Ei pidä liian ryppyotsainen olla tässäkään asiassa. Mutta pieniä tekoja, sekin jo auttaa!

 • Reply Veera tiistai, kesäkuu 20, 2017 at 10:08

  Mä olen ehkä vähän lähempänä Einaria jo valmiiksi, vaikka silti löytyisi vieläkin parannettavaa. Ekosertifikaatit oli sellainen juttu, jota en ole edes tajunnut katsoa ja siivouskieltoakin voisin harrastaa vähän useammin, kun onhan se nyt ärsyttävää koko aika pyyhkeitä vaihdella.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 12:29

   Onhan se toisaalta ihanaa saada aina uudet pyyhkeet, mutta toisaalta niin turhaa, kun vähän tarkemmin miettii. Ja hei hyvä sinä vastuullinen matkailija! :)

 • Reply Sofia torstai, kesäkuu 22, 2017 at 16:58

  Itsekin sijoitun jonnekin Einarin ja Pertsan välimaastoon. Lomailen kyllä mielelläni ns. ”arjen yläpuolella”, mutta vältän ruokahävikkiä ja ripustan vain kertaalleen käytetyt pyyhkeet telineelle kuivumaan. Hotellia valitessa en ole koskaan huomannut kiinnittää ekologisuuteen huomiota, vaan aika pitkälti hinta-laatu-budjettisuhteella on hotelli valittu. Minusta tuntuu, että viime vuosina hotellit (erityisesti ne isommat) ovat alkaneet kiinnittää huomiota ympäristöasioihin ja mahdollistavat ainakin jonkin verran käyttäjälleen eko-mahdollisuuksia. Hyvä ja ajankohtainen postaus!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 24, 2017 at 12:23

   Juuri näin! Hotelleillahan ne isoimmat langat on käsissään ekologisuuden ja vastuullisuuden suhteen. On aina kiva, kun voi sitten itse hotellissa tehdä niitä pieniä hyviä tekoja. :)

 • Reply Rosita / Matkaopas Vapauteen perjantai, kesäkuu 23, 2017 at 10:22

  Heippa! Täällä yks Einari :D En ehkä siinä mielessä, että selvittäisin aina reissun ekologisuustekijät vimpan päälle, vaan että ylipäätään vältän törsäilyä. Omatunto, ympäristö ja lompakko kiittävät yhteen ääneen ja matkat jatkuvat pidempään! Joskus vähän nolottaakin sanoa vaikka hotellisiivoojille, että vesipullot ja pikakahveet tänne, kiitos, mutta siivoomiset voitte unohtaa. Ihan sama, nolompaa olisi antaa pyyhkeet ja lakanat pesuun päivittäin… :P (Vaikka harvoin tuleekin majoituttua paikoissa, joissa jokapäiväistä siivousta tarjotaan..)
  Itselläni myös julkiset kulkupelit ja ruokahävikin välttäminen aika itsestäänselvyyksiä. Se on myös osa budjetilla matkaamista, joka on itselläni tärkeempää kuin just tuo ekosertifikaatien tarkastelu. Paikallisen ja pienimuotoisen yrittäjyyden suosiminen on lähellä sydäntä. Yksinkertaisuus ja ihmisläheisyys mieluummin kuin kasvottomat ketjut. Aamupalabuffaan on toki kiva välillä päästä, mutta sielläkin otetaan se mitä syyään :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 24, 2017 at 12:31

   Ihana Einari! Pystyisipä itsekin venyttyä kaikkeen tuohon… Tuo pienyrittäjyyden tukeminen on kyllä asia, joka on mullekin tärkeä. Sitä tulee onneksi tehtyäkin lähes aina, kun tulee valinta kahden vaihtoehdon välillä vastaan.

 • Reply Kaisa perjantai, kesäkuu 23, 2017 at 15:43

  Hauska vertailu! Tärkeintä ympäristön kannalta ajatellen on kuitenkin matkustustapa – lähelle ja lihasvoimin on parempi kuin kauas lentokoneella :)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, kesäkuu 25, 2017 at 07:40

  Hauskasti kirjoitettu! Ja tuli ihan hyvä mieli siinä mielessä, että aina sitä itseään soimaa, että voisi tehdä jotakin vieläkin enemmän, mutta tämän mukaan olen kyllä Einari. Ja yritän samalla lapsellekin selittää miksi tehdään jotakin tietyllä tavalla. Varsinkin täällä pallon toisella laidalla hirvittää kuinka vahvoja kaikki pesuaineet joita siivouksessa ja pyykätessä käytetään. Väkisinkin hotellissa miettii, että en tarvi joka päivälle sitä puhdasta pyyhettä kun taas on olleet kunnon valkaisuaineet käytössä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 27, 2017 at 11:12

   Joo huh, Suomessa ollaan kyllä suhteellisen varovaisia pesuaineiden ja muiden käytössä moniin maihin verrattuna! Ja kun miettii, paljonko kemikaaleja käytetään päivittäin maailman hotellipyykkien pesemiseen…

  Leave a Reply