Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksei (lähes) kukaan kertonut minulle Sloveniasta

torstai, toukokuu 11, 2017

Kenties varhaisdementia on alkanut jo nakertaa tietä elämääni ja muistii alkaa pätkiä pahemman kerran, mutta matkablogeja melko ahkerasti seuraavana henkilönäkään en muista lukeneeni Sloveniasta mitenkään liikaa.

Miksi?

Syy sille, että Slovenia jotenkin yllätti minut niin kokonaisvaltaisesti, lienee se, ettei siitä etenkään matkablogikuplan ulkopuolella loppujen lopuksi kovin paljon huudella.

Milloin viimeksi muistat jonkun käyneen Sloveniassa, tai suositelleen sitä sinulle kohteena? Jos jaat kohtaloni ja olet ollut Slovenia-pimennössä,  niin sanon nyt sinulle:

Lähde Sloveniaan. Et pety.

Vai kelpaisivatko tällaiset maisemat?

Pienessä maassa on helppo huristella autolla kohteesta seuraavaan, ja mekin saimme puristettua muutamaan hassuun päivään aktiviteettiloman Bovecissa, viinintäyteisen vapun Brdassa ja siihen väliin vielä pikavisiitin merenrantakaupunki Piranissa.

Pari ensimmäistä päivää jatkunut ajoittainen rankkasade meinasi lannistaa minut, mutta sääpettymyksen (ja ukkospilvien) sumentamien silmienikin läpi näin Slovenian kauneuden. Ja olipahan syy käyttää uutta sadetakkia.

Tässä alla olevassa kuvassakin sataa muuten kuin este… siis kaatamalla. Hymy lavastettu.

Miksi Slovenia ei ole juttu suomalaisille? Onko kyse maan tuntemattomuudesta vai suorien lentojen puutteesta? Painaako Jugoslavian historia vielä vaakakupissa?

No, tuskin ainakaan jälkimmäisestä on kyse. Sloveniaa ei voi millään verrata esimerkiksi Serbiaan. Slovenia näytti Serbian rapistamilla verkkokalvoillani paratiisilta.

Tykästyin ja ihastuin. Ihan varmasti tulen palaamaan Sloveniaan. Sieltä jäi ihania muistoja (myös ei niin ihania, kuten se, kun sähköskootteri ei jaksanut ajaa meidät molemmat kyydissään mäkeä ylös ja lopputuloksena minä juosten työnsin pyörän selässä istuvan Arvon Herra Mathiaksen mäen päälle).

Sloveniasta on vielä niin paljon kerrottavaa.

Minun juttujani odotellessa voi Sloveniasta voi lukea ainakin Pöndekengissä-, Lähtöportti- ja Travellover-blogeista.

You Might Also Like

66 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, toukokuu 11, 2017 at 21:26

  Kerran puolivahingossa Ljubljanassa sadesäällä käyneenä voin sanoa ihastuneeni jo siihen! Ihan surkiaa kyllä kun ei ole suoria lentoja tuollaiseen helmikohteeseen, joka on kuin sekoitus Norjaa ja Italiaa maisemien puolesta. Pakko päästä. ”Harmi” vaan, kun Norja nyt sattuu olemaan meiltä helpommin saavutettavissa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 12, 2017 at 07:34

   Haha, Sloveniassa on toi hintataso ainakin vähän edullisempi kuin Norjassa! Me ei ehditty Ljublanaan ollenkaan, mutta moni on kehunut.

 • Reply Marjukka Katariina torstai, toukokuu 11, 2017 at 21:45

  Mulla taitaa olla ihan päinvastoin: tuntuu että omassa kaveri- ja tuttavapiirissä moni on käynyt Sloveniassa parin viime vuoden aikana! Itse en oo käynyt ainakaan vielä. Jotenkin oon ajatellut, ettei se ehkä olisi niin mielenkiintoinen paikka muihin Balkanin maihin verrattuna, mutta ehkä nää mielikuvat ovat vain jotain mun omaa kuvittelua. Ainakin maisemat näyttävät upeilta! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 12, 2017 at 07:35

   Ehkä tää on sitten vain mun henkilökohtainen Slovenia-tyhjiö? :D Maisemat olivat ihan huikeita, ja kieltämättä mäkin oon ennen jotenkin ajatellut, ettei Slovenia olisi mielenkiintoinen. Mutta kyllä vaan oli!

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja torstai, toukokuu 11, 2017 at 21:46

  Mäkin olen rakastunut ja kertonut! https://www.rantapallo.fi/duunireissaaja/?s=Slovenia

  Ja mikä parasta: Finnair lentää suoraan Helsingistä Ljubljanaan 8.4.–28.10.2017.

 • Reply Hanna/ Ranskatar reissaa torstai, toukokuu 11, 2017 at 21:54

  Mä olin viime elokuussa Sloveniassa ja musta tuntui, että joka toinen matkabloggaaja kävi siellä kans! Ehkä oli itse enemmän herkistynyt Slovenialle ja bongasi jutut paremmin, en tiedä :D Mutta olihan se upeiden maisemien maa ja Ljubljana oli symppis kaupunki :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 12, 2017 at 07:38

   Ehkä se pitää paikkansa, että siitä on kirjoitettu, mutta ne eivät ole mulle vaan jääneet mieleen. Tää meidän Slovenia-reissu olikin vähän pikapäätös kaiken säädön jälkeen, joten aiemmin en ollut edes ajatellut suuntaavani sinne. Nyt tulee Slovenia-kirjoituksia syynättyä varmaan sitäkin tarkemmin. :)

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle perjantai, toukokuu 12, 2017 at 08:21

  Ei munkaan mielestä Sloveniasta ole mitenkään liikaa juttua tullut vastaan, mutta melkein kaikki mitä olen siitä kuullut tai lukenut on ollut niin positiivista, että sinne on pakko päästä! Olen miettinyt, että se voisi olla kiva reissukohde syksylle. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 12, 2017 at 18:04

   Ainakin joku kanssani samaa mieltä! Varmasti toimii syksylläkin kohteena erinomaisesti. Mukavan monipuolinen maa, vaikka niin pieni onkin! Sopiva ripaus Balkan-tunnelmaa mutta silti tosi ei-balkanmainen, monesti tuli Itävalta tai Italia mieleen. Siinähän ne toki vieressä ovatkin.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA perjantai, toukokuu 12, 2017 at 09:03

  Ihan lemppari toi seitsemäs kuva, missä on toi joki, silta ja vuoristomaisema taustalla. Niin kaunis! Nyt on Slovenia pompsahtanut mun silmään monesta eri paikasta ja maa alkaa kyllä kiinnostamaan koko ajan enemmän ja enemmän. Pitäisköhän tehdä pieniä muutoksia kesäloman suhteen ja miettiä Sloveniaa yhtenä roadtripin kohteena myös, hmm! Pitääpä alkaa puntaroimaan uusia vaihtoehtoja.

 • Reply Sara|Sara's Fab Life perjantai, toukokuu 12, 2017 at 09:06

  Mulla on blogissa muistaakseni myöskin jotain sloveniasta mutta koulu reissut, joten vähän sen mukainen. Slovenia on suosikki maa euroopassa ja haluisin palata sinne ihan vapaa-ajalla. Piran oli nätti ja sitte Kjanska Göra oli kanssa ihan kivaa aluetta ja siellä myös ollut mäkihyppy kisoi sekä mäkihyppyhistoria huone ja me pääsimme katsomaan historiaan liittyvän videonkin. Ne postaukset on myös vähän vanhat, joten laatu ei ehkä siinä oo kovin hyvä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 12, 2017 at 18:07

   Täytyy käydä kurkkaamassa! Kjanska Görasta en ole kuullutkaan, tein Slovenia-taustatyöni ennen reissua aikamoisella pikakelauksella.

 • Reply tiatones perjantai, toukokuu 12, 2017 at 09:17

  Slovenia on hieno maa, jossa pääsee näkemään pienellä alueella tosi monenlaista maisemaa. Ihmiset on myös siellä tosi ystävällisiä ja puhuvat yleisesti hyvää englantia eli siinäkin mielessä on ihan kiva kohde suomalaiselle. Me oltiin viime syyskuussa Ljubljanassa ja Koperissa. Koperissa oli minusta tosi ihana vanhakaupunki ja se ainakin taitaa olla aika tuntematon ja aliarvostettu matkakohde. Käyntikohteita Sloveniassa riitti Alppien korkeuksista ja Bohinjin upeista järvimaisemista Adrianmeren rannalle. Ja tosiaan mekin lennettiin Ljubljanaan Finnairin suorilla lennoilla. :) https://www.rantapallo.fi/tiatones/category/slovenia/

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 12, 2017 at 22:28

   Oli tosiaan ihanan helppoa autoilla tuolla kohtuullisten välimatkojen takia. Ja Ljublanan haluan nähdä nyt, kun kaikki sitä kehuu. Kukaan ei oo sanonut siitä mitään huonoa!

 • Reply volyym perjantai, toukokuu 12, 2017 at 10:29

  Todellakin! Oon interraililla, ja käytiin poikaystävän kanssa vajaan viikon mutka Sloveniassa. Aivan ihana paikka! Bled ja Bohinj ❤️

 • Reply Lari perjantai, toukokuu 12, 2017 at 16:05

  Upeita kuvia! Noissa maisemissa kelpaa kyllä räpsiä kameralla.

  Minustakin tuntuu, että Slovenia on jäänyt rikollisen vähälle huomiolle, vaikka Balkan muuten onkin matkakohteena in tällä hetkellä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 12, 2017 at 22:30

   Kiitos. Joo, Balkan on kyllä älyttömässä huudossa ainakin omissa piireissäni. Kroatia nyt tietty etenkin, mutta myös Montenegro ja jopa Albania. Kukaan ei mene Serbiaan. :’D

 • Reply Emilia perjantai, toukokuu 12, 2017 at 20:30

  Ihanan näköistä! Olis niiiin kova hinku Balkanille, mutta ei se taida kesän lomasuunnitelmiin mahtua :(

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, toukokuu 12, 2017 at 22:31

   No ehkä ensi kesänä? Tää on se ikuisuusongelma, liikaa paikkoja, joita pitäisi nähdä. Ja aina liian vähän aikaa. :)

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, toukokuu 13, 2017 at 10:59

  No siis tuntuu, että täällä matkablogimaailmassa Slovenia on ihan täydellinen kohde, en muista lukeneeni yhtään pettynyttä juttua siitä! :D Täytynee kiilata se jonnekin tulevien Euroopan kohteiden kärkisijoille selvästi. Toi vuorimaisema! <3

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, toukokuu 13, 2017 at 17:23

   Totta! Mutta nyt Slovenialle kasaantuu paineita olla kaikille täydellinen. Milloinhan saadaan ensimmäinen pettynyt postaus? :D Kannattaa kyllä lähteä. <3

 • Reply Mika / Lähtöportti lauantai, toukokuu 13, 2017 at 20:11

  Sanon aina, että Slovenia on Euroopan aliarvostetuin matkailumaa. Melkein liian täydellinen ollakseen totta ja paikallisten ihmistenkin kanssa tulee poikkeuksellisen hyvin juttuun.

  Kiitos linkkauksesta! Mulla on toistaiseksi julkaistuna vasta tuo Ljubljana-juttu, mutta vanhalta reissulta on jossain välissä tarkoitus vielä kirjoittaa ainakin Predjaman linnasta, Postojnan luolista, Piranista ja Bled-järvestä. Haaveissa parin viikon reissu Sloveniaan, että saisi rauhassa kiertää kaikki parhaat kohteet läpi :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 16, 2017 at 09:25

   Tuo aliarvostettu-sana mullakin pyöri monesti noiden muutaman päivän aikana mielessä. Ihan huippu kohde! Kiva päästä lukemaan Postojnasta, olen lapsena siellä käynyt, mutta tällä reissulla jäi välistä. Toivottavasti saat jutut pian ulos. :)

 • Reply Reason for Season sunnuntai, toukokuu 14, 2017 at 22:25

  On ollut pitkään haavekohteiden listalla ja ties miten monta kertaa eri matkamessuilla on tullut notkuttua Slovenian ständillä… Mutta vieläkään en ole sinne asti päässyt :D. Näyttää kyllä niin kauniilta! Nauttisin tuollaisissa maisemissa niin kovasti <3.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 16, 2017 at 09:26

   Niin kyllä nauttisit! Sulla on jo hyvä alku, nyt ei tarvitse enää kuin saada itsensä raahattua paikan päälle. :D

 • Reply Suunnaton maanantai, toukokuu 15, 2017 at 07:19

  Mä olen joskus aikoinaan tehnyt Itävallasta päiväreissun Mariboriin. Sen jälkeen ja myös sen takia en ole Sloveniassa käynyt. Balkan on niin täynnä upeita ja kiinnostavia matkailumaita, että mieluummin valitsen aina uuden maan tsekattavaksi kuin palaan jo nähtyyn, vaikka esim. Bosnia on vienyt sydämeni.
  Sloveniaa pitäisi kyllä palata tutkimaan paremmin, koska päivässä siitä ei tosiaan kerennyt näkemään kuin ihan pintaraapaisun.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 16, 2017 at 09:27

   Mulla sama juttu, todella harvoin tulee ilman hyvää syytä palattua jo nähtyihin paikkoihin. Mutta tänne lähtisin kyllä uudestaan, tosin uusille seuduille silloin. Vaikka Soca-joelle palaisin kyllä mielelläni toistekin.

 • Reply Travelloverin Annika maanantai, toukokuu 15, 2017 at 07:31

  Sloveniahan on aivan helmi! Olen hehkutellut sitä niin paljon kuin olen kehdannut. :) Siellä on niin kaikkea, ja kuten itsekin sanoit, niin kompaktina koossa, että esimerkiksi viikossa ehtii todella paljon. Mutta ensi kerralla Brdaan omat skootterit! Aika nihkeää oli meno jyrkimmissä ylämäissä yksinkin. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 16, 2017 at 09:29

   Budjettimatkalaiset ilahtuivat ilmaisista sähköskoottereista, mutta olihan siinä pientä jännitystä tosiaan, hehe… Ja juoksuaskelia… Mutta tää on matkablogien parhautta, kuten nyt olen monesti sanonutkin, niin sun ja Miran blogikirjoitukset Sloveniasta jääneet erityisesti mieleen. Ja kun ymmärsin, ettemme ehdi Serbiasta parissa päivässä Montenegroon (olisi ollut tätäkin reissua tiukempi aikataulu), niin sieltä ne teidän kirjoituksenne ja Instagram-kuvanne pomppasivat jostain alitajunnasta mieleen. Onneksi! Paras maa!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, toukokuu 15, 2017 at 13:12

  Slovenia on kyllä ihana! Olen käynyt vain Ljubljanassa, Piranissa ja Koperissa (ja Portorozissa, mutta siitä en pitänyt) joten luontokohteet jäi välistä. Mun käynnistä on aikaa jo 6 vuotta, joten pitäisi käydä uudelleen – kun kerta suoria lentojakin on tarjolla!

 • Reply Miika / Scenic Road Hunters maanantai, toukokuu 15, 2017 at 15:25

  Nyt viime aikoina on jotain juttuja näkynyt Sloveniasta mutta aiemmin ollut ihan tuntematon. Road Trip -mahdollisuuksia olisi varmasti monia ja jos auton vuokraa vaikka jo Italiasta niin saa varmasti hyvän. Rantaviivaa ei kartan mukaan kauheesti ole.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 16, 2017 at 09:30

   Rantaviivaa on tosiaan vähän, mutta katsastamisen arvoinen. Italialaisiahan koko maa on täynnä. :) Tiet hyvässä kunnossa ja maisemat uskomattomat!

 • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi maanantai, toukokuu 15, 2017 at 16:12

  Et ole yksin – Slovenia on jäänyt ihan liiaksi hämärän peittoon minullakin. Odotan jo siksikinkovasti juttujasi!

 • Reply Viherjuuria maanantai, toukokuu 15, 2017 at 22:17

  Hyvänen aika, mä en ole varmaan ikinä lukenut mitään Sloveniasta! Näyttää ja kuulostaa tosi kivalta paikalta. Suorien lentojen puute on kyllä varmasti syy, ettei maata kuumotella. Mutta näiden kuvien perusteella syytä olisi :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 16, 2017 at 09:32

   Slovenia-tietoisuus leviää! :) Suorien lentojen (aiempi) puuttuminen on varmasti yksi iso syy. Jännä silti, onhan Slovenia maantieteellisesti kuitenkin niin Keski-Euroopassa ja Italiasta ja Itävallasta helposti saavutettavissa.

 • Reply Sandra tiistai, toukokuu 16, 2017 at 05:22

  Slovenia tuntuu olevan nouseva kohde. Olen kuullut siitä kovasti kehuja niiltä, jotka ovat siellä käyneet. Kuvien perusteella vaikutti ihanalta. Varmasti suorien lentojen puute on se juttu, sillä hekin, joiden tiedän siellä käyneen, ovat menneet sinne jonkin toisen reissun yhteydessä.

  Eiköhän tuokin lentoasia korjaannut ajan kanssa.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia tiistai, toukokuu 16, 2017 at 16:17

  Hienoja kuvia ja kohteita, ja kyllä, kelpaisi!

  Mulle henk koht kaikki Itä-Euroopan maat yhteen niputettuina on olleet ankeita ja harmaita, eli ihan kamala lapsuudesta opittu ajatusmalli. Vasta viime syksynä, kun ajettiin Via Balticaa Itävaltaan ja Unkariin aukesi silmät sen suhteen, että siinä välillä on paljon nähtävää eikä suinkaan pelkkää ankeutta. (En yritä esittää että Itävalta olisi itäblokkia, mutta nuo kaksi maata olivat ne meidän pääkohteet.) Nyt kyllä tekee mieli tutustua paremmin kaikkeen mitä löytyy Saksasta itäänpäin.

  Tuo on ihan totta ettei noista maista tiedä juuri mitään. Olen käynyt lapsena Jugoslaviassa, nykyisessä Kroatiassa ja retkellä Postojnan tippukiviluolissa eli juurikin tuolla Sloveniassa, mutta siinä kaikki mitä oikeastaan tiesin Sloveniasta. Suorat lennot Ljubljanaan on hieno juttu!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 16, 2017 at 17:22

   Suorat lennot tulevat varmasti nostattamaan suomalaistenkin tietoutta Slovenian ainutlaatuisuudesta! Siellä päin tosiaan on vaikka mitä, mutta kyllähän Itä- ja Kaakkois-Euroopan maista monesti tulee ensimmäisenä mieleen se harmaa ankeus, minkä mainitsit.

 • Reply Stacy Siivonen keskiviikko, toukokuu 17, 2017 at 19:14

  Minulta et ole lukenut Sloveniasta, koska en ole siellä käynyt. Se ei johdu mistään erityisestä pimennosta, en ole vain joka paikkaan ehtinyt. Esimerkiksi Around the Baltic Sea -haaste piti minut Itämeren piirissä ja sen lisäksi olen reissannut ahkerasti Suomessa.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, toukokuu 18, 2017 at 20:27

  Slovenia kyllä kiinnostaa ^_^ Kiva että jaoit sieltä fiilikset ja kehoituksen mennä :D Jään oottamaan jatkoa innolla :)

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, toukokuu 20, 2017 at 09:40

  Voi kyllä, on niin kovin erinäköistä kun olen kuvitellut Slovenian olevan! Sieltä välillä tulee juttuja vastaan, mutta ne on lähinnä Ljubljanasta. Pääkaupungin ulkopuolelta löytyy hirmu vähän mitään! Mut kyllä, voisin lähteä! Ehkä vielä joskus. :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 22, 2017 at 15:18

   Ljubljanasta on saanut sentään jotain lukea! Ja se taas on minulla nyt vielä käymättä. Seuraavaksi.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, toukokuu 20, 2017 at 11:08

  No maisemat ainakin on upeat! Jostain syystä Slovenia ei ole se ensimmäisenä mielessä oleva Euroopan matkakohde, ehkä se tarvitsisi jonkun syyn miksi pistäytyä siellä. Mutta en missään nimessä vastaankaan laittaisi jos mahdollisuus matkaan tulisi.

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, toukokuu 20, 2017 at 20:44

  Sloveniasta tulee mieleen Pöndekenkien Mira :) Ehdotin viime kesänä miehelle, että oltais tehty viikonloppureissu Ljubljanaan, mutta kun hän ei innostunut, jten jäi reissu tekemättä. Jonain päivänä haluan tuonne lähteä, vaikka sitten yksin.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net lauantai, toukokuu 20, 2017 at 21:12

  Sloveniasta on kuulunut niin paljon hyvää, että näitä maisemia katsellessa alkaa ajatus harhautua lippukaupan sivuille väkisinkin. Kyllä voisin noissa maisemissa vähän käydä trekkaamassa ja viinejä maistelemassa. En tulisi pettymään, tiedän sen jo nyt.

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä lauantai, toukokuu 20, 2017 at 23:30

  Pikaisella työreissulla Bled-Kranj-akselilla piipahtanut kerran. Aihetta olisi kyllä pidemmällekin retkelle. Hiihtomaajoukkue oli viime syksynä ekan kerran leirillä Planicassa ja sieltä tuli kanssa kyllä monta kehua myös. Mutta niin, niin monta kivaa paikkaa ja niin rajallista aikaa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 22, 2017 at 15:20

   Joo, työreissut on siitä vaarallisia, että paikat jäävät sitten mieleen kummittelemaan ja joskus on pakko päästä takaisin. Bled olisi kiva nähdä.

 • Reply Simo sunnuntai, toukokuu 21, 2017 at 00:45

  Me oltiin viime vuonna Balkanilla ja roadtrip-reittii pyöritellessä Slovenia pyöri aika pitkään messissä mukana. Se ois ollu yhden, max kahden yön takia semmone 12h ajamista lisää niin ei sitte lopulta raaskinut. :D Mutta vielä joskus!

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, toukokuu 21, 2017 at 14:55

  Sloveniassa on vielä aivan parasta ihmiset! Olen viettänyt yhden parhaista pelireissuista Ljulbjanassa paikallisen tyttöporukan kanssa, kun vietimme vapaa-ajan porukalla ympäri kaupunkia. Oli hienoa, kun he veivät meitä paikallisten suosimiin paikkoihin ja muutenkin nähtiin kaupunkia hieman erilaisesta kuin pelkästä turistivinkkelistä. Lisäksi Ljulbjanasta voi tehdä helposti retkiä esim Postojna Cavesille tai Bledin järvelle.

  Itse asiassa olen vakavissani miettinyt, että seuraava huvilan vuokraus voisi olla jossakin päin Sloveniaa, sillä todella monipuolisesta ja upeasta maasta on kysymys!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 22, 2017 at 15:22

   Huvila Sloveniassa kuulostaa todella hyvältä! Meillä jäi paikalliskontaktit aika minimiin, mutta uskon sanaasi tässä.

  Leave a Reply