Suomen suurin matkablogiyhteisö

Majoitusvaikeuksia Romaniassa, rajani ne mullakin on

sunnuntai, huhtikuu 16, 2017

Ehdin jo ottaa pienenä loukkauksena sen, kun kanssani samalla bussilla Belgradista Timisoaraan matkustanut meksikolainen kysyi, oonko ennen yöpynyt hostellissa. Siis minä, kovissa hostelliliemissä keitetty vanha reissuruuna, en olisi yöpynyt hostelleissa? Mitä se oikein ajatteli. Moukka.

Mutta myönnän: uudenkarheaa Samsonitea perässä vetäessäni ja suoraan toimistovaatteissa matkaan lähteneenä en varustukseni osalta ollut ehkä kovin hostelliuskottava.

Mutta eilen kävi sitten sellainen juttu, että meksikolainen nauraisi nyt jossain partaansa, jos tästä tietäisi.

Sillä kahden Timisoaran hostellissani vietetyn yön jälkeen jouduin nielemään ylevät ajatukseni itsestäni kaiken kestävänä hostellimajoittujana – ensimmäistä kertaa elämässäni lähdin majapaikasta kesken kaiken ja muutin tavaroineni hostellista hotelliin. En pystynyt enää jäämään.

Olin valinnut Timisoaran erittäin pienestä hotellivalikoimasta yhden halvimmista: 13 euroa yöltä kuuden hengen dormissa. Hostelli oli saanut paljon hyviä arvosteluja, tosin myös joitakin huonoja. Minä tietty ajattelin, että jotkut hienopyllyjenkit ne on varmaan taas pettyneet suihkun vedenpaineeseen ja siksi antaneet huonon arvosanan hostellille. Väärässä olin.

Mikä Timisoaran Freeborn Hostelissa sitten oli vikana?

Mistä aloittaisin… Koko paikka haisi homeelle. Vessat ja kylpyhuoneet olivat ällöttäviä eikä niitä puhtaaksi voi hyvällä tahdollakaan kuvailla. Kaksi niistä sijaitsi ulos kyhätyssä rakennuksessa, sillä hostellin pieniin tiloihin ei mahtunut kuin yksi kylppäri.

Henkilökunta oli apaattista. Hostelli oli ahdas ja siellä oli senkin takia ahdistava tunnelma, kun jatkuvasti sai väistellä muita, aukeavia ovia ja henkilökuntaa. Liinavaatteet olivat varmaan vuosia (vuosikymmeniä?) vanhat, niin kulahtaneen väriset ja läpikuultavan kuluneet ne olivat.

Tein virheen, kun kurkkasin sänkyni seinän puoleiselle lattialle: senttien pöly- ja likakerros. Seinässä vieressäni näkyi myös kaikenlaisia tahroja. Kun yöllä vahingossa olin vetäissyt lakanaa patjan päältä pois, pidin aamulla silmät visusti kiinni lakanaa takaisin asetellessani. En oikeasti halunnut nähdä, miltä se patja näytti.

Huonekavereista voisin kirjoittaa yhtä pitkän listan. Tyydyn kuitenkin totemaan, että puolet huoneesta oli  varmaan jossain hinkuyskässä, mikä sitten piti loput nukkujista hereillä koko yön. Lisäksi huoneessa oli yksi aivan jäätävä kuorsaaja, jonka yöllinen konsertti sai isäni tunnetusti talojen perustuksia järisyttävän kuorsauksen kuulostamaan enkelien tuutilaululta.

Huonekavereistani tuli mieleen hostellissa työskennelleen ystäväni lausahdus siitä, että monet rikolliset syystä tai toisesta usein piileskelevät juurikin hostelleissa. Jos kohta puhelintolppiin alkaa ilmestyä wanted-ilmoituksia (dead or alive) amerikkalaisesta äidistä ja pojasta, niin saatan tietää, keistä on kyse.

Kaikesta huolimatta oli päättänyt sinnitellä tässä hostellissa, sillä budjetti reissulla ei ollut montakaan euroa. Viimeinen niitti kuitenkin tuli, kun matkatoimisto lauantaina ilmoitti sunnuntaisen paluukyytini siirtyvän maanantaille. Eeeeeeiiiii! En todellakaan viettäisi siinä rotanloukussa yhtään ylimääräistä yötä!

Huokaisin syvään, hyvästelin viimeiset tililläni kelluvat eurot ja klikkasin Trivagoon. Ei hotellitarjontakaan  Timisoarassa päätä huimaa, mutta 46 eurolla irtosi siisti ja tilava huone NH-ketjun hotellista vähän keskustan ulkopuolelta. Ei hometta, ei likaa, ei rispaantuneita liinavaatteita, ei karkumatkalla olevia huonekavereita.

Pakkasin kamat ja talsin sateessa hotellille. Mieli oli aika maassa sekä ylimääräisen rahanmenon että ylpeyden nielemisen takia. Mutta koskaan ei ole tuntunut yhtä hyvältä kellahtaa keskitasoisen hotellihuoneen puhtaisiin valkeisiin lakanoihin. Ei koskaan.

Tämä episodi on herättänyt minussa huolestuneita mietteitä. Onko minusta tullut kermaperse? Tai olenko jo liian aikuinen majoittumaan hostelliin?

Ehkä tästä voi vain vetää johtopäätöksen, että Romaniaan matkaavilla ei ole rima hirveän korkealla, jos läävä nimeltä Freeborn Hostel on yksi Timisoaran parhaista hostelleista. Never again.

Mutta kaikkia hostelleja en kyllä vielä hylkää. Arvatkaas mihin majoitutaan ekoiksi öiksi Sloveniassa…

Ootteko te muut vannoutuneita hostelli-ihmisiä vai sitä sakkia, joka ei sen tasoiseen majoitukseen astuisi jalallaankaan?

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, huhtikuu 16, 2017 at 16:37

  Ittehän olisin karannu jo ekalla nuuhkaisulla! :D nostan hattua, että viittit kestää ees noin kauan. Huh. Joskus kermaperseily on ihan ok. Varsinkin jos toinen vaihtoehto on rotanloukku :p

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 16, 2017 at 17:20

   Joskus on näköjään pakko luovuttaa, vaikka miten haluaisi edes periaatteen takia jäädä rotankoloon asumaan. :D

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, huhtikuu 16, 2017 at 16:38

  Heh, näitä voi sattua kohdalle! Mulla on kyllä hostelleista enimmäkseen tosi hyviä kokemuksia. Tosin dormeissa en pysty yöpymään – mun unenlahjani ovat tätä nykyä olemattomat (vanheneminen tuo kaikkia tällaisia ”kivoja” ylläreitä elämään), joten en nukkuisi siellä vieraiden ihmisten keskuudessa sekuntiakaan. Majoitun siis vain sellaisissa hostelleissa, joista saa varattua oman huoneen. Samat yleiset tilathan ne on käytössä sitten kuitenkin. Rinnastan nämä omat huoneet ihan surutta hotelleihin, koska mun kokemusteni mukaan parin-kolmen tähden hotellit voivat oikeasti olla paljon kämäisempiä kuin hostellien omat huoneet!

  Arvostelujen kyttääminen on tosiaan oma taiteenlajinsa, ja hostellien kohdalla niihin pitää suhtautua vielä enemmän varauksella kuin hotellien kohdalla. Ja tuo sama on tullut todettua, että kaikkein kriittisimmät matkaajat tuntuvat arvostelujen perusteella monesti olevan amerikkalaisia, jostain syystä.

  En usko, että susta on tullut kermaperse. :D Ehkä se sietokyky vain saattaa välillä vähän vaihdella?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 16, 2017 at 17:23

   Mekin Mathiaksen kanssa reissatessa otetaan kyllä hostelleissa poikkeuksetta oma huone. Ja mä oon kyllä 100% samaa mieltä siinä, että joissain tapauksissa hyvä hostelli (omalla huoneella) voittaa huonon tai keskitasoisen hotellin mennen tullen! Esimerkiksi Slovenian hostelli, joka siis parin viikon päässä odottaa, vaikuttaa tosi hyvältä. Mutta en nyt vielä nuolaise ennen kuin tipahtaa, tämä Romanian hostelli vielä tuoreena mielessä. :D

   Sietokykykin varmaan vaihtelee. Mulla alkaa olla nyt tää reissu siinä vaiheessa, että yksin oleminen ja reissaaminen alkaa vähän riittää. Voi olla, että vastoinkäymisetkin tuntuu sen takia suuremmilta. Ehkä totakin hostellia olisi kestänyt paremmin, jos olisi ollut joku kaveri mukana. Olis voinut jakaa tuskan yhdessä. :-D

 • Reply Liza in london sunnuntai, huhtikuu 16, 2017 at 17:46

  Joo, kannattaa todellakin nostaa itselleen hattua jo siitä, etta on jäänyt tuonne yhdeksikään yöksi. Mä olisin paennut sanan tien, haha!

 • Reply Elina sunnuntai, huhtikuu 16, 2017 at 18:16

  Hostelleissa on tullut Balkanilla vietettyä useita öitä, eikä yhtään pettymystä ole tullut vastaan. Kriteerinä olen tosin pitänyt hyvää arviointia Booking.comissa, yleensä yli yhdeksää.

  Järkytyksenä tulikin kun kurkkasin mainitsemasi hostellin Bookingista: lähes 200 henkilön arviointi, 9.0! Henkilökunta 9,7 ja siisteys 8.5. Pelottavaa että tuollaisten arviointien kohde voi olla tuollainen läävä. Mitä jos tulisi tehtyä varaus pidemmäksi aikaa? Onneksi itselläsi oli kyse vain parista yöstä jolloin taloudellinen menetyksesi ei ollut suuri :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 16, 2017 at 18:53

   Totta! Menetystä tuli sitten vain siitä, kun piti tämä hotelli maksaa.

   Mutta joo, sehän tässä outoa olikin, etä arvostelut olivat tosiaan hyvät. Toisaalta Hostelworldin sivuilla, mitä kautta itse varasin, oli yleisarvosana korkea, mutta arvostelut vaihtelivat todella hyvästä todella huonoon ja melko huonoon. Siisteydestä oli nimenomaan moni valittanut. Halusin uskoa parhaaseen, mutta ei olisi kai kannattanut. Mutta sen takia aloinkin tässä itseäni epäilemään, kun niin moni oli kuitenkin antanut huippuarvosanat?! En ymmärrä. Yleensä mielestäni Hostelworldin, Bookingin yms. arvostelut ovat pitäneet jotakuinkin paikkansa.

 • Reply Miraorvokki/Pöndekengissä sunnuntai, huhtikuu 16, 2017 at 23:30

  Ljubljanassa on ainakin se vanha vankila joka on nykyään hostelli. Uskaltaudutko sinne? :–)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 16, 2017 at 23:31

   Hei näin sen ja se näytti hienolta! Mutta me ei olla varmaankaan menossa Ljublanaan ollenkaan… :-)

 • Reply Matleena maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 07:25

  Samaistun niin hostelliväsymykseen, joskus pitää vaan antaa armoa itselleen ja ladata akkua paremmassa majoituksessa :P

  – Matleena
  http://www.lily.fi/blogit/overkoalified

 • Reply Ella - Matkalla kaiken aikaa maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 08:35

  Tää oli hauska postaus :D Mutta ei varmaan ollut kyllä hauska kokemus. Ehkä voit nauraa näin jälkikäteen. Hostellien taso vaihtelee tosiaan ihan älyttömästi. Täällä Uudessa-Seelannissa privahuoneet on suht kalliita ja kahden dormisängyn hinnalla saa hyvätasoisen huoneen Airbnb:sta niin ollaan käytetty sitä tosi paljon. Uskomattoman kallista täällä…

  Mä juuri kirjoittelin parista hostellista blogiin, ne vois olla enemmän sun tyylisiä ;)

  Minne päin meet Sloveniassa?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 10:13

   Mennään ainakin Soca-joelle Bovecin kylään pariksi yöksi, päästään vähän laskemaan koskea jne siellä. :) Ja siitä sitten Goriska Brdan viinialueelle. Ja yks yö on vielä pimennossa. :D

   Hostellien privahuoneet on kyllä monissakin paikoissa jopa yllättävän kalliita, ei ne jää montaa kymppiä hotellihuoneiden hinnoista. Mutta sitten taas, kuten Jennin kanssa kommenteissa puhuttiinkin, hyvä hostelli voi olla parempi kuin huono hotelli.

   Täytyy käydä katsomassa, mistäs hostelleista sä oot kirjoittanut!

 • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 11:22

  Mä en ole koskaan yöpynyt hostellissa ja luulenpa etten tule jatkossakaan :) Vaelluksilla on tullut nukuttua lautamajoissa, joista monet kalpenevat hostellien rinnalla, mutta siellä on kuitenkin ollut aina oma huone (paitsi Elbrusilla, Venäjällä viime kesänä). Nostan sulle kyllä hattua, että kestit tuolla noinkin kauan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 20:17

   Jotenkin vaellusmajat on kuitenkin varmaan eri asia! Kiitos hatunnostosta. ;) Hostellit ei oo kaikkien juttu!

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 20:11

  Täytyy tunnustaa, että koskaan en ole hostellissa yöpynyt – kouluaikoina kyllä jossain asuntoloissa jollain kurssilla yhteismajoituksessa, mutta nekin tuttujen kaverien kanssa.
  Äskettäin Marokossa yhdessä hotellihuoneessa näin torakan – onneksi oli yhden yön huoneeksi ajateltukin!
  Toisen viikon ”ilmaishotellissa” oli muurahaisia vessassa, ei nyt tajuttomasti, mutta turhan monta kuitenkin. No sekin hotelli hylättiin sitten puoleksi viikoksi, tosin ihan suunnitellusti, ei vaan muurahaisten takia.
  http://meriharakka.net/2017/04/11/tss-travel-services-scandinavia-marokko/

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 20:20

   Hostelleissa mulla ei oo ikinä tullut torakoita vastaan! Eipä kyllä hotelleissakaan. Vain täällä omalla kämpilläni. :D Täytyy lukea teidän Marokko-jutut, en ole vielä omilta lomailuiltani ehtinyt. :)

 • Reply Emilia/Matkan varrella tiistai, huhtikuu 18, 2017 at 11:35

  Mullakin on pari superällöttävää hostellikokemusta, ihan länsi-Euroopassakin! Nizzassa ja Santiago de Compostelassa on ollut ihan hirveet hostellit, mutta selvisin niistä silkkimakuupussin voimalla. Ällöttävät lakanat on mulle se pahin juttu, joten pari vuotta sitten reiliä varten ostin viidellä kympillä silkkimakuupussin. Paras päätös koskaan, lämmin suositus jos sulta ei vielä löydy!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 20, 2017 at 01:15

   Mulla ei oo, mutta toihan olisi kyllä ihan mahtava ja monikäyttöinen hankinta. Kiitos vinkistä. :)

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, huhtikuu 18, 2017 at 18:09

  Nyt ei ole tullut majoituttua hostellissa sitten vuoden 2014 Aussi- ja Uusi-Seelanti-reissun, koska pariskuntana hostellin dormissa nukkuminen ei ole tullut kysymykseenkään. :D Mutta mitään sun kuvailemia kauhukokemuksia en oo onneksi joutunut kokemaan. Ehkä epäilyttävin hostelli mulla oli Prahassa, siellä on joskus ollut vissiin bed bugsejakin, mutta eipä sellaiset silloin 22-v-vaihtarina kiinnostellut. Aivan ihaniakin hostelleja oon löytänyt, parhaat on Lissabonin Yes-hostel ja Wellingtonin Dwelligton. Ausseissa hostellit oli yleensä sikamaisen kalliita eikä miteen erityisen hyviä. Bileluolia oli niistä hyvin moni, mutta yleensä tuli nukuttu neljän-kuuden hengen huoneissa. Ne on yleensä aika rauhallisia vielä. :) Ja hyvä vaan kun rehellisesti vähän kermaperseilet! Kärsiminen vain kermaperseilyn välttämiseksi on turhaa. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 20, 2017 at 01:17

   Ylpeys ei meinannut antaa periksi… Mutta pakko mikä pakko!

   Mulla taas on Prahasta yksi parhaista hostellikokemuksista! Tosin vuosia alkaa siitäkin jo olla niin paljon, etten edes muista hostellin nimeä. Kiva kuulla, että Lissabonista löytyy hyviä, se on nimittäin yksi Euroopan kaupungilomakohde, jonne en ole vielä matkustanut. Ja jotenkin mä olisin ajatellut, että Ausseissa hostellit olisi nimenomaan edullisia..? Mä niin toivon, että meidän Slovenian hostelli ensi viikolla täyttää odotukset. :D

   • Reply Mariia maanantai, huhtikuu 24, 2017 at 18:01

    Kyllä mä aussien hostellit ihan suht halvoiksi koin, mutta ehkä sekin on suhteellista :D Halvimmat oli 17,50€/yö perus backpacker-kohteissa, kallein oli 25€ Sydneyssä Haymarketissa. Ja nämä siis oli uudenvuoden kynnyksellä, eli paria kuukautta aikaisemmin tai myöhemmin pääsee varmasti vielä halvemmalla.

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, huhtikuu 26, 2017 at 00:04

     No mun mielestä noi hinnat ei kuulosta mitenkään järin kalliilta ja vielä tuohon aikaan, kun hinnat on muutenkin pilvissä. Jos nyt tämä surkeista surkein Romanian hotelli esimerkiksi maksoi 12 euroa yöltä, niin jos vitosella lisää pääsee johonkin edes keskinkertaiseen Aussi-hostellin niin ei se mielestäni ole liikaa.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista tiistai, huhtikuu 18, 2017 at 19:55

  Argh!! Melkein jo tunsin lutikoiden kipittävän pitkin jalkoja, kun tätä luin :) Aika sitkee sissi sä oot.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 20, 2017 at 01:18

   Lutikoihin en oo onneksi törmännyt missään, mulla on vaan nään torakat täällä mun omassa kämpässä Belgradissa.:’D

 • Reply Susannastravels tiistai, huhtikuu 18, 2017 at 22:38

  Ihan ymmärrettävää, homeesta kun voi myös sairastua joten parempi lähteä pois kuin se että sairastuisi. Itse asuin homekodissa ja sen seurauksena jopa yöpaitaankin tuli homeläikkiä, suurin osa tavaroista ja vaatteista täytyi heittää pois, niin ja kosmetiikasta myös. Homeoireista (nuha, pääkipu, silmäoireet, ihottuma yms.) eroon pääsy vei 6-12 kk. Vähän aikaa sitten löysin yhden loma-asunnon joka oli saanut jopa 4 ja 5 pistettä, niin pian huomasin että maalatun kylpyhuoneen seinän takaa alkoi tulla home esiin. Omistaja oli myös hommannut huonetuoksun kylpyhuoneeseen, ettei asiaa huomaisi. Roskiksen takaa löytyi myös hengityssuoja.

  Minäkin majoittuisin mieluiten edullisiin majoituksiin, mutta aina se ei vaan onnistu koska sairastun esim. homeesta tai siitä jos on huumeen voimakas haju huoneessa. Joissain huoneissa on myös syyhypunkkeja ja niistäkin saattaa tulla pitkäaikainen ongelma, ellei vaihda huonetta/lähde pois. On tullut myös nähtyä sekä halvoissa että edullisissa hotelleissa täysin läpinäkyvä vessa läpinäkyvällä ovella+seinillä. Niin semmonen ei kauheasti houkuttele myöskään. Jotkut tekee niissä sillä tavoin että toinen henkilö menee ulos siksi aikaa kun toinen peseytyy.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 20, 2017 at 01:20

   Mä en ole onneksi mitenkään erityisherkkä homeelle tms, mutta eihän sitä tietenkään ehdoin tahdoin halua olla homeisessa paikassa. Monet olivat valitelleet ”outoa hajua” Hostelworldin kommenteissa, ja minusta se oli ihan selkeästi homeen haju. Hyi.

   Noi läpinäkyvät vessat on kyllä mielenkiintoinen ilmiö! Toisaalta ne tuo ihan kivaa avaruutta huoneeseen, mutta ei ne kyllä kaikissa tilanteissa toimi. Meillä oli esimerkiksi Goalla sellainen, mutta siinä sai kyllä vedettyä verhot halutessaan eteen, haha.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa perjantai, huhtikuu 21, 2017 at 16:39

  Mä olin juuri Riikassa yötä hostellissa, jossa en ehkä yöpyisi toiste. Sinänsä tuohon sun kertomaan verrattuna se ei tuntunut kovin pahalta, ja mäkin olen yöpynyt monessa hostellissa, joten vertailukohtia on. Oli tuossa mun hostellissa varmasti niitä hyviäkin puolia, mutta yhden yön visiittiin ei niitä oikein ehtinyt kertyä.

  Olin varannut paikasta sängyn naisten dormista. Luulinkin sellaisen saaneen, kunnes totuus paljastui mulle siinä vaiheessa kun olin juuri mennyt nukkumaan ja huoneeseen paukkasi kaksi miestä. Sitä ennen huoneessa en ollut kuin minä, joten en osannut kyseenalaistaa asiaa. Eikä siinä, mutta miehet kuorsasivat kilpaa läpi yön ja mulla oli aikainen herätys aamulennolle ja vielä iltavuoro töissä tiedossa… Muuten olisin varmasti mennyt valittamaan väärään huoneeseen sijoittumisestani, mutta koska olin jo mennyt nukkumaan, ei tavaroiden siirtely ja uuden sängyn petaaminen siinä vaiheessa houkutellut.

  Lisäksi dormiin kuuluvassa kylpyhuoneessa oli ikkuna, joka antoi johonkin ihme syvennykseen. Siinä ei ollut mitään verhoa tai mitään, joten oli tosi kivaa pissailla ja miettiä koska joku mahdollisesti tulee tuijottamaan mun toimintaa. Hintaa tällä lystillä oli onneksi vain 10e. Sitä ennen olin taas viettänyt kolme yötä oikein kivassa hostellissa Berliinissä, joten hostellien nimeen vannon jatkossakin, yritän vain lukea arvosteluja entistä tarkemmin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, huhtikuu 21, 2017 at 23:31

   Eih… Just tollainen tilanne, missä ei vaan jaksa lähteä valittamaan. Yökkäri päällä hiipiä respaan ja sitten vielä tosiaan siinä unisena alkaa raahaamaan kamoja jonnekin muualle. Mieluummin sitä sitten olisin minäkin kärsinyt, mutta ärsyttäväähän toi nyt on. Sekadormeissa on kyllä vähän ällö siinä mielessä, että siellä tulee noita miesten miehisiä puolia esille, haha.

   Mä kai jotenkin järkytyin tästä, koska viimeisimmästä hostellireissusta tätä ennen oli yli vuosi! Just tajusin. Kiinassa olin hostelleissa ennen tätä Romanian matkaa, ja siellä ne oli (yllättävää kyllä) aina tosi hyviä.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia tiistai, toukokuu 16, 2017 at 17:00

  En ole koskaan yöpynyt hostellissa, en ole uskaltanut niitä kahden hengen huoneitakaan varata. Olen kerran käynyt hostellissa, muistaakseni se oli Stadionilla Hesassa. Ajankohta oli ihan 90-luvun alussa kun opiskelin matkailua ja teimme retkiä koulun kanssa eri kohteisiin. Siellä hostellissa oli niin hirveä haju… ja myönnän että ajattelen niiden kaikkien olevan samanlaisia. Eikä tässä iässä enää edes halua majoittua kenties aika äönekkäiden reppureissaajien seuraan. Viime aikoina olen viehättynyt Airbnb -majoituksista, sellainen varattiin muutaman päivän päästä alkavalle Budapestin matkallekin. Vimpan päälle sisustettu kaksio hyvällä sijainnilla, 200 e neljästä yöstä, ei mielestäni ole edes kallis ja paljon enemmän tilaa kuin hotellihuoneessa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 16, 2017 at 17:26

   Airbnb on kyllä hyvä vaihtoehto! Hostelleja on nykyään niin monen tasoisia, että jos mahdollisuus tulee, niin kannattaa kokeilla. Eihän se tosin kaikkien juttu ole. Jotkut hostellit on bileluolia, mutta monissa yöpyy myös vanhempaa väkeä. Mutta kuten sanoit, Airbnb on toinen tapa säästää majoituskuluissa ilman, että täytyisi yöpyä hostellissa.

  Leave a Reply