Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minibussissa matkalla kohti Romaniaa

torstai, huhtikuu 13, 2017

Kun te luette tätä, istun mä minibussissa matkalla kohtia Serbian ja Romanian rajaa. Mutustelen varmaan eväitä ja yritän pidättää hengitystäni mahdollisten Jugoslavia-pappojen sattuessa vieruskavereiksi. Odöörien perusteella oon huomannut, että täällä saattaa miehillä välillä suihkussakäyntivälit venähtää. Onneksi Kiinassa tuli totuttua ihmisruumiin erittämiin hajuihin varsin tehokkaasti.

Perjantai ja maanantai ovat Serbiassakin vapaapäiviä pääsiäisen takia, joten oli pakko lähteä jonnekin. Belgrad alkaa olla jo vähän nähty, enkä jaksanut jäädä tänne neljäksi päiväksi kököttämään.

Teki mieli lähteä Romaniaan, kun se kerran on tuossa suhteellisen lyhyen ajomatkan päässä. Ei ole koskaan tullut käytyä, ja on ihan hyvä raksia yksi uusi Euroopan maa taas listalta pois. Niinpä varasin kyydin jo aikaa sitten, mutta vasta eilen sain sille vahvistuksen.

Määränpääni Timisoara on Itä-Romaniassa lähellä Serbian ja Unkarin rajoja.

Romania ei kyllä koskaan ole kuulunut varsinaisiin unelmakohteisiini. Rehellisesti sanottuna maasta tulee aina ensimmäisenä mieleen romanikerjäläiset ja kurjuus muutenkin. Tietenkin myös Drakula! Mitkä on teidän ekat ajatukset Romaniasta?

Mielikuvat ovat onneksi vain mielikuvia, ennen kuin toisin todistetaan. Timisoara, 300 000 asukkaan opiskelijakaupunki, on ainakin kuvien perusteella kaunis ja värikäs ja täynnä elämää. Kohtahan se nähdään, onko todellisuus mielikuvien rupuläjä vai unelmien kaupunkilomakohde.

Dormipaikka hostellista maksoi 12 euroa yöltä, minibussikuljetus Belgradista Timisoaraan ja takaisin yhteensä 30 euroa. Google Maps väittää matkan kestoksi vain kaksi ja puoli tuntia, tätä lukiessanne mä varmasti jo tiedän todellisuuden.

Päivittelen viikonlopun aikana Instagramia ahkerasti ja ehkä ehdin tänne blogiinkin jotain reissun päältä kirjoitella.

Ihanaa pääsiäistä kaikille! ♥

(kuva: Wikimedia Commons)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 09:44

  Jep, samat fiilikset on itsellänikin Romaniasta! Tutustuin viime reissulla Vietnamissa romanialaiseen pariskuntaan ja he kertoi tosi paljon juttuja Romaniasta ja sen jälkeen mietittiin, että olisi kyllä tosi kiva käydä maassa. Eli jään siis innolla oottaa sun fiiliksiä. :) Meillä on suunnitteilla kesälomareissua noille sun suunnille niin sun blogista on saanut tosi kivoja vinkkejä Balkanille.

  Matkustatko yleensä yksin siellä jos poikaystävä ei ole käymässä vai ootko jollain opiskelijaporukalla liikenteessä? :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, huhtikuu 15, 2017 at 20:40

   Kiva jos oot saanut jotain vinkkejä täältä! :) Hmm, oikeastaanhan en ole edes muuten täällä matkustellut kuin nyt täällä (yksin) ja Montenegrossa, joka oli siis työmatka. Ja Sarajevossa sitten oli Mathias mukana. Mutta periaatteessa esimerkiksi tänne halusin lähteä yksin, sillä en jaksanut alkaa säätämään kaikkea noiden harkkarikavereiden kanssa. Vaikka kivoja ovatkin, niin silti sellaisia puolituttuja kuitenkin. Ja mulla on niin omat juttuni, mitä reissussa haluan tehdä. :D

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 20:05

  Tuo on kyllä romanialaisten kannalta sääli, että romanikerjäläiset, jotka siis ovat mustalaisia, eivät romanian valtaväestöä, enimmäkseen ainakaan, käsittääkseni, leimaavat tuota maata niin paljon.
  Itselläni oli useita vuosia fiksu Suomeen muuttanut koulutettu romanialainen nuori nainen ryhmässäni ja hän tapasi harmitella juuri tuolloin Suomessa vellovaa romanikerjäläiskeskustelua. Ei nimittäin kerjännyt tuo nainen vaan teki ehdottomasti palkkansa eteen töitä ja siis ihan asiantuntijatasolla. Näistä vaan puhutaan niin vähän verrattuna toiseen äärilaitaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 17, 2017 at 20:19

   Juuri näinhän se on, että romanit ovat Romaniassakin pieni vähemmistö. En oikein edes tiedä, käsittävätkö kaikki ihmiset eroa romanialaisen ja Romanian romanin välillä. Niin tai näin, en oikeastaan nähnyt Timisoarassa juurikaan romaneita (ainakaan niin, että olisin tunnistanut), enkä yhtään kerjäläisiä.

  Leave a Reply