Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintolasuositus Arlandan lentokentälle

sunnuntai, huhtikuu 9, 2017

Ruotsin kautta pääsee välillä Helsinkiä reilusti edullisemmin Eurooppaan ja Aasiaan. Muutaman kympin takia ei kuitenkaan kannata Arlandan kautta lähteä pomppimaan. Tukholman lentokentällä on hintataso nimittäin sitä luokkaa, että voileipä ja mehu syö melko varmasti sen säästön, mitä kuvittelit lentolippusäädöllä tehneesi.

Ensisijainen ohjeeni penninvenyttäjien piirikunnan puheenjohtajana onkin välttää syömistä Arlandalla.Joskus täytyy kuitenkin poiketa juurtuneimmistakin periaatteistaan, etenkin jos poikaystävä ei ole samanlainen penninvenyttäjä kuin itse olet.

Silloin vähintä mitä voit tehdä on syödä paikassa, jossa saat rahoillesi vastinetta. Ne 13 euron känttysämpylät sitä harvemmin antavat, vai mitä?

Pontus in the Air

Pontus in the Air on ensimmäinen ruotsalainen lentokenttäravintola, joka on mainittu White Guide -ravintolaoppaassa (2017). Ravintola sijaitsee Arlandan terminaalissa 5 eli juuri siellä, mistä lennot Suomeen lähtevät. Sisäänkäynti yläkerrokseen jää osalta varmasti huomaamatta.

Minä tilasin tietenkin RAPULEIVÄN. Mikään muu vaihtoehto ei käynyt pienessä mielessäkään. Ruotsia se on Tukholman lentokenttäkin, vaikka olisi vain välilaskulla. Rapuleipä on kyllä jumalainen keksintö, jota pitäisi Suomessakin saada muualtakin kuin Ikeasta ja Eckerö Linelta.

Räkmacka, come to mama!

Mathiaksella oli tilausvaiheessa selittämätön pelko siitä, että hänenkin himoitsemansa rapuleipä osoittautuisi liian pieneksi (siitä huolimatta, että rapuleivän nimen liitteenä komeili XXL). Kerrottakoon, että rapuleipä oli giganttinen kokonaisuus. Sillä majoneesin, kananmunan ja rapujen liittoutumalla ei varmasti olisi jäänyt nälkä edes Tony Halmeelle. En saanut syötyä leipää loppuun.

Mutta burgeri vei siis miehen sydämen, ja hyvä esitys oli kuulemma sekin.

Varsinaisesti halpaa ei syöminen täälläkään ollut, mutta mieluummin sitä maksaa kunnon ruoasta vähän enemmän, kuin syö niitä sämpylän känttyjä, joiden hinnasta laatuun suhteutettuna pitäisi miinustaa ainakin 10 euroa.

Rapuleipä: 225 kruunua

Burgeri: 295 kruunua

Muita ravintolasuosituksia Arlandan tai Bromman lentokentille?

Laitattehan blogin seurantaan Blogit.fi:ssä, Bloglovinissa ja Facebokissa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply