Suomen suurin matkablogiyhteisö

Belgradin kuulumisia

maanantai, huhtikuu 3, 2017

Hups! Melkein kuukausi on vierähtänyt edellisestä kuulumispostauksesta.

Laitetaas taas hommat raiteilleen ja kerrataan, mitä kaikkea täällä Belgradissa on tapahtunut.

IMG_1209IMG_1221P3240964IMG_1072

No ensinnäkin täytyy totta kai vähän kääntää puukkoa suomalaisten (ainakin helsinkiläisten) haavoissa ja sanoa, että täällä on KESÄ. Useana päivänä, etenkin eilen sunnuntaina, on ollut jo ihan kunnon helle.

Vaikka mä aina puhun tästä Belgradin harmaudesta, niin eipä se ihmisten kuvaama takatalvinen Suomi kovin kauniilta ole sekään näyttänyt. Joten tää on oikeasti ihanaa olla täällä juuri nyt, koska tuntuu, että mun kesä on jo alkanut pari viikkoa sitten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mathias oli täällä tosiaan käymässä muutama viikko takaperin, ja käytiin Sarajevossa (postaus täällä).

Belgradissa ei ehditty viettää tällä kertaa kuin kaksi iltaa, mutta Sarajevo oli todellakin matkanteon arvoinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiinaan verrattuna koti-ikävä tai parisuhdeikävä ei ole ihan samalla tavalla vaivannut tällä kertaa. Johtuu varmasti siitä, että näkeminen on nyt niin paljon helpompaa reilusti lyhyemmän etäisyyden takia, ja Mathiashan on käynytkin täällä jo kahdesti. Tietää, että kotiin pääsee koska vaan, jos siltä tuntuu.

Mutta ei tässä sentään ihan ilman koti-ikävää olla pärjätty. Vaikka on ihanaa olla Serbiassa tekemässä unelmiensa työharjoittelua, niin onhan tämä niin eri asia kuin vaihto-opiskeluajat, jolloin pääasiana oli hauskanpito ja opiskelu hoidettiin siinä sivussa (yllättävän hyvin sekin onnistui näin jälkikäteen miettien).

Tällä kertaa työnteko on pääroolissa, ja vapaa-ajan huvituksiin pääsee, jos ehtii ja jaksaa työviikon jälkeen. Välillä jaksaa ja välillä ei.

IMG_1226 IMG_1211

Mun hyvät ystävät Suomesta olivat täällä viikko sitten. Me ollaan tehty yhteiset reissut aina kunkin kaveruksen asuinmaan perässä Berliiniin, Pariisiin ja nyt tänne Belgradiin.

Yksi meidän kolmikosta asuu tällä hetkellä Brysselissä, joten ehkä täytyy sopivan tilaisuuden tullessa ottaa nokka kohti Belgiaa.

Oli niin virkistävää nähdä suomalaisia kavereita. Tällä porukalla käydään yleensä kaikki asiat läpi maailmanpolitiikasta kunnallisvaaleihin ja julkkisjuoruista Berliinin parhaisiin fetissiklubeihin. Nauruhermoja ei säästellä. Ja kun meistä on kyse, niin klubille suunnattiin tietenkin täälläkin.

P3250981 P3250969 P3250973IMG_1085

Parin mutkan kautta päädyttiin Savamalaan, ”Belgradin Kallioon”, bilettämään.

Alkuillasta kaikki olivat vähän väsyneitä pitkän ja paljon kävelyä sisältäneen päivän jälkeen, mutta vaappuessamme puoli kahdeksalta aamulla muutamien ristiaskelten siivittäminä kotia kohti, täytyi todeta, ettei ole sellaista väsymystä, mitä teknobileet ystävien kanssa ei parantaisi.

P3200894

Mutta tuostakin vierailusta on jo viikko, ja jälleen on yksi viikonloppu takana.

Perjantaina otin rennosti ja kävin vain salilla loppuillan kotona viettäen. Lauantaina olin työjutuissa kiinni sekä aamulla että illalla, ja siinä välissä kävin vähän shoppailemassa Usce-ostoskeskuksessa. Illalla lähdin vielä muiden harjoittelijoiden kanssa baariin, joka osoittautui sitten Belgradin rockabilly-jengin kokoontumispaikaksi. Kaikkeen sitä joutuu.

Koska päivän ruokailu oli koostunut aamupalan jälkeen yhdestä pienestä salaatista, oli nälkä sen verran kova yöllä, että oli ensimmäistä kertaa testattava snägäri a la Belgrad. Gyros lähti mukaan kahdella eurolla.

Haukkasin jo alareunasta ennen kuin muistin, että ai niin, mähän oon bloggaaja.

IMG_1224

Tänään sunnuntaina lähdin vihdoin ja viimein Zemuniin, ihanaan pieneen kaupunkiin Belgradin kupeessa. Tai itse asiassa Zemun on osa Belgradia, vaikka siellä asuvat haluavatkin tulla identifioiduiksi nimenomaan zemunilaisiksi, eivätkä missään nimessä belgradilaisiksi.

Taidan kirjoittaa Zemunista erikseen joskus myöhemmin, koska se on loistava päiväretkikohde Belgradista.

P4021021

Tällaista tämä elämä on täällä ollut.

Pääsiäiseksi pyrin lähtemään Romaniaan, ja vapun suunnitelmat ovat vielä vähän auki – todennäköisesti vuokraamme Mathiaksen kanssa auton ja lähdemme Sloveniaan ja Kroatiaan. Montenegro oli alkuperäinen suunnitelmamme, mutta rannikko on yllättävän huonojen yhteyksien päässä täältä Belgradista autoilua ajatellen.

Nyt uutta työviikkoa kohti! Toivottavasti ne lumet sulavat siellä Suomessakin pian.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Suunnaton tiistai, huhtikuu 4, 2017 at 21:09

    Oi mikä ihana vehreys! Täytyy varmaan lähteä vielä uudestaan Belgradiin, kun noista kuvista löytyy niin paljon kaikkea sellaista, mitä ei edellisellä reissulla tullut nähtyä. Ja ne gyrosit. Ah. Miksei niitä voi saada Suomesta?

    Käypä vilkaisemassa blogitunnustus ;) http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/04/04/tunnustuksia-vinkkeja-matkablogin-aloittamiseen/

  • Leave a Reply