Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaunis, kauniimpi, Sevilla

torstai, maaliskuu 30, 2017

Jos vielä mietit, mihin matkustaa Espanjassa ensi keväänä tai kesänä, älä mieti enää. Sevillaan, tietenkin.

Kun muistelen lähiaikoina näkemiäni kauniita kaupunkeja, nousee Sevilla listalla erittäin korkealle. Se ei tosin välttämättä ole maailman suurin ihme, olenhan viime vuosina viettänyt yhteensä melkein vuoden päivät Kiinassa ja Serbiassa, tunnetusti maailman kauneimman rakennusarkkitehtuurin ja todellisen väriloiston maissa. Kiinalaiset teollisuuskaupungit, kukapa ei niiden kukoistavaa kauneutta lämmöllä muistelisi.

Sevilla on oikeasti kaunis kaupunki, enkä jaksa uskoa, että Espanjasta löytyy viehättävämpää. Saatan tosin liioitella, koska Espanjan matkailuni on toistaiseksi ollut melko rajoittunutta. Madridissa ja Barcelonassa en ole kauheasti sangrialasia ja yökerhon tahmaista lattiaa pidemmälle nähnyt, ja vasta tämä viimeisin reissu avasi silmäni.

Mitä te kokeneemmat sanotte?

P1041574 P1041577 P1041592

Sevillassa parasta on se hento rosoisuus kauniiden vanhojen rakennusten keskellä. Ja se, että Sevillan katuja astellessa ei oikein enää edes muista, millä vuosisadalla sitä nyt olikaan.

Ennen kuin näkee sienet. Erään arkkitehdin väkertämä sieniä muistuttava kokonaisuus (lempinimeltään Las Setas, Sienet) saa pähkimään lempinimen alkuperää. Kuvaako nimi vain rakennelmaa, vai onko magic muhsroomeilla ollut osuutta suunnitteluprojektissa. Täytyyhän sitä taitelijan inspiraationsa jostain ammentaa.

Niin omituinen kuin se onkin, mielestäni se näyttää hienolta ihan ilman sienien napsimistakin. Vai onko sienimaamerkki oikeasti jo niin ruma, että alkaa rumuudessaan näyttää kauniilta? En osaa päättää.

P1041595 P1041599

Ainakin sienet tarjoavat loistavat näköalat Sevillaan.

P1041610 P1041643

Ja sitten Sevillassa on ne ihanat kadut, värikkäät talot ja ne kaikkialla kasvavat appelsiinipuut. Että mä kaipaan värejä. Mulla varmaan palaa verkkokalvot puhki sitten, kun pääsen täältä Belgradista pois. Kolme kuukautta harmautta ei tee ihmisen mielenterveydelle eikä näkökyvylle hyvää.

P1051858 P1051824 P1051774 P1051767P1051878P1051781 P1041683 P1041572

Sevilla on heittämällä oma suosikkikaupunkini Espanjassa.

Instagram: @vanhameri

Facebook: Syö Matkusta Rakasta

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Miia perjantai, maaliskuu 31, 2017 at 08:24

  Onpa ihanan näköistä! Kelpaisi tuollaiset värit tänne Suomeenkin kyllä. :)

 • Reply Hanna perjantai, maaliskuu 31, 2017 at 08:46

  Sevilla nousi mullakin kyllä suosikkikaupungiksi Espanjassa! Ihanat vanhankaupungit tunnelmalliset kujat, värit ja upeat nähtävyydet olivat ehdottomasti parasta Sevillaa :) Toinen suosikki on San Sebastián Baskimaalla, Sevilla voittaa värikkyydessä, mutta San Sebastiánin rannoissa (ja komeissa surffareissa) ;)

 • Reply Tatjaana perjantai, maaliskuu 31, 2017 at 11:25

  Kiitos vinkistä!

 • Reply Teea | Curious Feet perjantai, maaliskuu 31, 2017 at 13:59

  Espanjassa on paljon kauniita kaupunkeja ja kyliä, mutta Sevilla on todellakin kaunis ja värikäs. Ehdottomasti yksi suosikeistani Espanjassa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, maaliskuu 31, 2017 at 17:49

   Jee, samanmielisiä! Vaikka tuskinpa kukaan tuota voisi rumaksi väittääkään. Ei mitenkään.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista perjantai, maaliskuu 31, 2017 at 15:37

  Täällä myös yksi Sevillaa hehkuttava :) Tulinen ja tunnelmainen, vähän niin kuin flamenco.

 • Reply Susannastravels sunnuntai, huhtikuu 2, 2017 at 01:15

  Sevilla näyttää mielenkiintoiselta kohteelta, yritinkin jo viime kesänä löytää junalippuja Barcelonasta Sevillaan mutta ne olivat jatkuvasti loppu ja maksoivat jopa 300e

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 2, 2017 at 11:12

   Jestas! Kamalan hintaista. Pääsiskö bussilla matkustamaan edullisemmin? Sevillaan on kyllä varmasti kesäkaudella menijöitä, pitää olla ajoissa liikkeellä lippujen kanssa näköjään.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA sunnuntai, huhtikuu 2, 2017 at 10:04

  Sie oot kyllä saanu täysin uuden matkakohde idean mulle, ennen ei olisi käynyt mielessäkään katsoa edes Sevillaan päin. Nyt täällä pohdin Sevillaa yhtenä vaihtoehtona kesälomamatkalle. Haluisin kyllä siihen teidän unelmahotelliin, mistä aikaisemmin teit postauksen tänne. Se oli kyllä ihana! Tää on kyllä ihan parasta näissä matkablogeissa, että aina löytää ja saa uusia ideoita muilta matkailijoilta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 2, 2017 at 11:15

   Voi, ihanaa! :) Siis mä en tuntenut Espanjaa yhtään aikaisemmin, enkä oikein ollut edes kuullut Sevillasta. Ei ollut mitään mielikuvia siitä, kaupungin olemassaolon nyt totta kai tiesin. Nyt kun se on jotenkin tän reissun jälkeen mielen päällä, niin tuntuu, että koko ajan tulee juttuja kaupungin upeudesta vastaan. Niin siisti paikka! Ja meidän hotellikin oli kyllä upee, toista kun ne hotellit, joita nyt suunnittelen tulevalle Kroatin kierrokselle, hehe, kengännauhabudjetti tiedossa.. :D

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA sunnuntai, huhtikuu 2, 2017 at 18:52

  En mäkään oo hirveesti oikein tiennyt mitään ennen, mitä nyt tulee mieleen se S-ryhmän ravintola mieleen ensimmäisenä. :D Teinkin tuossa uusia lomasuunnitelmia tänään ja taidan vielä laittaa Sevillan odotuslistalle. Aattelin, jos vuokra-autolla ajaisi Kroatiasta Albaniaan Montenegron kautta.

  Kroatia oli kyllä kaunis paikka! Ja mä oon kyllä enemmän kengännauhabudjettien kannalla – ne on just parhaita! :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, huhtikuu 3, 2017 at 01:50

   Haha, eipä oo koskaan Sevilla-ravintolassa tullut käytyä. Hyvältä kuulostaa sun Balkan-suunnitelmat, Sevilla ei onneksi katoa minnekään. ;)

 • Reply Mimi sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 22:48

  Sevilla on yksi maailman kauneimmista kaupungeista ehdottomasti ja minulle vielä senkin takia, että se oli kotikaupunkini hetken ajan <3 Se tunnelma siellä on ihan omanlainen ja kujilla vaeltaessa voi menettää ajantajun täysin ja kuvitella palanneensa vuosisatoja taaksepäin!

 • Reply Sevilla 🍊 Espanjan kaunein ja mahtavin kaupunki - TÄMÄ MATKA torstai, helmikuu 14, 2019 at 11:10

  […] Paikasta hyvä esittely ja enemmän kuvia Syö, matkusta, rakasta -blogi 2017: Kaunis, kauniimpi, Sevilla. […]

 • Leave a Reply