Suomen suurin matkablogiyhteisö

Andalusia: Pysähdys huoltsikalla vaihtui Michelin-yllätykseen

perjantai, maaliskuu 3, 2017

Muutama tunti autossa takana matkalla Marbellasta Sevillaan ja vessaan olisi päästävä. Olisi pitänyt päästä jo aikaa sitten, mutta odottelin jotain romanttista vuoristokahvilaa, johon voisimme sitten pysähtyä.

Ei näkynyt vuoristokahviloita, eikä oikeastaan mitään muutakaan. Tylsää moottoritietä vain loputtomiin. Hylkäsin sitten vuoristokahvilahaihatteluni ja marttyyrimaisesti ilmoitin että ihan sama, nyt vaan pysähdytään ensimmäiselle huoltsikalle, joka tulee vastaan.

P1041428

Lausumani marttyyrimainen julistus oli varmaan joku kirous, koska yhtäkkiä kaikki Andalusian huoltoasematkin hävisivät jonnekin. Mutta pysähdykselle alkoi olla akuutti tarve. Aukaisin nopeasti TripAdvisorin, painoin ”near me now” ja klikkasin jonkun ravintolan osoitteen esiin. Oli mikä oli, sinne pysähdytään tauolle, mikäli se nyt ylipäänsä on auki. Ihan sama.

Poikkesimme moottoritieltä ja tie mutkitteli nopeasti ylös kukkulalle. Pieni googlaus paljasti, että olimme yhdessä Euroopan vanhimpina pidetyistä kaupungeista, Medina-Sidoniassa. Nykyisin siellä on 12 000 asukasta eikäelämänmeno kovin vilkkaalta vaikuttanut. Hyrynsalmen kylänraitillakin on enemmän vipinää. Ja luottakaa minuun kun sanon, että se Hyrynsalmi ei varsinaisesti mikään Kainuun kovin menomesta ole.

P1041422

Hiukan hieraisin silmiäni, kun tämä meidän summa mutikassa valitsemamme ravintolan seinässä oli merkintä Michelin-oppaan maininnasta. Hyvä meitsi, hyvä valinta!

Nämä ravintolat eivät siis ole varsinaisia Michelin-tähden saaneita ravintoloita. Ne mainitaan oppaassa siksi, että niistä saa laadukasta ja tuoretta ruokaa kohtuullisella hinnalla. Ja halpa paikka tämä olikin.

P1041423

El Castillo oli mahtava yllätys kokonaisuudessaan. Annokset olivat aivan valtavia, kunnon ronskia kotiruokatyyppistä sapuskaa. Viini oli hyvää, näkymät vielä parempia ja seurakin olisi voinut huonompaa olla.

P1041400 P1041402 P1041409

Annokset eivät ulkonäöllään tai monimutkaisuudellaan hurmaa, mutta sepä olikin tämän paikan taika. Ronskia meininkiä, kuten sanoin.

Kuka jaksaa hienostella jonkun piperrysannosten kanssa? (No joo joo minä aina joskus.)

P1041412 P1041417 P1041419

Meidän viereisessä pöydässä istunut paikallinen pariskunta veti muuten kokonaan tuon jättimäisen lihalautasen ranskalaisineen, minkä jälkeen tilasivat jotain risottoa/paellaa vastaavaa ruokaa. Miten?!

Syötyämme noin kolmasosan kaikesta tarjotusta ja ollessamme sydänkohtauksen partaalla kaiken sen suolan ja lihan jälkeen me poistuimme ravintolasta tyytyväisenä (ja sitä sydäriä odotellen) ja jatkoimme matkaamme kohti ihanaa Sevillaa ja vuosipäivän viettoamme.

Me syyllistymme ehkä vähän liian usein ravintoloiden ylisyynäämiseen matkalla – pitäisi vähän useammin ottaa rennommin ja mennä ihan vaan sinne minne nokka näyttää. Joskus voi käydä näin hyvin.

Tunnustautuuko muut ravintolasyynäreiksi vai menettekö aina ihan sattumanvaraiseen ravintolaan?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Outi perjantai, maaliskuu 3, 2017 at 09:37

  No ei kyllä tosiaan annoksista voisi mitenkään päätellä Michelin-maininnan saaneeksi ravintolaksi :D Käytiin Helsingissä useita vuosia sitten ravintolassa nimeltään Chef&Sommelier, joka oli saanut maininnan Michelin-oppaassa, ja se oli kyllä juurikin sellaista piperrystä, jota moiselta raflalta voi odottaakin. Nykyään sillä taitaakin kyllä olla ihan Michelin-tähti ansaittuna.

  Mutta mitä tuohon ravintolasyynäykseen tulee matkoilla, voin nostaa käden ilmaan. Välillä se menee liiallisuuksiin, mutta useammin kyllä pettyy pahanpäiväisesti, jos ihan sokkona ravintolansa valitsee. Siksi kannustan syynäämään! ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 6, 2017 at 15:00

   Mäkin olen kyllä vähän sitä mieltä, että mieluummin syynään sitten kunnolla kuin että hartaasti odotetulla reissulla lompsin vaan jonnekin ja mahdollisesti petyn… Pitkillä matkoilla tietenkin eri asia, ja riippuu ihan kohteestakin. Ja lounaalla saatan usein riskeerata ja mennä vaan! :D Elämä risaiseksi!

 • Reply AnnaMaija perjantai, maaliskuu 3, 2017 at 17:39

  Mä tykkään mennä sinne minne nenä näyttää, kunhan näyttää edes jotenkin siistiltä.
  Nerjan lähellä mentiin aika kamalannäköiseen ravintolaan, en muista nimeä enkä paljoa muutakaan paikasta, kuin että tuolloin (2013) siellä oli jotkut melkein neon-keltaiset seinät ja räikeitä värejä muutenkin.
  En muista omasta annoksestani paljoa, mutta poikani, jotka olivat 17 jas 15 rakastuivat kertalaakista lampaaseen, jota siellä tarjottiin. Aiemmin olivat vierastaneet lampaan syömistä, mutta eivätpä enää tämän kokemuksen jälkeen. Se oli haudutettua, pehmeäöä, hyvin maustettua ja herkullista!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 6, 2017 at 14:57

   Välillä käy just noin hyvä tuuri ja sehän on ihan parasta! Aina ei pitäisi ulkonäön perusteella tuomita paikkaa, minäkin olen saanut parhaita annoksia jossain ihan omituisen ja ei-houkuttelevan näköisissä ravintoloissa. Ehkä munkin pitäisi mennä enemmän intuitiolla näissä ravintola-asioissa…

  Leave a Reply