Suomen suurin matkablogiyhteisö

Patikointia Marbellassa: Los Monjesin rauniot

maanantai, helmikuu 13, 2017

Esittelin aiemmin jo yhden pientä hulluttaa vaativan patikkareitin Marbellassa tämän linkin takaa löytyvässä postauksessa. Tässä toinen vinkki Aurinkorannan patikoijille. Tämä patikkareitti on helpohko, mutta tarjoaa hyviä maisemia ja kivan muutaman tunnin luontoretken. Lopussa on linkit niille, jotka haluavat löytää reitin alkuun.

Auton saa parkkiin asuinalueelle lähelle reitin alkua ja siitä onkin heti helppo lähteä seuraamaan ihan kirkasta jokea, joka jatkuu pitkään polun vierellä. Reitin alussa on opaskyltti, joka näyttää alueen patikkapolut.

PC310651

Maasto tällä reitillä on mukavan vaihtelevaa, sellaista sopivan leppoisaa mutta silti sellaista, että saa hien pintaan. Reitti alkaa helppokulkuisena polkuna, ja jatkuu myöhemmin kivikkoisempana nousuna.

PC310640 PC310641PC310646

Jokea näkyy milloin enemmän milloin vähemmän, ja välillä se on niin ihanan kirkasta, että sinne olisi halunnut pulahtaa tällaisena pilvisenäkin päivänä.

Ensimmäisenä määränpäänämme olivat tietenkin Los Monjesin rauniot. Me teimme tietenkin klassisen virheen ja jäimme mussuttamaan eväitämme 20 metrin päähän raunioista, jotka sitten evästauon jälkeen matkaa jatkettuamme huomasimme seuraavan puskan takana.

Tosin rauniot ovat aika mahtipontinen sana tälle vanhalle jäännökselle.

PC310666PC310677

Raunioilta voi tietenkin kävellä samaa reittiä takaisin alas, jos haluaa päästä helpolla. Mutta silloin jää paljon näkemättä.

Jos rauniolta jatkaa matkaansa vasemmalle polun mukana, alkaa hiljalleen maisemaakin erottua. Tähän asti reitti on nimittäin kulkenut metsässä. Nyt ollaan jo suhteellisen korkealla. Pilvinen sää ei tietenkään ollut se ihanteellisin, mutta kivalta näytti silti. Patikointia parhaillaan.

PC310702

Pian näiden maisemien jälkeen reitti alkoi laskeutua alaspäin ja siitä alkoikin tämän patikan vaikein osuus.

Tiesimme missä päin automme oli, mutta emme päässeet sinne mitenkään kaikkien aidattujen talojen läpi. Reitti nimittäin laskeutui sellaiselle kunnon Aurinkorannikon Orance County -alueelle, jossa valtavia taloja uima-altaineen reunustivat korkeat aidat ja vahtikoirat.

PC310771 PC310772

Pieni ylimääräinen mutka heitettiin, ennen kuin ymmärrettiin lähteä todella hankalakulkuista, piikkikasveja ja sortuvaa hiekkaa täynnä olevaa polkua pitkin kohti autoa. Se oli jo suorastaan epämukavaa, mutta onneksi vain noin kymmenen minuutin pätkä koko reilun parin tunnin patikasta. Ja samalla pääsi vähän tiirailemaan luksusasuntojen pihoille.

Muutoin reitti oli melko helppo, hauska ja sopivan rankka puolen päivän patikointihomma Marbellassa.

Reitin kartan löydät tältä sivulta. Sivusto on espanjaksi, mutta kartasta näät lähtöpaikan ja reitti itsessään on yksinkertainen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, helmikuu 14, 2017 at 13:42

    Ok … jos tuo kallion reunalla taiteilu on mielestäsi helppoa, niin taidan olla vaikeuksissa, jos harkitsenkaan patikointiretkiä! Madeiralla kaikki hehkuttavat levadoja, mutta minusta niilläkin kävely oli paikoitellen kyllä haastavaa, olivat sen verran kapeita, että jos joku tuli vastaan, niin sai ihmetellä, että mites nyt ja välillä menivät jossain kapeassa ja ahtaassa tunnelissa niin, että pitkä ihminen sai kulkea kyykyssä.
    No, ehkä tuollakin reitillä oli monta helpompaakin osuutta :-)

  • Leave a Reply