Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämää Belgradissa: ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin

lauantai, helmikuu 11, 2017

Eipä meikäläisen postaustahti päätää huimaa, mutta olen joka ilta töiden jälkeen niin väsynyt, ettei ole paljon jaksanut alkaa näppäilemään.

Sänkyyn on syöpynyt X:n muotoinen kolo. Siihen asentoon olen nimittäin työpäivien jälkeen yleensä rojahtanut ja siitä sitten seuraavana aamuna noussut. Telkkarista näkyy 70 kanavaa, joten kansainväliset uutiskanavat on olleet kovassa kulutuksessa. No okei, myös E!:n hömppäohjelmia olen saattanut pari kertaa sivusilmällä vilkaista… Mutta siis pääasiassa tietenkin niitä uutiskanavia.

Sen verran olen siis kättäni jaksanut nostaa, että kaukosäätimen nappeja olen saanut painettua. Siinä onkin viimeisen puolentoista viikon urheilu pähkinänkuoressa. Niin ja kävelin mä viime lauantaina ostarilta kotiin.

P2042285

Viimeisin postaus taisi jäädä siihen, kuinka olimme lähdössä muiden harjoittelijoiden kanssa ulos, ja näin myös tapahtui. Tuona perjantai-iltana muistin sen, miksi on niin ihanaa olla EU:ssa. Tupakointikielto sisätiloissa.

Voi pyhä henki mille mun villakangastakki haisi illan jälkeen. Täällä saa polttaa ihan joka paikassa ja niin myös tehdään! Huh. Hiukset, vaatteet ja iho haisevat hirveälle kotiin palatessa. Veikkaan, että täällä vedellään jossain ihan uskomattomissa tupakkakuolemaluvuissa, rööki sauhuaa sen verran ahkerasti joka paikassa ja jokaisella iästä tai sukupuolesta riippumatta. Edes Kiinassa ei joutunut hengittämään savua sisätiloissa niin paljon kuin täällä.

P2042308

Viime sunnuntaina täällä saatiin vihdoin vähän aurinkoa kaiken harmauden keskelle, ja kiertelinkin sitten kaupunkia minkä kerkesin.

Tässä Belgradin keskusta. No ei.

P2052362 P2052414

Eksyin jonkun teollisuusalueen kautta Tonavan rantaan. Luulin olevani keskellä ei mitään, mutta yhtäkkiä rantaa reunustavalla kävelytiellä olikin vaikka kuinka paljon ihmisiä sunnuntaikävelyllä ja älytön määrä joutsenia uiskenteli joessa.

Belgradissakin on kauneutta! Kyllä sen täältä löytää, jos silmät eivät ole ehtineet syöpyä päästä kaikkea kommunismiarkkitehtia katsellessa.

P2052370P2052379 P2052384

On kyllä upea arkkitehtuurin taidonnäyte jysäytetty keskelle rantakatua. Paikallinen kuntosali. Mitäs pidätte? Täytyykin kaivaa arkkitehdin nimi esiin, saa sitten tulla mun ja Mathiaksen taloa suunnittelemaan.

P2052372

Belgrad on enimmäkseen harmaa ja kulahtanut kaupunki, mutta sillä todellakin on oma sielunsa. Rosoinen sellainen. Tykkään tästä kaupungista ja tämä älyttömän edullinen hintataso mahdollistaa paljon kaikenlaista. Taksilla voi ajella (aloitusmaksu 1,80 €) lähes ilmaiseksi ja ulkona syödä vaikka joka päivä.

Tänään postasinkin Instagramiin, ettei mulla ole mennyt 5 euroa enempää yhdenkään ruokailun yhteydessä. Musta alkaa tuntua, että Belgrad on matkailumielessä ihan aliarvostettu kaupunki!

P2052351

Viihtyisin täällä pidempäänkin. Toivon, että saan pian hoidettua kaikki alkuvaiheen kuviot ja selvittelyt ja pystyn sitten vihdoin täysillä keskittyä Belgradin ja lähiseutujen tutkimiseen.

Tänäänkin olin serbialaisella poliisiasemalla töiden jälkeen (kokemus sekin) hoitamassa jotain rekisteröitymisasioita vuokranantajan kanssa. Illat on kuluneet (sohvalla makoilun lisäksi) kaikkeen enemmän ja vähemmän pakolliseen.

P2052340P2052437

Tällekin viikonlopulle on ohjelmaa luvassa. Tänään perjantaina osallistuimme harkkariporukalla pubivisaan ja huomenna olisi tarkoitus nähdä erästä paikallista tuttua, jonka olen viimeksi tavannut 20 vuotta sitten.

Niin ja se otsikossa mainittu huono? Taistelu torakoita vastaan jatkuu. Luulin jo voittaneeni sen, kun kavereista ei ollut viikkoon näkynyt jälkeäkään. Ja sitten toissapäivänä tulen töistä kotiin, avaan kylpyhuoneen oven ja hyppään kattoon, kun pelästyn lattialla pakoon kipittävää torakkaa. Hrrr.

Jälleen erävoitto torakoille, mutta kyllä mä ne vielä nitistän. Tosin en murskaamalla kumpparit jalassa kuten viimeksi, koska vanha sanonta ”tapat yhden ja saat kymmenen hautajaisiin” pitää kuulemma torakoiden kohdalla paikkansa, kun kaverit suuntaavat lajitoverinsa jäännösten hajujen perusteella paikalle.

Kaiken tän yöllisen ajatuksenjuoksun päätteeksi mä vedän henkisen ötökkäverkon päälleni ja käyn nukkumaan.

Yritän kirjoittaa täältä jatkossa vähän useammin ja faktarikkaammin, joten pysykäähän mukana!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Miia lauantai, helmikuu 11, 2017 at 09:24

  Kiva kuulla sun kuulumisia ja tunnelmia. Mielenkiinnolla seuraan tätä sun Belgradin elämää. :)

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa lauantai, helmikuu 11, 2017 at 09:53

  Huh, tsemppiä torakoiden kanssa, ne on kyllä inhoja! Meillä oli Espanjassa jotain myrkkysuihketta, jota suihkittiin torakkaan, niin ei tarvinnut liiskata :D Meillä oli onneksi vaan muutamia torakkahavaintoja, mutta yksi oli kerran jääkaapissa ja toinen pesukoneessa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 11, 2017 at 12:31

   Täälläkin Raid-pullo valmiina! En oo tosin vielä päässyt testaamaan, koska juoksen niitä pakoon vähintään yhtä kovaa kuin ne mua. Eikä onneksi ole kysymys mistään hirveästä torakoiden invaasiosta vaan muutamasta ällöttävästä yksilöstä. Miten ne edes pääsee johonkin jääkaappiin? Hyi hitto. Mulla on juuri pesukone pyörimässä, joten toivottavasti kohtaavat loppunsa Arielin avulla, jos sinne ovat sattuneet eksymään, haha!

 • Reply Maarit Johanna lauantai, helmikuu 11, 2017 at 12:58

  Mun kaiffari oli jossain siellä suunnin vaihdossa ja sen vaihto meni hengissä pysymiseen. Nimittäin sen jatkuvan tupakan savun vuoksi. Asui jossain opiskelija-asuntolassa, jossa sai sisälläkin polttaa. Vain ulkona pystyi kunnolla hengittämään, kun omakin luukku oli ennen vaihtoa toki keretty aika monen vuoden aikana saastuttaa kivan hajuiseksi… not :/
  Toivottavasti saat sieltä vielä paljon irti kunhan alkukiireet tasaantuu!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 11, 2017 at 13:05

   Onneksi mulla on vuokra-asunto yksityiseltä taholta – on täällä tuhkakuppi, mutta ei ainakaan ole mitään hajuja pinttynyt edellisten vieraiden jäljiltä. Tää tosin onkin periaatteessa Airbnb-/Booking-kämppä, joten hirveästi paikallisia ei varmaan ole täällä asunut. On ärsyttävää pestä vaatteita ja hiuksia jatkuvasti vain sen takia, että tupakanhaju on tarttunut niihin. Kaikkeen sellaiseen pieneen järjestelyyn, paperiasioihin ja myös kesätyön hakemiseen on mennyt niin paljon aikaa, että melkein ärsyttää. Onneksi tässä on alle kaksi viikkoa vasta takana ja ihan kiva pätkä vielä edessä. :)

 • Reply Marimente lauantai, helmikuu 11, 2017 at 13:09

  Täälläkin luetaan mielenkiinnolla sinun kuulumisia Belgradista! :)

  Nyt täytyy tunnustaa, etten ole eläissäni joutunut silmätysten torakan kanssa, vaikka niitä on kuulemma lomakohteiden hotellihuoneissa joskus ollut (mulle vaan ei uskallettu kertoa niiden ilmaantumisesta! :P) Italiasta löytyy muuten myös vähän yllättäin SKORPIOONEJA, tosin niiden pisto ei kuulemma ole myrkyllinen vaan kuin ampiaisen pisto. Mutta silti, YÄK!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 11, 2017 at 13:18

   Siis mullakaan ei ole KOSKAAN ollut torakoita omassa huoneessa, vaikka on tullut ties minkälaisessa rötiskössä Kaakkois-Aasiassa ja Kiinassa asuttua. Jossain Gili-saarilla ja Vietnamissa on nähnyt sellaisia tosi isoja torakoita, nää Euroopan yksilöt on onneksi vähän maltillisemman kokoisia. Silti inhottavia… Ja noi skorpionit kuulostaa oikeasti vielä pahemmalta painajaiselta! Kiitos mielikuvista, haha! Ja hei kiva kuulla, että Belgrad kiinnostaa ihmisiä. :)

 • Reply Tarina lauantai, helmikuu 11, 2017 at 13:10

  Mielenkiintoiselta kuulostaa, siis ihan positiivisessa mielessä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 11, 2017 at 13:19

   Kiva! Kaupunki on kyllä nimenomaan mielenkiintoinen. Ja kiva kirjoittaa täältä, kun on vähän vähemmän tunnettua aluetta. Varmasti tulen kirjoittamaan jossain vaiheessa sellaisia enemmän matkustusnäkökulmaan keskittyviä postauksia.

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, helmikuu 11, 2017 at 17:58

  Torakat ovat kyllä vähän (ainakin!) äklöjä! Barcelonasta aikoinaan vuokrasimme, vaan muutamaksi päiväksi, kalustetun asunnon, joka oli ihan siistin oloinen, mutta sitten jonain yönä menin keittiöön hakemaan vettä ja lätkäisin valot päälle ja näin ne, pari torakkaa, jotka hetimmiten vetäytyivät jonnekin kaappien alle.
  Päivisin emme niitä nähneet, mutta jotenkin inhotti tieto siitä, että terassilla ja/tai keittiön kaappien alla niitä varmaan kyllä nytkin on. Tältä osin en Barcelonan muuten ihan kivaa keskustakämppäämme jäänyt kaipaamaan …

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 12, 2017 at 20:24

   Haha… Täällä palaa nyt valot vessassa 24/7 ja torakat ovat pysytelleet poissa. Mutta tosiaan jo se pelkkä tieto niiden läsnäolosta jossain tuolla asunnon rakenteissa inhottaa!

 • Reply Anne | Metallia Matkassa lauantai, helmikuu 11, 2017 at 23:56

  Muistan kun tulin tänne Puolaan ja töissä alkoi koulutus, niin olin työpäivän jälkeen aina niin rättiväsynyt ettei ekoihin viikkoihin tullut paljoa muuta tehtyä kuin mentyä arkisin kasilta nukkumaan.. samassa talossa asuneet kollegat olivat kaikki myös kiltisti omissa huoneissaan viimeistään samoihin aikoihin. :D Kaikenlainen uusi on aikuiselle ihmiselle yllättävän väsyttävää. Ihanan karun kauniita maisemia muuten. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kaupungilta. Tuohon kuntosalin arkkitehtuuriin tykästyin erityisesti :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 12, 2017 at 20:25

   Joo, oikea mestariteos se sali.. :D Mutta saman oon kyllä tosiaan huomannut Suomessakin, että uudet työt aloittaessa on aina ihan älytön väsymys päällä työpäivien jälkeen. Jospa se tästä! Uskon, että sä/te tykkäisitte Belgradista.

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja sunnuntai, helmikuu 12, 2017 at 10:01

  Kysyitkö jo kuntosalin jäsenyydestä? Uskon, että kaunis rakennus motivoi huomattavan liikunnallisiin suorituksiin. Mä olen myös reissutyöpäivien päätteeksi usein niin väsynyt, että hädin tuskin jaksan syömään lähteä. Ei silloin tosiaan paljon kaupunkia katsella.
  Mukavia hetkiä sinne Belgradiin ja eiköhän se väsymyskin kohta hellitä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 12, 2017 at 20:26

   Toivotaan näin! Hetken kyllä mietin jäsenyyttä, mutta paikka on valitettavasti hitusen liian syrjässä, jotta jaksaisin sinne könytä joka päivä. Vaikka tätä kaunista rakennustahan kyllä mielellään katselisi päivittäin! ;)

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA sunnuntai, helmikuu 12, 2017 at 14:02

  Hei mahtavaa kuulla sun tunnelmia sieltä! :) En kyllä ihmettele, että jää välillä x-kuvio sänkyyn. Jäisin varmasti itsekin. Alku on aina jotenkin rankkaa uusissa kuvioissa. Onneksi sulla on seitsemänkymmentä kanavaa kaverina siellä. ;)

  Toi on kyllä niin totta, miksi on ihanaa matkustaa EU:ssa – sisätiloissa ei saisi polttaa missään. Vaikka itse poltan, mutta se on tosi ällöttävää sisällä ja voin kuvitella vaan miltä teistä tuntuu, jotka eivät polta. Ja ne ällöttävän hajuiset vaatteet ja hiukset seuraavana päivänä – vähemmätäkin tulee huono olo.

  Ps. Toivottasti voitat seuraavan erän Torakat vs. Meri kamppailussa! :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 12, 2017 at 20:28

   Joo, tv-kanavat pitää väsyneelle iltaisin seuraa. :D Ihanan yksipuolinen suhde! Täällä siis oikein paikat on välillä sankkana savusta, kun jengi tupruttelee. Ei mua muiden tupakointi haittaa, kunhan se tapahtuu ulkona. Tätähän se tosin oli Suomessakin vielä silloin, kun mä tulin täysi-ikäiseksi. Niin se vaan unohtuu, ja nyt tuntuu ihan kauhealta, että joskus on annettu polttaa sisällä! Kerron sitten, miten kamppailu torakoita vastaan päättyy… Tai jatkuu. :D

  Leave a Reply