Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vähän luksusta ja romantiikkaa vuosipäivänä Sevillassa

lauantai, tammikuu 21, 2017

Puolikas vuosikymmen yhdessä. Pitkä aika tässä vaiheessa elämää! En enää tiedä, miksi tuota vieressä tälläkin hetkellä makoilevaa tyyppiä pitäisi ulkopuolisille kutsua.

Poikaystävä kuulostaa välillä hiukan liian 15-vuotiaalta.

Avomies? Ei kai kukaan sano noin.

Pelkkä ”mies” taas kuulostaa siltä, että oltaisiin menty naimisiin. Ihan niin romanttisesti ei sentään vuosipäivää vietetty. Okei, joskus mä kyllä puhun mun miehestä, kun haluan kuulostaa erityisen vakuuttavalta. Että kuule minkä-milloinkin-myyjä, aivan turha yrittää mua vedättää, kun mun mies kyllä tietää nämä asiat. Tai jos ärsyttävät sähköyhtiöiden puhelinmyyjät soittavat, niin sähköasioista vastaa aina mun mies. Puhelinmyyjät varmaan miettivät, että mikä avuton 2010-luvun kotirouva siellä linjan toisessa päässä pauhaa.

P1051780P1051830 P1051797

Me lähdimme vuosipäivän viettoon Sevillaan. Sevilla on Espanjan neljänneksi suurin kaupunki, ja Aurinkorannikolta sinne on ajomatkaa noin 2,5 tuntia.

Sevilla on monellakin tapaa erinomainen vuosipäivänviettopaikka: romanttiset hotellit, edulliset ravintolat, tunnelmalliset pikkukujat ja kaunis arkkitehtuuri takaavat oikeanlaisen fiiliksen. Jos menee tappeluksi, niin ette ainakaan Sevillaa voi siitä syyttää.

P1041617P1041588

Mä rakastuin Sevillaan heti. Tai siis niiden kolmen kierroksen aikana, kun ajettiin samaa maailman ahtainta korttelia ympäri, sillä ei bongattu meidän hotellin sisäänkäyntiä ensin millään.

P1051823P1051854

Olimme varanneet vuosipäivän kunniaksi hyvän hotellin, jossa sitten saimme vielä korotuksen sviittiin. Hotel Palacio de Villapanes oli juuri sellainen, kuin Sevillassa vuosipäivää viettäessä haluaa hotellin olevan. Vanha palatsi, jonka iän patinoittamat vanhat ja raskaat puuovet avatessa pääset isolle parvekkeelle toivottamaan Sevillalle hyvää huomenta.

P1051706 P1041445 (1)

Hotellihuone maksoi 260 euroa yöltä. Onhan sitä kalliimpiakin hotelleja olemassa, mutta minun maailmassani on useimmiten turhaa maksaa hotellista itseään kipeäksi. Tämä olikin jo hyvin äärirajoilla. Viisivuotispäivän kunniaksi ajattelimme kuitenkin olevamme valmiita hiukan törsäämään puitteisiin, eikä se huono päätös ollut. Vaikka mulle tulikin jo pieni kriisi yhdessä vaiheessa, kun halusin viettää yhtä paljon aikaa hotellilla kuin kaupungilla. Olisi vain pitänyt mennä sinne hostelliin, niin oltaisiin tältäkin ongelmalta vältytty.

P1041500

Miten sitten oikeastaan vietimmekään vuosipäiväämme, tätä lomaa loman sisällä? Nautiskelimme ihanasta hotellista sen mitä ehdimme, kävimme vilkaisemassa Sevillan tärkeimmät nähtävyydet, söimme tapaksia pikkubaareissa ja nautimme edullista ja hyvää illallista eräässä suositussa ravintolassa. Haahuilimme kaduilla ja vierailimme kauppahalleissa. Meidän näköinen vuosipäivä.

P1051869

Etenkin romanttista kohdetta etsiville ehdottaisin, että unohtakaa ne ainaiset Barcelonat sun muut, ja suunnatkaa rohkeasti Sevillaan, vaikka se ei suomalaisille aivan yhtä tuttu kohde (suorien lentojen puuttuessa) olekaan. Siellä jos missä on kuitenkin puitteet viettää täydellisen romanttinen viikonloppu.

P1051846

Ja kiitos monille aiempiin postauksiin kaupunkia kommentoineille: Sevilla oli kaikkea sitä, mitä kuvailittekin! Näinkin lyhyen vierailun perusteella uskallan sanoa, että siitä tuli yksi lempikaupungeistani Euroopassa.

Sevillasta aion kirjoittaa vielä lisää, sillä sen tämä kaupunki ansaitsee. Mulle tulee muuten kiire saada kaikki mielessä olevat Espanja-postaukset julkaistua… Jos seuraatte blogia seuraavien parin viikon aikana, niin saatte kuulla, miksi!

Olethan jo tykännyt blogista Facebookissa ja Instagramissa?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 12:29

  Oi kaunis Sevilla <3 Tuo ensimmäinen kappale on kuin mun suusta – miksi tuota miekkosta kutsuisi. Olen myös avuton "kotirouva", pääsen aina eroon myyjistä kun sanon vaan että mies hoitaa, mies tietää ja miehen sopimukset kaikessa :D Hehe!

  Onnea tuleville vuosille, ootte huikea pari<3

 • Reply Susann, the Biveros Effect sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 15:45

  Ihania nuo kuvat kahviloista ja appelsiinipuista – nyt iski kyllä ikävä :) Sevillassa en ole vielä käynyt, mutta toivottavasti pian.

 • Reply Jenna / Huge passion for life sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 18:11

  Näyttää ihanalta! :) Tän postauksen perusteella tykkäisin varmasti itsekin Sevillasta. Melko kallis hotelli, mutta kyllähän vuosipäivää pitää juhlistaa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 21:41

   Kyllä! Ja siis ehkä varsinaisessa hotellipostauksessa avaan asiaa enemmän, mutta hinnat olivat yleisesti ottaenkin melko kalliita.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 21:41

   Kyllä! Ja siis ehkä varsinaisessa hotellipostauksessa avaan asiaa enemmän, mutta hinnat olivat yleisesti ottaenkin melko kalliita.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 19:03

  Voi että, Sevilla kiinnostaisi todella paljon. Ihanalta näyttää. :) Muutenkin selailin näitä sun Espanja-juttuja, hitsi ootte nähneet hirveesti viime aikoina! Espanja-tuntemus on mulla kuitenkin vielä tällä hetkellä sillä Barca ja Kanaria -tasolla. Kivaa inspiraatiota! Ja hyvää vuosipäivää ja monia uusia teille! <3

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 21:42

   Kiitos Sonja! <3 Oot ihan oikeassa, me ehdittiin nähdä ihan älyttömästi Espanjan matkan aikana. Se hyvä puoli talviaikaan matkustamisessa on, ettei mene turhaa aikaa rannalla makoiluun, hehe.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 21:05

  Olipa hauska huomata, että joku muukin pähkäilee samaa – miksi tuota vieressä olevaa olento kuvailisi. Ja vielä hauskempaa oli huomata, että täällä maapallolla on muitakin ”avuttomia 2010-luvun kotirouvia”. Vetoan kaikissa puhelinmyynti jutuissa aina tuohon, että mun mies päättää tälläisistä, en minä. Toimii hyvin!

  Sevilla näyttää kyllä aivan täydelliseltä romanttisen lomailu paikalta, vois itsekin alkaa etsimään seuraavaksi tälläistä kuhertelu lomakohdetta!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 21:46

   Meitä kotirouviahan on täällä koko joukko koolla! Sevilla oli todella romanttinen, siis kuin luotu tällaista tilaisuutta varten. Ah!

   • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA tiistai, tammikuu 24, 2017 at 22:37

    Siltä näyttää, mutta mikäs tässä kotirouvana ollessa! Pitääpäs pistää Sevilla korvan taakse jos/kun jotain romanttisempaa lomaa miettii.

 • Reply Susanna tiistai, tammikuu 24, 2017 at 01:51

  Sevilla on aika kiinnostava, historiallinen ja vaikuttava kaupunki, jossa riittää kuvattavaa ja nähtävää. Yritinkin viime kesänä löytää junalippuja Sevillaan, mutta maksoivat 100e ja olivat jatkuvasti vielä loppuunmyytyjä

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 24, 2017 at 12:23

   Jo oli junalipuilla hintaa! Kuulemma Sevillassa on kesällä aivan älyttömän kuuma. Silti houkuttaisi nähdä se siihenkin vuodenaikaan.

  Leave a Reply