Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fiilikseni Marbellasta

tiistai, tammikuu 10, 2017

No mitäs Marbellasta tulee ensimmäisenä mieleen? Ökyelämä, luksusautot ja huvipurret? No joo, ehkä.

Koska itse olen selvästi harvinaislaatuisen sivistynyt yksilö, minulle tulee välittömästi mieleen suomalainen Miljonääriäidit -ohjelma, jota esitettiin televisiossa joskus 2010. Miljonääriäidit, jotka ajoivat leasing-autoilla ja asuivat vuokrataloissaan jossain Marbellan nurkilla. Ja taisivat sittemmin saada kavallussyytteet molemmat. Living the good life!

Aurinkorannikko Marbella rantaAurinkorannikko Marbella vanha kaupunkiAurinkorannikko Marbella ranta

Katsojiahan tuo sarja kyllä keräsi, joten ehkä pitäisi itsekin harkita tämän luksusta pursunneen Marbella-elämäni jälkeen blogin nimeen muutosta Penninvenyttäjän Päiväkirjasta Suomen Miljonääribloggaajaksi. Vuokra-auto ja vuokrakämppä löytyivät, joten ei tämä idea huonossa kantimissa ole, jos kilpakumppaneihin vertaa.

Mutta kuten Lähtöportti-blogin Mikakin omassa Marbella-postauksessaan toi ilmi, on luksus loppujen lopuksi aika suhteellinen käsite Marbellassa. Marbellaan voi hyvillä mielin lähteä lomalle ilman pelkoa totaalisesta konkurssista. Ja nyt puhutaan nimenomaan Marbellan vanhastakaupungista ja sitä ympäröivästä alueesta. Täällä pärjää edullisestikin. Majoitusten hinnoista en tosin osaa sanoa, mutta ainakin syöminen on halpaa, kun tietää, minne suunnata. Eikä se muuallakaan mitenkään leukaa lattiaan tipauttavan kalliilta vaikuttanut.

Aurinkorannikko Marbella vanha kaupunki

Marbellan vanhakaupunki onkin todella tunnelmallinen. Pienet putiikit ja asunnot reunustavat valkoisia kujia. Kauniita kukkaistutuksia, appelsiinipuita ja tapasravintoloita. Täällä saa päiväretkiläinen helposti pari tuntia vierähtämään.

Aurinkorannikko Marbella vanha kaupunkiAurinkorannikko Marbella vanha kaupunki

Vanhan kaupungin kupeessa on myös Marbellan kauppahalli (Mercado Municipal de Marbella), josta voi käydä ostamassa ruoka-aineita, mikäli haluaa itse kokkailla jotakin. Kaikki vaikutti täällä vähän kalliilta muihin kauppahalleihin verrattuna, mutta olivat esimerkiksi kalat ja äyriäiset suomalaisiin hintoihin tottuneelle silti huokeita. Kuten mainitsin edellisessä postauksessa, noudettiin me täältä uuden vuoden illallisen tykötarpeet.

Mikään idyllinen ja tunnelmallinen kauppahalli tämä Marbellan yksilö ei kuitenkaan ole, joten pelkän fiiliksen takia sinne ei kannata lähteä. Kauppahallifiilistelijöiden (hep!) kannattaa suunnata vaikka Malagaan.

Aurinkorannikko Marbella kauppahalliAurinkorannikko Marbella kauppahalli

Ravintolavinkiksi annan Bodega de San Bernaben – miltä kuulostavat edulliset tapakset ja 1,50 euron viinilasilliset keskellä Marbellaa sijaitsevassa pikkupaikassa, jota turistit eivät tuntuneet yhden lounaan ja lähinnä espanjankielisten TripAdvisor-arvostelujen perusteella löytäneen?

Aurinkorannikko Marbella ravintolaAurinkorannikko Marbella ravintola

Vanhankaupungin ja rantakaduilla samoilun jälkeen voi ottaa nokan kohti kuuluisaa Puerto Banusin ökysatamaa. Reippaimmat kävelee, mutta matka taittuu nopeiten autolla. Puerto Banus on kymmenisen kilmetriä vanhastakaupungista.

Satamaa reunustavat luksumerkkien putiikit, ja muutaman aika kämäisen veneen jälkeen (”näistäkö sitä tosiaan vouhkataan”) isompia jahteja alkaa tupsahdella näköpiiriin.

Saudi-Arabian prinssin jahtiin voi yrittää tiirailla sisälle, ja sitten muuttaa omia urasuunnitelmiaan nähdessään luksusveneiden siivoojien leppoisan päivätyön. Hinkkailla nyt valmiiksi tahrattomia ikkunoita päivät pitkät. Mathiaksen mukaan lattiakaivon tyhjennys tosin haisee ihan sille itselleen luksusveneelläkin, mutta minä en suostu uskomaan. Ruusuille se tuoksuu.

Marbella Puerto Banus Aurinkorannikko Marbella vanha kaupunki

Loppujen lopuksi koko Marbellasta jäi vähän sellainen fiilis, että missä se kaikki paljon puhuttu luksus ja ökyily on. Ei me ainakaan löydetty. Edes Puerto Banus ei ollut niin överi kuin olin kuvitellut. Ehkä mulla sitten vaan on överi mielikuvitus ja olin kuviellut jotain ihan muuta. Ja hyvä niin! Tykkäsin Marbellasta tällaisenaan.

Marbella on oiva lomakohde, joskin omaan makuun vähän turhan kliininen. Mutta kyllä täällä päivän tai pari viettää mielellään. Ja jos jossain muualla Aurinkorannikolla lomailee, kannattaa ehdottomasti varata yksi päivä Marbellaan tutustumiseen.

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA tiistai, tammikuu 10, 2017 at 08:28

  Näyttipäs kivalle! Aurinkorannikot ei oo koskaan mitenkään erityisti houkutellut mua, mutta pakko kyllä myöntää, että mielipiteet voi muuttua helpostikin. Nuo kauniit värikkäät pikkukujat, herkullisen näköiset tapakset, viinit ja aurinko kelpais! Näyttää, että teillä oli onnistunut loma. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 10, 2017 at 17:43

   Kyllä, todella onnistunut! Oonkin jo tainnut kirjoittaa, että seudun monipuolisuus on se, mikä teki siitä hyvän kohteen. Ei tarvinnut jäädä jumiin Marbellaan tai muutenkaan yhteen paikkaan, kun parissa tunnissa oli jo vuoristossa tai vaikka Sevillassa. :)

 • Reply Velu tiistai, tammikuu 10, 2017 at 13:30

  Miten jollakulla voi Marbellasta edes tulla mikään luksus mieleen? Lähinnä suomalaiset eläkeläiset. Nizza tai Monaco olisi eri juttu.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 10, 2017 at 17:42

   No sitähän se enemmän olikin. Mutta kyllä mun mielestä monilla on sellainen luksuskuva paikasta, myös mulla oli.

 • Reply Mika / Lähtöportti tiistai, tammikuu 10, 2017 at 22:31

  Mulle Marbellaa oli mainostettu luksuskohteena, ja aika hienoltahan se joskus Miljonääriäitejä katsellessa näyttikin :D Mielenkiintoista kuulla, ettei se Puerto Banuskaan niin ihmeellinen ollut. Euroopassa ei ole Monacoa luksuskohteena voittanutta, siihen verrattuna nizzat ja cannesitkin kalpenee ainakin mun silmissä, siis jos pelkästään glamourin määrää ajatellaan.

  Kiitos linkkauksesta! Mun piti vielä tarkistaa omista (blogissa julkaisemattomista) valokuvista, että ostettiin kauppahallista herneitä juurikin tuosta samasta sun kuvaamasta hedelmäkojusta :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, tammikuu 11, 2017 at 20:11

   Ai ostitte? Hauskaa! Samoja mietteitä Marbellasta. Monacossa pitäisikin käydä uudelleen, kohta 10 vuotta aikaa viimeisestä kerrasta ja silloinkin oli sellainen kahden tunnin hätiköity suhaisu sinne.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana sunnuntai, tammikuu 15, 2017 at 23:40

  Espanjan Aurinkorannikko on kyllä siitä hyvä, että siellä on paikkoja ja kyliä joka lähtöön. Tai siis, en vielä itse ole siellä edes käynyt mutta eiköhän sitä joskus elämässään vielä sinnekin päädy. Voi sitten vaikka joka illan olla eri kohteessa. :)

  Tuli akuutti tarve saada tapaksia ja viiniä. Mielellään myös aurinkoa. Ja letkeää eurooppalaista tunnelmaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 17, 2017 at 20:44

   Sitä kaikkea löytyy tuolta! Kyllä, ehdottomasti yllätyin iloisesti juuri siitä monenlaisesta kylästä ja kaupungista, mitä sieltä löytyi.

 • Reply Veera tiistai, tammikuu 17, 2017 at 12:26

  Mulle taas on aina tullut paikasta mieleen suomalaisten eläkeläisten täyttämä turistikylä…. Haluun muuten nähdä sen päivän, kun sä siirryt miljonääribloggaajaksi! Tuntuu, että sinussa on sen verran ainesta, että saisit hyvät jutut irti kaikesta luksuksesta. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 17, 2017 at 20:49

   Kylläpäs ihmisten ennakkokäsitykset eroaa. Mä vähän luulen, että mun miljonääriksi siirtymistä saadaan odotella… ikuisesti. :D

 • Reply Ailakki tiistai, tammikuu 17, 2017 at 18:48

  Kävimme Marbellassa viime toukokuussa. Mekin luultiin, että siellä on kovin ”glamöröösiä”, mutta ihan tavalliseta kaupungilta se näytti. Vanha kaupunki oli todella kiva, kun kaikki nuo köynnöksetkin oli kukassa. Voi siellä toistekin ohi mennessään piipahtaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 17, 2017 at 20:52

   Samaa mieltä. Hyvin voisin mennä uudestaankin, mutta melko tavallinenhan se loppujen lopuksi oli. Miten siitä on tullutkin niin kuuluisa?

 • Reply Heidi/ Thaimaanrannan maalarit perjantai, tammikuu 20, 2017 at 06:26

  Juu, kyllä mullakin on Marbellasta hieman ’luxuskuva’ jäänyt, mistä lie johtuukaan. Mutta näytti kyllä oikein kauniilta, etenkin tuo vanha kaupunki. Ja tapaksia rupesi heti tekemään mieli :).

 • Reply Katja/jumalainenseikkailu perjantai, tammikuu 20, 2017 at 11:51

  Sivistyksessäni on selvästi aukko, koska en osaa yhdistää Marbellaan mitään :D Siispä oli hyvä vähän sivistää itseään ja lukea, mistä on kyse!

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja perjantai, tammikuu 20, 2017 at 18:43

  Me piipahdettiin pikaisesti Marbellassa, koska olihan se nyt itsekin nähtävä, että onko sitä luksusta vai ei. Eipä juuri ollut. Pari Ferraria sentään nähtiin. Monacossa niitä sen sijaan oli työkaveria lainatakseni ”kuin Kiaa Korsossa”.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 14:41

   Joo, sama juttu Shanghaissa, luksusautoja oli älytön määrä. Marbellassa näkyi muutama hassu.

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, tammikuu 20, 2017 at 19:54

  Toki, jos Costa del Solille menee, niin Marbellakin kuuluu yleissivistykseen :-)
  Me osuimme sinne marraskuussa kaatosateen aikaan, mutta rantaravintolassa ”ökyveneitä” katsellen se sadekuurokin meni sitten ohi. Vähän ihmetytti merkkiliikkeiden määrä lyhyellä rantakadun pätkällä. Merestä ja veneistä pitävinä pidimme myös läheisestä Puerto Banuksen venesatamasta.

 • Reply Kaisa perjantai, tammikuu 20, 2017 at 20:22

  Onko voinut Espanjan pitkään jatkunut taloustaantuma vaikuttaa ökyilyn määrään? Tai no turisteilla varmaan on rahaa, mutta tuntuu että espanjalaiset ovat joutuneet kiristämään vyötä monessa asiassa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 14:42

   Voi olla. Tosin en sitten tiedä, olisiko se kuitenkaan vaikuttanut niihin, jotka aiemmin ovat ökyelämää viettäneet. Ehkä ennemminkin tavalliseen työtä tekevään väestöön?

 • Reply Sandra lauantai, tammikuu 21, 2017 at 11:49

  Hyvä, että löit tiskiin ensimmäiseksi nuo Miljonääriäiti-mielikuvat, koska juuri ne itsellänikin oli. Jep, noloa ehkä.

  Tuo tapas-paikka vaikutti todella ihanalta ja yhdeksän euron (näin ainakin kuvan perusteella päättelin) viinipullot vielä ihanimmilta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 14:43

   Ei ollut viini hinnalla pilattu, ja paikka oli muutenkin tosi symppis. Miljonääriäidit… Joo, ei kommentoitavaa.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas lauantai, tammikuu 21, 2017 at 13:30

  Minulle ei tullut mieleen luksus Marbellaa ajatellessani. Enemmän perus Espanjan lomakohde – sellainen vähän liian turistinen. Mutta ilmeisesti se on kuitenkin ihan kiva paikka :)

 • Reply Anna K. lauantai, tammikuu 21, 2017 at 22:19

  Yllättävän kivan näköistä tuolla, mä olin jotenkin luullut tätä rumaksi kerrostalopaikaksi. Ehkä kesällä voi olla enemmän luksusta ilmassa, kun jengiä on niillä kalliilla veneillä ja daamit vetää Armanin mekoissa ja Diorin koroissa. Silti mukaan varmaan mahtuu tavalliset tallaajatkin, voipi olla että Dior-daamit ei tuota puolentoista euron viiniä tule juomaan. Hyvä niin, jää meille köyhille ja janoisille, ei vielä miljonääri-bloggareille, enemmän!

 • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 22, 2017 at 12:07

  Marbellahan näyttää yllättävän kivalta! :) Mullakin tulee aina ensin mieleen ne miljonääriäidit – eli yhtä sivistynyt kaveri täälläkin :D Tapakset on vallan hyvän hintaisia! Ehkä tänne voisi lähteäkin joskus!

 • Leave a Reply