Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensimmäiset päivät Aurinkorannikolla

lauantai, joulukuu 31, 2016

Terveisiä Espanjasta! Täällä sitä nyt nökötetään, Andalusiassa Costa del Solilla.

Muutamakin henkilö on kummastellut minulle, ettei tämä kohde ole ”yhtään sua”. Maailma on mennyt hulluksi ja tämä lienee vain jatkumoa vuoden 2016 kuohuntaa aiheuttaneille yhteiskunnan tapahtumille: ensin Brexit, sitten Trump, ja nyt Meri Aurinkorannikolla. Lopun aika on käsillä.

Aurinkorannikko Marbella

No ei nyt ihan niinkään! Olipa tämä kohde tyyliseni tai ei, niin hyvillä mielin täällä ollaan ja alueen monipuolisuus on jo kolmessa päivässä voittanut minut puolelleen, kuten arvelinkin. On oikeastaan aika siistiä, kun joutuu/pääsee kohteeseen, jota ei normaalisti itse valitsisi. Erittäin antoisia päiviä takana ja vielä niin ihanan monta edessä. Maisemat on kauniita ja ruoka erinomaista, joten onnellisena täällä saa uuteen aamuun aina herätä.

Mutta palataan ensin matkan alkumetreille.

Norwegianin jälleen kerran myöhässä ollut lento siivitti minut päivää muuta porukkaa myöhemmin perille. Kun lento olisi muutenkin perillä vasta keskiyöllä, tuntuu 1,5 tunnin viivästys entistä raastavammalta. Jos kerran myöhästyy, niin myöhästyisi hittolainen sitten kunnolla – saisi haettua edes niitä paljon puhuttuja korvauksia.

Olin iloisena matkassa uuden Samsonite Cosmoliteni kanssa. Tällaiselle matkailufriikille hyvä matkalaukku on luksusta ja samalla välttämättömyys. Okei, valehtelin. Olen viimeisen puolitoista vuotta reissannut Kiinassa Walmartista ostamani romukasan kanssa, ja perille on senkin kanssa aina päässyt. Mitä nyt alushousut välillä tulleet yksi kerrallaan laukkuhihnaa pitkin noukittavaksi lennon jälkeen (vitsi) ja laukun kahva jumittunut milloin ylä- ja milloin ala-asentoon (ei vitsi) – välillä olen kulkenut puolentoista sentin mittaisen kahvan kanssa kuin Notre Damen kellonsoittaja ja välillä selitellyt taksikuskeille, että yes there is a little problem I’m sorry yes the luckage needs more space sorry sorry yes the handle won’t go down. Ja näiden välissä olen mielipuolisena hakannut laukkua hotellihuoneessa, jotta saisin kahvan yhteistyöhön. Hyvä siis, että tiemme ovat nyt lopullisesti eronneet.

Ilmeisesti tuossa uudessa ihanan kevyessä laukussa on jotain muihinkin vetoavaa salaista voimaa, sillä kentällä kaksi eri ihmistä alkoi boardingia odotellessaan nojailemaan laukkuuni, jonka vieressä itse istuin? Laukun vetokahva oli ylhäällä, ja siihen nojaten nämä jampat sitten siirsivät painonsa toiselle lonkalle, ottivat mukavan kyynärpääasennon ja jatkoivat juttelua omien seurueidensa kanssa. En jaksanut sanoa mitään, koska vieressä kiljuva lapsi ja noin 17 kiloa painava käsilaukkuni olivat jo rutistaneet kaikki energiat minusta.

Lentomatka tuntui loputtoman pitkältä, vaikka istuin exit-paikalla ja tilaa oli ihan hyvin. Netti ei toiminut koneessa minuuttiakaan. Tukkimiehen kirjanpitoon uusi viiva otsikon ”halpalentoyhtiöiden aiheuttamat pettymykset” alle.

No, oli aikaa katsoa leffoja. Valmistujaislahjaksi saadut vastamelukuulokkeet helpottivat muuten elokuvien katsomista koneessa aivan älyttömästi. Ja oikeastihan mä olen ihan Norwegian-fani, mutta kunhan nyt joutessani vähän purnaan näistä ensimmäisen maailman ongelmista.

Aurinkorannikko Marbella

Nyt on pari päivää vietetty täällä Espanjassa isolla porukalla. Meillä on iso asunto vuokrattuna yhden kaverimme kautta. Asunto on noin vartin päässä Marbellasta ja puolen tunnin päästä Malagasta, paikassa nimeltä Elviria. Ranta on aivan kivenheiton päässä, mutta eihän sinne mene hullukaan uimaan tällaisella säällä.

Niin, se sää: painajaiseni viikkokausia jatkuvista sateista eivät ole toteutuneet, vaan aurinko on paistanut joka päivä. Täydellistä! Siis ainakin nyt ensimmäiset kolme päivää. Lämpötilat tosin vaihtelevat. Välillä voi lähteä ohuessa pitkähihaisessa ulos, eilen tarvittiin paksu paita ja villakangastakki. (Ja pipo ja kaulaliina ja käsineet, mutta ei kerrota siitä kenellekään.)

Ensimmäisenä päivänä kävimme tutustumassa noin vartin automatkan päässä sijaitsevaan Marbellaan, joka oli ihan viehättävä, siis etenkin se vanha kaupunki. Ihmeteltiin kahden euron viinilasillisia (ei jäänyt pelkkään ihmettelyyn) ja syötiin edullisia tapaksia. Kunnon suomalaisina totesimme, että tällaista sen elämän pitäisi olla.

Aurinkorannikko Marbella tapakset

Myöhemmin samana päivänä vietettiin Mathiaksen isoisän syntymäpäiviä kämpillämme. Mansikkakakkutarjoilut aurinkoisella terassilla! Vuokrakämpässä ei ihan riittänyt skumppalaseja kaikille, mutta meneehän se kuohuva tuopillisinakin.

Toisena päivänä suuntasimme kuuluisaan Rondaan ja siellä viinitilavierailulle, ja näistä kirjoitan tietenkin myöhemmin. Meidän lähikaupasta saa muuten suomalaista lonkeroa, jos viinimaistelu kuulostaa liian takakireältä.

PC290443 PC290336

Tänään olimme koko päivän Malagassa, joka kaupunkina oli oikein positiivinen yllätys.

Huomenna lähdetään heti aamusta lyhyelle patikkareitille, ja sieltä kauppahallin kautta kotiin. Uusi vuosi vietetään täällä asunnollamme ja kuulemma perinteeseen kuuluu syödä rypäle per sekunti. Kuinkahan moni on tukehtunut täällä uutena vuotena?

Tässä nopeat mutta pitkäksi venyneet päivitukset Espanjasta. Ei täällä tule tekeminen loppumaan kesken! Jos fiilistelyt ja vinkit kiinnostaa, niin Instagram päivittyy reissun päältä ahkerasti.

Miten ja missä te aiotte viettää uutta vuotta? Kuka on reissussa?

You Might Also Like

48 Comments

 • Reply Jasmin | Wanderwall lauantai, joulukuu 31, 2016 at 10:39

  Samoilla kulmilla naytetaan pyorivan :D Malaga on kayty, samoin Ronda ja molemmat oli kylla positiivisia yllatyksia. Malaga siksi etta mulla ei ollut mitaan ennakko-odotuksia ja Ronda no, ihan vaan siksi etta se nyt oli aika huikea paikka. Ma kuljin rannikolla t-paidassa ja moni kavi siella uimassakin(???), mutta kuolin henkisesti kun saavuin Granadaan ja tajusin etta taalla on muuten oikeasti talvi. Toisaalta ei pitaisi valittaa, koska saat on ollut muuten ihan tajuttoman hyvat! Uudeksivuodeksi Cordobaan! Rypaleet on joka paikasta loppuunmyyty (? :D) eli nayttaa silta etta tukehtumisvaaraa ei mun kohdalla ole.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, joulukuu 31, 2016 at 15:25

   Apua, me just käytiin kaupassa ja saattaa olla, että koko rypäleet unohtui ostaa! Nooh… Mä en oo kyllä t-paidassa vielä lähtenyt minnekään, mutta musta onkin tullut vähän tällainen vilukissa nykyään. Ja uimaan en varmasti mene! Mutta kyllähän siellä muutamia rohkelikkoja näyttää polskivan. Hyvää uutta vuotta ja ihanaa reissun jatkoa, luetaan sitten jälleen kerran toistemme juttuja samoista paikoista. :)

 • Reply Kthetraveller lauantai, joulukuu 31, 2016 at 15:55

  Voi ei, toi Ronda on niin mun haaveissa. Bongasin sen vasta about kuukausi takaperin ja ilmoitin mmiehelle, että tonne mennään vielä. Anyway, mies meinas ensin olla rahtaamassa meitä ulkomaille jonnekin uudeks vuodeks, mtta luovuttiin ajatuksesta kun ollaan koko ajan menossa jonnekin. Uusi vuosi Helsinskyssä se sitten tänä vuonna on…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, joulukuu 31, 2016 at 18:47

   Teillä on ollut lähiaikoina sen verran reissua taas, että ehkä ihan mukava olla Suomessakin hetki. Maailmalle pääsee muutenkin. Ronda oli kyllä kiva, vaikkakin sen verran pieni, että onneksi emme tehneet vuosipäiväreissuamme sinne. Nyt siis mennään Sevillaan sen sijaan, mutta Rondakin pyöri pitkään mietteissä. Oltais varmaan tylsistytty kahdessa päivässä kuoliaaksi. Päiväreissuksi Ronda on hyvä!

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja lauantai, joulukuu 31, 2016 at 17:55

  Hahaa, mepä ostettiin sieltä säilykerypäleitä tuliaisiksi, ja muutaman tunnin kuluttua on totuuden hetki käsillä täällä Suomessa. Opaskirjan mukaan rypäleiden syömisessä ei saa töpeksiä, tai muuten ensi vuoden pyrkimykset epäonnistuvat. Saa nähdä kuinka meidän käy.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, joulukuu 31, 2016 at 18:49

   APUA. Huomasin juuri, että on meillä sittenkin rypäleitä. Pilaanko tulevan vuoteni, jos homma menee ihan reisille..? :-) Hyvää uutta vuotta rypäleonnistumisista tai -epäonnistumisista huolimatta!

 • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 10:41

  Haha! Tuo rypälejuttu oli hauska, siis en tiennyt että tää on oikeasti tosi mutta pakko se on nyt hyväksyä kun toinenkin tuttu reissunainen on Espanjassa ja hän oli päivittänyt saman rypälejutun :D Aurinkorannikko voisi olla mielenkiintoinen matkakohde! En ole koskaan käynyt. Mutta se viinitila vaikutti erittäin hyvältä. Nauttikaa <3

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 22:20

   Kiitos Mira, kyllä täällä nautitaankin. Ja vahvistan huhut todeksi, klo 00:00 kaikki popsivat rypäleitä Marbellan keskustassa. :-D

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 23:20

  Pahemmissakin paikoissa toki uuden vuoden voisi viettää, kuten Suomessa räntäsadetta ihaillessa. Tuttuja paikkoja ovat kaikki Malaga, Ronda(huikea!), Gordoba ja Granada.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 3, 2017 at 21:48

   Uusi vuosi Suomessa on meillä muutenkin ollut niin monena vuonna vähän epäonnistunut, että oli kiva päästä toisiin maisemiin sitä viettämään.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty maanantai, tammikuu 2, 2017 at 00:53

  Kiitos vinkeistä, meillä saattaa olla hiihtoloman aikoihin suunta Andalusiaan! Mulle kävi muuten vuosi sitten niin, että Ko Samuin lentokentällä mun isä (melkein 70-v) tuli matkalaukkuhihnalta mun bikinin alaosa kädessään, että ”onko tämä sun”. Rinkan sivutasku oli auennut siinä pyörityksessä ja mun bikinin alaosa ja lapsen hellehattu olivat lähteneet pyörimään hihnalle ihan omaan tahtiinsa. Molemmat saatiin pelastettua, vaikka itse olisin luultavasti jättänyt ne housut sinne pyörimään.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 3, 2017 at 21:49

   Eli mun pahin painajainen on siis lähes toteutunut sun kohdalla! :D Apua… No nyt on ainakin monessa blogissa ollut teille vinkkiä tänne suunnille.

 • Reply Pirkko / Schildt maanantai, tammikuu 2, 2017 at 19:23

  Uusi vuosi meni tänäkin vuonna töissä, mutta loppiaisen jälkeen lennetään Portugalin Algarven alueelle melkein kolmeksi viikoksi! Testataan nyt sitten Portugalinkin aurinkorannikkoa talvipakomielessä – mitä nyt poiketaan Espanjan Cadiziin välillä, kun Fuengirolan viikollamme taannoin jäi kutkuttamaan myös Atlantin puoleinen ranta :-)

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas maanantai, tammikuu 2, 2017 at 20:28

  Espanja on näemmä yllättänyt monen. Et ole ainoa, jolle on käynyt niin, että toisen valitsema kohde on yllättänyt. Minulle tuollainen oli Kroatia.

 • Reply reissaaja1 tiistai, tammikuu 3, 2017 at 11:14

  Ihanan aurinkoisia kuvia! Olen myös itse Norwegian-fani, mutta välillä on vaan niin (kun on todella väsynyt) kaikki pienetkin vastoinkäymiset rasittaa ja pahasti. Me vietimme tämän vuoden ensimmäisen päivän niinkin eksoottisessa paikassa kuin Tallinna. ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 3, 2017 at 21:56

   Tallinna ei ehkä tosiaan ole se eksoottisin kohde. Mutta ihana silti! Blogissa voi onneksi päästellä höyryjä ulos, kun lentoyhtiöt rassaavat syystä tai toisesta, heh.

 • Reply Anna K. tiistai, tammikuu 3, 2017 at 18:39

  Jossainhan ne Norwegianin halvat hinnat täytyy näkyä, eli vedetään niin tiukoilla aikatauluilla että aina ollaan myöhässä; tän saman olen huomannu monta kertaa. Noh, ostopäätöstä tehdessä niiden hinnat taas kummasti houkuttaa…
  Ai, niin näin sieluni silmin sun vetävän kyyryssä reistailevaa laukkua! V-mäisten laukkujen kanssa matkustamisessa menee niin hermot! Tulee mieleen mun äidin laukku, jonka vetokahva on katkennut; kun hän ei saa sitä sitten itse vedettyä, homma jäi mulle, vaikka oma reissureppu selässä olis ollut jo ihan riittävästi. Sen laukun kanssa minä en enää yhteiselle matkalle lähde!
  ps. Mahtavaa, että rypäleperinne elää yhä Espanjassa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 3, 2017 at 22:00

   No sehän se on, jostainhan ne säästöt tosiaan otetaan. Toisaaltahan tällaiset muutamien tuntien myöhästymiset on periaatteessa pientä, ja etenkin kun muistelee ne sadat eurot, jotka on Norwegianin ansiosta säästänyt, voi antaa vähän armoa. Rypäleperinne todella elää ja voi hyvin!

 • Reply Katja tiistai, tammikuu 3, 2017 at 19:26

  Ihania kuvia, kuulostaa ja näyttää kyllä just kivalta kaamosajan kohteelta! Ja onnea uuden matkalaukun johdosta :D

 • Reply Ex-puertolainen keskiviikko, tammikuu 4, 2017 at 23:28

  Uusi vuosi ehti jo alkaa, mutta vinkiksi seuraavalle: Espanjassa myydaan purkitettuja rypaleita ihan uuttavuotta varten! Ne ovat normaalia pienempia eli livahtavat sukkelasti alas kurkusta.

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, tammikuu 5, 2017 at 02:13

  Mä en ole varmaan kertaakaan ollut Norwegian lennolla, jossa netti olisi toiminut! Enää en edes odota sen toimivan, niin välttyy pettymyksiltä.
  Mikä toi rypälejuttu oikein on? Siis kuinka kauan niitä pitää syödä yksi sekunnissa? Espanjalaiset… :D Mahtavaa, että siellä on sittenkin ollut aurinkoista! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 7, 2017 at 19:54

   12 rypälettä oli kai se määrä, mitä sitten piti syödä yksi sekunnissa. Mulla on joskus toiminut tosi hyvinkin, joten pettymys oli karvas, haha!

 • Reply Teija / Lähdetään Taas torstai, tammikuu 5, 2017 at 16:59

  Hah :D Heti kävi minullakin mielessä, että kuinka moni uuden vuoden juhlija tukehtuu niihin rypäleisiin :D Toivottavasti ei kovin moni.

  Hyvältä kuulostaa kyllä lomailu. Aurinko, tapakset ja viinit kelpaisi tännekin :)

 • Reply Outi torstai, tammikuu 5, 2017 at 22:36

  Espanja maistuisi vaikka Aurinkorannikon muodossa. Viis kaulaliinoista ja pipoista, jos tarjolla on parin euron viintä ja puoli ilmaista ruokaa. Ja edes hiukan lämpöä. Kyllä kelpaisi!

 • Reply Teppo/Tämä matka perjantai, tammikuu 6, 2017 at 09:46

  Todella kivaa seutua eikä pelkkää rantaa. Siitä muutama kymmenen km pohjoiseen ja Toloxissa löytyy rauhallista vuoristoelämää. Cadizin vanhakaupunki kannattaa käydä kävelemässä.

 • Reply Emma perjantai, tammikuu 6, 2017 at 12:17

  Ei ollenkaan huono paikka viettää uuttavuotta! Vaikka mullekin tuli kyllä mieleen (vaikka vain blogin kautta sut tunnenkin), että onpas nyt sulle outo kohde :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 7, 2017 at 19:51

   Hahaha! No olen sitten ainakin onnistunut välittämään jotain persoonastani blogin puolelle. ;)

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, tammikuu 6, 2017 at 15:52

  Heh, aurinkorannat eivät ole yhtään munkaan ”tyylisiä”, mutta niin sitä vaan välillä löytää itsensä aina välillä löhölomalta biitsiltä. Olen kerran Espanjan aurinkorannikolla käynyt, joskus yli kymmenen vuotta sitten. Raahasin perheeni väkisin Rondaan, kun halusin jotain muutakin kuin sitä biitsiä. Se oli kyllä suloinen päiväretkikohde. Espanjaa haluaisin nähdä enemmänkin, tosin ensi kerralla maan pohjoisosaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 7, 2017 at 19:51

   Hehe! Täällä ei onneksi ole tarvinnut raahata ketään minnekään, kun kaikki ovat yhtälailla halunneet nähdä ympäröiviä paikkoja. :) Ja kun ei ole edes niin lämmin, että voisi löhötä rannalla, haha.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana perjantai, tammikuu 6, 2017 at 23:16

  Minä olen siitä omituinen, että olen onnellinen kun vaan pääsen reissuun enkä ole kovin nirso kohteiden suhteen. Ehkä, jos olisi mahdollista tehdä ulkomaanmatka tyyliin kerran kahden vuoden välein, olisin varmaan eri mieltä. Mutta siis, voisin hyvin lähteä Aurinkorannoille, löytyyhän sieltäkin vaikka mitä. Eihän ole pakko mennä syömään niitä lihapullia tai olemaan rannalla, jos ei siitä tykkää. Voisin sanoa, että melkein mistä vaan löytyy paljon näkemistä jos vaan vaivautuu etsimään. Ehkä siksi joskus onkin mahtavinta mennä paikkaan, jonne ei normaalisti itse tulisi lähdettyä. Silti totuuden nimissä sanon, ettei kyllä ole kertaakaan tullut haaveiltua Aurinkorannikolle pääsemisestä. :D

  En ole monesti päässyt matkustamaan isolla porukalla, mutta se on kyllä varmasti ihanaa! On juhlan tuntua jo muutenkin, vieläpä kun teillä oli ihan oikeastikin juhlittavaa. Mä vieläkin haaveilen joulusta, jonka voisi viettää sukulaisporukalla ulkomailla. Ehkäpä vaikka Aurinkorannikolla, että mun isäkin olisi innoissaan. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 7, 2017 at 19:49

   No meillähän on aika pitkälti samanlaiset ajatukset tässä asiassa. :) On tosiaan kiva olla paikassa, jonne ei muuten olisi tullut, ja vieläpä yllättyä pääasiassa positiivisesti!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com lauantai, tammikuu 7, 2017 at 02:25

  Kyllä kelpaisi Aurinkorannikko ja kahden euron viinit, ei jäisi ihmettelyksi meilläkään! Tosin ei täällä 36 asteen Ausseissakaan nyt voi valittaa. Paitsi että on liian kuuma. Vuosi sen sijaan vaihtui vähän viileämmissä olosuhteissa Australian Alpeilla.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 7, 2017 at 19:48

   Mä rakastan kuuman kosteaa ilmastoa! Mutta aktiiviselle lomailijalle tällainen vajaa 20 astetta, mitä täällä on ollut, on aika täydellinen.

 • Reply Mira Jalomies lauantai, tammikuu 7, 2017 at 12:20

  Olin uudenvuoden tienoon Myanmarissa :). Andalusiassa on paljon hienoa – jos ennätät, käy ainakin Granadassa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 7, 2017 at 19:47

   Se on ainoa must see -paikka, joka jäi nyt sitten ensi kertaan. Moni on kehunut. Myanmar on yksi mun unelmia!

 • Reply Ella - Matkalla kaiken aikaa lauantai, tammikuu 7, 2017 at 15:59

  Kuulostaa ihanalta teidän reissu! En ajatellut minäkään, että Aurinkorannikko ois mua varten. Kun kuitenkin päädyin sinne kesällä työmatkan yhteydessä, niin huomasin, että oikeastaan tosi kivaa seutua. Junalla pääsi kätevästi kentältä vuoristoon ja Malagaan eli vuokra-autoakaan ei tarvitse, jos on vaikka yksin reissussa. Isommalla porukalla auto on varmasti paras, ja haaveilen jonkun villan vuokrauksesta isolla porukalla :) Nauttikaa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 7, 2017 at 19:46

   Kiva kuulla, että ilman autoakin pärjää. Mutta isolla porukalla ja autolla tämä on tosiaan erityisen helppoa. :)

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, tammikuu 7, 2017 at 18:35

  Aurinkorannikkoa haukutaan ihan suotta. Sieltä pääsee kätevästi retkille lähikaupunkeihin ja nähtävää riittää vaikka kuinka. En ole itse vielä käynyt, mutta aikomuksena mennä some day. Varsinkin kahden euron viinit ja tapakset houkuttelee ;) Hassu tuo rypäleiden syönti uutena vuotena. Olen joskus kuullut, mistä tuo tapa tulee, mutta en muista enää.. Toveri Google pitää kutsua taas apuun :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 7, 2017 at 19:25

   Toisaalta ymmärrän sen ”haukkumisenkin”. Esimerkiksi tänään Fuengirolassa käytyämme täytyy todeta, ettei ole enää tarvetta mennä uudelleen. Suomalaisia ja brittejä tuntui olevan enemmän kuin espanjalaisia. :) Mutta kyllä, tämä on todella monipuolista seutua, eikä Fugeen tai koko rannikolle tarvitse jäädä kököttämään, jos ei halua. Autolla pääsee tosiaan vaikka joka päivä ihmettelemään muualle Andalusiaan, ja ihmettelemistä täällä riittää.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita tiistai, tammikuu 17, 2017 at 22:33

  Oi, mua kovasti kiehtoo Aurinkorannikko! Täytyypä mennä lukemaan muutkin postauksesi sieltä! :)

 • Leave a Reply