Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan ravintolat: Pegasus

tiistai, joulukuu 27, 2016

Tallinna, mikä ihana tekosyy syödä aina ulkona uudessa paikassa. Tässä on muutama vuosi tullut Tallinnaa tallattua, eikä ole tarvinnut vielä kertaakaan mennä samaan ravintolaan uudestaan. Ei sillä, ettenkö johonkin niistä ihanuuksista olisi mielelläni mennytkin.

Yksi helmistä, ainakin lounasaikaan, on Pegasus vanhassakaupungissa.

Ennen Tallinnaan menoa käännyin jälleen kerran erään Tallinnassa asuneen ystävän puoleen, joka vahvisti, että Pegasus on yksi hänen lemppari lounaspaikoistaan Tallinnassa.

Pegasus levittäytyy kolmeen kerrokseen ja virolaiseen tyylin siellä on hauska ja värikäs sisustus. Jotain vähän erilaista.

Ravintola Pegasus Tallinna Ravintola Pegasus Tallinna

Alkupalaksi otimme jaettavan lautasen kahdelle: pääosassa oli kolme tahnaa. Näistä tahnoista tunnutaan Virossa tykkäävän, niitä on ollut monessa paikassa tarjolla. Yksi oli tahnoista oli maksaa, yksi kalaa, ja viimeinen taisi olla paprikaa. Herkullisia kaikki.

Ja tuo leipä oli varmasti parasta leipää, mitä olen ikinä syönyt. Älyttömän hyvää.

Pegasus Tallinna

Alkupalat maittoivat siis loistavasti.

Lounaalla kun oltiin, otettiin pääruoiksi keitot. Minä otin kala- ja isä kasviskeittoa. Molemmat oikein hyviä valintoja, ja molemmat testiryhmän jäsenet poistuivatkin ravintolasta aika tyytyväisinä. Jälkkäreihin ei tällä lounaalla kajottu.

Ravintola Pegasus Tallinna Ravintola Pegasus Tallinna

Pegasus jäi mieleen vähän hipsterinä, rentona ja hyvänä ruokapaikkana. Haluan ehdottomasti päästä tänne vielä illallisellekin. Ruoka on mukavan edullistakin, normaalit lounasannokset irtoavat 4 – 6 eurolla.

Palvelukin oli hyvää (tätä pitää aina Tallinnan kohdalla painottaa!). Nyrpistelin kyllä nenääni vähän sille, että meille tuotiin suomenkieliset menut. Pieni asia, mutta eikö siitä tulekin vähän sellainen junttifiilis? Että näytänkö mä karjalalippisturistilta, vai mitä tää on? No, hyväähän ravintolat toki tarkoittavat, eikä se suomenkielinen ruokalista Pegasuksen ruokaa ja tunnelmaa muuta mihinkään.

Iso iso suositus Pegasukselle, kun mielessä on rento ja edullinen lounas Tallinnan vanhassa kaupungissa. Päivittäin vaihtuvan lounaslistan voi tarkistaa Pegasuksen Facebook-sivuilta.

Seuraa blogia Facebookissa ja kirjoittajaa Instagramissa!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Tiia(ntai) keskiviikko, joulukuu 28, 2016 at 00:20

  Jooo tuo on mainio paikka! Toimi joskus hyvänä plan b:nä, kun yritin kaverin kanssa optimistisesti ilman pöytävarausta Rataskaevu 16:een, joka oli tietenkin ihan täynnä. Pegasuksessa taas oli yllättävänkin paljon tilaa, vaikka ei kyllä keksitty valittamista miljööstä, palvelusta saati itse ruoasta.

  Tähän väliin muuten kiitos Praha-jutuistasi! Inspiroiduin niistä sen verran, että olen lähdössä sinne vuodenvaihteeksi :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 29, 2016 at 23:38

   Tälläkin kertaa tilaa oli, mikä oli ihan positiivinen yllätys. Ja hei jee Praha, mahtavaa! Mieletön paikka viettää uusi vuosi! Uusi vuosi on jotenkin aina kamalaa säätöä Suomessa (ainakin meillä), joten ulkomaille lähtö on aina hyvä vaihtoehto. Postauksia odotellen. :)

 • Reply Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa torstai, joulukuu 29, 2016 at 10:32

  Samaa mieltä! Pegasus on erinomainen lounaspaikka! :)

 • Reply Veera maanantai, tammikuu 2, 2017 at 12:35

  Tallinnaan tulee kyllä lähdettyä tässä alkuvuodesta ja pitää käydä sitä ennen läpi sun postaukset näistä ruokapaikoista. En siis yleensä pistä mitään muistiin ja sit saa aina yrittää paikan päällä miettiä, että mitäs paikkaa viimeksi suositeltiin…. Vähän vaikuttaa siltä nyt, että Pegasus taitaa olla tuon seuraavan kerran ruokapaikka.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 3, 2017 at 21:54

   En usko, että tuut pettymään Pegasukseen! Ja näitä pitäis aina kirjoittaa kännykkään muistiin. Ei niitä ikinä muista, jos alkaa vasta paikan päällä miettimään. :)

 • Reply Sateenmuru tiistai, tammikuu 3, 2017 at 02:34

  Aina klikkailen näitä Tallinna-kirjoituksia vinkkien toivossa, vaikkei ole tietoakaan milloin sinne (asti) tulisi lähdettyä! No, onpahan sitten jossain aivojen kätköissä vinkit valmiina. ^_^ Tosi kivalta paikalta vaikuttaa tämä Pegasus!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 3, 2017 at 21:55

   No nyt sulla on vinkkejä varastossa ja jo siinä yksistään hyvä syy poiketa Tallinnassa. :)

 • Reply Stacy Siivonen perjantai, tammikuu 6, 2017 at 17:24

  Minäpä olin paikassa, jossa ei ollut suomenkielistä yhtään mikään, eikä tullut sen takia karjalalippisfiilis (vai onko se nykyisin Terrafame-pipo) ja paikka oli kuin jostain noukogu-ajalta. Ei se tainnut olla edes Tallinnassa, vaan vastasi jotain Tallinnan Keravaa tai Korsoa. Ruokakaan ei kaksista ollut, että sillä tavalla. Laagri, se se oli, kuitenkin Tallinnan kehätien sisäpuolella.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, tammikuu 7, 2017 at 20:57

  Näyttää kyllä herkulliselta, tulee ihan nälkä näitä kuvia katsoessa! Ja hauska tuo esillepano kanssa. Olisi kiva päästä Tallinnaan herkuttelulomalle kun viime aikoina on ollut niin herkullisen näköisiä ravintolapostauksia sieltäkin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 8, 2017 at 18:45

   Siellä on tosiaan ihan huippu ravintolatarjonta tällä hetkellä, ihan jo niiden takia kannattaa käydä piipahtamassa.

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, tammikuu 8, 2017 at 00:35

  Näitä Tallinnan ravintolakokemuksia on mukava lukea. Eipä ole Pegasos vielä tuttu, mutta laitetaanpa muistiin!

  Tuosta suomenkielisestä listasta sen verran, että viimeksi 36 h reissulla Tallinnassa puhuttiin puolison kanssa keskenämme suomea ja KGB-museossa. Muuten meni reissun kaikki keskustelut englanniksi, oli oikein lomafiilis :-)

 • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi sunnuntai, tammikuu 8, 2017 at 11:04

  Tallinnan ravintolasuositukset ovat aina tervetulleita ja tämä paikka voitti minut puolelleen jo noilla tahnoilla <3

 • Reply Pikavisiitti Tallinnaan 18.1. | Kirjamatkat perjantai, helmikuu 17, 2017 at 14:18

  […] Syö matkusta rakasta -blogista olin lukenut Pegasus-ravintolasta (sijainti Harju 1, auki 12-23) ja käytiin testaamassa se. Molemmat syötiin kalakeittoa ja tykättiin kovasti. Hintaa tuolla oli 6,90. Kallein ruoka ravintolassa taisi olla 17,90 euroa, mutta suurin osa kuitenkin siinä kympin nurkilla. Tuonne tulee kyllä varmaan mentyä uudestaan vielä, kun itse en yleensä jaksa niin kovasti etsiä uusia paikkoja, vaan käyn mieluiten tutuissa hyväksi havaituissa. […]

 • Leave a Reply