Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissuvuoteni 2016 näytti tältä, miltä sinun?

keskiviikko, joulukuu 14, 2016

Oletteko te tajunneet, että jouluaatto on jo ensi viikolla? Minulle se iskeytyi tajuntaan tänään. Niin se vain vuosi lähenee loppuaan, ja matkabloggaajien perinteitä kunnioittaen on aika tehdä katsaus vuoden 2016 reissusaldoon. Se oli ihan jees, joskin sen ei olisi tarvinnut olla aivan näin Eurooppa-painotteinen.

Tammikuu

Alla näkyvän kuvan julkaisin lähes vuosi sitten Instagramissa, kun olin Shanghain lentokentällä valmiina palaamaan Helsinkiin. Ei siitä voi olla jo vuosi? Että on ikävä Kiinaa.

Me melkein lähdimme sinne taas itsenäisyyspäiväksi, mutta sitten arjen velvollisuudet murskasivat nekin unelmat (onko jotain, mitä ne eivät murskaisi?).

151 days in China. And now… Time to go home. #shanghai

A post shared by M E R I ? (@vanhameri) on

Helmikuu

Kiinasta paluun jälkeen reissaus kotimaasta alkoi varovaisesti perinteisellä Tallinnan matkalla. The Von Stackelberg Hotel tukikohtanamme herkuttelimme mm. tunnelmallisessa SALTissa ja halvassa Rataskaevu 16:ssa ja ihan vaan otimme rennosti – tai no juhlimisen puolellehan se meni, kun kaveripariskunta sattui olemaan samaan aikaan kaupungissa. Hups.

Väsyneinä mutta iloisina takaisin kotiin. Tallinna hurmasi taas.

Maaliskuu

Tarjoutui tilaisuus lähteä viikonlopuksi Lappiin. Vuosia edellisestä vierailusta. Ei pettänyt kotimaa, vaan ihastuin ikihyviksi, ja päätin, että tästä eteenpäin vähintään kerran vuodessa pohjoiseen.

Lopulta se tapahtuikin sitten nopeammin, kuin olisin arvannutkaan.

Huhtikuu

Budapestissa oli jo melkein kesä huhtikuussa. Alunperin suunnitelma oli mennä Pecsiin eri kokoonpanolla, mutta pieniä mutkia ilmaantui matkaan ja lopputuloksena päädyimme Mathiaksen kanssa kahdestaan Budapestiin.

Budapest on kyllä Keski-Euroopan lomailua parhaimmillaan. Budapestin vinkit löytyvät täältä – on muuten ollut yksi blogin kestosuosikkipostauksista julkaisemisensa jälkeen.

Toukokuu

Toukokuussa lähdettiin rakastumaan Ystadiin Skåneen. Mikä mesta! Aivan uskomaton, ja niin lähellä Suomea. Iso Ruotsi-suositus tälle. Ystad-jutut kannattaa ehdottomasti lukea täältä. Ja erityisesti tietenkin tämä postaus, jossa valaisen sitä, miksi ja missä kaikessa ne hurrit ovat aina meitä suomalaisia parempia.

Katsokaa nyt tätäkin kuvaa Ystad Saltsjöbadista.

Kesäkuu

Blogimatka Tatarstaniin. Niin siisti kokemus, sekä ekan blogimatkan kannalta että kaupungin osalta!

Ja hei, eka kerta Venäjällä. Vuoden 2016 reissuista ainoa maa, jossa en ollut ennen käynyt. Tässä paikassa oli taikaa.

Heinäkuu

Heinäkuun vikoina päivinä hilpastiin Tallinnan uuteen Hilton-hotelliin. Jos etsii luksusta Tallinnassa, niin Hilton ja Swissotel ovat kyllä nappivalintoja. Hiltoniin voi tarkemmin tutustua täällä.

Muutenkin oli kiva käydä kesä-Virossa, kaupunki kun tuppaa olemaan talvisin vähän harmaan ja ankean näköinen.

Elokuu

Nyyh, ei yhtään reissua. Pitääkö huolestua?

Syyskuu

Äidin kanssa kauniiseen Prahaan. Ihan selkeästi Euroopan ykköskaupunkikohteita! Niin moni asia on Prahassa kohdillaan: nähtävyydet, hintataso, historia, halvat lennot…

Lokakuu

Kun keväällä päätin, että Lappiin on päästävä useammin, en arvannut, että ihan näin usein. Jo syksyllä nimittäin pääsimme Enontekiölle pitkäksi viikonlopuksi. Se rauha ja hiljaisuus, puhumattakaan maisemista. En ole kotimaanmatkailun ystävä suuremmissa määrin, mutta Lappi on kultaa. Lisää tätä.

Marraskuu

Jo toinen kuukausi tälle vuodelle ilman pienintäkään matkaa. Auttakaa nyt joku ihmistä hädässä!

Joulukuu

Tänään olen parhaillaan Tallinnan päiväristeilyllä. Matka se on pienikin matka!

Onneksi joulukuulle on luvassa muutakin: kuten edellisessä postauksessa kerroin, otamme suunnaksi Andalusian uudeksi vuodeksi. Hyvä päätös kuluneelle vuodelle ja mitä parhain tapa aloittaa vuosi 2017!

Miltä teidän reissuvuotenne ovat näyttäneet?

Tämä minunhan näytti oikestaan aika kivalta ottaen huomioon budjetin ja ajan rajallisuudet. Kaukomatkaa jäin kaipaamaan, mutta ehkä se puolivuotinen Kiinassa riittää antamaan energiaa vielä hetkeksi.

Ensi vuonna on kyllä pakko päästä taas Aasiaan.

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply Chilichili keskiviikko, joulukuu 14, 2016 at 10:23

  Ooooooh! Hyvät reissut. Just sopivasti sitä ja tätä. Go, girl ….

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 15, 2016 at 08:30

   Joo, ei tästä nyt oikein voi valittaakaan, vaikka ne Aasian reissut jäivätkin uupumaan…

 • Reply Katja/historiadeviajes keskiviikko, joulukuu 14, 2016 at 21:00

  No onhan tuota ollut reissua kerrakseen. :D ei aina tarvitse lähteä kauas kun lähelläkin on kaikkea siistiä. :) pääsispä itsekin Tallinnaan useammin. Melkein pitäs ottaa kyllä nyt listalle!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 15, 2016 at 08:32

   Olin tosiaan just eilen taas siellä, ja taas kerran voin suositella sitä oikeasti kaikille. Rento paikka! Ja kyllä, Eurooppakin on ihana ja monipuolinen.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA torstai, joulukuu 15, 2016 at 04:42

  Praha kyllä houkuttelisi, ensi vuonna sinne! Viime matkamessuilta sai Mondo-lehde tilauksen yhteydessä valita matkaoppaan ja valitsin Prahan. Pitäishän sen nyt päästä täyttämään tehtävänsä, vai mitä? Välillä harmittaa, miten vähän tulee käytyä Tallinnassa. Helsingissä erityisesti asuen se on niin helppoa ja halpaa. Pitäis ottaa mallia siusta! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 15, 2016 at 08:39

   Just eilen todistin taas, että Tallinnassa ehtii vaikka mitä ihan pelkän päiväristeilyn aikanakin. Ihan huippu kohde. Ja kyllä se on pyhäinhävistys, jos Praha-opas jää kirjahyllyyn pölyttymään ilman käyttöä! Nyt lentolippuja varaamaan!

 • Reply Maria torstai, joulukuu 15, 2016 at 09:41

  Hyvältä näyttävä matkailuvuosi! Mulla on vähän samat fiilikset Lapin suhteen että sinne pitää päästä uusiksi… ja onneksi pääsee ;) Ja sun Praha-jutut innosti että sinnekin pitäisi päästä! Se on ollu mun päättymättömällä ”joulukohdelistalla” jo pitemmän aikaa, ehkä pitää poistaa sana ”joulu” siitä ja vaan mennä :) Hyvää joulun odotusta! Ja tietty matkojen ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 16, 2016 at 09:13

   Samoin sulle! :) Ja samaa mieltä, että Praha ei tarvitse sitä joulua, mietipä miten ihana se olis keväällä joskus huhti-toukokuussa…? Mutta viimeistään ensi jouluna lähdet käymään! Omituisesti kyllä nyt jatkuva Lappi-kuume nyt päällä…

 • Reply miraorvokki torstai, joulukuu 15, 2016 at 10:19

  Mäkin oon juuri kokoamassa omaani! :) Ensi vuosi näyttää jo hyvältä täällä, Nizza, Monaco, Portoroz.. Mutta Aasiaan on myös PAKKO päästä kun tänä vuonna jäi välistä se reissu.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 16, 2016 at 09:13

   Eli samoilla linjoilla! Mulla ei ole vielä ensi vuodelle mitään muuta, kuin tämä vuoden aloittava Espanjan matka.

 • Reply Jasmin | Wanderwall torstai, joulukuu 15, 2016 at 13:21

  Siis mitä? Musta tuntuu että sä vasta lähdit Shanghaihin mutta sun paluustakin on melkein jo vuosi? Mut hyvältähän sun reissut näyttää! Mulla olis tavotteena päästä ens vuonna käymään Aasiassa myöskin. Edellisestä visiitistä on aikaa yli puolitoista vuotta enkä oo käynyt Kiinassakaan yli kahteen vuoteen mikä on ihan liian pitkä aika olla hengittämättä ilmansaasteita :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 16, 2016 at 09:17

   Kyllä, keuhkot on jo ihan liian puhdistuneet tätä Euroopan tarkkaan valvottua ilmaa hengitellessa, haha! Täytyy pian päästä täyttämään vuoden saastekiintiö. Poikaystävä just tossa sohvalla huutelee, että Shanghaihin pääsis keväällä 400 eurolla… Ja todellakin, enkö mä vasta saanut sen kirjeen, että pääsen Kiinaan ylipäänsä lähtemään? Huh huh, että aika juoksee. Toivottavasti meitä molempia onnistaa reissujen suhteen ensi vuonna!

 • Reply Marika torstai, joulukuu 15, 2016 at 14:42

  Hyvältä sun vuosi näyttää :) omani: huhtikuussa aloitin tämän vuoden reissut käymällä ekaa kertaa Pietarissa ja ylipäänsä Venäjällä, sinne pakko päästä uudestaan! Toukokuussa matkustin ensimmäistä kertaa ikinä yksin ja suunta oli toinen itselle uusi kohde Praha. Heinäkuussa menimme pikkusiskon kanssa Tallinnaan alku kuusta ja kesälomaani aloittelin myöhemmin käymällä yksikseni Ateenassa, joka yllätti positiivisesti, vaikka oli kyllä siellä kuuma. Elokuussa matkasin taas yksin pariksi päiväksi Lontooseen ja elokuun lopussa lähdettiin pikkusiskon kanssa USA:aan Orlandoon ja matka jatkui syyskuun puolella New Yorkiin. Pari kk taas taukoa ja kävin joulukuussa Lontoossa yksikseni shoppailemassa :) ensi vuoden matkailun aloitan heti tammikuussa Lontoolla (joo käyn siellä suht usein :D) ja tarkoitus olisi käydä ekaa kertaa Budapestissa ja toiveissa olisi loppuvuodesta painella Tokioon. Kesä on vielä auki, koska käytän varmastikin kesäloman uuden koiranpennun hoitoon :)
  Olen kyllä tyytyväinen tämän vuoden matkailusaldoon ja olen hemmetin ylpeä, että rohkaistuin matkustamaan yksin. Nyt ei tarvitse aina houkutella muita mukaan tai ainakaan jättää matkaa tekemättä seuran puutteen vuoksi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 16, 2016 at 09:22

   Vau! Toihan kuulostaa aivan upealta matkailuvuodelta. :) Etenkin, kun oot ottanut sen ison askeleen ja lähtenyt ensimmäistä kertaa yksin. Mäkin oon reissannut yksin aikaisemmin Euroopassa ja Aasiassa, ja muistan kyllä, kuinka se alussa jännitti. Mutta sitten kun huomaa, että kyllä sitä pärjää, niin yksin matkustaminen on parhaimmillaan tosi mukavaa. Saat ollakin ylpeä itsestäsi! Pietariin ja Lontooseen mäkin haluaisin, varsinkin Pietaria oon miettinyt keväälle. Tykkäsitkö?

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, joulukuu 17, 2016 at 16:46

  Mulla ei ole ollut yhtään ulkomaanreissua sitten heinäkuun – SE on huolestuttavaa! :D On tarkoitus tehdä kyllä itsekin tällainen postaus. Hyviä reissuja sulla ollut! Omat reissut olivat Dubai, Pietari, Skotlanti, Viro, Latvia, Liettua, Kainuu, Naantali ja nyt parin viikon päästä Vietnam.. :)

  Annoin muuten sulle tunnustuksen blogissani! https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/12/17/pollamystyneet-terkut-helsingista-ja-blogitunnustuksia/

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, joulukuu 18, 2016 at 11:33

   No sä sentään pääset kaukomatkalla ihan just! Se korvaa menetetyn puolivuotisen. ;) Menen hei heti lukemaan!

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, joulukuu 18, 2016 at 15:56

  Minun reissuvuoteni ei ole vielä edes lopussa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, joulukuu 19, 2016 at 17:35

   Hyvä! Kyllähän mullakin vielä tuo Espanja tälle vuodelle nipin napin häämöttää.

   • Reply Stacy Siivonen tiistai, joulukuu 20, 2016 at 18:34

    Kyllä vain jotenkin sielu lepää noissa Lappi-kuvissa, vaikka pian vaihtuukin valtakunta niissä Oslon lääniksi.

 • Reply Terhi / Muru Mou sunnuntai, joulukuu 18, 2016 at 17:28

  Niin kauniita nuo kuvat Lapin talvesta! Mullakin on ihan hirveä kaukomatkakaipuu… Oon alkanut taas haaveilla Kaakkois-Aasiasta (mikä ihme sinne aina vetää!), enkä voi millään uskoa, että vasta tänä vuonna siellä tuli viimeksi käytyä. Mutta toivottavasti pääsisi ens vuonna taas! Mulla on oma reissuvuosikooste työn alla, mutta julkaisen sen vasta tammikuun IGTT-postauksena :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, joulukuu 19, 2016 at 17:36

   Joku siinä Aasiassa vaan kuule on. Sinne haluaa aina takaisin. Vaikka tekin olitte siellä niin pitkään! :)

 • Reply Sateenmuru sunnuntai, joulukuu 18, 2016 at 21:43

  Ystad on suurin kirjaimin unelmieni matkalistalla – ja tuo sinun Insta-kuva vain sai alleviivaamaan sen! Kivoja reissuja sinulla, tuo Tallinnan hotellikin vaikuttaa viihtyisältä (sekin mieleen, kunhan taas Euroopan matkat tulevat ajankohtaisiksi). Antoisia matkoja myös ensi vuoteen!

 • Reply Ansku BCN maanantai, joulukuu 19, 2016 at 09:50

  Hyvä reissuvuosi siis! Minulla on oma koostepostaus työn alla ja tänään tai huomenna tuuttaan sen ulos. Iso homma, kun piti jokaista juttua jäädä fiilistelemään ja muistelemaan :)

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas maanantai, joulukuu 19, 2016 at 21:13

  Alä välitä jos on pari kuukautta, milloin ei matkoja ollenkaan. Itsellä niitä on enemmän. Elokuussa viimeksi mutta nyt edessä Hollanti/ Leiden ja New York. Ehkäpä nuo kruunaavat kolmen kuukauden tauon matkailussa. Vaikka on minulla ollut mahtava reissuvuosi, Sitä voi käydä katsomassa blogista. Kiva reissuvuosi sinulla on ollut. Itsellä haaveena katsastaa Tallinnan Hilton vielä jonain päivänä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 22, 2016 at 22:27

   Hilton oli kyllä kiva, kannattaa ehdottomasti käydä siellä. New York on minunkin haavelistoilla!

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä tiistai, joulukuu 20, 2016 at 15:19

  Arjen velvollisuudet on kyllä niin ärsyttäviä, pilaavat kaiken hauskan… Me ei olla tehty mitään reissuvuosikoostetta (ainakaan vielä), mutta perstuntumalla vaikuttaisi siltä, että tänä vuonna ei ole tullut hirveästi matkailtua. Ensi vuonna sitten ehkä enemmän!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 22, 2016 at 22:28

   Sellaistahan se elämä välillä on. En tiedä vielä itsekään ensi vuodesta mitään… Ehkä kerran Tallinnaan ja se oli sitten siinä?

 • Reply Lotta | Watia.fi torstai, joulukuu 22, 2016 at 09:53

  Kivoja ja erilaisia reissuja. Erityisesti ihastuttaa tuo luminen Lappi! Mä en ole vielä kertaakaan käynyt Lapissa talvella. Haluaisin tosi paljon! Varsinkin nyt täällä kaukomailla oon alkanut romantisoida joulua Lapissa. Oi että. Jos ens vuonna? Äkkiä se tääkin vuosi taas meni. Hyvää joulua! *<|:-)

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana torstai, joulukuu 22, 2016 at 23:25

  Hyviä reissuja! Mä kävin ekaa kertaa (kunnolla) lapissa vasta vajaa kolme vuotta sitten. Saariselällä hiihtäminen oli kieltämättä hieman antoisampaa kuin täällä stadissa. :)

  Ihanaa, kun sulla sekä alkoi vuosi ulkomailla, että myös päättyy. Mä kiinnostuin sun reissuista eniten Kiinan lisäksi Ystadista ja Tatarstanista.

  Mulla on luonnoksissa kans vuoden 2016 reissupostaus keskeneräisenä, mutta taitaa mennä julkaisu tämän vuoden ihan viimeisille päiville. Se on kyllä jännä, että kun aikaa olisi nyt ollut (äitiyslomalla/lomalla elokuulle saakka) niin sitten rahaa on nihkeästi ja vauvankin kanssa välillä väsyttää – puhumattakaan uhmiksesta. Mutta kyllä niitä ihan kivasti tällekin vuodelle kertyi. Mutta koskaan ei tule kylläiseksi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, joulukuu 24, 2016 at 15:55

   Se ikuinen ongelma: kun on aikaa, ei yleensä ole rahaa! Tuota en muuten tullutkaan ajatelleeksi, että vuosi tosiaan alkoi ja loppui ulkomailla. Sopii hyvin kuvaamaan tämänhetkistä elämänvaihetta!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, joulukuu 23, 2016 at 00:21

  Vautsi mikä reissuvuosi! Lappiin olisi ihana päästä, katsotaan jos saadaan ensi vuoden Suomen reissuun mahtumaan. Meillä on siis ensi vuoden suhteen vain yksi kohde selvillä, ja se on Suomi. :) Tämä vuosi jäi vähän köyhäksi reissujen suhteen, koska edellisvuonna meni mm. hääjuhlaan sen verran rahaa. Mutta ensi vuonna toivottavasti enemmän reissuja!

 • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, joulukuu 23, 2016 at 21:19

  No, onhan sitä reissuja ehtinyt kertymään :) Ihania kuvia Lapista. Mä en ole ehtinyt vielä edes aloittamaan omaa koostetta muuta kuin henkisellä tasolla. Terhin tavoin säästän sen tammikuun IGTT:n.

 • Reply Noora lauantai, joulukuu 24, 2016 at 01:13

  Hyvinhän sie oot kerenny. Kuulostaa kyllä erittäinkin hyvältä vuodelta. Aina ei välttämättä tarvis lähteä sinne kauas vaan vois välillä oikeesti itsekkin jäädä kiertään Eurooppaa! Ja lappi<3 miten ihana! Sinne jokaisen pitäisi päästä! Innolla ootan mitä 2017 tuo sulle tullessaan!:)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, joulukuu 25, 2016 at 00:57

  No aika hyvältähän tuo reissuvuosi näytti. Ja jos muutama kuukausi oli reissutonta aikaa, niin eihän se määrä vaan se laatu! Ainakin näytti aika kivoilta. Pitää varmaan itse koota joku vastaavanlainen postaus omaan blogiin, näitä on sen verran mukavaa lukea.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, joulukuu 26, 2016 at 15:23

   Kyllä, laatu korvaa määrän tässäkin asiassa. Vaikka ei kai tuo määräkään kovin huono ollut. :)

  Leave a Reply