Suomen suurin matkablogiyhteisö

Snapchat on kuollut ja näistä snäpeistä se johtuu

perjantai, joulukuu 9, 2016

Snapchat on enää pelkkä haamu entisestään (pun intended).

Minäkin seurasin vielä muutama kuukausi sitten kymmenien ihmisten elämää snäpissä päivittäin: neiti kodinhengetär ottanut juuri lasagnen uunista, mister limanuljaska taas baarissa, tyttöporukka viikonloppubrunssilla ja sata samanlaista snäppiä vihersmoothieista peräkkäin.

Nasin mukaan Hip Hop Is Dead, mutta tämän blogin kirjoittajan mukaan Snapchat Is Dead.

Oikeasti. Ne, jotka ennen snäppäsivät paljon ihan päivittäin, ovat hävinneet jonnekin. En itsekään enää edes avaa snäppiä joka päivä, saati sitten postaile sinne mitään. Ainakin omasta somekontaktipiiristä lukuisia ihmisiä on vähentänyt Snapchatin käyttöä radikaalisti, tai jopa poistunut sieltä kokonaan. Peukku teille.

Kun Snapchat ei vielä ollut kovin suosittu, oli jokainen 10 sekunnin videonpätkä hauska, jännittävä tai mielenkiintoinen. Kun kaikki alkoivat käyttää snäppiä ja etenkin sen videotoimintoa, alkoivat snäpit kuitenkin toistaa itseään pahemman kerran.

Snapchat on kuollut

Tässä tyypillisiä snäppejä, jotka ovat mielestäni syyllisiä Snapchatin kuolemaan. Näitä tuli katsottua varmaan kymmeniä viikoittain. Aina sama kaava. Oletko sinä se snäppääjä, joka näitä lähettelee? Ja jos syytön heittää ensimmäisen kiven, niin mulla pysyy kyllä kädet nippusiteillä taskuissa. Guilty as charged, ihan jokaiseen kohtaan.

 • Museoiden kuvaaminen: 15 snäppiä eri taideteoksista, olkoon sitten tauluja tai veistoksia. Ihan oikeasti? Voiko snäppi tylsemmäksi mennä? Todennäköisesti menen itse sinne museoon, jos kiinnostaa. Ja todennäköisesti sun snäppiseuraajia ei kiinnosta taideteokset huonolaatuisen videokuvan välityksellä.
 • Pelkät maisemien kuvaajat: Et oikeastaan muista kuka koko tyyppi on, koska hänen snäpeissään ei koskaan esiinny ihmisiä, vaan pelkkiä maisemia. Puhelin liikkuu puolikaaressa, kun tämä henkilö kuvaa metsämättäitä ja vuoristoja. Ihan jees aina joskus. Kunnes sitä tapahtuu jatkuvasti, ja alat skipata koko tyypin Snapchatissa välttyäksesi näkemästä taas yhtä järvimaisemaa tai keskinkertaista auringonlaskua.
 • Pelkkää filtteriä: Pahin filtterikuume vaikuttaa menneen ohi, mutta edelleen löytyy niitä, jotka ei muuta snäpissä teekään, kuin lähetä lällättelyvideoita eri filttereillä. Joo, oli hauskaa ehkä puoli vuotta, mutta nyt riittää. Ainakin minulle.
 • Tuuliset snäpit: Olisi varmaan hyvä video, jos edes kuulisit, mitä kuvaaja yrittää taustalla sanoa. Tuuli tarttuu mikkiin ja kun avaat Snpachatin aamulla, tulet herättäneeksi samalla koko kerrostalon tämän tuuliterroristin ansiosta, kun kännykän kaiutin tuntuu räjähtävän tuulen suhinasta. Henkilökohtainen inhokkini.
 • Lauantaiyön snäpit: Ei varmaan tarvitse sanoa mitään.
 • Keikkasnäpit: Itse syyllinen täällä kirjoittelee, mutta nää vaan on niin ärsyttäviä. Sulla on hieno idea ottaa sairaan hyvästä keikasta pari(kymmentä) snäppiä kavereidesi iloksi, mutta ei se Beyonce tai Atomirotta kuulosta ihan samalta sun kaverin iPhonen kaiuttimista ruuhkabussissa seuraavana aamuna.

Muutenkin mä luulen, että Snapchat tulee lähitulevaisuudessa menettämään suosiotaan vielä entisestään.

Yksi syy on toinen toisiaan toistavat videot. Toinen syy lienee tämä kaikki median tulva, jolta me ei voida välttyä. Mulla ainakin tuntuu olevan välillä jo liikaakin somea elämässä. Siksi oonkin tehnyt puoliksi tietoisen valinnan päivittää blogia ja Instagramia, ja sitten välillä Instagram Storiesia. Snapchatia aina silloin tällöin, jos muuta tekemistä ei ole. Muut somet saavat puolestani olla.

Ja ehkä se Snapchatin alkuhuuma, kun oli jännittävää päästä kurkistamaan toisten elämään vielä vähän lähempää, on vaan mennyt ohi? Vai onko teillä muita teorioita? Vieläkö käytät Snäppiä?

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Sari | SariKoo.fi perjantai, joulukuu 9, 2016 at 09:54

  Mä käytän edelleen snäppiä, mutta allekirjoitan kyllä nuo nostamasi esimerkit. Mutta ehkä se on niin snäppi kuin mikä tahansa video, että siinä pitää olla tarinaa mukana tai sitten oot tosi vahvoja tunteita herättävä persoona. Mun mielestä Ikilomalla Titta ja Thomas tekee tosi hyvää mystorya tien päältä, oon fani!

  Mä en taas oo päässyt itse tuon IG storiesien makuun, lagii aivan liikaa ja videoiden lataaminen kestää. Tämä kuulemma Android-version ongelma… Joten jatkan valitsemallani snäppitiellä, vielä ainakin tilastojen mukaan joku käy niitä katsomassa :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 9, 2016 at 09:58

   Totta. Mulla on vaan itsellä tullut se tunne, että jopa ne hyvin rakennetut snäppistoorit on liikaa. En vaan jaksa seurata enää niin aktiivisesti. Mieluummin katson jotain pitkiä videoita, kun näitä 10 sekunnin sometulvapätkiä, jotka henkilökohtaisesti tuntuu vaan kuormittavan mua jotenkin. Liikaa kaikkea. Ja sitten toisaalta monet, joilla on ollut mun mielestä hyvääkin settiä snäpissä, ovat lopettaneet snäppäilyn kokonaan, vaikka uskon katsojiakin olleen. Mä en olekaan Ikilomaa snäpissä seurannut, ehkäpä pitäisi. Jos sitä taas vähän innostuisi! Kiva ku jätit Sari kommenttia.

 • Reply Kthetraveller perjantai, joulukuu 9, 2016 at 10:03

  Tuota. Kyllä mun elämä on niin tylsää siviilissä, että olisin vain toistanut samanlaisia videoita ja kuvia päivästä toiseen. Hyvin harvakseltaan siis tulee sinne mitään laitettua ja edes siellä käytyä. Hyi minä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 9, 2016 at 10:04

   Minusta yksittäisten snäppääjien videot eivät sinänsä ole aina tylsiä, mutta sitten kun seuraat kymmeniä yksittäisiä snäppääjiä ja kaikilta tulee samanlaisia ei-tylsiä videoita niin kyllä niiden katsominen alkaa käydä vähän tylsäksi. Ei sillä, että omani sen mielenkiintoisempia olisivat, heh.

 • Reply Katja perjantai, joulukuu 9, 2016 at 10:32

  Snapchat on kyllä edelleenkin mun oma lemppari somekanavani, joka on jokapäiväsessä käytössä kavereitten kanssa yksityissnäppäämisen puolelta ja myös pikachattina. Nuo sun pointit on kyllä ihan loistavia ja kukapa nuita tykkäisi katsella. Helppoa ne on kuitenkin jättää katsomatta ;) Ja heh Sarin tavoin fanitan Tittaa ja Thomasta :D Elämänmakuista videokuvaa tienpäältä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 9, 2016 at 10:41

   No mahtavaa että Snäpilläkin on kannattajansa! Mutta ootko huomannut siellä hiljenemistä, vai onko meillä vain erilaiset piirit? Kun seuraavan kerran kirjaudun Snapchatiin, on varmaan katsottava, mikä Ikilomalla siellä tarjoaa.

   • Reply Katja perjantai, joulukuu 9, 2016 at 19:45

    My storien puolella on ollut selkeää hiljenemistä eli et oo kyllä ainoa. :D Tosin mun kaveripiiri ei ole kyllä koskaan paljoa päivitellytkään my storia vaan snappi on nimenomaan rakentunut yksityissnäpeistä.

 • Reply Teea | Curious Feet perjantai, joulukuu 9, 2016 at 10:56

  Itse käytän päivittäin, mutta edelleen vain tuttujen kesken, hyvin harvoin mitään omaan stooriin julkaisen tai niitä muilta katson. Käyttötapa siis erilainen, joten ehkä siksi siihen en ole ainakaan vielä kyllästynyt. Noita stooreja en kyllä kauaa jaksanutkaan seurata, mutta voi olla, etten vain ole päässyt sisälle hommaan :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 9, 2016 at 10:59

   Useimmat taas tuntuvat käyttävän pelkkiä stooreja, niin itsekin tein pääsääntöisesti. Ja välillä sitten jotain yksityisempää tuli läheteltyä kavereille. Siinä on kyllä paljon eroa, enkä itsekään ole vielä kyllästynyt niihin privasnäppeihin lainkaan samalla tavalla, niissä kun on yleensä joku pointti ihan eri tavalla.

 • Reply Sofia perjantai, joulukuu 9, 2016 at 12:18

  Oma snappikokeiluni jäi hyvin lyhytaikaiseksi, muutaman videon taisin stooriin laittaa. Syynä on oman puhelimeni järkyttävän huono kamera, akun huono kesto sekä ihan rehellisesti arkielämän tylsyys. Olisin halunnut matkabloggaajana snäppäillä reissuilta, mutta en koskaan keksinyt miten snappeja saisi tallennettua ja ladattua sitten wifi-kahvilan löytyessä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 9, 2016 at 13:55

   Snapchat tosiaan syö akkua, ja huonolla kameralla otettu snäppejä ei ole oikein ilo katsella. Muutenkin tuntuu, että snäpätyt videot on huonolaatuisia, vaikka ihan hyvä kännykkäkamera olisikin. :/ Snäppien tallentaminen on kyllä helppoa: ottaa snäpin ja ”lähettää” sen, ja se jää mystoryyn odottamaan. Sitten kun on nettiä, niin käy vaan mystoryssa klikkaamassa sitä stooria, niin se latautuu.

 • Reply Laura | RIMMA + LAURA perjantai, joulukuu 9, 2016 at 12:42

  Mun snäppi on ainakin kuollut! Just sain blogin kommenttiosiossa sapiskaa siitä etten oo snäpännyt aikoihin, eli ainakin joku on kaivannut mun räjähtänyttä naamaa ja vauvasnäppejä :D Snäppikuolema johtuu siitä, et vaihdoin puhelimen ja kun latasin tähän androidiin snäpin ja kirjauduin tilille, niin kaikki mun seurattavat oli kadonneet sieltä! Hirvee duuni alkaa esiin kaikki uudestaan, joten se sitten jäi. Ja muutenkin olin kyl jo huomannut saman kuin sä, et snäppi on hiljentynyt toooosi paljon!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 9, 2016 at 13:56

   Siis Laura, sun vauvasnäpit on yhtiä niistä harvoista, mitä oon jäänyt kaipaamaan! Miten voi olla niin söpö lapsi? Jos teet paluun Snapchatiin niin ilmoita! :D

 • Reply Mantynen perjantai, joulukuu 9, 2016 at 14:32

  Mä en käytä Snappiä, mutta tuutistahan tulee aivan jumalattomasti ihan juostenkustua videoo ja kuvaa. Kaikilla onkin ykskaks taito tehdä upeita kokonaisuuksia, ei tarvita muuta kuin kännykkä ja senkun annetaan palaa. Ei kaikkien tarvitse olla elokuvaohjaajia ammatiltaan, mutta väsynyt saman toisto ei ilahduta todellakaan ketään. Joskus vuosikymmeniä sitten tehty matkailufilkka esimerkkinä ….
  Tarpeelliseen asiaan tartuit!
  Säälittävää pakerrusta tai pakerruksen yritystä ilman mitään itsekritiikkiä tai -sensuuria.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 9, 2016 at 16:40

   Heh. Ihan totta, että videot on lisääntyneet aivan älyttömästi. Itse seuraan käytännössä olemattoman vähän esimerkiksi mitään tubettajia, että vaikea sanoa laadusta mitään. Hyvähän se on, että videoiden tekeminen on entistä helpompaa. Mutta huonosti tehdyn videon katsominen on vähän kuin huonosti kirjoitetun tekstin lukeminen.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa perjantai, joulukuu 9, 2016 at 16:23

  Mä en oo koskaan käyttänyt Snapchatia. Musta tuntuu, ettei mun aika riitä miljoonalle eri somelle. Kun on omat somet ja blogin somet ja niihin jokaiseen haluaisin luoda laadukasta ja erilaista sisältöä, niin tuntuu ettei rahkeet enää riitä yhteenkään uuteen. Enkä todellakaan koe, että mun jokapäiväinen arki on niin mielenkiintoista, että sitä jaksaisi päivittäin taas yhdessä somessa jakaa. Mieluummin panostan sitten siihen kestävämpään (ja omasta mielestä laadukkaampaan) sisältöön vaikka Instassa. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 9, 2016 at 16:46

   Toi arki onkin mielenkiintoinen pointti. Mun mielestä kun oli varsinkin aluksi kiva seurata niitä ihan tavallisia arkisia asioita Snapchatissa, mutta nyt into on vaan jotenkin laantunut. Ihan hyvä, vaikka kuolisi koko Snapchat pois, olisi yksi asia vähemmän aivojamme kuormittamassa tässä mediatulvassa, heh. Mutta totuuden nimissä kyllä sitä varmasti tulee vielä jonkun verran käytettyä.

 • Reply Sara|Sara's Fab Life lauantai, joulukuu 10, 2016 at 15:38

  Mä katoin ennen kaikki snapit joka aamu ja joka ilta xD Nykyään kerran päivässä ja osan skippaan. Suosikit edelleen on Titta ja Thomas sekä Stilettikorkokannan Ulla. Oon kanssa huomannu parin snappaajan katoamisen. Ite en kovin usein snappaa mutta välillä. Pyrin olla toistamatta aina samaa. Prahasta vähän snappailin ja ajattelin kyllä malesiastaki snapata.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, joulukuu 10, 2016 at 18:25

   Mulla on sama, ennen monta kertaa päivässä katoin mitä päivitettiin, nyt maksimissaan sen kerran. Kylläpä Titta ja Thomas saa kehuja, mahtavat olla hyviä! :)

 • Reply Jenni / Globe Called Home lauantai, joulukuu 10, 2016 at 17:29

  Mä oon syyllinen varmaan näistä jokaiseen, mutta erityisesti tuulisnäppeihin. Sitä ei kuule silloin snäpätessä, joten jälkikäteen himassa kun tarkistan snäpin laadun, tulee poisteltua. Puurajan yläpuolella on upeat maisemat mutta mitään ei kuule.

  Ikilomalla-snäpeille täältäkin suositus!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, joulukuu 10, 2016 at 18:25

   Ne on onnistuneet snäppibrändäyksessä todella hyvin, kuten kommenteista voi päätellä. Joo, ei sitä aina tosiaan siinä snäppäilyn hetkellä kuulee, suhiseeko ja rahiseeko video ja kuinka pahasti.

 • Reply IKILOMALLA lauantai, joulukuu 10, 2016 at 20:11

  Täällähän puhutaan ikilomasta! ? Kiitos kuomaset! Ompa mahtava kuulla, että olette seurailleet meidän reissua ja tykänneet snäpeistämme! Meillä snäppi ei tosiaan ole kuollut, eikä tule kuolemaankaan niin kauan kuin katsojamäärät vaan lisääntyy. Ollaan otettu snäppi ja tarinankerronta osaksi arkipäivää, mutta me ei juurikaan suunnitella mitä suustamme päästetään… Meidän snäpit ovat juuri yhtä aitoja kuin meidän reissu ja juuri yhtä aitoja kuin me itse olemme. Varmaan juuri se tekee niistä viihdyttäviä. Täytyy myös tunnustaa, että me snäppäämme pääasiassa omaksi iloksemme. Illan kohokohta on yleensä katsoa päivän aikana kuvatut pätkät läpi janaureskella omille jutuille. Mahtavaa, että niistä on iloa myös muille! ? Meille snäppi on luonnollinen somekanava, koska kuvaamme vlogeja YouTubeen, niin snäppiä tulee vaivatta kuvattua siinä samalla. Käykääpä katsomassa meidän YouTube kanava, voimme vannoa, että meidän vlogeihin jää koukkuun vielä snäppiäkin pahemmin. ?

  ? Titta ja Thomas

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, joulukuu 11, 2016 at 01:44

   Teitä on täällä kyllä suitsutettu ja tuskin suotta! :) Tsemppiä reissuihin ja jatkakaa koukuttavan videosisällön tuottamista! :)

 • Reply Sateenmuru sunnuntai, joulukuu 11, 2016 at 18:26

  Haha, hauska teksti! En ole kirjautunut Snapchatiin – enkä usko kirjautuvanikaan. Hyvä että hallitsen Instagramin, ja siihenkin lähdin mukaan tosi myöhään, eli tänä vuonna. Häpeän. Jos olisin snäppäilemässä, niin minun klipit olisivat varmastikin kaikki nuo sinun edellämainitsemasi esimerkit vuorotellen. ^_^

 • Reply Mari sunnuntai, joulukuu 11, 2016 at 19:41

  Mä haluan pitää itteni kuplassa ja kuvitella et kansaa kiinnostaa mitä futiskuvaajan arjessa tapahtuu :D

  Itse vihaan keikkasnäppejä, sitä vitun koirafiltteriä ja äänenmuuttajakimittäjää. Onneks snäpissä voi skipata nopeasti sellaset, lopettaa seuraamisen ja ettiä myös uusia potentiaaleja :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, joulukuu 12, 2016 at 21:09

   No ehkä oikeesti se onkin vain MUN snäppi joka on kuollut, ja täällä yleistelen nyt ihan kaikkia koskevaksi? :D

 • Reply Pirkko / Schildt sunnuntai, joulukuu 11, 2016 at 19:51

  Tämä oli kiva – erityisesti tietysti pidin väittämästä, että tämä palvelu ehtii kuolla ennen kuin edes aloitin siihen tutustumisen! Jotenkin, vaikka tiedänkin olevani luultavasti jo kivikautinen, niin tosi vähän katson mitään videoita, erityisesti ehkä siksi, että luen blogeja ja muuta sosiaalista mediaa enimmäkseen tilanteissa, joihin ääni ei oikein istu. Ja – vaikkakin tiedän olevani väärässä – uskottelen itselleni, että kun minua ei kiinnosta, niin ei muitakaan kiinnosta :-)

 • Reply Emma / Mutkia Matkassa maanantai, joulukuu 12, 2016 at 17:30

  Ah miten lohdullista lukea tää juttu, kun itseäni on koko ajan ahdistanut koko ajatuskin Snäpistä. Se ei oo vaan koskaan tuntunut mun jutulta, oon selkeesti enemmän stillkuva-ihminen. Itse en myöskään jaksa katsoa muiden videoita, en oikein lyhyitä enkä pitkiä, siksi ahdistaa myös vähän puheet vlogeista ja siitä että blogiin pitäisi saada videopätkiä.. aaargggh…

 • Reply paulagaston keskiviikko, joulukuu 14, 2016 at 18:32

  Mulle on käynyt vähän samoin, että nyt melkein kaikki ketä tapasin seurata on hiljentyneet, niin on omakin käyttö vähentynyt. Enkä kerinnyt vielä itse oppia kunnolla edes snäppäämään, eli siis tein kaikki maailman virheet. Satunnaisesti snäppään vielä jotain mutta jotenkin mielenkiinto on jo vähän lopahtanut.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 15, 2016 at 08:30

   No niin, eli täysin sama kuin mulla. Mä tosin ehdin jo opetella koko homman ja snäppäsinkin ahkerasti yhdessä vaiheessa.

 • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, joulukuu 14, 2016 at 21:49

  Mulla on Snapchatiin tunnarit, mutta en oo koskaan snäpännyt sinne mitään. En usko, että mun arki ketään niin paljoa kiinnostaisi, että seuraajia tulisi muista kuin omasta perheestä (jos niistäkään) Perustin tilin, että pääsin seuraamaan muutaman lifestyle bloggaajan snäppäilyjä sekä joidenkin tuttujen. Nyt täytyy myöntää, etten edes muista milloin olisin viimeksi käynyt siellä. Aika ei vaan riitä kaikkeen!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 15, 2016 at 08:37

   Ajanpuute on mullakin yksi suurimmista seikoista, miksi tätä somea täytyy nyt hiukan karsia elämästä.

 • Reply Heidi/ Thaimaanrannan maalarit torstai, joulukuu 15, 2016 at 08:21

  Kiitos loistavasta tekstistä :). Mulla ei ikinä riittäisi aikaa snäppiinkin, kun tuntuu ettei edes instagramiin. Kyllä mä snapchat- tilin avasin, mutten tainnut koskaan laittaa sinne yhtään mitään tai seurata yhtään ketään. Johtunee siitä, että olen niin saamaton kun pitäisi kunnolla perehtyä uusiin juttuihin ja sen ominaisuuksiin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 15, 2016 at 08:40

   Snapchat on muutenkin yllättävän hankala aloittelijoille, kyllä siinä aikoinaan itselläkin kesti, että pääsin hommaan sisälle. Mutta nyt voin todeta, ettet ole paljoakaan menettänyt. Se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti. :)

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, joulukuu 17, 2016 at 03:08

  Snapchat-into oli ja meni. Tosiaankin alkoi toistamaan itseään ja itsellekin oli vähän stressaavaa kun ”piti” snäpätä koko ajan. Jos oli tylsää, sinne oli ihan kiva höpöttää. En käytä snäppiä enää ja poistin koko sovelluksen puhelimesta. Instagramiin olen joskus laittanut Instagram storiesia viime aikoina. Ilmeisesti nuoret kuitenkin snäppäävät edelleenkin tosi paljon. Saa nähdä, hiipuuko into.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, joulukuu 17, 2016 at 13:19

   Aivan täysin samat tuntemukset minulla. Jotenkin mä luulen, että nuoremmatkin tulee siihen jossain vaihessa kyllästymään.

  Leave a Reply