Suomen suurin matkablogiyhteisö

Shoppailu Prahassa

lauantai, marraskuu 19, 2016

Käytännön vinkkejä Prahaan.

Minulle on tässä nyt muutamien vuosien varrella valjennut, että shoppailu Itä-Euroopan maissa, kuten tuoreimmassa muistissa olevissa Unkarissa ja Tsekeissä, on vähän… Plääh. Kauppoja ja kauppakeskuksia tuntuu olevan aika huonosti, eikä mitään sellaisia unelmien shoppailukatujakaan ole löytynyt. Luontoäiti kiittää, shoppailunnälkäinen turisti ei.

Kun välillä on kuitenkin pakko päästä ostoksille, niin tässä shoppailuvinkit Prahan matkalle.

Turistikrääsä

Jos olet krääsän perään, sitä Prahasta kyllä löytyy. Ota suunnaksi vaikka vanhakaupunki, ja jo on tarjontaa. Minä kyllä ihmettelen, että miten ne putiikit pysyvät pystyssä vuosi toisensa jälkeen myymällä sitä I love Praha -sontaansa. Löytyykö selitys aasialaisista turisteista?

Palladium-ostoskeskus

Palladium on ostoskeskus, johon on helppo kävelymatka vanhankaupungin tärkeimmiltä nähtävyyksiltä. Vaaleanpunaisen rakennuksen tunnistaa jo kaukaa. Mikään valtava mega mall se ei ole, vaan sellainen keskikokoinen. Löytyy Zara, todella pieni H&M ja ihan ok määrä muita vaate- ja kenkäkauppoja.

Yläkerrasta löytyy isohko ravintolamaailma, jonne kannattaa suunnata nopean ja edullisen lounaan perässä.

Palladium on vaaleanpunainen rakennus kuvassa raitiovaunun takana.

Shoppailuvinkit Prahaan

Forever21

Kaikille tytöille hyviä uutisia: Forever21 on juuri avannut liikkeen Prahaan! Liike löytyy Cerny Most Shopping Centrestä.

Flora-ostoskeskus

Floraan pääsee helposti metrolla, ja metrotunnelista on suora käynti tähän keskikokoiseen ostoskeskukseen. Jälleen peruskattaus myymälöitä, mukaan lukien tutut nimet kuten Esprit, H&M.

Me vietettiin täällä puoli päivää, ja saatiin kyllä ostettua vaikka mitä, esimerkiksi mulle täydelliset nilkkurit Batalta ja äidille juhlamekko Espritiltä.

Yläkerrassa on vähän ankeahko ravintolamaailma.

Shoppailuvinkit Prahaan

Keskustan ostosalueet

Jos kauppakeskukset eivät houkuta, kannattaa suunnata keskustaan Wenceslas Squarelle ja sieltä 28 Rijnalle ja Na Prikopelle, joista löytää kansainvälisten merkkien kauppoja ja varmaan jotain paikallistakin.

Mikäli tiedät Prahasta enemmän kuin minä, niin kerro kommenteissa, minne sinne lähtisit siellä shoppailemaan.

Praha-vinkit ja muut reissujutut saat helposti Facebookiisi tykkäämällä blogin sivusta!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Katja/Historia de Viajes sunnuntai, marraskuu 20, 2016 at 18:29

  Hyvä kokoelma Prahan kauppatarjonnasta. Mää käytin itse yhden päivän ostoksilla viimevuonna ja valikoin ostoskeskukseksi Arkády Pankrácin ihan vain, koska siellä sattui oleman Prahan ainoa Cropp. :D Ostari oli iso ja ulkona keskustasta, mutta pääsi metrolla suoraan alle ja näki samalla vähän kerrostalolähiötä. Tuo Flora näyttää kyllä aika samanlaiselle, olikos se kaukana keskustasta?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, marraskuu 21, 2016 at 07:13

   Ei kovin kaukana, muutamia petropysäkkejä. Mä aloin miettimään, että oonkohan ollut tuolla Arkadyssa joskus vuosia sitten… Ainakin muistikuvien perusteella se oli Floraa parempi.

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, marraskuu 20, 2016 at 23:20

  Postaus kiinnosti lähinnä siksi, että Praha on ollut tapetilla tässä muutaman viikon ajan. Tekisi sinne mieli mennä, mutta kun lennot on julmetun kalliita haluamani ajankohtana ja jää nyt kyllä käymättä.

  Itse olin ennen kiinnostunut varsin paljon ostoskeskuksista, mutta muutin ”oman filosofiani” vajaat pari vuotta sitten kokonaan. Itse en osta oikeastaan enää mitään kulutustavaraa, ellei ole pakko. Nimittäin olen elänyt sellaisessa materialiamäärässä esim. vaatetuksen suhteen, että kulutan nyt niitä pois ja säästän nekin rahat matkailuun :-D Mutta näistä menisin ilman muuta vanhaan kaupunkiin, sillä ostan uuden magneetin maista, missä en ole vielä käynyt -> ja Tsekki puuttuu listalta :-) Hyviä vinkkejä tämä postaus sisälsi silti, sillä matkaseuraa saattaa kiinnostaa ja siten minä voisin matkata näihin paikkoihin näyteikkunaostoksille :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, marraskuu 21, 2016 at 07:17

   Itsekin olen pyrkinyt vähentämään ostelun määrää, ihan sekä ympäristön että oman rahapussin säästämiseksi. Mutta kyllä edelleen menee rahaan sellaiseen, mitä ilmankin pärjäisi. Prahaan tosiaan vaihtelee lippujen hinnat todella paljon!

 • Reply jennie keskiviikko, joulukuu 28, 2016 at 09:54

  Pankracia minäkin suosittelen, jotenkin ”perusprahalaista” meininkiä ympäristöineen :) Yläkerrassa oli hyvä pitsapaikka Corleone!

 • Leave a Reply